עבור לתוכן

** NGN היא רק ההתחלה

Featured Replies

פורסם

במסגרת כנס "בזק אקספו 2011" חשפה היום חברת "בזק" שורה ארוכה של מוצרים ושירותים חדשים בתחום ה-NGN.

בין השאר חשפה "בזק" ניסוי המכונה Fiber NGN בו תבחן, באמצעות סיב אופטי, מהירות של 1G עד בית הלקוח.

על כל הפרטים והחידושים שהוצגו בכנס "בזק אקספו" ניתן לקרוא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=1617

קריאה מהנה.

CHEIF

פורסם

ואיי ניראה ממש מעינין

השאלה זה מתי ? וכמה

פורסם

בהחלט מעניין. :yelclap:

פורסם

זה יהיה נחמד

fngn.jpg

Uploaded with ImageShack.us

פורסם

מרכז רמת גן - תשתשית מקסימלית בזק - 5 Mb - שנת 2012....

1Gb בזק, הצחקתם אותי... כשזה יקרה תהיה שנת 2112 עם כוכבית קטנה בצד

*כפוף למגבלות הטכנולוגיות ולתנאי השירות. מהירויות 10 מגה ומעלה יתאפשרו ללקוחות שקו הטלפון שלהם נמצא באיזור בו פרוסה תשתית NGN. ;)

פורסם

בתמונה רואים 1XX מגה הורדה ו-1.96 מגה העלאה זה פשוט אבסורד...

פורסם

mchip זה לא שאין בר"ג זה פשוט שבאזור שלך אין :-\ כנראה שהאזור שלך לא מוגדר ככזה בעל כדאיות כלכלית לבזק. גם אצלי לא היה עד לפני 8 חודשים, אם תתעקש תקבל צפי להקמת התשתית. הUPLOAD זה פשוט בושה שאנחנו בשנת 2010 והקצבים כאלה נמוכים, זה עדיין אשמת משרד התקשורת או שהתקדמנו לתירוצים אחרים?

פורסם

mchip זה לא שאין בר"ג זה פשוט שבאזור שלך אין :-\ כנראה שהאזור שלך לא מוגדר ככזה בעל כדאיות כלכלית לבזק. גם אצלי לא היה עד לפני 8 חודשים, אם תתעקש תקבל צפי להקמת התשתית. הUPLOAD זה פשוט בושה שאנחנו בשנת 2010 והקצבים כאלה נמוכים, זה עדיין אשמת משרד התקשורת או שהתקדמנו לתירוצים אחרים?

במרכז ר״ג חוסר כדאיות כלכלית? בקרית שמונה יש כבר ngn כמה שנים, מבלי חלילה לזלזל אבל אם נשווה כדאיות כלכלית כנראה שרמת גן תנצח. אני מניח שזה עצלנות מצד בזק עקב תשתיות ישנות שצריך לשדרג, אם המדינה הייתה מחייבת את בזק להגדרת זמן מסוים(כבר משנת 2010 פורסים תשתית זו) לשדרוג התשתיות ובמידה ולא יעמדו בהתחייבות ייקנסו, זה היה נראה אחרת.
פורסם

אין צורך לצטט את הודעה שמעליך :)

מה שמעניין אותי זה האם יש להוט תגובה לזה?

פורסם

פשוט בדיחה 1GE עם העלאה של 20 מגה, איזה ליצניים הם בחיי, לא להאמין.

אמרתי לפחות בסיבים האופטים הם יתנו יותר UPLOAD, אך טעיתי. בדיוק אותו אחוז! 2% ממהירות ההורדה!!! הם פשוט בדיחה הבזק האלה.

בכל אופן הוט כבר פרסמו מלפני סביבות חודש+ שהם פורסים FTTB, הם כבר סיימו פיילוט ברעננה, והם כבר פורסים סיבים אופטים עד לבניין.

ואם זה בית פרטי, לכל 4-5 בתים פרטיים.

בשכונה שלי הם כבר פרסו סיבים וגם בשכונה אחרת בעיר שלי. הם ממש מקדימים את בזק....

פורסם

טוב לדעת! :xyxthumbs: חבל שהוט גם לא נותנים UPLOAD יותר גבוה מבזק :(

פורסם

הוט תמיד נותנת UPLOAD גבוה יותר מבזק.

הוכחה:

עד 15 מגה בזק נותנת רק 800kbit , לעומת זאת הוט עוד במהירות של 12 מגה נותנת 1000kbit.

עד ב20 ו30 מגה בזק נותנת העלאה של 1 מגה, בחבילה של 20 הוט נותנת אותו דבר, אבל בחבילה של 30 מגה היא נותנת 1.5 מגה העלאה.

בחבילה של 50 וTOP100 בזק נותנת העלאה של 1.5 מגה, הוט בחבילה של 100 מגה נותנת 2 מגה העלאה.

בכלל החבילות שהצגתי הוט נותנת מהירות העלאה גבוהה יותר פרט לחבילה של 20 מגה שהם נותנים את אותה מהירות העלאה, כך שמה שאמרת אינו נכון.

מהסיבה הפשוטה, התשתית של הוט היא תשתית חזקה יותר משמעותית, בזק מבחינת נחושת עומדים על קצה היכולת, לעומת זאת הוט בEURODCSIS 3 מסוגלים לספק רוחב פס של עד 450 מגה הורדה ו120 מגה העלאה, לכן הם תמיד מרשים לעצמם לתת קצת יותר ממה שבזק נותנים.

אבל זה פשוט בדיחה זה נשמע כל כך מצחיק שמדובר על חיבור של 1GE ועם העלאה של 20 מגה , זה פשוט בדיחה גרועה.

fatbox התמונה הזאת היא מהתערוכה?

פורסם

mchip עובדה שאני גם מר"ג ויש לי NGN כבר יותר מחצי שנה. זה הכל תלוי בכדאיות כלכלית שלהם מבחינת זמני הפריסה ואם הם רואים שזה לא ישתלם להם מבחינת המהירויות שאנשים גולשים בהם באזור הם גם לא ישקיעו בתשתית שם. אני לא יודע מה קורה ספציפית אצלך באזור או בשכונה שתורם למהלך הזה, אבל אם היה הרבה ביקוש למהירויות גבוהות אצלך כנראה שהם כבר היו מבצעים תמהלך. לא חושב שהמדינה יכולה לחייב אותם לבצע מהלך שכזה בזמן מסוים, הרי זאת חברה פרטית שמבצעת שדרוג לפי רצונה ולא לפי בקשה של משרד התקשורת או כל גוף אחר.

פורסם

א. ביאליק? לא מספיק כלכלי?

ב. בזק היא לא בדיוק חברה פרטית, בבדיקה מעמיקה תוכל להבין זאת (כנ"ל לגבי עובדים שהם חברי בזק).

ג. אם האינטרנט בארץ תקוע ומדינות ובמדינות מפותחות הקצב עולה פי כמה וכמה, על המדינה להתערב (אגב, זה שחברת חשמל נכנסת למשחק זו התערבות של המדינה), המדינה צריכה להטיל על ספקיות התשתית וספקיות האינטרנט שקיפות בכל נושא רוחב הפס שמתחלק, כל זה נוטה די בערפל (אני חושב ששר התקשורת מנסה להוביל מהלך כזה).

ד. בהרבה ארצות בעולם, המדינה כן מחייבת חברות לעמוד בקריטריונים וגם מיקום גאוגרפי זהו קריטריון, כמו שמחייבים את ערוצי הטלויזיה בשידור כמות מסוימת של סדרות איכות ישראליות, אך במידה ואין עמידה בכמות שעות שידור לסדרות אלו שנקבעו מראש חברות אלו נקנסות(ויש הרבה דוגמאות שהוט, יס, ערוץ 10\2 נקנסו).

לפי עמדתך, אלו חברות פרטיות שלא אמורות להיות כפופות לחוקים בהסדרי הרישיון שהן קיבלו מהמדינה...

קיבלת רישיון מהמדינה, על המדינה להטיל עליך תנאים בכדי לעמוד בקריטריונים האלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים