עבור לתוכן

מפרט למשחקים ב 4K~ כולל מסך

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא, גג עד 4300אם יש שיפור משמעותי

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יום יומית + סרטי FHD + משחקים חדשים שיצאו בקרוב,

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIA

BLO3 GUILD WARS 2, ELDER SCROLLS SKYRIM וכד'

לא כל כך בקטע של SHOOTERים ו GTA שאלה בד"כ המשחקים עם הדרישות היותר כבדות למיטב ידיעתי.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ייקנה מסך עם רזולוציית FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השאיפה לגבוהות, לא חייב להיות הכי הכי גבוהות, מוכן להתפשר, ובכל מקרה כמו שכתבתי אני גם לא משחק במשחקים הכי כבדים. מה שכן חשוב לי שהמשחקים שציינתי יעבדו כמו שצריך...

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, מסך FHD כחלק מהתקציב. ראיתי מסך 23' של סמסונג, שנשמע ממש טוב, וגם המסך של דל שכולם לא מפסיקים לשבח, ונראה שבמחיר יחסית אטרקטיבי, אז נראה לי שאחד משניהם.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8, חשוב לי השקט, אבל לא לחוץ שקט מופתי ושלא יפגע יותר מדי בחוזק של המחשב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק עם הדברים האלה...

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז, העדפה ל RSM

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כונן של 2TB, ונראה לי ש 8GB ראם, פשוט כי זה כבר כל כך זול...

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי, הרבה פעמים ניסיתי לשמור אפיק שדרוג, אבל גם ככה קשה לדעת מה יהיה עוד שנתיים שלוש ויותר, אז אני לא חושב שאפשר לשמור על אופציות שדרוג בצורה טובה בכל מקרה, ולכן נראה לי חבל להשקיע בזה יותר מדי, בטח שלא על חשבון פגיעה באיכות המפרט.

תודה רבה רבה

:)

פורסם

מחיר הכוננים הקשיחים עלו באופן משמעותי (בחלק מהמפעמים יותר מפי-2), בעיקר לכונן 2 טרה שמחירו כמעט 650 ש"ח ועוד לאחד איטי יחסית.

בדוק בכמה חנויות אולי יש מחירים נמוכים יותר, השארתי לך מקום בתקציב. אם אתה צריך עוד מקום, אתה יכול לקחת לוח-אם בסיסי יותר ללא חיבורי USB3, לרדת למעבד כפול ליבה כגון i3-2100 או לרכוש כרטיס מסך חלש יותר כגון HD6850. קח בחשבון שחלק מהמשחקים שציינתי לא יצאו ודרישותיהם לא ידועים עדיין לכן איני יכול לדעת כיצד ירוצו על המחשב.

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

מסך Samsung Cream 2333T 23" Wide 8ms PVA 1:50000 1920x1080 , יחידות 1

₪787

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2074

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪114

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

HIS Radeon 6870 Fan 1GB GDDR5 בקניית מחשב חדש בלבד, יחידות 1

₪864

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2896

Intel Sandy Bridge Core i5 2310 Socket 1155 6MB 2.9Ghz 95W Tray, יחידות 1

₪780

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3107

Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1

₪107

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247

ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1

₪410

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

₪124

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466

Cooler Master Mystique 632S 120mm X2 + Antec EA500 500Watt, יחידות 1

₪499

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3084

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3735

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם

מסכים בהחלט ומפרט מצויין (ניתן תמיד להוסיף סטיק נוסף של 4GB).

אני אמליץ כאן להסתפק בכונן קטן יותר ולחכות להתייצבות השוק וחידוש מלאים בכל מה שקשור לקשיחים (אלא אם כן זה דחוף לך)

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התשובה המהירה, והעניינית :)

כמה שאלות:

קודם כל, מה היא מידת השקט של המפרט הזה? ראיתי קירור של SCHYTE שאני ממש אוהב אותם,

אבל אני לא יודע איך המארז באופן כללי.

שנית, יש סיבה למה מחירי הכוננים עלו בצורה כה משמעותית?

אני זוכר שעד לא מזמן לקנות כונן ממש לא היה עסק יקר,

אם אני מוריד לכונן של 1TB, המחירים חוזרים להיות שפויים?

כמו כן, למה לא לשים מראש 8GB ראם, זה סתם מוגזם?

פשוט המחירים הפכו לבדיחה, אז חשבתי שאם כבר אז למה לא לשים וזהו,

במקום בעתיד לפתוח את המחשב ולהתעסק עם זה (שאני מעדיף פשוט לא לעשות)

שוב תודה :)

פורסם

בקשר לקשיחים קרא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=515800.0

המארז לא רע בכלל ובא בבאנדל די משתלם. אמור להיות די שקט, ביחד עם ה-KATANAIII המעולה.

כונני 1TB מתחילים ב-450 ש"ח וצפונה.

אתה מוזמן לקחת 8GB זיכרון כבר מהיום. מוגזם או לא זה תלוי בשימושים שלך. אצלי המון טאבים פתוחים בדפדפן גומרים את הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אני אספר סיפור קטן שיוביל לשאלה, ואשמח אם תענו לי.

יש לי כרגע מחשב דיי בסדר, אבל כבר מאוד מאוד בינוני למשחקים,

לא בוער לי לשדרג, אבל הוא כבר כן מתחיל להיות מציק.

הקטע שעכשיו התעורר הצורך לעוד מחשב בבית (אני בן 19, גר עם ההורים), שיהיה מחשב משפחתי כזה, מאוד מאוד בסיסי.

חשבתי במקום לקנות מחשב בסיסי ב- 1700, כבר לקנות מחשב ב- 3000 בשבילי ואת הישן שלי להפוך למחשב משפחתי.

הקטע הוא שבשלי כרגע יש כונן של טרה, ועוד כונן של חצי.

אז מה דעתכם אם אני אעביר את הכונן של הטרה למחשב החדש, ובכך לא אצטרך בעצם לקנות כונן כרגע.

1 טרה זה מאוד גבולי לי, כי זה בערך מה שיש לי עכשיו, ואני אפילו קצת עובר את הכמות הזאת.

אבל אני יכול לשמור חלק מהמידע שלי על המחשב הישן,

וכשהמחירים יחזרו להיות שפויים (שאגב בהקשר הזה, יש צפי לחזרה למחירים נורמאלים? זה שבועות,חודשים,יותר משנה?)

אז אני אוסיף לי עוד טרה או שניים למחשב החדש.

זה מסובך לעשות שינוי כזה?

אני רוצה לציין שכל התוכנות במחשב הישן שלי הן גם ככה על החצי טרה, ככה שהטרה כרגע משמש רק כאחסון,

אז השאלה האם אני יכול לתת אותו לחנות בא אני קונה, לבקש שיתקינו לי אותו במחשב, ועל הדרך כבר יסדרו בו BIOS ויעשו נניח מחיצה של 60GB למערכת הפעלה או משהו כזה...

נשמע לי שזה הפיתרון הכי אידאלי, בטח שלא שפוי להוציא עכשיו 500+ שקל על כונן קשיח, לא כשהמחירים הראליים שלהם הם בערך 300 או משהו כזה. זאת עליה מטורפת ממש, ונראה לי שזה לא חכם לקנות עכשיו כונן אם לא באצת צריך...

ולגבי המארז, האמת שהוא נראה ממש סבבה, וגם קראתי עליו קצת באינטרנט, נראה ממש אחלה

וזה גם באנדל טוב עם הספק, אז נראה לי שזה סבבה.

לגבי הזיכרון, אני גם אוהב לעבוד עם הרבה TABים ולא רוצה להגיע למצב ש 4GB לוחץ אותי, אז אם המחיר הוא גם ככה בערך 100 שקל ל 4GB

אז אני חושב שאני מעדיף ישר ללכת על ה8 ולא להתעסק עם הוספה עתידית...

דעתכם?

יואב

פורסם

אין שום בעייה לקחת את הכונן מהמחשב הישן. באיזה דגם מדובר?

אין שום צפי לחזרת מחירים שפוייה. אני מניח שזה ייקח חודשיים שלושה. בטח לא שנה.

אתה יכול להרכיב את הקשיח לבד. קלי קלות. אני מניח שהחנות תסכים להרכיב לך את הקשיח, אתה גם ככה משלם על הרכבה.

בנוגע למחיצות וכולי, את זה אתה תעשה לבד, ואפילו עכשיו במחשב הישן. אתה לא רוצה לאבד את המידע שלך ולכן נצטרך לדאוג לזה אח"כ.

פורסם
  • מחבר

הכונן הוא: SAMSUNG HD103SJ של טרה.

הייתי רוצה לתת אותו לחנות כדי שירכיבו, פשוט כדי שכבר יעשו לי בו מחיצה ייעודית למערכת ההפעלה, וישימו לי מערכת הפעלה זמנית.

אני פשוט לא רוצה להתעסק עם כל הקטע של התנקת מערכת הפעלה והגדרות התחלתיות.

בכל מקרה מבחינת המחשב הישן זה נראה לי דיי פשוט,

הכונן של החצי טרה הוא הכונן עם כל התוכנות, אז הוא ישאר ובעצם המחשב ישאר כמו שהוא

ואת הטרה אעביר לחדש, אשה בו מחיצה ייעודית למערכת, ואז הכל יהיה אחלה בחלה,

לא?

אם ככה, באם הייתם משנים משהו במפרט שהוצע לי פה, או שללכת עליו וזהו?

אגב מה ההבדל בין המסך של סמסונג לזה של דל? פשוט אני כל הזמן שומע כמה הדל הוא משהו מיוחד, אבל מצד שני רק לשימושים ספציפיים וייתכן שמתמש פשוט לא יבחין בהבדל. מסך זה כן משהו שאני רוצה להשקיע בו, ולא אכפת לי לשים דווקא שם עוד 200 שקל אם זה יהווה שיפור משמעותי,

ומאידך, אם אין סיבה ליותר מהסמסונג, שאמור להיות מעולה בעצמו, אז אני לא רוצה סתם לזרוק כסף...

שוב תודה :)

פורסם

אז ככה, קודם כל הקשיח מצויין.

דבר שני, התעסקות עם מחיצות וכולי עלולה לגרום לאיבוד כל המידע עליו. האם יש לך שם מידע חשוב שתרצה לגבות?

אין דבר כזה "מערכת הפעלה זמנית". אם החנות תתקין עליו מערכת הפעלה זה יהיה לצורך בדיקות. לאחר מכן הם ימחקו אותו.

אם יש לך מערכת הפעלה משלך, תוכל לבקש מהם להתקין אותו, בתוספת תשלום כמובן (וחבל, זוהי פעולה פשוטה).

הסמסונג מסך מעולה ובמחיר תקציבי מאוד. הוא בעל פאנל PVA ועל כן בעל דיוק צבעים וזוויות צפייה טובות יותר מאשר של פאנל TN הנחות יותר והנפוץ.

רמת השחורים של הפאנל הנ"ל היא הטובה ביותר.

מנגד, הדל בעל פאנל IPS שנחשב לטוב יותר מ-PVA. דיוק הצבעים טוב יותר וזוויות הצפייה רחבות יותר. רמת השחורים מעט פחות טובה.

לדל הזה (2312) יש ארגונומיה מלאה - תוכל לסובב את המסך, להטות אותו לצדדים ולכוון את הגובה. דבר חשוב ביותר מה שהופך אותו אפילו למומלץ

יותר.

פורסם
  • מחבר

מדובר על מאגר של סרטים/סדרות/מוזיקה דיי גדול.

זה לא משהו שחשוב מבחינה עסקית או משהו כזה,

ואלה דברים שאפשר לשחזר, אבל זה בעיקר כאב ראש גדול.

השאלה בעצם היא מה היתרון הגדול כל כך במחיצות?

אם אני לוקח את הכונן של הטרה, ובהנחה שאני משאיר בו מספיק נפח פנוי (שזה בכל מקרה הייתי צריך גם עם מחיצה)

אז למה לא פשוט להתקין את הווינדוס עליו וזהו? פעם אמרו לי שיותר טוב לעשות מחיצה ייעודית למערכת הפעלה, אבל בראסמי אף פעם לא כל כך הבנתי למה...

לגבי המסך, נראה לי שהסמסנוג נשמע דיי והותר, לא קריטי לי לשחק יותר מדי עם זוויות המסך, ולפי איך שאתה מתאר את הסמסנוג הוא אמור להיות מספיק חד ומספיק איכותי, ושחורים זה אחת הסוגיות שיותר חשובות לי.

שאלה נוספת לגבי מסך, האם שווה לשקול אופציה לכיוון התלת מימד? זה סתם ADDED BONUS מבחינתי שיכול להיות נחמד. אבל לא הייתי רוצה להשקיע בזה יותר מדי, כי אני מרגיש שהטכנולוגיה עדיין לא שם, וזה לא משהו שהייתי רוצה להתחיל להתעסק איתו באופן שוטף. מאדיך בעיקר בתחום הגיימינג, תוספת של תלת מימד זה יכול להיות ממש מגניב...

בכל מקרה למה שהם יקחו עוד כסף על התקנת המערכת? בהנחה נניח שאני קונה את המערכת אצלם, או אפילו אם לא ואני מביא להם דיסק, למה לקחת על זה עוד כסף?

פורסם

מחיצה נוספת תאפשר לך לפרמט את המחיצה של מערכת ההפעלה מבלי לפגוע בקבצים שנמצאים על המחיצה השנייה.

תלת מימד זה נחמד אך מיותר והטכנולוגיה עוד לא בשלה.

ודאי שייקחו כסף. זה לא כמו למכור לך את החלקים בנפרד (ועוד הם נותנים הנחה לכמה מהם רק ברכישת מחשב שלם). צריכים להרכיב את כל החלקים,

לבצע חיווט, ביצוע בדיקות לכל הרכיבים, מודאים שהכל עובד כמו שצריך. במקרה הצורך הם מחליפים את החלק לפני שמספקים לך את המוצר.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הבנת אותי כראוי,

לא התכוונתי מדוע לוקחים כסף על הרכבת המחשב באופן כללי,

התכוונתי למה האקסטרה על מערכת ההפעלה? בכל מקרה הם עושים את כל הבדיקות...

כן, בזמנו זה מה שבאמת אמרו לי, וזה האמת ייתרון לא קטן,

השאלה אם יש דרך טובה לעשות את זה בכונן שכבר קיים, בסיכון מינימאלי.

ברמה העקרונים ההארדיסק גם תמיד יכול פשוט למות, אין מה לעשות

אבל אם הסבירות שהמידע ימחק ביצירת מחיצה הוא גבוה, אז הייתי מעדיף לא להסתכן...

פורסם

יכול להיות שבמסגרת הרכבת מחשב הם גם יתקינו לך מערכת הפעלה. שוב, שום דבר לא קבוע ולא סופי. תרים טלפון לחנות ודבר איתם.

תציג להם את המצב שלך ואת מה שאתה רוצה לקנות. תבקש מהם לעשות את זה בחינם כי במקום אחר עושים. בסופו של דבר, הם לא ירצו לאבד לקוח.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק בהחלט,

זה כבר משהו שאני צריך לסגור מולם.

אז רק שאלה אחת,

האם אחרי כל השאלות שהעלתי פה, זה עדיין המפרט הכי טוב שאפשר להרכיב?

בהינתן שכרגע אני מוותר על כונן קשיח, מה שמשאיר עוד כ- 300-400 שקל באוויר,

לא עדיף לשדרג עוד קצת את כרטיס המסך נגיד, או שהוא גם ככה מספיק טוב לרזולוציית FHD, למשחקים לא כל כך כבדים (אבל כן הייתי רוצה לשחק אותם בהגדרות הכי גבוהות)

תודה :)

פורסם

אתה יכול לקחת 560TI. השאלה היא אם זה שווה לך, 6870 כרטיס די חזק שמריץ היום הכל די טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים