עבור לתוכן

המהפכה הירוקה רוקמת עור וגידים, ואנו הצרכנים רק מרוויחים...

Featured Replies

פורסם

במקום להגיד להם "תקנו מקרר חדש", שיתנו להם את הכסף כדי שיעזור להם ולא לפי אינטרסים מעורבים.

המשפחה הענייה אולי תעדיף את הX כסף שהמדינה מממנת לתרופות כי יש להם כבר מקרר חדש.

האינטרס של המדינה הוא אחד ויחיד - להפחית את צריכת האנרגיה של המגזר הפרטי. האמצעי - החלפת מקררים ישנים במקררים חדשים.

אם למשפחה ענייה כבר יש מקרר חדש, הם יכולים למכור אותו ולהרוויח את ההפרש לעומת מקרר חדש שהם יקנו בסבסוד כמעט מלא של המדינה.

פורסם

לפי תגובתך אני מבין שלא קראת בעיון את תגובתי האחרונה, אז אשיב לך לפי סדר תענותיך.

1. כול מדינה בלי יוצא מין בכלל גובה מיסים מאזרחיה שאם לא כך שום מדינה לא יכלה להתקיים, אתה יכול להתלונן על גובה המיסים ולא על עצם גבייתם.

2. המדינה לא משחדת שום קבוצות באוכלוסייה המבצע הזה הוא לכלל האולוסייה, פשוט לאלה החלשים יותר ניתנה הנחה גדולה יותר וזה הגיוני לכול הדעות.

3. בסך הכול היוזמה הנוכחית נועדה לחסוך באנרגייה שהיא תועיל לכולנו אז על מה תלין ?...

1. החרמת רכוש באלימות זה שוד, וכיוון שכל המדינות עושות את זה כל המדינות שודדות, מה שלא מוסרי לי או לך לעשות לא משתנה אם אנחנו אנחנו עובדי "מדינה"

2. בדמוקרטיה יש לפוליטיקאי אינטרס לקחת מקבוצה גדולה (משלמי המיסים) ולתת לקבוצות אינטרס, וזה בדיוק מה שעושים פה.

3. צריך להוריד מה "תועלת" של התוכנית את האנרגיה ומשאבים דרושים לייצור מקרר חדש, הובלתו ללקוח ופינוי והטמנת מקרר ישן, ואת המחיר הכלכלי הנוסף שיוטל על כתפי משלמי המיסים.

פורסם
  • מחבר

1. החרמת רכוש באלימות זה שוד, וכיוון שכל המדינות עושות את זה כל המדינות שודדות, מה שלא מוסרי לי או לך לעשות לא משתנה אם אנחנו אנחנו עובדי "מדינה"

2. בדמוקרטיה יש לפוליטיקאי אינטרס לקחת מקבוצה גדולה (משלמי המיסים) ולתת לקבוצות אינטרס, וזה בדיוק מה שעושים פה.

3. צריך להוריד מה "תועלת" של התוכנית את האנרגיה ומשאבים דרושים לייצור מקרר חדש, הובלתו ללקוח ופינוי והטמנת מקרר ישן, ואת המחיר הכלכלי הנוסף שיוטל על כתפי משלמי המיסים.

1. החרמת רכוש באלימות ? מאיפה הבאת את זה ? :kopfpatsch:

2. נראה לי שאינך מבין כלל לשם מה נוצרו מיסים וכנראה שיש אנשים שכול מה שהם רואים זה שחור בעיניים...

פורסם

יש פה כמה שקצת חושבים לא נכון.

קודם כל, אנשים מעוטי יכולת, מאלף ואחת סיבות.

יכול להיות שהם טיפשים ותמימים ומבזבזים כסף על דברים סתם, יכול להיות הסתבכו בחובות למישהו פרטי וכיול להיות שהמדינה דפקה אותם הכל אפשרי וזה לא צריך להיות בכלל על הפרק.

יש תקציב מסויים, שמוגדר ככה וככה.

הממשלה קבעה שהיא רוצה להוריד בצריכת החשמל בפרטית שתעזור לכולנו ולא צריך לפרט את הסיבות כי זה מובן מאליו.

הממשלה לקחה סכום מסויים מהתקציב שמשרד איכות הסביבה מקבל גם ככה, וזה לא שהם עכשיו שדדו לאף אחד אקסטרא מיסים במיוחד בשביל זה (את זה הם עושים בכל מקרה בלי קשר).

והיא עושה את זה בצורה כזאת, שתעזור לאנשים מעוטי יכולת וזה ברכה.

אז יופי שאתה יכול להרשות לעצמך אייפון ואתה כועס שנתנו למישהו שחי מהיד לפה מקרר בהנחה משמעותית זה כבר בעיות אישיות שלך.

ולגבי לתת למשפחה הזאת את הכסף בצורת כסף, לא מועיל מהסיבה שזה לא יקדם את המטרה שלשם כך הפנו את התקציב, בנוסף זה יכול לעשות רק רע, לדוגמה בזבוז רגעי שלא יועיל לטווח הארוך וזרקת כסף לפח.

אז מבחינת לתת מקרר במחיר מופחת שיוזיל את המחיה של המשפחה, יעשה לה קצת טוב על הלב וגם יעזור לכלל האוכלוסיה אפילו אם בממש קצת, אני לא רואה שום בעיה עם זה.

פורסם

כל סכום שהממשלה מוציאה, יכולות להיות אין ספור חלופות אחרות או יכול להשאר אצל האזרחים

התוכנית כמובן מדגישה את התועלת של התוכנית ולא את העלות שלה - העלות הכספית והסביבתית של ייצור והובלה של 25 אלף מקררים ומצד שני הובלה והטמנה של 25 אלף מקררים ישנים. אין לי כלים לדעת אם זה הדרך היעילה ביותר לנצל את אותם 314 מליון שקל (כדי להוריד מאנשים 20 - 50 שקל חשבון חשמל בחודש?) כלל האצבע אומר שמשיגים שימוש יותר יעיל כשמישהו קונה דברים עבור עצמו (הוא יבדוק שהמוצר טוב) עם הכסף שלו (כאן הוא כנראה יבדוק שזה המחיר הטוב שהוא יכול להשיג) לעומת פקידי ממשלה שמבזבזים כסף של אחרים עבור מוצרים שאחרים יצטרכו לחיות איתם.

אז יופי שאתה יכול להרשות לעצמך אייפון ואתה כועס שנתנו למישהו שחי מהיד לפה מקרר בהנחה משמעותית זה כבר בעיות אישיות שלך.

איש הקש שפנית אליו מאוד נעלב.

פורסם
  • מחבר

כל סכום שהממשלה מוציאה, יכולות להיות אין ספור חלופות אחרות או יכול להשאר אצל האזרחים

התוכנית כמובן מדגישה את התועלת של התוכנית ולא את העלות שלה - העלות הכספית והסביבתית של ייצור והובלה של 25 אלף מקררים ומצד שני הובלה והטמנה של 25 אלף מקררים ישנים. אין לי כלים לדעת אם זה הדרך היעילה ביותר לנצל את אותם 314 מליון שקל (כדי להוריד מאנשים 20 - 50 שקל חשבון חשמל בחודש?) כלל האצבע אומר שמשיגים שימוש יותר יעיל כשמישהו קונה דברים עבור עצמו (הוא יבדוק שהמוצר טוב) עם הכסף שלו (כאן הוא כנראה יבדוק שזה המחיר הטוב שהוא יכול להשיג) לעומת פקידי ממשלה שמבזבזים כסף של אחרים עבור מוצרים שאחרים יצטרכו לחיות איתם.איש הקש שפנית אליו מאוד נעלב.

"כל סכום שהממשלה מוציאה, יכולות להיות אין ספור חלופות אחרות או יכול להשאר אצל האזרחים", נו אז מה רצית להגיד בזאת ?.

"התוכנית כמובן מדגישה את התועלת של התוכנית ולא את העלות שלה", אז כנראה שלא קראת נכון מה שמשרד התשתיות פרסם.

"העלות הכספית והסביבתית של ייצור והובלה של 25 אלף מקררים ומצד שני הובלה והטמנה של 25 אלף מקררים ישנים. אין לי כלים לדעת אם זה הדרך היעילה ביותר לנצל את אותם 314 מליון שקל", ייצור ? כול המקררים מיובאים, וגם אם לך כלים לדעת אם זאת הדרך היעילה ביותר לנצל אותם 314 מליון שקל אז למה לעלות את זה בכלל :nixweiss: .

בכלל אני לא מבין, גם שעושים משהו חיובי מצד הממשלה אז תמיד ימצאו כאלה שרואים רק שלילי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים