עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב חברים,

אז עכשיו לאחר שמועד ההשקה עבר והכל כבר גלוי, ראשית הרשו לי להתענג על רגע של צדקנות, כמי שידע לבצע שערוך

ביצועים באופן כה מדויק על סמך נתונים טכניים (שרבים מדי נוטים לזלזל בהם בפורום זה וחבל):

http://hwzone.co.il/community/threads/527010-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%A9%D7%9C-Nvidia-%D7%91-1400-%D7%A9-%D7%97-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-200-%D7%A9-%D7%97/page3?p=4731827&viewfull=1#post4731827

נשים לב כי בשעה שעורך/מנהל האתר משערך (סתם מתוך תחושת בטן ומבלי לבצע כל תחשיבים וגם מבלי לתת כל התייחסות

לנושא רוחב פס זכרון כפי שהוא בדר"כ נוטה לבצע) שהביצועים של GTX760 עשויים להיות אפילו מתחת לאלו של GTX660Ti

(משום שראה של GTX760 יהיו רק 6 יחידות SMX פעילות אל מול ה- 7 שיש ב- GTX660Ti),

יש מי אשר ידע להשיבו (הפעם ומנגד כן תוך כדי ניתוח והסבר שמתבסס על הנתונים הטכניים של המוצר), כי אין סיכוי ו- GTX760

יהיה לכל היותר 5-7% אחוז מתחת ל- GTX670 (מודעות 25-28 בשרשור שבלינק דלעיל).

ובחזרה לענייננו:

NV החליטה לשבור את המשחק תרתי משמע עם התמחור החדש שלהם. בואו נראה מה הם עשו פה.

אם עוד השקתו של GTX770 במחיר 400$ היתה נחשבת תעוזה תוך כדי נסיון לחתוך מלמטה את מחיריו של 7970GE,

מה נאמר על השקת GTX760 במחיר רצפה של רק 250$ ?

הרי GTX760 מספק כ- 80-85% סדר גודל מביצועיו של GTX770, אך זאת תמורת רק 62% ממחירו.

מה NV בעצם רוצה לאמר פה או מה היא עושה ?

היא מתחרה בעצמה והופכת את GTX770 למוצר בלתי רלוונטי - הרי אף בר דעת לא ירכוש GTX770 ב- 400$ בשעה שניתן

לקבל כ- 80-85% מביצועיו תמורת רק 62% ממחירו. יתרה על כך: רבים יעברו ל- SLI של שני כרטיס GTX760 ויקבלו בצועים

מעל לאלו של Titan.

במעבר מהיר לקבוצת האדומים:

מבחינתה של AMD מדובר במכה עסקית קשה במיוחד. AMD בעצמה על גבול הרווחיות כבר עתה במחירים הנוכחיים של

מוצריה בשוק. GTX760 מתחרה ראש בראש בביצועיו של HD7950boost, חותך אותו במחיר ב- 50$ פחות, ומקשה עוד יותר

על AMD את מלאכת מכירת הסחורה שלה. (יצוין כי אמנם HD7950 לאחר המהרה נותן ביצועים כשל GTX770/HD7970GE).

לי יש תחושה לא נעימה ואולי קשה, שמהלך שכזה עשוי לפגוע כלכלית מאד ב- AMD ועלול להיות לימים המהלך שדחק אותה מחוץ לזירת המאיצים הגראפיים. אין לי דרך אחרת לנתח את התמחור האגרסיבי במיוחד אותו יצרה NV תוך כדי יצירת תחרות לא פחות

מאשר עם עצמה.

האם שמחתנו על מחירו הנמוך של GTX760 עוד לימים יתברר כבכי הגדול בתחום, בשל נטישתה של AMD את השוק והפיכתו

בכך למונופול ?

תקוותי כי בשרוולה של AMD נמצא קלף רציני במיוחד בדמות מוצר 20nm שקרוב יותר לשיווק ממה שאנו חושבים.

בלעדי מהלך מחוכם וזריז שכזה, AMD הולכת לספוג רבעון או שניים קשים בשעה ש- NV מוכרת לחמניות טריות לכל דורש.

פורסם

אני בספק ש-AMD מתכוונת להשיק את הסדרה הבאה של הכרטיסים שלה לפני סוף 2013.

מה שכן אפשר לצפות ממנה זה הורדת מחירים מאסיבית, אחרת היא יוצרת לעצמה נזק כלכלי עצום.

פורסם
  • מחבר

נה נה בננה, אני צודק ואתם טועים, חהחהחה!!!

אני גאה בך :)

פורסם

NV כבר יצרה לעצמה נזק כלכלי עצום, משום שאם היתה ממשיכה עם הקו הנוכחי של סדרת ה- 600, גם היא וגם AMD היו

ממשיכות להרוויח לא רע. עכשיו מחלקת השיווק והתמחור של NV יצרה מצב בו NV הולכת בעצמה לספוג הפסדים לערכתי הזריזה,

וכל זאת רק על מנת לעשות שרירים ולהכות עסקית במתחרה.

אם זה הראציונאל והם החליטו הפעם ללכת על כך הקופה קרי דחיקתה של AMD מחוץ למשחק באופן סופי, זה משהו אחד.

אך אם לא זו הכוונה, קשה לי עסקית להבין את הראציונאל שהם עשו פה.

GTX760 ב- 250$ זו יריקה קשה על GTX770 ומכאן שגם על GTX780. למעשה כפי שנוהג tomshardware להשתמש במשפט:

the point of no reason.

אין כל הצדקה לרכוש כל כרטיס מעבר ל- GTX760 שעולה 250$, ומי שרוצה יותר ביצועים פשוט יבצע SLI של שניים שכאלו.

GTX770 מיותר, GTX780 עוד יותר מיותר. מעולם לא נעשה תמחור שכזה בתחום המאיצים הגראפיים, כזה שהפך קשת שלמה

של מוצרי החברה למיותרים לחלוטין.

AMD עם בעיית ה- CF שלה בכלל נותרת מחוץ לתמונה עד שלא תסדר את זה בדרייבר שיצא ב- 31.7 (וזה עוד המון זמן).

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני גאה בך :)

ואני מנגד לא גאה (צפיתי ממך ליותר):

א. הן משום שהאמנתי שתתאפק ולא תגיב - זו היתה לא אחרת מאשר הזמדנות ונסיון לגרותך, ללמוד האם יש לך את החוסן

הפנימי להתעלם.

ב. והן משום שצפיתי שאת "העקיצה" תבין כמו גבר, שכלקח ומשל מכל העניין אתה כראש העומדים במחנה "לנותנים הטכניים אין כל

חשיבות ואין יכולת לרמז על יכולות המוצר", תפנים סוף סוף כי לנתונים הטכניים ישנה הרבה מאד חשיבות והם מקנים יכולת ניבוי די

מדויקת לביצועים בפועל, במיוחד אם הם באים מארכיטקטורה מוכרת וותיקה (כמו במקרה של קפלר לפנינו).

אך לא נורא, יבוא יום וגם כבודו יפנים זאת - אין לי ספק בכך שכן הנך בחור נבון ולומד מהר.

פורסם
במיוחד אם הם באים מארכיטקטורה

מוכרת וותיקה (כמו במקרה של קפלר לפנינו)

רק במקרה של ארכיטקטורה ותיקה.

פורסם
רק במקרה של ארכיטקטורה ותיקה.

לא הייתי מגביל זאת רק לארכיטקטורה מוכרת:

גם במקרים של ארכיטקטורה חדשה, יש נושאים שבהם כן ניתן לבצע שיערוכים לא רעים בכלל, אך כמובן ברמת דיוק פחות הדוקה

כמובן. למשל היכולת לנבא את קפיצת הביצועים מדור לדור עוקב (מליטוגרפיה אחת ללטוגרפיה הבאה אחריה) על סמך נתונים טכניים,

אפשרית לביצוע ברמת דיוק מסדר גודל של פלוס מינוס 10% לערך.

פורסם

בכמה אחוזים 2 760 יהיו יותר חזקים מטיטאן ו780?

אני שם על זה עין ..וודאי באם יעלה בקרוב סביב 1200 שח.

פורסם

לגבי שערוך ביצועים:

בהתבסס על המובא באתר powertechup שמבצע עבורנו ריכוז מסכם לכל הרזולוציות, בהם GTX760 מקבל את הערך 100

לעומת titan שלו הערך 153, ובהתחשב בירידת ניצולת של 10% בעת מעבר ל- SLI, נקבל איפה את פער הביצועים

שקיים בין הערכים 190 לעומת 153.

שני כרטיסי GTX760 במערך SLI איפה, יהיה מהיר מכרטיס Titan בודד בכ- 24% לערך סדר גודל.

לעניין המחיר נעשה אינטרפולציה למחירי ישראל:

מחיר ארה"ב של 250$, לפי יחס מכפלה של 5 (כפי שמקובל בכרטיסים בתחום זה כיום), אומר מחיר של כ- 1250 ש"ח לאחר

התייצבות מחירים בארץ - משהו שיקרה תוך 2-3 שבועות לכל היותר. שניים שכאלו איפה צפויים לעלות לא יותר מ- 2500 ש"ח.

פורסם

אני כבר רואה בעתיד הקרוב קבוצתית ל 760

פורסם

יש מצב טוב, השבוע אני מסיים את התואר :alcoholic1:

פורסם

אז כמה וואט של ספק צריך בשביל שני 760?

פורסם
יש מצב טוב, השבוע אני מסיים את התואר :alcoholic1:

ברכותיי :s0817:

אז כמה וואט של ספק צריך בשביל שני 760?

כרטיס בודד הוא עד TDP של 200 וואט לאחר המהרה.

משמע שניים שכאלו ועם מחשב מומהר בשיא מאמץ,

גג שבגג הייתי אומר ספק איכותי של 600 וואט יהיה די והותר - זאת אם רוצים ללכת על הצד הבטוח.

**מנגד אם לא ממהירים את הכרטיסים, ה- TDP של כל כרטיס שכזה הוא רק 175 וואט (שניים זה 350).

מחשב אפשר להזהר ולומר שמספיקים עוד 150 וואט, ולכן גם ספק של רק 500 וואט איכותי יכול להספיק.

אך בחישוב שכזה לא הובאו מקדמי בטחון.

פורסם

^

תודה תודה, עכשיו תתחיל סאגה של חיפוש עבודה :-)

אפרופו הספק, בTECHPOWERUP לכ.מסך

[h=1]Gigabyte GTX 760 WindForce OC 2 GB[/h]שהוא מומהר בכ- 10% הגיעו ל219W מקסימום צריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים