עבור לתוכן

מאבטח מתקנים בקריה

Featured Replies

פורסם

ואתה חושב שאתה בשטחים דרוך?

שמע מהתשובות שלך אני מבין שלא היית לוחם.

בלתי אפשרי לשמור בלי לשבור שבירה במיוחד בשטחים ומפאת ביטחון שדה אני אפילו לא אספר לך איך שוברים שמירה..

בקריה הוא יהיה הרבה יותר ערני ממה שהוא יהיה בשטחים.

שוב זה תפקיד מצוין ולא משנה איך תנסה לסובב אותו, זה ישאר תפקיד חלומי. ולו הדבר הבסיסי ביותר: שינה. הוא יבוא לשמור אחרי לילה שהוא ישן בבית לאחר מקלחת, הוא ישמור סביר להניח 6 שעות גג וגם אם 8 שעות זה עדיין פחות משלדית וזה עובר. בהתחלה יהיה לו קשה אבל מהר מאוד הוא יכנס לתפקיד וזה ירוץ לו בסבבה.

נכון זה בזבוז זמן טוטאלי והוא לא יעשה שום דבר מועיל אבל אם הבחור רוצה לשרת כי אולי הוא מפחד מסנקציות לאחר מכן זה השירות הטוב ביותר שהוא יכול להשיג. מנגד אם זה לא נשמע לו לעניין ואין לו פחד שיתנקלו לו בעתיד, הוא יכול להלחם עוד קצת ולא לשרת כלל. הוא לא רחוק מזה. אני אגב אם הייתי במקומו הייתי כבר נלחם בשביל לא לשרת.

אני הלכתי לקרבי רק בגלל שגידלו אותי שגבר אמיתי צריך להלחם לא בשביל מדינת ישראל ולא בשביל הציונות עשיתי את זה בשביל המשפחה שלי ובשביל הערכים שלי. אצל פותח הדיון זה לא המצב ואני מנסה להסביר לו ולעזור לו כמיטב שאני יכול.

• תגובות 40
  • צפיות 20.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ נשמע כמו עצה טובה.

פורסם
אני הלכתי לקרבי רק בגלל שגידלו אותי שגבר אמיתי צריך להלחם לא בשביל מדינת ישראל ולא בשביל הציונות עשיתי את זה בשביל המשפחה שלי ובשביל הערכים שלי.

תעשה מה שטוב לך ומה שבונה אותך כבנאדם.

חבר שלי עשה כל מאמץ להתחמק ולהשתמט מתפקיד משמעותי בצה"ל, לבסוף הגיע לתפקיד בקריה שבו הוא עשה כלום מהבוקר עד אחר הצהריים המוקדמים ולא סגר שבתות כלל. הוא פיתח בצבא גישה לא בוגרת של "לא לצאת פריאר", "לעקוץ את המערכת" ושאר חשיבה שכל כולה בריחה מאחריות ומהתמודדות. עד היום הוא משלם על זה מחיר יקר.

מבין עמיתי לבית הספר לרפואה ומאוחר יותר למקצוע, כולם (לא כולל נשים וערבים) היו בוגרי יחידות קרביות או היו בתפקיד תומך לחימה מובחר (בעיקר מודיעין).

בגדוד המילואים שלי כמעט כולם אקדמאים, כולל כמה בעלי תואר שלישי וכמה מחזיקים במשרות בכירות למדי.

פורסם

גם אני חושב שעל הבריאות ששילמתי קיבלתי נסיון חיים ונבנתי כאדם אחראי. לפני הצבא חייתי מסופ"ש לסופ"ש מעולם לא חשבתי שאני אהיה מ"כ והנה עכשיו אני משקיע את כל כולי ללימודים ואומר תודה על כל יום שיש לי קורת גג מעל הראש ואוכל טרי על הצלחת.

פורסם

אני לא חושב שמאבטח מתקנים זה תפקיד טוב. בשירות הצבאי (לא בקרייה) מאבטחי מתקנים שמרו 4-8 ויצאו 7-7. יצאות פחות טובות, אבל עדיין נחשבות ליציאות מצויינות. למרות התנאים המשודרגים רובם טיפסו על הקירות אחרי חודשיים-שלושה והיו כאלה שנשברו אחרי חודש וברחו לנפקדות/עריקות. מצד שני העמדות אצלנו היו על הפנים (ישנות בלי מיזוג, לוהט בקיץ, קפוא בחורף) והבסיס חור נידח בנגב.

בכל אופן מאבטח מתקנים זה התפקיד הכי נחות בצבא. באסה. בטוח שאתה לא רוצה תפקיד יותר מעניין?

פורסם

שששש אל תבלבל אותם עם המציאות... מאבטח מתקנים זה התפקיד הכי טוב בצבא והכי טוב בשביל להשיג זיונים!!!!11

פורסם

שמע עמרי חבל שאתה צוחק על כל העניין במיוחד שאני מסכים עם העניין שזה תפקיד נחות ואני את השירות שלי סיימתי מזמן. בשום מקום לא אמרתי שזה התפיקד המושלם של לזיין בחורות. פשוט אתה פוגש שם יותר בחורות מנגיד בגבעתי. תן לי תפקיד בצה"ל שהוא יותר קלמזה, עם יציאות שוות לו או יותר טובות.

לקראת סוף השירות שלי ישנתי בבסיס אחד שהיה שם מאבטח מתקנים אשר בכה עד כמה קשה התפקיד שלו (הוא עשה אגב 7-7) אלו דברים שכל אחד בגדוד שלי החל מהלוחמים וכלה בפקידים שיצאו יומיות היו מוכנים לעשות. באותה מידה גם כל תפקיד פקידותי (או לחימתי לצורך העניין) יכול להיות גם טוב וגם רע וזה תלוי בהרבה מזל.

פורסם

אתה תתחרפן... אתה באמת תהיה מסוגל לשמור כל השירות שלך?

פורסם

תן לי תפקיד בצה"ל שהוא יותר קלמזה, עם יציאות שוות לו או יותר טובות.

כנראה שבאמת לא שמעת על התפקידים המונפצים ביותר בצה"ל.

חשבת שמש"ק ממטרות זה אגדה? תתפלא לשמוע שיש תפקידים פשוטים יותר - החל ממקרין סרטים בבסיס מסויים בחיל הים (בא פעם בכמה ימים

לשעתיים) וכלה ב"מפעיל את המנואלה של האזעקה בשעת חרום במידה והחשמלי מקולקל"

פורסם

הכרתי מישהו שהיה מגיע למקרפ״ר כל יום ב-9, ממיין דואר במשך חצי שעה (אם היה הרבה) והולך הביתה. הולך, כי הוא גר במרחק כמה דקות הליכה מהבסיס.

פורסם

תעשה מה שטוב לך ומה שבונה אותך כבנאדם.

חבר שלי עשה כל מאמץ להתחמק ולהשתמט מתפקיד משמעותי בצה"ל, לבסוף הגיע לתפקיד בקריה שבו הוא עשה כלום מהבוקר עד אחר הצהריים המוקדמים ולא סגר שבתות כלל. הוא פיתח בצבא גישה לא בוגרת של "לא לצאת פריאר", "לעקוץ את המערכת" ושאר חשיבה שכל כולה בריחה מאחריות ומהתמודדות. עד היום הוא משלם על זה מחיר יקר.

מבין עמיתי לבית הספר לרפואה ומאוחר יותר למקצוע, כולם (לא כולל נשים וערבים) היו בוגרי יחידות קרביות או היו בתפקיד תומך לחימה מובחר (בעיקר מודיעין).

בגדוד המילואים שלי כמעט כולם אקדמאים, כולל כמה בעלי תואר שלישי וכמה מחזיקים במשרות בכירות למדי.

אל תדאג לחבר שלך גם אנשים שיוצאים עם שריטה מהצבא בסוף זה עובר . אם יש לו מוטיבציה הוא ילמד כמו כל אחד אחר

פורסם

ואתה חושב שאתה בשטחים דרוך?

שמע מהתשובות שלך אני מבין שלא היית לוחם.

בלתי אפשרי לשמור בלי לשבור שבירה במיוחד בשטחים ומפאת ביטחון שדה אני אפילו לא אספר לך איך שוברים שמירה..

בקריה הוא יהיה הרבה יותר ערני ממה שהוא יהיה בשטחים.

למה סתם להסיק מסקנות? נכון לוחם אני לא, אבל יצא לי ""לבלות"" הרבה במוצבים על הגבול שמן הסתם מאויישים בלוחמים במסגרת תפקיד שעשיתי - וכולם התחננו שאני יביא להם תאייפון או תמחשב נייד שלא יהיה להם משעמם בשמירה

פורסם

נו זה מה שאני אומר, מה אתה רוצה מהחיים שלי, בשטחים אתה שובר שמירה כנמו בכל מקום אחר, זה שיש איום זה לא מוסיף כלום..

בקריה פחות משעמם לך זה הכל... הבנת הנקרא חביבי

פורסם
  • מחבר

הנתונים שלי לא טובים בשביל להגיע למודיעין וכולי ... לכן האפשרויות שלי אם הוא פקיד / תפקיד שקר אחר או ללכת כמה שיותר חפשני .

אני מעדיף את הכיוון של החפשני ושישאלו אותי מה עשיתי בצבא אני יגיד " עובד כללי " ושזה חצי שקר במקרה הרע .

בתמורה השנתיים האלו יהיה לי "באופן יחסי" חופשה די סבבה , שבה אני אשלים בגרויות אעשה פסיכומטרי וירוויח כסף .

לפי דעתי זה שווה את זה.

תודה לכול התגובות עזרתם לי

lev-27

מובטח לי קריה 5-9 ... ברור שאנשים ששומרים בעזה נדפקים , אבל זה לא המצב .

במיוחד שאני גר קרוב לקריה .

פורסם

גישת שחור או לבן לא נכונה. קיימים המון גוונים של אפור באמצע. אני אישית הייתי מעדיף לשרת בתפקיד בינוני על פני מאבטח מתקנים שדופק את הראש בקיר משעמום. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים