עבור לתוכן

האם כדאי להמשיך להשתמש בהארדיסק עם סקטורים פגומים?

Featured Replies

פורסם

יש לי הארדיסק די גדול(750) עם סקטורים פגומים. יש לו גם בעיה בSMART של:250 Current pendig sectors.

מיותר לציין שהוא כבר לא באחריות, אני לא יכול להחליף אותו.

האם כדאי להמשיך להשתמש בו או שהוא מדרך להתפגרות סופית?

אין לי בעיה שיהיו סקטורים פגומים שיקטינו קצת את גודל הדיסק.

פורסם

תריץ את תוכנת הבדיקה של היצרן. אם הדיסק נכשל לא הייתי מאכסן בו שום מסמך בעל חשיבות\מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

הוא נכשל בSurface scan.

האם יש סיכוי שכמות הסקטורים הפגומים תגדל במשך הזמן, או שזה משהו חד פעמי ואפשר להמשיך להשתמש בכונן?

תודה!

פורסם

הוא נכשל בSurface scan.

בבדיקה של היצרן?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

אם הדיסק נכשל לא הייתי מאכסן בו שום מסמך בעל חשיבות\מערכת הפעלה.

פורסם

סקטורים פגומים יכולים להיות תופעה מבודדת (דיסק עם סקטור פגום יכול לעבוד שנים בלי כל בעיה אחרת), או סימן למוות קרב (במקרה זה לרוב יהיו רבים, ויתגלו עוד ועוד בכל סריקה).

אין מניעה להמשיך להשתמש בדיסק מהסוג הראשון כל עוד אתה מודע לעניין, ומאכסן בו רק דברים לא קריטיים, או עושה גיבויים תכופים.

פורסם

כשכמות הסקטורים שהועברו גדולה מהThreshold זה סימן שהBAD SECTORS מתרבים. בד"F רק אז התוכנה של היצרן מדווחת על כשל.

פורסם

או במילים אחרות - לפותח הדיון -

למה לך לשחק באש ?

עשה את שלו.

:xyxthumbs:

פורסם

^לא נכון. הוא עדיין שמיש כמו שציינו.

פורסם

^^^^

שמיש למה ?

בטח לא כאמצעי איחסון, אלא אם כן, המושגים שלך

לגביהם שונים מהמקובל אצל רוב האנשים.

כאשר שתי בדיקות לפחות מראות שהרכיב תקול, עם כל

הצער, אין טעם להמשיך ולהשתמש בו, לפחות לא בתור דיסק קשיח :) .

גם לא רואה טעם להביא כאן משל ונמשל.

פורסם
  • מחבר

כרגע אין לי אפשרות להוציא עוד כסף על כונן חדש, כך שאם יש סקטורים פגומים והוא שמיש אמשיך להשתמש.

זה שהבדיקה נכשלה עדיין יכול להצביע על כך שרק הסקטורים הללו נפגמו אם אני מבין נכון.

KAKADU999אודה לך אם תוכל לתת סימוכין לאמירות שלך שצריך לזרוק אותו, ולא רק לפי האינטואיציה.

פורסם

זה שהבדיקה נכשלה אומר שיש יותר סקטורים פגומים מהמקום שהוקצה להחליף אותם. זה לא מעודד.

פורסם

את הנקודה החשובה העלה ag43:

כשכמות הסקטורים שהועברו גדולה מהThreshold זה סימן שהBAD SECTORS מתרבים. בד"F רק אז התוכנה של היצרן מדווחת על כשל.

אם זה סתם Bad Sector בודד, הוא יופיע בsurface scan, אך לאו דווקא יגרום לשינוי בReallocated Sector Count, ובכל מקרה לא שינוי כזה שיוריד אותו מעבר לסף.

כך שהמצב שלך בוודאות מצביע על זה שיש יותר מBad Sector אחד.

אם אתה לא רוצה/יכול להחליף את הכונן במיידי, ומוכן לקחת סיכון מסוים, מה שאתה יכול לעשות זה לעקוב אחרי הערך של Reallocated Sector Count. אם הוא ימשיך לרדת (או לעלות, לא זוכר לאיזה כיוון זה הולך) - זה אומר שהדיסק נהיה פחות ופחות אמין.

הדיסק יכול להיות שמיש עוד הרבה זמן. רק שלך תדע איפה יהיה הbad sector הבא. ואם הוא יהיה איפשהו בטבלת הקבצים, זה יכול לעשות נזק פוטנציאלי עצום. וכמובן, תמיד יש סיכוי שיום בהיר אחד, יהיה נזק בקטע קריטי והדיסק פשוט יפסיק להזדהות בBIOS, וכל המידע הלך קפוט.

אם אין לך שום דבר קריטי עליו, ואתה עושה גיבויים, אתה יכול להרשות לעצמך לחכות עד שיתפגר לגמרי או ייהפך לבלתי-נסבל. לשיקולך.

פורסם

^^^^

היטבת להסביר .

uri998 - זה לא לפי אינטואיציה, אלא לפי הנסיון.

וכן, גם אני הסתמכתי על דבריו של ag43.

קיצורו של דבר ולמרות שלא רציתי להמשיל -

נדלקה לך מנורת CHECK ENGINE , אבל אתה

מתעקש להמשיך לנסוע.

כאמור , תחליט מה טוב לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים