עבור לתוכן

האם יש דרך לדעת אם ספק כוח ישן ירד ביעילות ובכמה?

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק של 550 וואט ,במסילות של 12 כחדש צריך לתת 430 וואט ,אחרי 3 שנים יש דרך לדעת כמו הוא נותן בפועל ?

אני שואל כי יש לי כרטיס גרפי חדש שיצרוך במאמץ כ 370-330 וואט ,ואני רוצה להיות בטוח שספק הכוח להיום יספיק בשביל הכרטיס.

פורסם

תלוי באיכות שלו, העבודה שעשה עד עכשו (עבד קשה 24/365 או לא היה כמעט בשימוש) , טמפ' במארז שבו הוא עבד.... הרבה פקטורים שגם אם יודעים אותם ניתן רק לתת ניחושים

ספק מחברה טובה אמור להחזיק לדעתי

פורסם
  • מחבר

כרגע ה GTX570 שלי מחובר ולבנתיים כל מה "שזרקתי" על הכרטיס עבד יפה ,והספק מחזיק .

אבל הבנתי שזו לא מספיק אינדקציה טובה לדעת אם הספק יחזיק ,אומרים שיכול להיות מצב שאחרי שבוע /חודש יהיה קריסה ובמקרה הרע הספק ישרף ויקח איתו עוד חלקים - לא נעים .

אז לפי מה שאתה אומר אין תוכנה או מכשיר שניתן איתו לדעת את מצב הספק.

שמעתי שאם אני מפעיל OCCT GPU ל 24 שעות והספק יחזיק זה יתן לי אינדיקציה טובה ליציבות הספק,

השאלה אם עומס הממושך עם התוכנה על הכרטיס יכול לעשות נזק לכרטיס, אפילו במקרה מסויים יכול לשרוף לי משהו אם אין מספיק יציבות

או שהתוכנה "חכמה" וברגע שהיא מזהה משהו חריג היא מתנתקת ?

פורסם

ברור. אם הספק יקרוס במהלך הבדיקה, יש אותו פוטנציאל נזק כמו בכל קריסה אחרת.

כבר תכננת להחליף מחשב, ככה שכסף בשביל זה יש לך. חסוך מעצמך בעיות וקנה ספק שיחזיק גם למחשב הבא.

פורסם

מאמץ מלא למעבד וכרטיס המסך זו אינדיקציה טובה. בשימוש רגיל אתה לעולם לא תגיע לצריכה כזאת גבוהה.

ספקים איכותיים כוללים הגנות כך שבמקרה של נפילת הספק, ישנה הגנה מסויימת על הרכיבים האחרים, בניגוד לספקים גנריים.

3 שנים לספק איכותי זה לא הרבה במיוחד.

ספק של 430W כל מסילות ה-12V אמור להספיק בהחלט במידה והוא איכותי.

מה דגם הספק והמעבד? האם הוא ב-OC?

פורסם
  • מחבר

דגם הספק והמעבד אצלי "בחתימה" כרגע אני עם OC בינוני של 3.8Ghz שזה מספיק לי.

דרך אגב גם הכרטיס טיפה ב OC מהמפעל .

ספק Cooler Master Real Power Pro 550w psu

מעבד E8400 3.8Ghz OC

פורסם

CM לא מייצרים (או משווקים) ספקים איכותיים במיוחד. לא יודע אם הייתי סומך עליו יותר מדי.

השקעת בכרטיס יקר, זרוק עוד קצת על ספק איכותי וראש שקט.

פורסם
  • מחבר

דווקא בזמנו כשרכשתי את המחשב המליצו פה בפורום על הספק הזה.

בנתיים הכל עובד תקין.

לגבי ספק חדש,אם יקרה משהו תהיי לי סיבה טובה לקנות מחשב חדש(ויש כבר תוכנית למגירה שנדחתה)

ואם אני ארצה לעשות OC חזק לכרטיס אז נביא ספק חדש.

כרגע אני מעדיף לא לקנות ספק חדש בנפרד כי כשאני אקנה מחשב חדש אני מעדיף למפרט מלא מאותה חנות עם כל הבדיקות הנידרשות (סביר להניח זה יהיה מזיג-זג כי התרשמתי מאמינות ומקצועיות)

פורסם

ספק איכותי באמת מגיע מראש מתוכנן לזה. כלומר הוא לא מתחיל מ 550W ויורד למטה, אלא מתחיל נניח מ 650W ויורד לכיוון ה 550 ככל שהוא עובד, כשבמשך הזמן שבו הוא אמור להחזיק (5-10 שנים) הוא עדיין מספק מתח יציב

מכאן והלאה תלוי בספק עצמו בלבד

ניתן לבדוק את היציבות של המתחים אל ידיי סקופ, וניתן להעריך אותה אל ידיי קומבינות פשוטות יותר (מחשב נייד וכמה נגדים כתחליף לסקופ יכול לתת הערכה מספיקה), אבל לא אם מולטימטר או תוכנות

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני אקריץ עכשיו סקופ ונגדים וזה :kopfpatsch:

בכל מקרה כבר חיזקתה את יכולות הספק הכוח שלי לכן אני לא צריך מכשירים וכאלו לבדיקה

ותודה על החיזוק של הספק כי ככה עכשיו אני יכול לעבוד על ה OC של הכרטיס בראש שקט .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים