עבור לתוכן

שאלה בנוגע לאל-פסק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

האם נכון שאל-פסק מדגם prv-850 של חברת advice אינו מתאים למחשבים עם ספק ACTIVE PFC ??

יש ברשותי ספק שכזה של חברת CORSAIR, והמוכר בחנות טוען שהוא אינו מתאים לאל-פסק, אם מישהו שמבין בחשמל יכול לאשר/לשלולל לי את הסוגיה זה יהיה נפלא, תודה מראש.

כמוכן מה דעתם על אל-פסק של חברת גאמטרוניק מדגם smart compact 750VA (אמין,לא מאין, כדאי לא כדאי ) ...תודה לעונים

פורסם

רוב הסיכויים שיעבוד אבל לא מומלץ כי באמת יתכן שלא מתאים

שאלה אחרת יותר קריטית : אתה בטוח שהוא יכול להחזיק את המחשב שלך ? הוא של 450W בערך, מתוך זה 50W מסך ו 80W ספק - נשאר 320W לחומרה של המחשב

ראיתי גמאטרוניק אחד שחור מלבני של 750VA, לדעתי ה PRV יותר טוב בהרבה. אני לא בטוח אם מה שאתה ראית זה אותו דגם

פורסם
  • מחבר

טוב אז בסופו של דבר בגלל ה"סיכוי" שהADVICE PRV 850 לא יתאים לספק שלי קניתי את ה-Gamatronic SmartCompact UPS 750VA

והפתעה !!! הוא לא מתאים לספק שלי ! (מוכר פשוט טיפש ! :bash: )

הספק אגב corsair hx620w .

בדקתי את ה-Gamatronic ב3 מחשבים שונים בבית והוא עובד ב-2 כלומר מחזיק אותם כשיש נפילת מתח, משום מה בשלי ברגע שאני מנתק את הזרם מהקיר הוא פשוט מאתחל את המחשב ומדליק מחדש ואז כעבור 5 שניות שוב מאתחל וככה חוזר חלילה .

ברור שאני הולך להחזיר את המוצר ..ולקחת אחד אחר ,השאלה היא האם מישהו יכול לאשר שהPRV 850 יתאים/לא יתאים ?

או שיש משהו אחר שמתאים לספק שלי ....(בטווח תקציב עד 500ש"ח)

אגב עד שלשום היה לי אל-פסק של ADVICE דגם PRPC750 שעבד מצויין 3 שנים ...ככה שאני לא מבין מה הם שינו בPRV לעומת הPRPC

פורסם

אם ה PRPC עבד אז כנראה שה PRV יעבוד, זה פחות או יותר אותו UPS

מבין הגמאטרוניק (אם זה הדגם שאני מכיר) וה PRV ה PRV הרבה יותר טוב. הרכיבים והבניה בכללי של גמאטרוניק פשוט פאתטיים

והקטע החשוב ביותר : VA ו W הם 2 דברים שונים לגמרי. ה PRV 850 נותן משהוא כמו 450 W. אם נוריד מזה מסך 50W וצריכת חשמל של הספק עצמו 80W, נקבל 320W לחומרה של המחשב - מעבד בינוני אם כרטיס מסך בינוני

האם המחשב שלך באמת לא לוקח יותר מ 320W ?.... (ואם כן למה שמת לו ספק של 620)

אם הוא לוקח 320 או יותר, אתה מעמיס את ה UPS והוא לא יחזיק את המחשב / יידפק. תחשב באמת לפי המפרט מה הגודל של UPS שאתה צריך

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מבין בזה אחי,

רק יודע שהUPS הקודם היה גם כן 750VA והוא החזיק בעת נפילת חשמל כמעט 10 דקות ..כאמור החזיק 3 שנים .

המפרט שלי , מופיע למטה בחתימה

בנוסף יש לי 3 ארדיסקים שעובדים ב7200RPM של 1TB כל אחד מהם וצורב DVD.

זה כל מה שמחובר ל-UPS ...

אם תוכל לעזור לי , זה יהיה נפלא

המון תודה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם חברת ADVICE הבוקר... ההבדל בין סדרת PRV החדשה (יחסית) וסדרת PRPC הישנה

הוא שהסדרה החדשה רק משופרת יותר , וגם הPRV תומכים בספקים עם ACTIVE PFC.

כמוכן דיברתי גם עם גאמאטרוניק וכמו שחשבתי האלפסק לא תומך במחשב שלי..

מסקנה - מוכר יקר מוכר חביב אם אין לך מושג עדיף שתשתוק מאשר תטעה את הלקוח .

פורסם

ל UPSים האלה אין הגנות מלאות, לכן יכול לקרות מצב כזה :

בעבר ההפסקת חשמל תפסה אותך בזמן שהמחשב לא היה במאמץ (נניח בדסקטופ) אז הוא החזיק 10 דקות

בפעם אחרת ההפסקת חשמל תתפוס אותך באמצע משחק, עומס גבוה יותר, עומס יתר אל ה UPS. מכאן ה UPS יכול להחזיק אבל זמן קצר יותר, להתכבות אל ידיי ההגנת עומס יתר, או לא להתכבות ולהישרף

אם לדעתך אתה לא הולך להגיע למצב הבעייתי אם UPS דומה למה זהיה לך מקודם, תיקח את ה PRV 850

אם אתה רוצה UPS טוב יותר אבל שלא עולה כמו UPS איכותי באמת (SL), תיקח את הגודל הבא של PRV זה שיש לו 2 סוללות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים