עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

לא ב-2000 אבל לגרסת ghz יש עדיין ערך.

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
מחיר ההשקה מצויןן מבחינתנו = 400$ בלבד.

מי עדיין מנסה למכור HD7970 או GTX680 משומשים ב- 2000 ש"ח ? :2z6in9g:

אנערף, אולי אנשים שמנסים להתעשר על גבם של טיפשים שלא מבינים בכרטיסי מסך ולמכור להם במחירים לא מוצדקים.

לגבי מחירי כרטיסי המסך, צפו לידיעה סמי-בלעדית ממש עוד מעט

פורסם

היו צריכים להכניס בהשוואה את ה-7970 ghz ולא את הגרסה הרגילה, כיוון שרוב בעלי ה7970 עושים oc לפחות לתדרי ghz.

פורסם

ליאור, אני מחכה בקוצר רוח לביקורת שלך :D

אני אישית חושב שאקנה את הGTX 770, הGTX 780 יקר מדי לטעמי, וזה עוד בגרסה הבסיסית שלו.

עידן, כרטיסים יפים, אבל לדעתי הגרסה הזאתי של msi יקרה מדי.

פורסם

אני עדיין לא עושה שום צעד לכיוון nvidia עד שלא יתבהרו העניינים.

פורסם

ליאור, כשיגיע הכרטיס אתה תדגיש מה הצריכה שלו? ראיתי שהוא צריך 600W ומעניין אותי איזה ספק אצטרך לשניים כאלו.

פורסם

אז זה אומר שבמערכת ללא OC ושני כרטיסים כאלו אפשר אפילו להסתפק בספק של 600W עם מרווח נשימה. מרשים :t2819:

פורסם

יש כבר צפי מתי נראה את סדרה HD8000 של AMD? מתחיל ליהיות חם אצל הירוקים.

פורסם

Amd יתנו לירוקים לשחרר את כל הענקים ואז ישחררו את המפלצות בזו אחר זו.

פורסם

למי שיש כרטיסים מהדור הנוכחי לא צריך לשדרג. זה יהיה הפסד בכל מובן המילה. לעומת זאת, למי שיש כרטיסים שהם לא 680 או 670, יש יתרון לשדרוג. על כל פנים, זה אחד הרענונים הכי מיותרים בתולדות נוידיה (ה-780 יוצא דופן אבל גם עוף מוזר).

פורסם

זה אף פעם לא חכם לשדרג דור אחרי.

פורסם
לא ב-2000 אבל לגרסת ghz יש עדיין ערך.

עכשיו זה מאד פשוט - תראה את החישוב:

GTX770 חדש יתמחור ככל הנראה סביבות 2000-2100 ש"ח. מה שיחייב גם 7970GE חדש לרדת לאותה רמה בדיוק.

GTX680 ו- 7970 רגיל שווים משהו כמו 10% פחות מכך, קרי חדשים יתומחרו לא יותר מ- 1800 ש"ח (כבר היום 7970 עולה 1900).

משומש מדור עדכני קרי קפלר וטהיטי, צריכים איפה להמכר לא יותר מ- 65% ממחיר חדש.

קרי 1800 כפול 0.65 - וזה יוצא 1200 ש"ח.

כאשר 7970GE להיות משהו כמו 2000-2100 כפול 0.65 מה שיוצא 1300-1350 שח.

מי שרוצה לשלם יותר על משומש שיבושם לו.

זה אף פעם לא חכם לשדרג דור אחרי.

זה מאד תלוי מה הכוונה ב- "דור אחד אחרי".

אמנם הכלל הבסיסי גורס שמשדרגים כאשר השיפור בביצועים הוא מסדר גודל של פי 2, אך במקרים חריגים אפשר

להבין עשייתו כאשר הפער בביצועים הוא רק אחרי שיפור של 1.5 .

בקפיצה שנערכה מדור 500 של נוידיאה ודור ה- 6000 של AMD, אל דור ה- 7000 של AMD ודור ה- 600 של נוידיאה,

דור אמיתי שעבר מ- 40 ננומטר ל- 28 ננומטר, השיפור בביצועים היה בממוצע גס מסדר גודל של פי 1.5 .

זהו שיפור שכן סביר לשדרג עימו, כאשר ישנו צורך לעבוד עם המילה האחרונה.

מנגד כאשר מדובר ב- facelift כמו שסדרת 700 עושה ל- 600, או כמו שסדרת 500 עשתה ל- 400,

לא מדובר באמת בדור חדש אלא רק במתיחת פנים שנותנת עוד איזה 10% בביצועים. בהחלט לא משהו שגורר שדרוג.

בדור הבא דור ה- 8000 של AMD ודור ה- 800 של נוידיאה, השיפור יהיה שוב פעם קפיצה ענקית שכן יעברו ל- 20 ננומטר.

או אז שדרוג מדור קודם יהיה בהחלט מתקבל על הדעת.

אני תהיתי עת שדרגתי מ- GTX570 ל- HD7950, האם השיפור היה נדרש ועד כמה מורגש. בהתחלה לא הבנתי זאת,

אך אחרי כמה ימים כאשר הביצועים קפצו כמו כלום פי 1.4 ועד 1.8 (תלוי באפליקציה המורצת), הבנתי עד כמה השיפור

משמעותי. נזכיר כי כאן מדובר אכן בדור אחד העוקב ישירות אחרי השני.

נוסף על כך, גם כמות הזכרון שקפצה מ 1.25GB ל- 3GB, עשתה המון עת הכותרים החדישים ביותר לא יכלו לרוץ תחת

הגדרות מקסימליות על הכרטיס הקודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים