עבור לתוכן

המהפכה הירוקה רוקמת עור וגידים, ואנו הצרכנים רק מרוויחים...

Featured Replies

פורסם

אכן, חדשות טובות, רק יש בלגן בשמות הדגמים.

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Messages/EnergySpokesmanMekarer.htm

זו הטבלה מאתר המשרד עצמו.

אם תראו אז הנפח הגדול ביותר אצל LG GM-749 VTCA שהוא (511 ליטר). חיפוש באתר של יבואן מביא מקרר עם מקפיא תחתון, צבע טיטניום ונפח 560 ליטר שאני בספק שמסובסד על ידי משרד התשתיות. :s05:

פורסם

למה לסבסד דברים כאלו?

למה לא פשוט להוריד את המיסים/לתת יותר כסף למי שצריך?

פורסם
  • מחבר

אכן, חדשות טובות, רק יש בלגן בשמות הדגמים.

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Messages/EnergySpokesmanMekarer.htm

זו הטבלה מאתר המשרד עצמו.

אם תראו אז הנפח הגדול מיותר אצל LG GM-749 VTCA שהוא (511 ליטר). חיפוש באתר של יבואן מביא מקרר עם מקפיא תחתון, צבע טיטניום ונפח 560 ליטר שאני בספק שמסובסד על ידי משרד התשתיות. :s05:

נפח גדול ?, אז תרשה לי לחדש לך 500 ליטר זה גודל ממוצע היום, ועוד, היום הייתי בטרקלין חשמל והדגם המדובר אכן מסובסד ע"י משרד התשתיות.

למקבלי אבטחת הכנסה או השלמת הכנסה הדגם הנ"ל עולה 1345 ש"ח, וגם כולל הובלה וסילוק המקרר הישן ולידיעתך דגם זה מחירו הרשמי מעל 5500 ש"ח. אז אם זה לא סבסוד אז סבסוד מהו ?. בפברואר יזכו שאר האוכלוסיה לרכוש בסיבסוד של 40% מקררים שזכו במכרז.

פורסם

אנחנו נחסוך החשמל ובתמורה חברת החשמל תעלה תעריפים.....

פורסם

נפח גדול ?, אז תרשה לי לחדש לך 500 ליטר זה גודל ממוצע היום, ועוד, היום הייתי בטרקלין חשמל והדגם המדובר אכן מסובסד ע"י משרד התשתיות.

למקבלי אבטחת הכנסה או השלמת הכנסה הדגם הנ"ל עולה 1345 ש"ח, וגם כולל הובלה וסילוק המקרר הישן ולידיעתך דגם זה מחירו הרשמי מעל 5500 ש"ח. אז אם זה לא סבסוד אז סבסוד מהו ?. בפברואר יזכו שאר האוכלוסיה לרכוש בסיבסוד של 40% מקררים שזכו במכרז.

בילבל אותי שזה מיועד לנזקקים ונפחים בטבלה של משרד התשתיות כללה מקררים בנפח של עד 511 ליטר. אז אתה בטוח שראית מקרר בנפח של 560 ליטר? יפה לדעת.

פורסם

למה לסבסד דברים כאלו?

הפוליטיקאי לא מחפש את הפתרון היעיל, הפשוט ובטח לא את הצודק. הוא מחפש את הפופוליסטי, מה שעוזר לקבוצות מסוימות מאוד של אנשים (שיזכרו אותו בגלל זה) ומה שירחיב את הביוקרטיה

פורסם

לכן צריך שמקצוענים יהיו שרים ולא פופוליסטים-פוליטיקאים

פורסם
  • מחבר

הפוליטיקאי לא מחפש את הפתרון היעיל, הפשוט ובטח לא את הצודק. הוא מחפש את הפופוליסטי, מה שעוזר לקבוצות מסוימות מאוד של אנשים (שיזכרו אותו בגלל זה) ומה שירחיב את הביוקרטיה

למה לחפש את השלילי במקום שהוא לא נמצא ?, העזרה לקבוצות חלשות זה לא שלילי כלל ועיקר ההפך הוא הנכון שים לב, לקבוצות החלשות יש סבסוד של 60% ולשאר האוכלוסיה 40% אז איפה אתה רואה פה שלילי ?.

לפעמים צריך גם לפרגן ליוזמות מבורכות שכן ירבו. בסך הכול כולם מרוויחים פה צריכת חשמל מופחתת שאת השלכותיה ויש רבות לא צריך לפרט ומצד שני הורדת מחירים שהיא ברכה לכולנו, ואת מחאת יוקר המחיה כבר הזכרתי?...

פורסם

לדעתי זה שלילי שהמדינה שודדת אותי (לוקחת ממני מיסים) כדי לתת כסף לברימאג וסמליין עבור מקררים כדי לשחד קבוצות באוכלוסייה שהמדינה גורמת לעוני שלהם מלכתחילה. המדינה לא "מורידה מחירים" אלא שודדת אותך ומשחדת אותך עם הכסף שהיא לקחה ממך.

יוקר המחיה בישראל גבוה בעיקר בגלל המיסים, זה שישדדו מכולנו עוד כדי להוסיף עוד "יוזמה" לאלפי היוזמות שכבר יש לא יעזור.

פורסם

למה לסבסד דברים כאלו?

כי יש תקציב מוגדר ויש מטרה מוגדרת שהתקציב הזה מיועד עבורה - צמצום צריכת החשמל במגזר הפרטי.

הורדת מיסים היא פעולה שמשפיעה על כלל האוכלוסיה, ומכיוון שהתקציב מוגבל הירידה במחיר תהיה כמעט זניחה - כלומר במקום לסבסד 60% מעלות מקרר עבור 25,000 אנשים, אתה תוכל לסבסד 50 ש"ח עבור 7 מיליון אנשים, וזה בוודאי לא יגרום לאף אחד להחליף את המקרר שלו למקרר חסכוני יותר.

לתת יותר כסף למי שצריך - זה בדיוק מה שעושים, אבל מכיוון שרוצים להשיג מטרה מאוד ספציפית, ולא רוצים שהכסף הזה יתבזבז על, נגיד, מזון או החזר חובות, בחרו בסבסוד ישיר של מקררים.

פורסם

ציינתי שמדובר למי שצריך ולא באופן כללי לכולם.

זה נראה לי די דפוק הקטע עם המקרר.

ואם משפחה ענייה רכשה בדיוק לפני שנה מקרר שעלה לה כמה אלפים?

אז היא תקנה עכשיו בזול ותנסה לעשות עליו רווח כ"יד שניה" (תמכור את החדש או ה"ישן")

בכל מקרה, כנראה שברגע שאני אתלונן על משהו בהתנהלות הכלכלית של המדינה אז המקררים יבואו לאחר משהו כואב יותר כמו ישיבות וכד'.

פורסם

זה נראה לי די דפוק הקטע עם המקרר.

ואם משפחה ענייה רכשה בדיוק לפני שנה מקרר שעלה לה כמה אלפים?

אז היא תקנה עכשיו בזול ותנסה לעשות עליו רווח כ"יד שניה" (תמכור את החדש או ה"ישן")

איפה הבעיה בזה?

פורסם
  • מחבר

לדעתי זה שלילי שהמדינה שודדת אותי (לוקחת ממני מיסים) כדי לתת כסף לברימאג וסמליין עבור מקררים כדי לשחד קבוצות באוכלוסייה שהמדינה גורמת לעוני שלהם מלכתחילה. המדינה לא "מורידה מחירים" אלא שודדת אותך ומשחדת אותך עם הכסף שהיא לקחה ממך.

יוקר המחיה בישראל גבוה בעיקר בגלל המיסים, זה שישדדו מכולנו עוד כדי להוסיף עוד "יוזמה" לאלפי היוזמות שכבר יש לא יעזור.

לפי תגובתך אני מבין שלא קראת בעיון את תגובתי האחרונה, אז אשיב לך לפי סדר תענותיך.

1. כול מדינה בלי יוצא מין בכלל גובה מיסים מאזרחיה שאם לא כך שום מדינה לא יכלה להתקיים, אתה יכול להתלונן על גובה המיסים ולא על עצם גבייתם.

2. המדינה לא משחדת שום קבוצות באוכלוסייה המבצע הזה הוא לכלל האולוסייה, פשוט לאלה החלשים יותר ניתנה הנחה גדולה יותר וזה הגיוני לכול הדעות.

3. בסך הכול היוזמה הנוכחית נועדה לחסוך באנרגייה שהיא תועיל לכולנו אז על מה תלין ?...

פורסם

איפה הבעיה בזה?

במקום להגיד להם "תקנו מקרר חדש", שיתנו להם את הכסף כדי שיעזור להם ולא לפי אינטרסים מעורבים.

המשפחה הענייה אולי תעדיף את הX כסף שהמדינה מממנת לתרופות כי יש להם כבר מקרר חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים