עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

אני לא באמת גולש באתרים סיניים, אבל המון הדלפות כאלו מגיעות מהם.

אילו סתירות לוגיות? בין שמועה לשמועה?

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מי שלא מכיר את צ'יפהל הסיני חומרה ואינטרנט חדשים לו :)

פורסם

^אמת. אגב, אמרתי 'מהם' והתכוונתי למזרח. אם רק הייתי יודע לקרוא סינית, אז הייתי גולש שם הרבה יותר.

חבל רק שאין להם מוניטין שכולו תכלת :lol:.

פורסם

כנראה אף פעם לא עניין אותי לנסות לתרגם אתר סיני לאנגלית או כל שפה אחרת. נראה לי שהתרגום לא יהיה לוגי.

לא מספיק אתרים דוברי אנגלית? למה לי לחפש אתר סיני.

Sent from my GT-I9100

פורסם
אני לא באמת גולש באתרים סיניים, אבל המון הדלפות כאלו מגיעות מהם.

אילו סתירות לוגיות? בין שמועה לשמועה?

סתירות לוגיות בכמה נתונים ולהלן הן:

א. נטען שהליטוגרפיה נשארת ב- 28 ננו מטר, יחד עם כך ש- 8970 יהיה שבב גדול יותר מטהיטי -> 420 מ"מ רבועים לעומת

365 בטהיטי, ו- 5.5 מיליארד טרנזיטורים לעומת 4.3 מיליארד בטהיטי, ותדר עבודה גבוה יותר 1100mhz לעומת 925mhz,

ולמרות זאת ה- TDP נותר על 250 וואט כשל טהיטי ? זו סתירה ראשונה שזועקת מהנייר.

ב. סתירה שניה היא כי 8950 איננו מבוסס על אותה ליבה שממנה בנוי 8970, אף פעם AMD לא עבדה כך ובכלל עולה השאלה,

ומה יעשו עם כל אותם שבבים שיש בהם פגם קטן שבעטיו יש צורך לנעול מקטע מהשבב, מה שעד היום עשו ושווק כ- X950 במקום X970 ?

ג. עוד נטען כי כל ההבדל בין 8850 ל- 8870 הוא 10% בתדר ליבה (1100mhz במקום 1000mhz) ויחד עם זאת הפער

בביצועים הוא:

8870 הינו 7870 + 40%

8850 הינו 7870 + 15%

תוספת של 10% בתדר ליבה מייצרת לכל היותר תוספת של 10% בביצועים, אך בדרך כלל פחות או יותר בכוון של 5-7%.

ואם כך, הכיצד ביצועי X+15% עומדים אל מול ל- X+40% ? יש פה בעיה מתמטית שמיד נעמוד עליה:

זה כמו להשוות את הערך 140 ל- 115. הפער בביצועים יוצא איפה 21.7%, ולעולם לא יכול להיות מוסבר בעליה של

רק 10% בתדר ליבה.

**ככל שאמצא עוד כשלים לוגיים אבצע הוספה באמצעות עריכה.

יחד עם זאת אין אני שולל לחלוטין את האפשרות, ש- AMD בכל זאת החליטה כן להוציא משהו לבנתיים עד שדור 20 ננומטר

יכנס לזירה. אלא מהי, שיתכן כי הנתונים בהדלפה האמורה אינם שלמים או אינם מדויקים או אינם מלאים.

פורסם

חברים יקרים,

להלן דור שבבי GDDR5 החדשים שיצאו לא מזמן, ולמעשה מה שמאפשר ליצרניות לעבוד בתדר 7Ghrz QDR

בדור כרטיסי המסך שיוצא עכשיו - אמצע 2013.

דור זכרונות זה לא היה זמין (מצד hynix) לפני כשנה וחצי ולכן הוגבלנו בדור היוצא 7000 של AMD ו- 600 של נווידיאה

ל- 6Ghrz QDR.

http://www.skhynix.com/products/graphics/view.jsp?info.ramKind=26&info.serialNo=H5GQ2H24AFR&posMap=graphicsGDDR5

האמור מהווה קפיצת מדגה בת כ- 17% ברוחב פס הזכרון תוך שמוש באותו אפיק סיביות, שמהווה עלייה לא מבוטלת כלל וכלל.

בדור המלא הבא עלינו לטובה (שיצא כאמור תוך כמחצית עד שלושת רבעי השנה לערך) ויושק ב- 20 ננומטר,

כאשר אליו ישודח אפיק 512 סיביות, נקבל רוחב פס מסדר גודל חדש והוא 448Gbps.

נזכיר כי כיום הרוחב פס המהיר ביותר שיש ל- 7970GE/GTX780 עומד על רק 288Gbps.

מדובר יהיה בגידול בן 55%, מה שיאפשר בתורו את קפיצת המדרגה הבאה בביצועי דור ה- 20 ננומטר וזה מעודד.

פורסם
  • מחבר

אני מקבל דגם עסיסי של הכרטיס הזה, מבטיח לעדכן

פורסם

זה ב2560x1600 וה770 בעל 2GB...

פורסם
  • מחבר

בדקה זו הוסר NDA

אני יכול לספר לכם ש-GTX770 WINDFORCE X3 נוחת כאן ממש בקרוב לביקורת

פורסם

כרטיס מיותר, אבל תג מחיר טוב(זהה ל670 בהשקתו).

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה כרטיסי מסך מיותרים. כמו שכבות סלע, כשמכניסים אחת תמיד תהיה ריאקציה

פורסם

השאלה היא האם יהיה משהו בין ה250$ האלה? smiley-rolleyes007.gif

פורסם

מחיר ההשקה מצויןן מבחינתנו = 400$ בלבד.

מה שאומר שהמחיר בארץ ינוע סביב 2000-2100 ש"ח אחרי התייצבות.

מה שאומר, שקשת כל מחירי כרטיסי המסך תרד ביחד.

ומי עדיין מנסה למכור HD7970 או GTX680 משומשים ב- 2000 ש"ח ? :2z6in9g:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים