עבור לתוכן

למה שוק הקונסוליות יותר ריווחי לחברות המשחקים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עדיין לא מצליח להבין למה באמת השוק של ה-PS3 ו-XBOX יותר ריווחי לחברות המשחקים.. שזה גורם להם להוציא משחק חודש לפני הזמן מאשר למחשב במקרה הטוב והחלומי, או במקרה הפחות טוב לא להוציא בכלל.

נחשוב לרגע על הכלים והמנוע שהמחשב יכול לתת.. שאין אותם בקונסוליות.

תמיד אומרים שבמחשב ה-PIRATE חוגג.. השאלה האם ב-PS3 ו-XBOX אין א"ז? דווקא לדעתי משחק של PS3 ו-XBOX אחרי שפרצו אותו, כבר אין בעיה לשחרר את כל המשחקים בשניה.. מה שאין כן עם ה-DRM שדוחפים ל-PC..

אז מה אני מפספס??

מקווה שהדיון לא נוגד את החוקים.

פורסם

תאימות חומרה. לכל קונסולות הPS3 למשל יש את אותה חומרה בדיוק (או בערך, לא משהו שאמור לשנות), ולא צריך לבדוק את המשחק על עשרות צירופי חומרה שונים, רק כדי לגלות בהשקת המשחק שפספסת משהו (ע"ע הבעיות בהשקת Rage על PC). בקונסולה יש לך חומרה אחת, או שזה עובד או שלא.

דבר נוסף: למרות שבמבט ראשון יש הרבה יותר מחשבים מקונסולות (=שוק יותר גדול), בפועל חלק גדול מבעלי המחשבים לא משחקים עליהם בכלל, וגם המחשבים שכן מיועדים למשחקים, לרובם זה לא השימוש העיקרי/היחיד. בסך הכל אפשר לומר שגודל השוק הפוטנציאלי של PC למשחקים קטן יותר מזה של הקונסולות.

פורסם
  • מחבר

עד כדי כך העלות של המרה לפורט גרועה לעומת הרווחים שזה יכול להניב?

פורסם

טחנו את הנושא הזה עד דק אבל בכל מיקרה, תתקן את הכותרת. קונסולות, לא קונסוליות.

פורסם

יש המון פיראטיות ב pc

רק זה סיבה מספיקה

פורסם
  • מחבר

lev25, בגלל זה אמרתי שהפיראטיות אמורה להיות יותר גרועה ב-PS3 ו-XBOX בגלל שאין שמה DRM-ים וכו'..

פורסם

שלום לכולם,

אני עדיין לא מצליח להבין למה באמת השוק של ה-PS3 ו-XBOX יותר ריווחי לחברות המשחקים.. שזה גורם להם להוציא משחק חודש לפני הזמן מאשר למחשב במקרה הטוב והחלומי, או במקרה הפחות טוב לא להוציא בכלל.

נחשוב לרגע על הכלים והמנוע שהמחשב יכול לתת.. שאין אותם בקונסוליות.

תמיד אומרים שבמחשב ה-PIRATE חוגג.. השאלה האם ב-PS3 ו-XBOX אין א"ז? דווקא לדעתי משחק של PS3 ו-XBOX אחרי שפרצו אותו, כבר אין בעיה לשחרר את כל המשחקים בשניה.. מה שאין כן עם ה-DRM שדוחפים ל-PC..

אז מה אני מפספס??

מקווה שהדיון לא נוגד את החוקים.

הסיבה העיקרית היא אכן פירטיות שנפוצה יותר ב PC. זה לא עניין טכני, אפשר לפרוץ משחקים גם לקונסולות ולמעשה זה נעשה בדיוק כמו ל PC, אבל הפירטיות עצמה הרבה פחות נפוצה אצל השחקנים ורובם קונים את המשחקים (מה עוד שהמשחקים לקונוסלות יקרים יותר).

פורסם

תאימות חומרה. לכל קונסולות הPS3 למשל יש את אותה חומרה בדיוק (או בערך, לא משהו שאמור לשנות), ולא צריך לבדוק את המשחק על עשרות צירופי חומרה שונים, רק כדי לגלות בהשקת המשחק שפספסת משהו (ע"ע הבעיות בהשקת Rage על PC). בקונסולה יש לך חומרה אחת, או שזה עובד או שלא.

:xyxthumbs: מצטרף, לדעתי זו התשובה הנכונה.

חומרה 100% זהה ואחידה בקונסולה לעומת אלפי צירופים ב-PC

פורסם

lev25, בגלל זה אמרתי שהפיראטיות אמורה להיות יותר גרועה ב-PS3 ו-XBOX בגלל שאין שמה DRM-ים וכו'..

בקונסולות זה הרבה יותר מסובך

אם תופסים אותך ולרוב תופסים חוסמים אותך משירותי ה live של הקונסולה

חוץ מזה הם כל פעם מעדכנים את ההגנות של הקונסולות וצריך לשחרר פריצה חדשה בשביל שמשחקים חדשים יעבדו

זה כמו משחק של חתול ועכבר

יש פורום שאני מכיר שתראה משחק pc "משוחרר" יהיה לו 200 עמודים

לעומת זאת לקונסולה בקושי 2 עמודים

I rest my case

פורסם

כמה סיבות:

1. תאימות חומרה - בתור מפתח , אני יכול להגיד לך שזה נושא רציני מאוד.

2. פיראטיות.

3. אוכלוסית יעד - למרות שהמחשב שולט בסצינה בארץ , זה לא המצב בחו"ל. רוב האנשים משחקים בקונסולות ולא במחשב.

פורסם

קודם כל, אהיה קטנוני ואציין שאנחנו מדברים על קונסולות משחק לעומת הפלטפורמה שנקראת "PC". מחשב הוא שם כללי יותר. בעבר היו "מחשבים" שהיו מיועדים יותר למשחקים והתחרו בפלטפורמת ה PC.

התעלמתם עד כה מעוד היבט חשוב - הממשק בין השחקן למכשיר. מחשב, כמחשב, יכול לאמץ כל סוג ממשק (לדוגמה, אפשר לחבר שלטים של קונסולות למחשב). לחבר לקונסולה ממשק שאיננו Gamepad זה יותר בעייתי. אבל עם זאת, בסופו של דבר הממשק הנפוץ בין האדם למחשב הוא עדיין מקלדת ועכבר.

יש משחקים שהממשק של מקלדת ועכבר יותר מתאים להם. זה בנוסף לצורת הישיבה - קרוב למסך, בריכוז גבוה יותר. אני מדבר כמובן בעיקר על משחקי אסט' ועל משחקי סימולציה. משחקים כמו Simcity , הסימס, Civ, Red Alert, Starcraft/Warcraft ו Football Manager הם משחקים שלא ניתן כמעט לשחק על קונסולה. אני חושב שזו לא הגזמה להגיד שהמשחקים שלעיל הם חלק בלתי נפרד מתרבות הפופ המערבית.

עוד משהו שמשחק לטובת ה PC הוא הנגישות שלו. קודם כל, כמעט לכל אדם על פני כדוה"א יש גישה למחשב ואפילו מחשב משלו (אם לא כמה). זה נובע מכך שהמחשב הוא מכונה לשימוש כללי, בניגוד לקונסולה. חלק מהשימוש הכללי הזה הוא גם לפעמים משחקים. כל אדם רוצה לשחק מדי פעם. לפעמים זה משחק יותר רציני, לפעמים משחק "קזואל". הכרתי לא מעט אנשים שהם לא מה שנקרא "גיימרים", אבל הם עדיין שיחקו במשחקים כבדים שהם נדבקו אליהם. יש לזה צורך ויש לזה דרישה. לכן למרות שלא כל המשתמשים PC מייעדים את המכונה שלהם למשחקים, בהחלט חלק גדול מהם יהיו מוכנים לשים כספם על משחק מדי פעם, אם הוא יראה להם טוב.

פורסם

1. קונסולות זולות (משמעותית) ממחשב.

2. הרבה פחות כאב ראש בקונסולות, מתקין - משחק.

3. רוב האנשים מעדיפים לשבת על ספה ולשחק במשחק על מסך 50".

4. יש בזה אלמנט חברתי, כאילו קונסולות זה - חברתית - "מקובל" יותר.

5. פיראטיות, נפוצה במחשב הרבה יותר מבקונסולות.

בכוונה מיקמתי את הפיראטיות כאחרונה, נכון שזה פאקטור משפיע על מפתחות המשחקים, אבל למעשה הוא נופח למימדים עצומים לא פרופורציונאליים.

שוק ה PC הוכיח שוב ושוב אם המשחק טוב וראוי, יקנו אותו במיליונים. אם המשחק זבל, אז כמובן שהרבה אנשים פשוט יורידו לא חוקית (לא מצדיק את זה, אבל זה המצב בכל אופן).

פורסם

לדעתי גם קונים יותר משחקי מחשב כמתנות

נניח שהדוד, אבא או סבא רוצים להביא לך מתנה

ברגע שהם יודעים שיש לך קונסולה מסוג X , כל דבר יתאים, לא צריך להתחבט אם יתאים או לא.

בעולם יש שוק ענק למתנות בחגים.

פורסם

יש המון פיראטיות ב pc

רק זה סיבה מספיקה

כמה שנמאס לשמוע את זה. במחשב אתה צריך לחכות עד שיעשו קראק. בXBOX יש לך כבר פריצה, ואתה צריך לחכות שיעלו בסך הכל את המשחק.

הפיראטיות בקונסולות בהרבה יותר גדולה.

פורסם

גם לרוב משחקים פרוצים לאקסבוקס ופלסטיישן 3 יוצאים אפילו עד כמספר שבועות לפני ההשקה.

חוץ מזה לדעתי הכי כיף לשחק על מחשב במשחקים כמו gta iv, red alert, call of duty, ועוד...

לעומת זאת משחקים כמו WWE ו pes עדיף על קונסולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים