עבור לתוכן

כיוון רזולוציה ב- CRYSIS 2

Featured Replies

פורסם

אם במסך שלי הרזולוציה הטבעית היא 1440x900 האם מומלץ שאבחר ברזולוציה של המשחק כנ"ל או שזאת סתם היסחפות וניתן לראות טוב מספיק ב- 1024x768 ? יש לי אומנם כרטיס gtx570 אך איני מעוניין להעמיס עליו ללא צורך .

תודה

פורסם

אם יש לך אפשרות לרזולוציה גבוהה יותר וכרטיס מסך שמאפשר, למה שתרצה להסתפק ברזולוציה נמוכה יותר ולחוות חוסר חדות...?

פורסם
  • מחבר

בגלל הודעה שאני מקבל ש-windows 7 רוצה לעבור ל- basic themes כניראה עקב המשאבים הרבים שמופנים למישחק. זכור לי שהודעה זו הופיעה לי גם ששיחקתי ב- crysis1 . לא נראה לי שזו "אשמתי" אלא המשאבים שזולל המשחק הזה.

אתה מכיר איזה מדריך במיקרה לכיוון מומלץ של ההגדרות הגרפיות?

פורסם

קודם כל המחשב שלך אמור להחזיק את המשחק בלי בעיה(כל עוד הוא לא ב DX11 :P ).

דבר שני מה אכפת לך שהוינדוס עובר למשהו כשאתה בכלל נמצא במשחק? אחרי שאתה יוצא מהמשחק הוינדוס יחזור לקדמותו (או שלא?)

הדבר הכי מומלץ זה לשים את הרזולוציה בוינדוס על הרזולציה הטבעית של המסך, כלומר הרזולוציה הכי גבוהה וככה גם במשחק.

רזולוציה נמוכה יותר = פחות איכות וחדות.

בעיקרון זה לא אמור לקרות אבל כנראה יש משהו במחשב שגורם לזה. בכל מקרה זה לא אמור להפריע לך בכלל כשאתה במשחק.

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "כל עוד הוא לא ב- DX11 " ? בוודאי שאני ב- DX11 ! למה שלא אהיה ? ואם זה המצב אז יש הצדקה להודעה שאני מקבל על כך שחלונות רוצה לסגור את AERO בגלל ביצועים חלשים? אשמח אם תחדד את הסוגייה.

לכאורה, לא איכפת לי מההודעה אלא שלעיתים אחרי שאני מסיים לשחק (במיוחד לאחר שעות של משחק) אני מרגיש שכאשר אני חוזר לחלונות - הביצועים אכן חלשים. אני חוזר שוב על הטענה שלי שזה לדעתי לא בגלל המפרט של המחשב אלא בגלל זלילת המשאבים המטורפת של המשחק.

פורסם

חלונות רוצה לסגור את aero בגלל חוסר בזיכרון (ram), ובגלל זה גם הביצועים החלשים שאתה מרגיש אחרי משחק. אין קשר לכרטיס מסך שלך שהוא מאוד חזק, הייתי אומר אפילו מעל ומעבר בשביל הרזולוצייה שלך.

כנראה שיש לך פחות מ 4 gb זיכרון (או שיש לך win 32 סיביות), או שיש לך הרבה תוכניות פתוחות בזמן שאתה משחק. תסגור חלק מהם בשביל להקל על הזיכרון. אם זה לא עוזר אתה תמיד יכול לסגור את aero בזמן שאתה משחק במשחקים זוללי זיכרון(אני עושה את זה עם bf3 לפעמים שאני רוצה לעשות alt tab בשביל לגלוש באינטרנט בין סיבוב לסיבוב ואני לא רוצה שהמחשב יזחל) ואחרי שאתה מסיים תחזיר.

פורסם
  • מחבר

כפי שאתה יכול לראות במיפרט שלי, יש לי 8g זיכרון, חלונות 7 64 bit , ואני סוגר הכל כשאני משחק כולל אנטי וירוס.

התופעה הזו מתרחשת רק ששיחקתי ב- CRYSIS 1\2 . סיימתי עכשיו FEAR 2 למשל ולא היתה לי שום בעיה.

מצד שני, כשאני נכנס להגדרות של ה- ADAPTER במחשב הוא מראה כביכול שהוא עובד עם 4G בלבד כאשר למעשה מותקן במחשב 8G .

תחת adapter information רשום

total available graphics memory 4095 mb

אם מישהו יכול להסביר לי מה קורה פה אני אשמח.

מצ"ב קובץ שמראה את הנתונים שאני מציין.

פורסם

ההודעה הנ"ל לא קשורה להעמסה של המשחק על המחשב שלך (או לכמות הזיכרון), אלא להגדרות או פעולות מסוימות של המשחק שלא 'מסתדרות' ביחד עם aero ולכן הוא מנוטרל. לצורך הדוגמה, ראיתי את אותו הדבר קורה גם במשחקים ישנים מאד שלא מעמיסים על המחשב בכלל. זה לא צריך להטריד אותך, ובטח לא אומר שהמחשב שלך מתקשה להריץ את המשחק.

ובקשר לזה:

תחת adapter information רשום

total available graphics memory 4095 mb

אתה יכול לראות שמדובר על זיכרון גרפי, לא על זיכרון המערכת (שיש לך 8 כנראה, אם אתה אומר).

הסיבה למספר הגבוה (יחסית לכמות הזיכרון שיש לך בפועל בכרטיס הגרפי) היא שwindows 7 מאפשר מעין 'זיכרון משותף' כלומר שימוש בחלק מהזיכרון הרגיל שלך כזיכרון גרפי וירטואלי (בדומה למה שקורה בכרטיסי מסך מובנים). אין צורך לייחס לזה חשיבות, זה לא אמור להפריע לכלום.

פורסם

ההודעה הנ"ל לא קשורה להעמסה של המשחק על המחשב שלך (או לכמות הזיכרון), אלא להגדרות או פעולות מסוימות של המשחק שלא 'מסתדרות' ביחד עם aero ולכן הוא מנוטרל. לצורך הדוגמה, ראיתי את אותו הדבר קורה גם במשחקים ישנים מאד שלא מעמיסים על המחשב בכלל. זה לא צריך להטריד אותך, ובטח לא אומר שהמחשב שלך מתקשה להריץ את המשחק.

1+. אין שום קשר ל"עומס" או לחוסר במשאבי המערכת. תוכל להבחין בתופעה הזאת גם בניגון תוכן וידאו עם מרנדרים מסוימים ואף ביישומים נוספים. הסיבה לכך נעוצה במבנה מערכת התצוגה הגרפית של מערכת ההפעלה. בתמצית ובקצרה, יש פה התנגשות בין יישומים שזקוקים לגישה לחלקים זהים של מערכת ההפעלה (במקרה הזה לרכיבים הקשורים לרינדור התצוגה) ולשימוש בהם. התופעה אופיינית בעיקר ליישומים המשתמשים ב-Directx (ליתר דיוק ב-DirectDraw אם אני לא טועה) כמו שעושים רוב המשחקים, בטח החדשים, וכך גם ממשק ה-Aero. ההתנגשות הזאת וחוסר היכולת לשתף את המשאב גורמים לביטול ממשק ה-Aero כדי לאפשר ליישום לפעול כמו שצריך. מלכתחילה בדרך כלל מדובר ביישומים המשתמשים במסך מלא (משחקים, וידאו), אך בפועל זה לא תמיד קורה ולפעמים ניתן להבחין בזה גם ביישומים שלא זקוקים למצב עבודה במצב מסך מלא, ובמקרה כזה לפעמים מדובר בקוד לא אופטימלי של התוכנה שניתן לתקנו מבלי לפגוע בפונקציונליות שלה וכך למזער את האי נוחות למשתמש.

בכל מקרה, כפי שכבר נאמר, אין פה בעיה וזאת התנהגות תקינה של המערכת.

פורסם
  • מחבר

החכמתי ולמדתי. תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים