עבור לתוכן

התשלום לקו NAKED ADSL עומד להתבטל

Featured Replies

פורסם

לא הבנתי על מה בכלל מדובר.

מה זה "naked adsl" ומי משלם עליו?

כתוב שם

מסתמן: יבוטל התשלום על "הקו העירום" (Naked Adsl) שגובה בזק מלקוחות שמעוניינים לקבל שירותי טלפוניה ממתחרים.

מה שאני מבין מהמשפט הזה - זה שיש תשלום על "קו ADSL" (תשתית האינטרנט של בזק, כמו תשתית האינטרנט של הכבלים) והוא נגבה מלקוחות ADSL גם אם הם לא משתמשים בקו הטלפון של בזק.

נו, מה הבעיה עם זה?

פורסם
  • מחבר

בזק גובה "דמי אחזקת קו טלפון" בסך 25 שקל גם למי שמזמין ממנה קו לשירותי ADSL בלבד, ללא אפשרות לחיוג או קבלת שיחות. כמובן שעל שירות ה-ADSL אתה משלם את התעריף הרגיל.

האנומליה היא שלבזק יש תוכנית שנקראת "קו קל" שגם בה עלות "אחזקת קו הטלפון" היא 25 שקלים. הקו הקל מאפשר קבלת והוצאת שיחות וכמובן שניתן להוסיף עליו ADSL.

כלומר מבחינת בזק זה בכלל לא משנה אם אתה מוציא ומקבל שיחות או לא - את ה-25 שקלים לדמי אחזקת קו אתה תשלם בכל מקרה. כמובן שעלות ה-ADSL בשני המקרים זהה לחלוטין.

משרד התקשורת הבין סוף סוף שאין הגיון לשלם דמי אחזקת קו, אם אתה לא משתמש בקו כקו טלפון ועושה שימוש רק ב-ADSL ומשלם עבור ה-ADSL.

פורסם

הבנתי, תודה.

אם כך, כמובן שהעלות הטיפשית הזאת צריכה להיעלם מהעולם.

פורסם

רק תיקון קטן, קו קל מאפשר קבלת שיחות אבל לא הוצאת שיחות (אחרת זה בדיוק כמו קו רגיל) אלא בתעריף מאוד גבוה וגם את אפשרות זאת אפשר לחסום כך שרק יוכל לקבל שיחות. אכן חיוב מטופש והגיע הזמן שיפתרו ממנו.

פורסם
  • מחבר

אני נאלץ לתקן אותך - בקו קל ניתן להוציא שיחות בלי בעיה - לי יש קו כזה. העלות של שיחה יוצאת בקו קל היא 25 א"ג לדקה - כלומר בין פי 2 לבין פי 6 מקו רגיל. אבל - והאבל כאן רציני - במידה ובחודש מסויים אתה מדברים הרבה, לא תשלם יותר מ-25 שקל מעל המחיר אשר הייתם משלם לו היה לך קו רגיל. כלומר במקרה שמדברים הרבה - הקו הקל הופך להיות באותו חודש קו רגיל כי דמי השימוש של קו רגיל הם 50 שקל.

http://www.bezeq.co.il/Telephony/PhoneLines/KavKal/Pages/kavkal.aspx

פורסם

אחלה תודה על התיקון לתיקון ;D .

פורסם

מישהו יודע מתי ייכנס לתוקף?

מה מזה מעצבן לשלם כסף על כלום..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים