עבור לתוכן

כמה מחשבות על המעבר שלי מPC לMAC

Featured Replies

פורסם

לפני פחות מ3 שבועות קניתי מקבוק פרו 13" מהדור החדש, ורציתי לחלוק את הדעה שלי עליו כאן, כי אני חושב שזה יכול לעניין מישהו.

זה המוצר השני של אפל שאני קונה בחיים, הראשון היה אייפוד נאנו לפני 6 שנים...

תמיד היה לי ווינדווס, החל בדוס, 3.1, 98, xp, ויסטה, 7, ומעולם לא הרגשתי שאני צריך משהו אחר, עד שהתחלתי ללמוד תקשורת חזותית בבצלאל השנה ונדרשנו לקנות מקבוק פרו. בהתחלה התנגדתי לרעיון אבל לבסוף ההנחה והתנאים הטובים שהציעו לנו שכנעו אותי שזו הזדמנות טובה לנסות משהו אחר.

הלפטופ הקודם שלי היה HP touchsmart tx2500, מחשב נייד/טאבלט היברידי קטן וחמוד, שסבל מהתחממות יתר קשה אבל עשה את העבודה.

אני שונא את אפל.

אני לא שונא את המקבוק פרו 13" שלי. זה מחשב טוב. הוא לא כל כך קל, ממש לא מתחרה באסוס u36sd ובטח שלא בגל האולטרהבוקים. ההבדלים בין המקבוק פרו 13" למקבוק אייר 13" הם מינוריים, אך המשקל כמעט כפול.

אבל המסך מאוד איכותי. למרות שגם כאן, היה מקום לשיפור- 1280 על 800 זה לא הרבה בימינו למסך 13"...

הוא מגיע ל 95 מעלות צלזיוס במעבד תוך 5-7 דקות תחת עבודה אינטנסיבית, בדיוק כמו ה HP הישן שלי... אבל מערכת ההפעלה באמת חלקה והטאץ' פד מאוד נוח ומדוייק.

ואין ספק שהוא ממש יפה.

בסה"כ הוא בסדר פלוס.

אבל מה שבאמת מעצבן אותי, כמו שאמרתי, זה לא המחשב הספציפי שברשותי. מה שמעצבן אותי זה אפל, החברה שמייצרת אותו. עוד כמה דקות אני יוצא מהבית, והולך לקנות מקלדת חיצונית למקבוק, כדי שאני אוכל לעבוד איתו בנוחות כשהוא מחובר למסך חיצוני. אני אשלם על התענוג 300₪. אני לא יכול להשתמש באחת מהמקלדות הרגילות והזולות שזרוקות אצלי בבית כי יש הבדלים מינוריים אך משמעותיים ביותר בין הלייאאוטים של המקלדות. אה, ועצם העובדה שהוא מתחבר למסך חיצוני זה לא משהו מובן מאליו... הייתי צריך לשלם 160₪ על מתאם HDMI. דרך אגב, זו האופציה הזולה יותר. אם אני ארצה לחבר את המקבוק למסך אחר, שלא תואם HDMI, אני אצטרך לשלם עוד 300₪ למתאם נוסף, אחד שיתאים לVGA.

וזו רק ההתחלה.

הרחבת אחריות משנה אחת לשלוש שנים תעלה 1,500₪. הגיוני, לא? אלה החברות שמוכרות מחשבי פי סי שהשתגעו... רובן מציעות אחריות ל2 או 3 שנים בחינם, ואם צריך להרחיב, זה לא יעלה יותר מ500₪ במקרה היקר ביותר. טירוף. אפילו ביטוחי no matter what של חברות פי סי עולים פחות. (אני קיבלתי הרחבת אחריות בחינם כחלק מחבילת ההטבות לסטודנטים של בצלאל... בחיים לא הייתי משלם סכום הזוי שכזה. ומצד שני גם בחיים לא הייתי קונה מחשב ללא אחריות ל3 שנים)

:facepalm:

אם אני רוצה להוסיף ראם למחשב שלי אני יכול לעשות את זה רק דרך אפל, או במקרה של ישראל, איידיגיטאל, המשווק המורשה שמתחזה לאפל סטור... כמובן שהמקבוק בא עם 2 סלוטים שבכל אחד מהם 2 ג'יגה, ולא אחד של 4 ג'יגה. שני הראמים הישנים הולכים לפח, ואני משלם 800₪, שזה מחיר עצום לשדרוג ראם שכזה. כמעט כל אתר שמוכר מחשבים ניידים של פיסי מציע שדרוג מ4 ל8 ג'יגה ראם ב240-300 ש"ח. :nixweiss:

בקיצור. כשאתה קונה מוצר של אפל, אתה נכנס לתוך מסחטת הכסף הגדולה ביותר בעולם הטכנולוגיה.

שיהיה לכולנו יום יפה ומלא בצרכנות נבונה. :hi:

END DAILY APPLE RANT/

פורסם

לא מפתיע.

במקומך הייתי מתנגד בתוקף לדרישות המגוכחות של בצלאל.

פורסם

הבחור אמר שהוא רוצה לנסות, ואני מבין אותו. הוא ניסה, ואני מסכים עם רוב המסקנות שלו.

לפותח הדיון:

למה לא קנית macbook air, אם כך? מעבר למשקל (ה"13 air הוא בטווח של ה"13 הקלים, בעוד שה"13 pro הוא אחד הכבדים שבהם). כמו כן, אם אני זוכר נכון, הגרסה האחרונה מגיע עם מסך ב1440X900, שזה באמת משמעותי כמו שהבחנת.

הטאצ'פאדים של apple הם הכי טובים בשוק, וזה מוסכם כמעט על כולם.

השיטה של apple זה להכתיב לך בדיוק מה אתה יכול לעשות עם המוצר ומה לא. אין גמישות ואין פתיחות. הכל זה חיבורים לא סטנדרטיים, מתאמים מיוחדים, ותוכנות שמשחקות מאוד יפה עם מוצרים אחרים של אפל והרבה פחות יפה עם מוצרים שהם לא של אפל. שלא נדבר בכלל שהתוכנות עצמן מוגבלות ומגבילות מאוד. לזרוק מוזיקה על אייפוד באמצעות drag-n-drop ולא באמצעות itunes? הצחקתם אותי.

מצד שני, בתוך אותו עולם מוגבל, הדברים עובדים לתפארת - מהר, יציב ויפה. לכן מי שההיצע של העולם של אפל מתאים לו - יהיה מרוצה עד הגג. מי שלא - יאכל הרבה *** בניסיונות לשבור את זה כדי להתאים את זה לדרישותיו.

לי זה מעולם לא התאים, לכן אין ברשותי מוצרי אפל וכנראה לעולם לא יהיו.

פורסם
  • מחבר

הבחור אמר שהוא רוצה לנסות, ואני מבין אותו. הוא ניסה, ואני מסכים עם רוב המסקנות שלו.

לפותח הדיון:

למה לא קנית macbook air, אם כך? מעבר למשקל (ה"13 air הוא בטווח של ה"13 הקלים, בעוד שה"13 pro הוא אחד הכבדים שבהם). כמו כן, אם אני זוכר נכון, הגרסה האחרונה מגיע עם מסך ב1440X900, שזה באמת משמעותי כמו שהבחנת.

הטאצ'פאדים של apple הם הכי טובים בשוק, וזה מוסכם כמעט על כולם.

השיטה של apple זה להכתיב לך בדיוק מה אתה יכול לעשות עם המוצר ומה לא. אין גמישות ואין פתיחות. הכל זה חיבורים לא סטנדרטיים, מתאמים מיוחדים, ותוכנות שמשחקות מאוד יפה עם מוצרים אחרים של אפל והרבה פחות יפה עם מוצרים שהם לא של אפל. שלא נדבר בכלל שהתוכנות עצמן מוגבלות ומגבילות מאוד. לזרוק מוזיקה על אייפוד באמצעות drag-n-drop ולא באמצעות itunes? הצחקתם אותי.

מצד שני, בתוך אותו עולם מוגבל, הדברים עובדים לתפארת - מהר, יציב ויפה. לכן מי שההיצע של העולם של אפל מתאים לו - יהיה מרוצה עד הגג. מי שלא - יאכל הרבה *** בניסיונות לשבור את זה כדי להתאים את זה לדרישותיו.

לי זה מעולם לא התאים, לכן אין ברשותי מוצרי אפל וכנראה לעולם לא יהיו.

גם לי העולם הזה לא מתאים בכלל, ואין לי שום כוונה להתעמק בו...

אני יכולתי בקלות להצטרף למחאה ולכל אלה שלא קנו עדיין מחשב של אפל ויושבים בשיעורי תוכנה עם פי סי, פשוט עם ההטבות שקיבלתי, בתור בנאדם שמתעניין בטכנולוגיה, הבנתי שזו הזדמנות נפלאה להציץ לעולם ה"מופלא" הזה של אפל...

והסיבה הנוספת היא המסך האיכותי. מבחינת המסך, כל מתחרה פי סי שבדקתי היה פחות טוב, או באותו מחיר ואף יותר יקר.

וקניתי מקבוק פרו ולא אייר כי ההטבות לתלמידי בצלאל היו רק על דגמי המקבוק פרו. וההטבות היו באמת משמעותיות-

5,400₪ עבור מקבוק פרו 13" +הרחבת אחריות ל3 שנים ופריסה ל24 תשלומים

לעומת

6,300₪ עבור מקבוק פרו 13" + עוד 1,500₪ על הרחבת האחריות = 7,800₪ לדגם הבסיסי ביותר של מקבוק פרו. i5 2.4ghz.

אני לא מעכל שיש אנשים שמשלמים סכומים כאלה על המחשב הזה. איך איידיגיטל מעזים בכלל? אם כבר לקנות מחשב של אפל, אז באמת רק בחו"ל...

פורסם

5,400 זה עדיין לא מחיר כזה מדהים (בצורה אבסולוטית).

פורסם

באותו מחיר היית מקבל הרבה יותר מ-PC. וגם תוכנות ADOBE היו עובדות לך טוב יותר, אז למה מק??

פורסם

השאלה היא למה כשיוצאים מגבולות מדינתנו המופלאה כמות מחשבי המק שרואים היא פי עשרות אחוזים..

מה האירופאים/אמריקאים רואים שאנחנו לא? (או ההפך)

פורסם

סטטוס.

אה, ומחירים קצת יותר שפויים.

פורסם

למה לא לקנות PC ולשים עליו MAC ?

למרות שנראה לי שאני אקנה MAC BOOK AIR ואשים עליו WINDOWS חחחח

פורסם

מתי כבר אנשים יפסיקו עם השטויות כמו "בPC אתה מקבל הרבה יותר".

אשכרה מטמטם שאנשים לא קולטים שאי-אפשר להשוות מחשב עם איכות בנייה וגימור של MAC לדרעק ממוצע סטייל HP Pavilion או DELL Inspiron.

בהרבה מאפיינים שלהם המחשבים של apple קרובים הרבה יותר לסדרות העסקיות היקרות של DELL, HP, Lenovo, Fujitsu, Toshiba. בדקתם כמה עולה Thinkpad T או Elitebook?

פורסם

אתה חושב שכל מי שקונה מק עושה את זה בגלל איכות הבנייה?

בדקתם כמה עולה Thinkpad T או Elitebook?

בדקת מה החומרה שאתה מקבל לעומת המק?

ואגב, אני מסכים שקשה להשוות בין מק ל-PC אבל צריך סיבות טובות כדי להעדיף כל אחד מהם, לא לכולם יש אותם.

פורסם

אני לא יודע למה כל מי שקונה מק עושה זאת, וזאת לא נקודה חשובה בכלל.

החומרה שאתה מקבל בElitebook ובMacbook ובInspiron היא אותה חומרה. ההבדלים במחיר נובעים מאיכויות אחרות.

פורסם
אה, ועצם העובדה שהוא מתחבר למסך חיצוני זה לא משהו מובן מאליו... הייתי צריך לשלם 160₪ על מתאם HDMI. דרך אגב, זו האופציה הזולה יותר. אם אני ארצה לחבר את המקבוק למסך אחר, שלא תואם HDMI, אני אצטרך לשלם עוד 300₪ למתאם נוסף, אחד שיתאים לVGA.

אם אני רוצה להוסיף ראם למחשב שלי אני יכול לעשות את זה רק דרך אפל, או במקרה של ישראל, איידיגיטאל, המשווק המורשה שמתחזה לאפל סטור... כמובן שהמקבוק בא עם 2 סלוטים שבכל אחד מהם 2 ג'יגה, ולא אחד של 4 ג'יגה. שני הראמים הישנים הולכים לפח, ואני משלם 800₪, שזה מחיר עצום לשדרוג ראם שכזה. כמעט כל אתר שמוכר מחשבים ניידים של פיסי מציע שדרוג מ4 ל8 ג'יגה ראם ב240-300 ש"ח. :nixweiss:

http://www.dealextreme.com/p/mini-displayport-male-to-hdmi-female-adapter-1080p-27549

לא חייב מקורי. 10$ ומשלוח חינם לארץ

מתאם ל HDMI/DP/DVI ב 13.3$

http://www.dealextreme.com/p/3-in-1-mini-displayport-male-to-hdmi-displayport-dvi-female-adapter-37374

לגבי הזכרונות, הם משתמשים ב Sodimm DDR3 רגילים.

אתה בירושלים אז אתה יכול לפנות לפלרון שהם מורשים של אפל ואיידיגיטל ולבקש שיתקינו לך, אם אני לא טועה המחיר שלהם הוא 290 ש"ח לא כולל הזכרונות.

את הזכרונות אתה יכול לרכוש בעצמך, הם יתאימו.

http://kst.co.il/Product.asp?productid=775

יש לאפל את היתרונות שלהם ביחוד ללקוחות פחות טכנים. עדכונים כוללים שם דרייברים ואין תקלות בקטע הזה.

פורסם

אגב, מי אמר ששדרוג עצמאי של זכרון מבטל אחריות?

אפל אפילו מראה באתר שלהם איך לבצע זאת:

http://support.apple.com/kb/ht1270

290 ש"ח לא כולל זכרונות לעבודה הזו זו גניבה מהאמא של הגניבות.

פורסם
290 ש"ח לא כולל זכרונות לעבודה הזו זו גניבה מהאמא של הגניבות.

טעיתי

220+מע"מ במעבדה כלומר 255 ש"ח כולל

ו 280+מע"מ אם הוא מגיע אליך כלומר 325 ש"ח כולל

המחיר לפי שעה כמובן.

יש מצב שהתקנת זיכרון תתומחר לפי פחות משעה, שווה לשאול אותם.

יש מצב שאם תקנה את הזכרונות ישירות מפלרון העבודה תצא יותר זולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים