עבור לתוכן

ניתי Core i5-2500 למטרות משחקים האם טעיתי שלא קניתי Core i5-2500K?

Featured Replies

פורסם

האם היה עדיף להשקיע עוד קצת בשביל 2500k?..

צורכי gaming!

או שבכלל היה עדיף i7?

וגם אני מקבל בתוצאות של 3dmark ציון מאוד מאוד נמוך של physics ביצועי 10fps

פורסם

לאיזו תשובה אתה מצפה?

תפרט יותר על השיקולים שהניעו אותך לבחור דווקא בחומרה הזאת (ותעשה טובה, תשנה את הכותרת למשהו יותר נורמלי ומכובד כגון, קניתי Core i5-2500 למטרות משחקים האם טעיתי שלא קניתי Core i5-2500K?):

1. אתה מתכנן OC? אם כן באיזו דרגה?

2. איזה לוח-אם קנית (לא כל הלוחות מאפשרים OC)?

3. זה שלא קנית Core i7 זה דווקא לא טעות. זה לא מעבד שמיועד למשחקים ולכן אינו משתלם לשימוש שכזה.

חוץ מזה, התעייצות על חומרה צריך לעשות לפני הקנייה ולא אחריה. לאחר שהחומרה כבר אצלך ובהנחה שלא ניתן כבר לשנות את ההזמנה או להחליף את הרכיבים, פשוט תהנה ממנה. אין שום טעם לחפש אם טעית ואיפה טעית בבחירה, זה לא מועיל ולא תורם לכלום.

שאלות על כרטיסים גרפיים תפנה בבקשה לפורום המתאים שהוא 'כרטיסי מסך'.

פורסם
  • מחבר

z68 pro3-m

בהתחלה לא תכננתי לעשות OC, אבל עכשיו כשאני רואה את הקירור המצוין שיש ברשותי (עד 35 מעלות במאמץ),

חשבתי שאולי כדאי לי...

OC מקצר חיים?

כמה OC אני יכול לעשות עם מה שיש לי?

והאם כדאי לי ויש תועלת לעשות OC רק לכרטיס מסך.. אם אפשרי בכלל

פורסם

התשובה לשאלה בכותרת היא כן.

פורסם

כמובן שהיה עדיף לך לקנות את ה-2500K , אם אני לא טועה ההפרש לא כזה גדול ביניהם , במיוחד שלקחת לוח אם Z68 , אבל אם אתה לא יכול כבר להחליף את המעבד אז כמו שאמרו לפני , פשוט תהנה ממנו.

לגבי הציון הנמוך שאתה מקבל בפיזיקס אז כמובן שזה הכרטיס מסך , תציין איזה כרטיס מסך יש לך , וכן , אתה כמובן יכול לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך בכדי לסחות ממנו יותר ביצועים , הפעולה הזאת לא מסובכת , בהצלחה :xyxthumbs:

אהה ושכחתי , אתה יכול לעשות גם אוברקלוק למעבד , למרות שה-2500 הוא לא אוברקלוקר גדול אבל בהחלט אפשרי להוסיף לו קצת תדר , תעשה חיפוש בפורום אוברקלוקינג ותמצא שם מדריכים איך לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך ולמעבד :)

פורסם

1. איזה קירור יש לך?

2. אם לא תכננת OC אז חבל שקנית את הלוח הזה, ואם קנית את הלוח הזה מתוך כוונה לבצע OC בהמשך, אז בהחלט חבל שקנית את המעבד עם המכפלה הסגורה ולא הפתוחה (2500K). מלבד עניין המכפלה הפתוחה אין ביניהם שום הבדל אז מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע.

3. עם הלוח והמעבד הזה תוכל לבצע OC של עד ל-400Mhz מעל לתדר המרבי, לא גבוה ודי סמלי אבל בעתיד אולי יוכל להאריך מעט את חיי המערכת.

4. OC לא מקצר את חיי המערכת כל עוד נעשה נכון (קירור מתאים וללא מתח יתר).

עריכה: JentuS הקדים אותי.

פורסם

אתה יכול לעשות OC ל3.8

כנס לביוס לאיזור שבו מכוונים את הטורבו בוסט ואת כל מכפלות הטורבו שים על המקסימום האפשרי

ככה תקבל מעבד 3.8

פורסם

עם קירור סביר ולוח טוב אפשר להשיג עד 50% תוספת לתדר.

כל מה שאמרו פה כולם נכון לגמרי.

עדיף היה לקנות K ודי יצאת מישמש עם האפשרויות חומרה שלך לגבי OC.

אבל בואו נשים דברים בפרופורציה.

המעבד הזה גם בתדר היצרן שלו טוב מאוד לכל השימושים.

לא באמת צריך עוד ביצועים ממנו ברוב המשחקים/תוכנות.

ושוב בחזרה לצד הראשון של המטבע:

50% תוספת לביצועי מעבד בישומים שמרוויחים מזה, לא עניין פעוט.

אז ההפסד לא גדול באופן כללי, והרווח הפוטנציאלי קיים רק לגבי אחוז השיפור בישומים שבשימוש, שבניחוש מחושב (ובהתייחס להצהרת הגיימינג של פותח הדיון) נראה שלא גדול במיוחד.

פורסם

בעתיד הנראה לעין, המעבד הזה יספיק לכל מערכת גיימינג שתעלה על דעתך.

אז לא יצאת פראייר. פשוט תיהנה ממה שהוא נותן וזהו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, אני מאוד מודה לכם על התמיכה =]..

בסכה"כ OC מקצר חיים, אני יכול קצת להישען על זה..

p183 + 2 מאווררים קדמיים

AC Freezer 13

כמה OC כדאי לי לעשות לכרטיס מסך?

כנראה שאני כן יעשה OC למעבד ל3.8

ובנושא הפיזיקה: יש לי דיון שקצת שקע =[ אין פתרון..

כנראה אני שולח את המחשב לתיקון ולבדיקת הכרטיס.. הנושא הוא פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=518633.0

פורסם

לגבי הציון הנמוך שאתה מקבל בפיזיקס אז כמובן שזה הכרטיס מסך , תציין איזה כרטיס מסך יש לך , וכן , אתה כמובן יכול לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך בכדי לסחות ממנו יותר ביצועים , הפעולה הזאת לא מסובכת , בהצלחה :xyxthumbs:

הוא בדק 3dmark11, שמתשמש ב-bullet physics במימוש DirectCompute. בדיקת ה-Physics רצה על ה-CPU בלבד. לכן 10fps... הגיוני.

בדיקת ה-combined שלאחר מכן משלבת CPU ל-rigid body physics ו-GPU ל-soft physics, tessellation, volumetric lighting, shadow maps

3dmark vantage השתמש ב-nvidia physx ואז היה ניתן להריץ את בדיקת הפיזיקס בשלמותה על ה-GPU

פורסם
  • מחבר

הוא בדק 3dmark11, שמתשמש ב-bullet physics במימוש DirectCompute. בדיקת ה-Physics רצה על ה-CPU בלבד. לכן 10fps... הגיוני.

בדיקת ה-combined שלאחר מכן משלבת CPU ל-rigid body physics ו-GPU ל-soft physics, tessellation, volumetric lighting, shadow maps

3dmark vantage השתמש ב-nvidia physx ואז היה ניתן להריץ את בדיקת הפיזיקס בשלמותה על ה-GPU

אם יש לך ידע בנושא, אני ישמח אם תוכל לעזור לי עם הבעיה ולשתף אותי בה (בדיון שלי עם הלינק למעלה)..

גם הcombined לא היה תוצאה מי יודע מה טובה, אבל אני מאמין שזה בעקבות הפיזיקה של המעבד..

בכל זאת, אם יש בעיה במעבד ויצטרכו להחליף לי אותו, אני יבקש כבר 2500k ויוסיף כמה שקלים =].. ככה אני יוכל לעשות אותו עוד יותר טוב ממה שהוא ;)

וכן, בנושא כרטים המסך, אני משתמש בgtx570 ככה ש 10fps בפיזיקה זה קצת לא בסדר X:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים