עבור לתוכן

צריך המלצה לספק כח למערכת amd מישחקים

Featured Replies

פורסם

לא בדיוק מישחקים אבל גם

ASRock 990FX Extreme4

G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz 9-9-9-24 RipjawsX

Sapphire ATI Radeon HD6970 2GB DDR5 - WHITE BOX

עכשיו מעבד

AMD Phenom II X4 970 Black Edition Box

AMD Phenom II X6 1055T Box

זה הספק שאני בחרתי

האם הוא מספיק חזק ?

האם הוא ניחשב לספק טוב?

מה זה ActivePFC

pcie 6 pin למה זה משמש ?

Thermaltake TR2 - 1000W -S-ATAx10 EPS - 80 PLUS - PSU

פורסם

לא רק שהוא "מספיק" חזק, הוא פשוט מיותר ברמות מטורפות. כל 600W איכותי יסתדר עם המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

ראיתי מספר ספקים

אבל כל אחד משוייך לקטגוריה אחרת

מסילה אחת או שתיים

כמות החיבורים

האם ל 6pin יש מסילה משלו

atx 2.0

atx 2.1

atx 2.2

atx 2.3

מה זה Active PFC ?

pcie 6 pin למה זה משמש ?

מה זה בדיוק המסילות האלו ?

מה יותר טוב מסילה אחת או שתיים או יותר אם קיים ?

ואיזה חיבורים צריך ליבדוק ?

ומה זה בדיוק ה atx הזה ?

פורסם

מה זה Active PFC - מקטין את הזרם שהספק מעמיס אל החוטי חשמל והמפסקים בלוח חשמל של הבית. ספק שיש לו Active PFC לוקח פי 2 פחות זרם מספק ללא PFC, ופי 1.4 פחות זרם מספק Passive PFC

זה לא משנה את החשבון חשמל שאתה משלם אל המחשב

זה כן משנה אם למשל החיבור חשמל של הבית שלך חלש ואתה מעמיס כמה דברים אז קופץ החשמל, מחשב Active PFC יעמיס את המערכת פחות ממחשב ללא PFC

חוצמזה זה משנה אם תרצה לשים למחשב UPS בהמשך

חיבור PCIE 6PIN - לכרטיס מסך חזק (בדרך כלל מעל 75W)

כמו שבבית שלך יש בלוח חשמל מפסק ראשי ואז מפסק לכל חדר שמגן רק אל החדר, לספק יכולה להיות הגנה ראשית נגד קצר ועומס יתר בלבד (כלומר הגנה שהמחשב כולו לא מעמיס יותר מידי) או הגנה נפרדת לכל מסילה (כלומר הגנה לכל אחת מהמסילות, בכל מקרה אם ההגנה "קופצת" אז כל המחשב מתכבה)

ספק שיש לו כמה מסילות נותן הגנה טובה יותר במידה מסויימת, אבל אם יש ספק ממש טוב אם מסילה אחת בלבד זה לא בעיה

בכללי זהו - כל יתר החיבורים אמורים להיות מספיק מכל סוג והם סטנדרטיים

אם אתה שם 2 כרטיסי מסך, או כרטיסי מסך עוצמתיים במיוחד, אתה צריך 1-2 חיבורי PCIE לכל כרטיס מסך כלומר יתכן שתצתרך 2 או 4 חיבורי PCIE במקרה הזה

החיבור של המעבד בלווח הוא לפעמים ATX12 4PIN ולפעמים EPS12 8PIN. ניתן לחבר ללוח EPS12 חיבור ATX12 אבל זה לא מומלץ אם יש מעבד חזק - אם זה הלוח שלך, תבחר ספק שיש לו EPS12 8PIN או 4+4 PIN

יש ספקים שיש להם חיבורים למאווררים שהספק יכול לשלוט אל המהירות של המאוורר, או חיבור ללוח שאתה כול לראות בתוכנות את המהירות של המאוורר של הספק וכו' אבל זה סתם פיצ'רים הם לא משנים את היכולות של הספק מבחינת חשמל

ה ATX הוא תקן למחשבים (כולל ספקים ומארזים) שקובע דברים כמו איזה חיבורים יש, איזה מתח, מה הגודל של הספק, איפה נמצאים החורים של הברגים כדיי שיתאימו אחד לשני וכדומה

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

יש לי כרגע ups של אדוויס 1500 וואט

האם זה משנה משהו ?

EPS12 8PIN

ATX12 4PIN

להעדיף ספק עם הראשון ?

אני כרגע מחפש לוח אם אחר של asus

כנראה אחד מאלו אם יכנס בתקציב

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/AMD_990FXSB950

יש חברות מסוימות שכדאי יותר לשים לב או שזה לא משנה כולם טובים

יש לי עכשיו ספק של seventeam שקניתי לפני 10 שנים http://www.seventeam.com.tw/

יש להם ספקים מאוד מאוד טובים {לא מצאתי מקום שמוכר ספקים שלהם היום}

פורסם

ממה שדנאמר מקודם ספק של 600W יתאים למפרט שלך (ואין בעיה שתשים ספק של ה 1000 פשוט הוא יקר ואתה לא צריך. גם אם תשים אותו זה לא משנה ל UPS)

נניח שאתה לוקח ספק איכותי 80+ וכדומה אז הספק יקח 750W מה UPS כשהוא מעביר 600W למחשב

אם הוא Active PFC אז W=VA כלומר 750VA

אם הוא Passive PFC אז הוא יקח 1050VA

אם הוא ללא PFC הוא יקח 1500VA - לא מומלץ כי זה עומס גבולי ל UPS, וגם לא נשאר לך כוח לדברים אחרים כמו מסך

ה UPS של 1500VA הוא כ 900W כלומר הוא יחזיק 750W + מסך

אם בלוח שבחרת יש ATX12 4PIN זה לא משנה כי אתה בכל מקרה תנצל רק 4PIN (אלא אם תחליף לוח בעתיד)

אם בלוח יש EPS12 8PIN ויש לך מעבד חזק אז רצוי מאוד שתחבר EPS12 8PIN. אם המעבד חלש יחסית ואתה לא מתכנן לשדרג אותו אז זה לא משנה

אני אישית לא אוהב את ASUS - אם הייתי בוחר לוח הייתי מחפש משהוא של Gigabyte - אבל הבחירה היא שלך לגמרי

ספקים טובים היום יש של כל מיני חברות - בין היתר Enermax ו Seasonic ואחרים למתקדמים, FSP Delta Chieftec וחלק מהדגמים של Hec לאיכותיים אבל הכי בסיסיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים