עבור לתוכן

איך ניתן להמיר יציאת lan port ליציאת wan port

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי ראוטר של בזק dlink 2760u e1 אבל הייתי רוצה לדעת האם אפשר להפוך אותו לראוטר רגיל ללא מודם (מעונין לחבר אותו לתשתית לא של בזק) כלומר להפוך את אחד היציאות של lan ליציאת wan

אם כן איך ניתן לעשות את זה?

תודה מראש!!

פורסם

אי אפשר

אתה יכול להשתמש בו כמתג ונקודת גישה.

פורסם
  • מחבר

כאשר משתמש בו למתג או לנקודת גישה אני מוגבל בכתובות חיצוניות בגלל זה רציתי להפוך אותו לראוטר רגיל הבנתי שניתן אם מחלפים גרסת firmware

מישהו יודע על זה משהו?

פורסם

זה לא עניין של FIRMWARE, זה עניין של חומרה. למודם/נתב הזה אין יציאת WAN ולכן הוא לא יכול לשמש כנתב בלבד.

פורסם

זה יכול ליהיות עניין של Firmware. אם הוא ידע לחייג ולבצע NAT על אחד הפורטים בלבד הוא יוכל לשמש כיציאת WAN.

לא צריך ליהיות הבדל פיזי בין הפורטים.

לא שזה יותר מידי רלוונטי, אבל בסדרה 800 של סיסקו לדוגמא אפשר להפוך כל אחד מהפורטים של הסוויץ' ליציאת WAN.

כמובן שה- IOS קצת יותר מתקדמת מהFirmware של הDlink הזה - אבל תיאורטית זה יכול ליהיות אפשרי.

פורסם

כמובן שאין מה להשוות SWITCH מנוהל של CISCO שעולה אלפי שקלים למודם/נתב שעולה עשירית ממנו. בכל מקרה, במקרה של ה-DLINK הספציפי הזה אין שום קושחה שמאפשרת את העניין ואין שום דרך להפוך את יציאות ה-LAN ל-WAN.

פורסם

זה יכול ליהיות עניין של Firmware. אם הוא ידע לחייג ולבצע NAT על אחד הפורטים בלבד הוא יוכל לשמש כיציאת WAN.

לא צריך ליהיות הבדל פיזי בין הפורטים.

לא שזה יותר מידי רלוונטי, אבל בסדרה 800 של סיסקו לדוגמא אפשר להפוך כל אחד מהפורטים של הסוויץ' ליציאת WAN.

כמובן שה- IOS קצת יותר מתקדמת מהFirmware של הDlink הזה - אבל תיאורטית זה יכול ליהיות אפשרי.

חלילה וחס, טועה ומטעה.

פורט L2 הוא פורט L2 ולא יעזור של איזה יצרן, יש הבדל פיזי בין הפורטים.

בציוד כמו סיסקו 800 לא ניתן לעשות no switchport על הרביעייה מאחורה, רק בסוויצ'ים L3 ובהם אין NAT למעט סדרות 6500 ו4000 :)

פורסם

לא מטעה, אני לא זוכר את ההגדרות במדוייק,

אבל אפשר להגדיר פורט אחד כ bridge group אחר ולהגדיר עליו pppoe או l2tp וNAT,

והוא משמש כיציאת WAN לכל דבר.

וסדרה 800 זה ISR לא רק סוויץ'.

פורסם

כן, ניתן לשייך לSVI, שעליו יהיו הגדרות L3, זה לא הופך את הסוויץ'פורט לפורט L3.

פורסם

זה לא עניין של FIRMWARE, זה עניין של חומרה. למודם/נתב הזה אין יציאת WAN ולכן הוא לא יכול לשמש כנתב בלבד.

אני די בטוח שאין שום קושחה למכשיר הזה שתאפשר זאת, אך למה שזה יהיה עניין של חומרה? הרי במרבית הנתבים יציאת הWAN היא פורט RJ45 רגיל לכל דבר, וכל מה שקובע שהיחס אליה שונה מליציאות הLAN הוא הקושחה של הנתב.

יש לי AP/Switch ענתיקה של Edimax - דגם 7207APg. חומרתית המכשיר זהה לנתב ענתיקה אחר שלהם - 6114Wg, והיו כאלה שהפכו אחד מהם לאחר באמצעות עדכון קושחה מתאים:

http://www.norocketscience.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27

אני מפספס משהו?

פורסם

אנשים, לא להתבלבל, יש הבדל חומרתי בין פורט L2 ופורט L3.

בציודים טיפה יותר מתקדמים ניתן לשייך פורט L2 לממשק ווירטואלי L3 וכך לחקות פעולה של פורט L3.

פורסם

מה ההגדרה שלך לפורט L2 ופורט L3 ומה ההבדל החומרתי ביניהם?

פורסם

פורט LAYER3 הוא פורט שתומך בפונקציונליות ברמה 3 של מודל OSI , פורט LAYER2 כנ"ל לגבי רמה 2.

מדובר לגבי מה שהפורטים יעולים לעשות, לא מה שהם יכולים להעביר, כמובן :)

אינני מצוי בהבדלים החומרתיים, אבל ישנו הבדל בוודאות, היות ובכרטיסי switchport לא ניתן להפוך פורטים לפורטים L3, ובנוסף שימו לב להבדלי המחירים בין כרטיסונים עם 2 פורטים L3 ו4 פורטים L2..

פורסם

אני סבור שאתה טועה.

פורט הוא בסה"כ כמה חוטים שיודעים להעביר אותות חשמליים של שעון ומידע. פורט פועל בL1 בלבד.

אותה פונקציונליות של L2 או L3 שאתה מדבר עליה נקבעת אך ורק ע"י השבב שמפעיל את הפורט.

שבב יותר מתקדם יודע לעשות בחומרה עיבודים של L3, ואפילו מעבר לכך. טבעי ששבב כזה יעלה יותר.

מכאן והלאה זה רק עניין של איך יצרן כזה או אחר בחר לממש. אם הוא מתקין צ'יפ מתוחכם למימוש פונקציונליות של L3, והצ'יפ הזה מחובר פיזית אך ורק לפורטים מסוימים, אז ברור שלא ניתן לשנות פונקציונליות של פורטים אחרים.

אני לא בקי בציוד רשתות מתקדם, אז אין לי מושג מה הולך שם. עם זאת, בציוד ביתי זול כמו נתבים ומתגים פשוטים לרוב מתקינים פשוט איזה מעבד גנרי זול (ARC או דמוי ARC), איזה סוויצ' גנרי זול (שיודע רק למתג פקטות לפי MAC) ואת כל ענייני הניתוב ושאר הפונקציות פותרים בתוכנה (או קושחה, אם תרצה). אין שום חומרה חכמה שקשורה לאף אחד מהפורטים, ומשום שהכל נעשה בתוכנה ממילא, שינוי של התוכנה יכול בהחלט לספק שינוי פונקציונליות.

עם זאת, מכאן ועד להנחה שלנתב ספציפי מישהו כתב קושחה ספציפית שעושה דברים כאלה - הדרך ארוכה.

פורסם

וודאי שהתכוונתי לחומרה מאחורי הפורט ולא למוליכים מהם הפורט הפיזי בנוי :)

אגב, אותו דבר רלוונטי גם לגבי נתבים משוק הSOHO\SMB, לדומא כרטיסון HWIC-4esw לעומת HWIC-2FE, הראשון עם 4 פורטים L2 והשני עם 2 פורטים L3, הבדל המחיר ביניהם משמעותי.

ולגבי פונקציות בחומרה אתה צודק חלקית- אצל חלק ניכר מהציוד (כמו סוויצ' L3) המון נעשה בחומרה (אפילו ראוטינג) אבל לא ניתן לעשות בתוכנה שום דבר שלא נתמך בחומרה, לדוגמא, אם החומרה לא יודעת להוציא מידע מסויים (כתובת IP, לדוגמא) לזיכרון אתה לא תוכל להשתמש בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים