עבור לתוכן

מפעילות סלולאריות חדשות - הדיון המרכזי

Featured Replies

פורסם

אבל קשה להתעלם מהעובדה שהם מנסים להשמיד את התחרות על ידי לקיחת נתח שוק מהמפעילות החדשות.

למשל, גולן והוט-מובייל צריכים נתח שוק עד תאריך מסוים ולכן יש לי אינטרס לבחור בשירות שלהם.

מה רע בזה?

מן הסתם הם מנסים להשמיד את התחברות...

מדובר בחרות עיסקיות לא במועד לביטוח לאומי(שגם בו יש ספק).

המטרה היא מאוד ברורה- מקסום רווחים.

• תגובות 2k
  • צפיות 430.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת תיאוריה נחמדה אבל זה פשוט לא נכון עובדתית.

פרטנר היא לא קונצרן.

פרטנר תקשורת בע"מ היא חברה ציבורית, אחת ובודדת.

חבל שאתה מערבב מושגים שאתה כנראה לא ממש מבין מה הפירוש שלהם....

אתה סתם מתלהם

כל גוף שמחזיק כמה חברות הוא קונצרן, זה ההגדרה (ואני בטח מבין בנושאים כאלו הרבה יותר ממך)

עד ינואר השנה סקיילקס החזיקה במספר חברות בתחום התקשורת והאינטרנט

כולם תחת הנהלת הגג של אילן בן דב.

היום השליטה היא ע"י חיים סבן אבל זה לא ממש רלוונטי.

בכל מקרה, לפי הגדרה יבשה - זה בטח ובטח קונצרן (ואין שום קשר לכך שמדובר בחברה ציבורית, לא מבין למה אפילו כתבת את זה).

אבל נניח שזה לא קונצרן, כי זה לא באמת משנה מבחינת המהות:

איי.די.בי (שמחזיקה בסלקום דרך דסק"ש) היא קונצרן (תחפש בגוגל אם אתה לא מאמין :) )

אז אם הם היו פותחים חברה סלולרית בשם 013 מובייל, זה היה לגיטימי כי זה קונצרן?

פורסם

זה ממש לא אותו דבר!

פולסקווגן הוא קונצרן. למקרה שאתה לא יודע, קונצרן הוא: "התאחדות מפעלים תחת הנהלה משותפת" (תודה לויקימילון).

כל קונצרן פולסקווגן פועל תחת הנהלה אחת, הוא מייצר כמה דגמים של כמה מכוניות תחת כמה שמות שנים - אבל מדובר באותה חברה באופן מוצהר.

למעשה (הצצתי רגע בויקיפדיה), לא קיימת שום חברת רכב שפועלת באופן עצמאי - כולן מהוות חלק מאיזשהו קונצרן.

פולסקווגן, ג'נרל מוטורס, פורד, טויוטה וכו' ....

קונצרן פולסקווגן לצורך הדוגמה שלך (וכל קונצרן אחר) לא מסתיר את העובדה שכל אותם מותגים נמצאים תחת אותה חברה, להיפך.

כל המוסכים הם משותפים.

הרבה מאוד אולמות תצוגה הם משותפים. וגם באלה שלא כוללים תצוגה של כל החברות - בכולם יש דגלים שמיתוג של כל המותגים.

פה מדובר על משהו שונה לגמרי.

פה מדובר על חברת תקשורת כביכול "חדשה" שנפתחה כדי כביכול להתחרות בחברות הקיימות, ולעודד תחרות.

אבל בפועל - אין שום עידוד תחרות, כי מדובר באותה חברה בדיוק שמסווה את עצמה (ופה בדיוק ההבדל) תחת מעטה של חברה חדשה - אחרת - לכאורה. הם לא מעודדים תחרות בריאה בשוק אלא פשוט מנסים להשתלט על נתח השוק הזול, בעוד החברה "האם" נשארת עם המחירים המופרזים שלה.

מבחינתם לגיטימי, מבחינת השוק, המוסר, וההגבלים העיסקיים - בכלל לא בטוח.

הם משתמשים בכוח של החברה האם בשביל למוטט את המתחרות האמיתיות החדשות, מתוך מטרה לא לעודד תחרות אלא בדיוק להיפך - להרוס תחרות.

מאוד עצוב שיש אנשים שלא מבינים את זה.

בשביל זה יש אנשים טובים שמבינים ומסבירים דברים למי שלא מבינים.

:)

פורסם

אתה סתם מתלהם

כל גוף שמחזיק כמה חברות הוא קונצרן, זה ההגדרה (ואני בטח מבין בנושאים כאלו הרבה יותר ממך)

עד ינואר השנה סקיילקס החזיקה במספר חברות בתחום התקשורת והאינטרנט

כולם תחת הנהלת הגג של אילן בן דב.

היום השליטה היא ע"י חיים סבן אבל זה לא ממש רלוונטי.

בכל מקרה, לפי הגדרה יבשה - זה בטח ובטח קונצרן (ואין שום קשר לכך שמדובר בחברה ציבורית, לא מבין למה אפילו כתבת את זה).

אבל נניח שזה לא קונצרן, כי זה לא באמת משנה מבחינת המהות:

איי.די.בי (שמחזיקה בסלקום דרך דסק"ש) היא קונצרן (תחפש בגוגל אם אתה לא מאמין :) )

אז אם הם היו פותחים חברה סלולרית בשם 013 מובייל, זה היה לגיטימי כי זה קונצרן?

התגובה שלך לא רק שמלאה בשגיאות עובדתיות (סתם לדוגמה: פרטנר היא לא קונצרן ולא יעזור לך בית דין. היא בבעלת חברה אחרת שהיא בעצמה קונצרן, אבל זה לא קשור לנושא) אלא גם פשוט טיפשית - אני לא מבין מה בכלל הנקודה שאתה מנסה להעביר.

כל מי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא פשוט סתום, אין לי דרך אחרת לתאר את זה.

מי שלא מבין שמדובר בתחרות סמויה שכל מטרתה היא לחבל בתחרות בשוק בדיוק בניגוד למטרה של משרד התקשורת לעודד תחרות בשוק - הוא פשוט טיפש/עיוור.

פורסם

ברור שמדובר בחברה שכל מטרתה היא לקחת נתח שוק מחברות אחרות "בשוק המוזל".

מה שניסיתי לטעון שזה בדיוק כמו אינספור מקרים אחרים בשוק. אין עם זה שום בעיה חוקית (אתה מעלה נושאים כמו הממונה על ההגבלים למרות שאין לך שום מושג בעניין)

לדעתי, אין עם זה גם בעיה מוסרית כי לא ראיתי אף אחד פותח ת'רד כזה על מקרים דומים אחרים.

ורק לצורך הויכוח:

פרטנר היא חלק מקונצרן, מה זה משנה אם היא בראשו או לא? ומה זה משנה בכלל אם היא קונצרן בכלל, זאת הרי סמנטיקה. נתתי לך דוגמא היפוטטית עם קונצרן אי.די.בי וסלקום, אם הם היו מקימים חברה בשם 013 מובייל (ושם אין ספק שמדובר בקונצרן) מה היה התירוץ שלך אז?

פורסם

אז אפשר לומר שהקונצרן מחזיק גם באורנג' וגם ב012... אז זה יהיה בסדר לפי ההיגיון העקום שלך?

פורסם

מה היה התירוץ שלך אז?

שאתה מתעלם בבוטות ממהות התגובה שכתבתי?

פורסם

ממה התעלמתי?

הסכמתי איתך לגבי המטרה של החברה

לא הסכמתי לגבי המוסר העקום שלך

ולא הסכמתי לשטויות שכתבת בנוגע לממונה על ההגבלים.

פורסם

אם הסכמת איתי שהמטרה של החברה היא לא לעודד תחרות (הסיבה שבשבילה משרד התקשורת אישר הצטרפות של חברות נוספות לשוק הסלולר) אלא בדיוק להיפך - כדי לפגוע בתחרות, אז איך אתה יכול לא להבין שזה לא תקין ושמשרד התקשורת היה אמור למנוע את המהלך הזה?

פורסם

אני פשוט קראתי לזה בשם אחר - השתלטות על נתח בשוק הסלולר הזול.

משרד התקשורת לא יכול לעצור את זה כי אין לו קייס...

פורסם

אם פרטנר היו מוציאים את התוכניות האלו תחת השם אורנג' (שגם הוא מותג ולא שם החברה, אבל לא משנה), זה היה 'כדי לפגוע בתחרות' באותה מידה. כל ההבדל הוא שאתה טוען שהם מסתירים ש012מובייל שייכים להם, אבל איפה בדיוק ראית את זה? כל מי שאני מכיר שיודע שקיים 012מובייל יודע גם שהם שייכים לאורנג'. או שהטענה שלך היא שאסור לאורנג' להציע תוכניות זולות בכלל כי זה פוגע בתחרות?

פורסם

לא, הם אמורים לפשוט רגל על פשעי העבר שלהם.

פורסם

אני מאמין שלפחות 90% לא יודעים כי 012 זה בעצם פרטנר.

פורסם

"כל מי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא פשוט סתום, אין לי דרך אחרת לתאר את זה." פרייסלס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים