עבור לתוכן

האם האל פסק יעבוד לי עם מה שיש לי...

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי ספק hec zeyphyr 750 750W

ועל פי חישוב צריכת חשמל באתר:

http://support.asus.com/PowerSupply.aspx?SLanguage=en

יצא לי שאני עושה שימוש ב 500W

עכשיו קנו לי אל פסק של ADVICE prs650 650va שהבנתי שמספק 650W

השאלה אם הם יעבדו לי ביחד או שאני צריך להחליף?

אני צריך אל פסק שרק ישאיר לי את המחשב לדקה כדי שאני אוכל לשמור ולסגור את המחשב.... האם זה מספיק לזה או שאני צריך לקנות אחד אחר?

תודה לכל העוזרים

פורסם

אני לא בטוח במאת האחוזים אם כי קרוב מאד לזה ש650VA אין הכוונה ל650וואט זה יותר כמו חצי... אם המערכת שלך תיהיה בעומס ותצרוך ל500 וואט לדעתי האל פסק לא יעמוד בזה... אם היא תיהיה ללא מאמץ ותצרוך פחות באזור ה300 פחות או יותר אני חושב שכן...

ועכשיו אני יכול לתת סימוכין לדברי...

היום קיבלתי את האל פסק שלי Eitan Engineering VT800

רשום שהוא נותן 800VA שזה 480 וואט בערך... עשיתי לו בדיקה שהמערכת לא עמוסה והוא עמד בה עשיתי לו בדיקה כאשר הכרטיס מסך במאמץ {ראה מפרט בצד} בOCCT וב FM ובשניהם הוא לא עמד והמחשב נכבה...{יכול להיות שזה יותר מידי בשבילו למרות שהדבר נראה לי תמוה ועדיין הוא אמור להחזיק אותו} עשיתי בדיקה ב MWF 3 בחפיף והוא עמד בו... אני עדיין צריך לעשות עוד כמה בדיקות אבל מסקנה והמלצה שלי לך על אחד גדול יותר 800 850 1000 לפחות...

ולעיניין חישובים...

כדי להמיר VA {וולט אמפר} ל WATT {וואט} יש להכפיל את הVA ב0.6 אם תכפיל 650 ב0.6 תקבל 390 שזה הרבה מתחת למערכת שלך וזה עוד בלי מסך אני מתאר לעצמי... בקיצור אתה צריך לפחות 850 אם כי אני אומר לך שאם יש לך אפשרות לך על אחד גדול יותר {והשתדל שיהיה לו גל סינוס מלא...(הרץ בגולל על העיניין) דבר שמייקר את האל פסק אבל כדאי..}

בהצלחה

פורסם

המחשב לוקח 500W מהספק, אבל זה לא כולל את הספק עצמו

ניח שהספק הוא 80+ וכו זה אומר שהוא יעיל ב 80%, כלומר הוא לוקח מהחשמל 625W בסך הכול כש 80% מתוכם זה 500W שהספק מעביר למחשב, ו 20% זה 125W שהספק לוקח בעצמו

עכשו נמצא כמה VA הספק לוקח

אם הספק Active PFC אז VA = W

אם הספק Passive PFC אז VA = 1.4*W

אם הספק ללא PFC אז VA = 2*W

כלומר הספק שלך לוקח 625W, וכן 625 או 875 או 1250VA בהתאם לסוג שלו

ה UPS אמור לעמוד בנפרד בכל אחד מהתנאים : הוא אמור להחזיק 625W, וכן 625 או 875 או 1250 VA בהתאם לסוג של הספק

תוסיף גם מסך, 40-60W ו 80-120VA בהתאמה

וכך אתה מקבל שאתה צריך UPS של 1500VA (שהוא 900W = 1500*0.6) כדיי להחזיק את המחשב בצורה אמינה. זה יותר מפי 2 מה UPS שיש לך עכשו

יתכן שאתה תוכל להידחף אם UPS של 1000VA (בהנחה שהמחשב לא לוקח עומס מלא כל הזמן וכו) אבל אל תסמוך אל זה - תיקח UPS טוב של 1500VA (שעולה בהתאמה, כמו Advice SL) והוא יחזיק לך את המחשב בוודאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים