עבור לתוכן

עזרה| שיעורי בית| במסדי נתונים לכיתה י ,( לא ידעתי איפה לשים זאת ...)

Featured Replies

פורסם

1.כתוב שאילתה לחישוב השכר הממוצע של המורים לפי עירי מגורים כלול בפלט של השאילתה רק את הממוצעים של הערים תל אביב יפו

וברמת גן.

2.כתוב שאילתה לחישוב הציון הממוצע בכל מקצוע בהתעלם מציונים הנמוכים מ55 הצג את שם המקצוע ואת הממוצע בתנאי ששם המקצוע אינו אנגלית ואינו ספרות מיין את התוצאה לפי סדר עולה של שמות המקצועות

תודה לעוזרים

פורסם

א. זה אכן הפורום המתאים.

ב. אף אחד לא יפתור לך פה את שיעורי הבית. אתה מוזמן לרשום מה ניסית לעשות וננסה לעזור לך ולכוון אותך לפתרון המתאים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה שעניתה אחי אממ משניסיתי :

ב1.

Select avg(salary),city

From Teacher

Where City="tel aviv" or city="Ramat Gan" (לא הבנתי עם צריך AND או OR )

Group by city

ב2.

Select avg(grade),subject

Where grade >= 55

having ופה לא הבנתי איך עושים כדי להגיד חוץ מאנגלית וספרות

groupe by subject

אבל אני לא חושב שזו התשובה :(

פורסם

להבא, מומלץ שתכתוב את הקוד בתוך טג קוד (כפתור שנראה כמו #) כדי שיהיה יותר ברור.

1. נראה סבבה, חוץ מזה שלא ברור לי מה הקשר לרמת גן, ובעצם לא כל כך ברור לי ההיגיון בשאילתא עצמה (לחשב ממוצע לפי ערים, אבל לקחת רק עיר אחת?). בבירור צריך OR, כי לא יכולה להיות רשומה שבה City זה גם תל אביב וגם רמת גן.

2. having נועדה להפעיל תנאי על פונקציית האגרגציה (לדוגמה במקרה שלך הממוצע). בשביל תנאים רגילים אתה לא צריך having אלא אתה יכול להשתמש ב-where הרגיל.

פורסם
  • מחבר

אז רגע לפי מה שהבנתי הקוד ה1 בסדר ? (אגב ערכתי את השאילתה פשוט התבלבלתי בה ...

מה עם הקוד השני איך אני עושה כדי שלא להכליל 2 ערים + סידור (עם תוכל להביא לי את הקוד הסופי אשמח)?

פורסם

לגבי 1, לא שמתי לב שכתבת גם רמת גן :) אז בעצם זה סבבה.

ב-2, אתה פשוט צריך להוסיף עוד תנאי ב-where (תחשוב בעצמך כמובן אם צריך and, or, סוגריים וכו') ובסוף order by בשביל המיון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי בקשר ל2 2שאלות :

1. אם שמתי GROUP BY זה לא אמור להיות HAVING ?

2. איך אני מגדיר (בלשון הקוד) את החלק הבא :

...אנגלית ואינו ספרות...

פורסם

1.

having נועדה להפעיל תנאי על פונקציית האגרגציה (לדוגמה במקרה שלך הממוצע). בשביל תנאים רגילים אתה לא צריך having אלא אתה יכול להשתמש ב-where הרגיל.

נגיד, אם היית רוצה לבחור את המקצועות שעבורם הממוצע מקיים תנאי כלשהו, אז היית צריך having.

2. תחשוב בדיוק על התנאי שלך: "לא שווה אנגלית וגם לא שווה ספרות". איך כותבים את זה בתור תנאי בשאילתא?

פורסם
  • מחבר

אז זה שאני לא יודע חשבתי על זה כל היום יש מצב לתשובה ?

פורסם

טוב, התייאשתי. כל מה שהיה צריך זה לתרגם את התנאי לאנגלית.

subject <> "English" and subject <> "Literature"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים