עבור לתוכן

גילוי דעת - הורדת מחיר לאחר הקנייה

Featured Replies

פורסם

מכירים את הצפייה לקראת קנייה של חומרה חדשה, כרטיס מסך מפלצתי או מסך חדש, אתם חושבים ואומרים לעצמכם טוב חודש הבא החודש הכרטיס אשראי מפוצץ או מחכים למשכורת או לקבלת סכום יפה ליום הולדת מהדודה. בסוף מגיע היום המיוחל אתם ניגשים לחנות, לא ממש רואים בעיניים וקונים את החלק החדש, מגיעים הביתה ומתקינים... איזה כיף.

אני מניח שלרובכם יש חנות מסוימת שבדרך כלל שם אתם קונים, החנות הכי זולה, הכי קרובה לבית או זאת שהמוכר הצליח לקנות אתכם עם שירות מעולה שלא ממש ציפיתם לקבל.

אבל מה קורה כאשר לאחר הקנייה, יום (!) לאחר הקנייה, לאחר שהוצאתם את מיטב כספכם אתם מגלים שאותו מוצר שקניתם, ששרפתם עליו סכום של 4 ספרות ירד ביותר מ10% ממה ששילמתם עליו. תרגישו מרומים? עבדו עליכם? למה לא טרחו להגיד לי שמחר המחיר יורד? האין זה דבר סביר לבקש? או שרק לבצע הכסף יש כאן עניין.

אשמח לשמוע דעותיכם.

פורסם

ואם זה ירד שבוע לאחר הקניה - זה יתן הרגשה יותר טובה ?

ומה במקרה ההפוך - ראה דיסקים קשיחים ?

והכי חשוב - האם בחנות יכלו לדעת שהמחיר יירד ?

לפעמים אתה / אנחנו רואים מחיר באינטרנט, באים לחנות

ומסתבר שברגע הקניה ממש המחיר יותר זול עבור אותו פריט,

אפילו שברשת זה עדיין באותו מחיר.

ובתכל'ס לשאלתך - מרגיז כן.

אבל לא יותר מזה ( מבחינת החנות / רשת ).

:xyxthumbs:

פורסם

כעקרון בארה"ב מחזירים לך את ההפרש. הסיבה היא שמדיניות החזרת המוצר שם כ"כ גמישה שאנשים פשוט היו מחזירים את המוצר וקונים מחדש ולכן ההנחיה היא פשוט לזכות את ההפרש.

פורסם

למה מדיניות החזרת המוצרים בארץ כל כך מסורבלת ביחס לארה"ב? זה קשור לגודל שוק או לפחד מצרכן ישראלי שיעשה קומבינות, או שפשוט השוק כאן פחות הוגן?

פורסם

השמועה אומרת שגם בארה"ב התחילו ללמוד את הקומבינות מהישראלים ושתופעת ה"נקנה טלוויזיה 80 אינטש רק לצורך הסופרבול/אולימפיאדה/מונדיאל ונחזיר אותה אחרי 30 ימים ונקבל את כל הכסף חזרה" כבר מכה שם שורשים עד כדי שינויי מדיניות...

פורסם

למה מדיניות החזרת המוצרים בארץ כל כך מסורבלת ביחס לארה"ב? זה קשור לגודל שוק או לפחד מצרכן ישראלי שיעשה קומבינות, או שפשוט השוק כאן פחות הוגן?

אני חושב שבמקרה הזה הבעיה היא דווקא במדיניות סלחנית מדי בארה"ב ולא להיפך.

פורסם

השמועה אומרת שגם בארה"ב התחילו ללמוד את הקומבינות מהישראלים ושתופעת ה"נקנה טלוויזיה 80 אינטש רק לצורך הסופרבול/אולימפיאדה/מונדיאל ונחזיר אותה אחרי 30 ימים ונקבל את כל הכסף חזרה" כבר מכה שם שורשים עד כדי שינויי מדיניות...

מעניין איך שדברים מתגלגלים...

לפי מה שאתה אומר, בקרוב יצטרכו להשתמש במונח חדש- כשל צרכני

פורסם

כאחד "שחולה" במחלת ה"שדרגת", וכל הזמן רוצה לשדרג ורוצה את ההכי חדש וטוב שיש גם שאני לא תמיד מסוגל להרשות לעצמי הכל. זה הוביל לכך שאני תמיד "רץ" בקניות ומנסה להתחרות בטכנולוגיה ועם הזמן השולחן בחדרי מלא בהמון ג'אנק שאספתי וצברתי עם השנים.

בשלב מסוים הבנתי ש-זהו! אני לעולם לא אוכל להתחרות בטכנולוגיה ואני צריך להגיע להשלמה עם מה שיש (לא ביג דיל לחיות עם מעבד C2D).

עם (כמעט) כל קניה שביצעתי ידעתי שיתכן ומחר יצא דגם יותר טוב, שנחש מה- יעלה באותו מחיר כמו מה שקניתי אתמול (אתה יכול לראות את זה בצורה קלאסית עם האייפון וכל מי שרוכש את מוצר זמן קצר לפני השקת הדגם הבא).

לא מבאס? מבאס ועוד איך! אין מה לעשות, אלו החיים חביבי... החנות או המוכר הוא לא אנליסט שינבא לך את המחיר העתידי ויגיד לך את תחזיות הבורסה. השוק הזה מאוד דינאמי והרבה פעמים תתקל בבאסות שכאלה ולמצוא שניה וחצי אחריי במחיר יותר זול וכד'. עם הזמן למדתי לא לאכול את עצמי על כל שטות שכזו כי זה לא שווה את זה.

הפתרון לבעיה היא לדעת ולקרוא את השוק בצורה כללית, לדעת שלדוגמה לא לקנות לקנות אייפון חדש חודש לפני יולי כי ביולי יושק האייפון החדש או כל שטות אחרת. אם תרצה שנמשיך באנלוגיית האייפון, אפשר להקביל את מצב ירידת המחירים שקרב להיות בארץ כי ככל הנראה בחנוכה נזכה לראות את ה-4S במפעילות וכשהמכשיר מתחיל להתמסחר ולהיות פחות נדיר והיבוא לארץ גדל= המחירים צונחים. מכאן נובע שאם לדוגמה תרצה לקנות אייפון רצוי לחכות לחנוכה (שים לב שחנוכה בדומה להרבה חגים גדולים בארץ ובחו"ל היא חג צרכני שיש בו הרבה קניות ומבצעים).

זה היה על קצה המזלג מנקודת מבט אישית שלי. מבאס- כן! (אבל חיים עם זה ולומדים לא לבכות כל פעם שיש ירידת מחירים ואכלנו אותה.קורה.)

אגב, חלק מהמדיניות החלפות והכוח הצרכני של ארה"ב נובע מהמנטליות שלהם נטו. תרבות הצריכה שם כ"כ מטורפת שאתם רק נכנסים אפילו לסופר שם ואתם מסתנוורים מרוב צבעים של מוצרים ומוצרים בגודל פי 5 מהגודל הנמכר בארץ עד שבא לך לרדת על קופסת "סקיפי" של קילו וחצי.

כל הקשור להחזריי מוצרים גם קשור למנטליות האמריקאית שחושבת על האמריקאי הפשוט כאדם תמים, צייתן לחוק ולכן אין לחשוב על שיהיו באגים במערכת (עד שמגיעים ישראלים נצלנים והורסים את הסדר הטוב).

פורסם

לא נראה לי שהעלו או הורידו את המחיר בגלל שקנית

לפעמים יש חנויות שמשתנות את המחיר כל יום בגלל שהמתחרים שינו,או שהדולר עלה\ירד וכו...

פורסם

לפותח הדיון אם יורשה מה קנית ועל איזה מחיר מדברים?

שנית אם ההפרש גדול היית יכול לעשות מה שאמרו להחזיר את המוצר מכח סיבה שתירצה עד 14 יום ולקנות אותו בחזרה במחיר מוזל!

פורסם

בארה"ב המדיניות החופשית הזאת גורמת לאנשים ממש להתפזר. כשהייתי במיאמי, השתכנתי בדירה של דודה שלי (וילה ענקית באונטורה)

בגלל שלא היו שם מיטות, היא קנתה לנו 4 מזרוני גומי מתנפחים עם משאבה. בסוף השימוש מחזירים לחנות...

על אותו משקל הלכתי לחנות בגדים על מנת להחליף למידה קטנה יותר. המוכר לקח את החולצות, עשה משהו במחשב ובסוף הביא לי את המידה

החדשה וגם $5 על הפרש המחיר.

זה הגיע לכזאת הפקרות, אנשים שהתקלקל להם משהו שלא באחריות, קנו את אותו המוצר בדיוק והחזירו את המקולקל. אחריות בחינם.

פורסם

זה הגיע לכזאת הפקרות, אנשים שהתקלקל להם משהו שלא באחריות, קנו את אותו המוצר בדיוק והחזירו את המקולקל. אחריות בחינם.

ניתן לפתור את זה בקלות על ידי מספר סידורי.

לגבי הנושא הכללי של האשכול

תמיד זה יהיה ככה

אתה יכול לחקור ולבדוק מתי יוצא סדרה חדשה או אולי מתי יהיה הוזלה- אבל כשאתה נופל אין כל כך מה לעשות וצריך לחיות עם זה.

כמובן שבמקרים של אייפון או כל מכשיר אחד לא כדאי לקנות על ההתחלה אלא לחכות קצת.

פורסם

הם לפעמים אפילו לא לא פותחים את האריזה לבדוק שהמוצר בפנים.

פורסם

חחח

איזה טיפשות

הם צריכים להתייחס לכולם כמו לשקרנים כל עוד הוכח אחרת

בכל מקרה- חנות שלא בודקת דברים כאלו פשוט לא תתקיים.

פורסם

לא תתקיים בארץ, אבל בארה"ב זה המצב.

תגיע הקופסא של HP לתיקון, יפתחו רק במעבדה ויגלו שיש שם נייד מלפני 3 שנים - ואתה תגיד - זה לא אני, המוכר הרי בדק מה החזרתי....

וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים