עבור לתוכן

למה הוא תקוע על 3.8 ?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אני התחלתי לעשות OC למערכת והתחלתי בקטנה ב-3.8GHZ, בעיקרון לא העלתי מתחים, נשארתי על אותם המתחים.

הוא יציב וכל זה, והוא לא מתחמם אבל הבעיה היא שהשארתי את ה- Intel Enhanced SpeedTest על ENABLE והוא אמור לעשות שכאשר אני נגיד על שולחן עבודה ולא מאמץ את המחשב אז הוא מוריד את המהירות של המעבד לאיזור ה-1.6, הבעיה היא שאני משאיר את זה פתוח וזה לא עושה כלום, הוא תמיד נמצא על איזור ה-3.8 ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, איך אני מסדר את זה ?

ועוד שאלה, להתחיל ישר ב-3.8 זה גבוה ? כלומר, אני צריך להתחיל ביותר נמוך נגיד 3.4 או משהו באיזור ?

הינה תמונה אחרי בחינה של SuperPI:

superpiw.png

פורסם

זה צריך להיות מאופשר גם במערכת ההפעלה.

תכנס להגדרות המתקדמות של ה- POWER PLAN

ראה תמונה מצורפת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ועוד שאלה, להתחיל ישר ב-3.8 זה גבוה ? כלומר, אני צריך להתחיל ביותר נמוך נגיד 3.4 או משהו באיזור ?

אם הOC עובד והמחשב יציב, ולא העלית מתחים, והטמפרטורות טובות (ולפי מה שאתה אומר ומראה - הכל בסדר), אז אין סיבה לרדת נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע שהוא יציב ושנגיד המתחים הם לא ממש גבוהים או נמוכים ?

יש איזה בחינה מסויימת שלפיה אני יכל לדעת אם המתח הוא סביר או נמוך או גבוהה?

ל- sashakrik

כשאני טוען הגדרות אופטימליות בלוח אם (DEFAULT) זה כן פועל..

עריכה:

עכשיו לא נגעתי במתחים ואני העלאתי ל-3.4 :

cpua.png

Uploaded with ImageShack.us

פורסם

1.35 וולט אמור לתת לך מרווח לא רע ל- OC כמובן שאם אתה רוצה להגיע למקסימום של המעבד הנ"ל תצתרך לעלות ל 1.6-1.5 אבל זה כבר בשביל לסחוט את טיפות התדר האחרונות של המעבד הזה.

אני אוהב להשתמש בתוכנה OCCT בשביל בדיקות יציבות. יש שם טסט שנקרא CPU OCCT שמאמץ את המעבד ל- 100%.

זה מאמץ מאוד קיצוני עבור המעבד אז כל הזמן תעקוב אחרי הטמפ' שלו עם תוכנות דוגמת REAL TEMP או HWMONITOR.

פורסם

1.35 וולט אמור לתת לך מרווח לא רע ל- OC כמובן שאם אתה רוצה להגיע למקסימום של המעבד הנ"ל תצתרך לעלות ל 1.6-1.5 אבל זה כבר בשביל לסחוט את טיפות התדר האחרונות של המעבד הזה.

אני ממש מצטער אבל לא הייתי ממליץ אפילו בצחוק למשתמש לשים 2500K על 1.5V או 1.6V לא עלינו. כשתינוק לומד ללכת אתה לא זורק אותו במירוץ מרתון נכון? (את ה5GHZ שלי אגב אני משיג ב1.38-1.4V)

פורסם

לעלות ל 1.6-1.5 אבל זה כבר בשביל לסחוט את טיפות התדר האחרונות של המעבד הזה.

מדגיש זה בשביל להגיע לקצה היכולת של המעבד הזה.

פורסם

אני לא חושב שיש למשתמש הזה גז\קרח יבש\חנקן נוזלי\הליום נוזלי. לכן ההמלצה בכלל לא צריכה לצאת מהמקלדת במקרה שכזה, לפותח הדיון לא תמיד יש מושג למה אתה מתכוון ויכול לנסות את המתחים האלה בנסיונות שלו להעלות תדר.

liram21, תתחיל בלכוון בביוס את מה שצריך להיות מכוון בשביל להתחיל לטפס בתדר ואז תתחיל, יש 2 דרגות של הגדרות שצריך לשנות ע"פ סוג האוברקלוק שאתה עושה בלוח הזה כאשר הרמה הבסיסית תהיה לבטל אפשרויות שיכולות לשים לך מקל בגלגלים ונעילת הערכים הראשיים כמו VCORE, PLL וכו' כשתגיע לנקודה גבוהה ומקובלת תוכל להתחיל לשחק בכיוונונים הקטנים יותר וללטש את ההמהרה

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאם לפותח הדיון אין הרבה ניסיון ב- OC הוא יקרא שכתבתי שמתח 1.5-1.6 זה בשביל להביא את המעבד לקיצון ולא יעשה זאת מה גם שכתבתי בתחילת המשפט שמתח 1.35 יתן לו מספיק מרווח ל- OC.

נגיד שפותח הדיון מצויד בקולר סטוק והוא עכשיו קבע מתח של 1.6 וולט, מה יקרה ?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני מצוייד בקולר V6 של קולר מאסטר =]

למרות שאני לא ממש נהנה ממנו אני צריך לבדוק חיבורים שלו, כי יש ליבות שקרות ויש ליבות שממש חמות ! זה קצת מציק

פורסם

המחשב אז הוא מוריד את המהירות של המעבד לאיזור ה-1.6, הבעיה היא שאני משאיר את זה פתוח וזה לא עושה כלום, הוא תמיד נמצא על איזור ה-3.8 ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, איך אני מסדר את זה ?

לא הבנתי אם הבעיה נפתרה או לא, אז למקרה שלא. אם הכל תקין בהגדרות צריכת האנרגיה של מערכת ההפעלה, תשנה ב-BIOS/UEFI את הפוקנציה C1E מ-Auto ל-Enabled או On ותבדוק תחת OC דומה לזה שבו נתקלת בבעיה בפעם הראשונה אם יש שינוי.

פורסם
  • מחבר

About:Blank - אני ינסה לבדוק מה ש- sashakrik אמר לי לעשות, אני רואה שזה היה על 100% במינימום, אני יבדוק לגבי ה-C1E למרות שראיתי מדריך ל-4.5 על אותה מערכת דומה לשלי (רק זיכרונות שונים במהירות שונה) והוא ביטל את C1E, אז נבדוק את זה ונראה מה קורה :) .

פורסם

אם בצריכת האנרגיה של מערכת ההפעלה במינימום המעבד היה על 100% אז סביר להניח שזה המקור לכך שלא ירדה המכפלה במנוחה.

יחד עם זאת, אם אתה מבטל את פונקציות החסכון באנרגיה לצורך ביצוע ה-OC אל תצפה שהמכפלה והמתח ירדו במנוחה. אם אתה עושה OC נקודתי וזמני למטרות "ספורט" אז יש אולי הגיון בלכבות אותן באופן זמני. אולם, אם אתה מתכנן עבודה קבועה ב-OC אני באופן אישי ממליץ שלא לכבות את פוקנציות החסכון באנרגיה.

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאם לפותח הדיון אין הרבה ניסיון ב- OC הוא יקרא שכתבתי שמתח 1.5-1.6 זה בשביל להביא את המעבד לקיצון ולא יעשה זאת מה גם שכתבתי בתחילת המשפט שמתח 1.35 יתן לו מספיק מרווח ל- OC.

נגיד שפותח הדיון מצויד בקולר סטוק והוא עכשיו קבע מתח של 1.6 וולט, מה יקרה ?

יקפוץ ל 100 מעלות ויכבה לפני שתספיק למצמץ פעמיים...

פורסם

בידיוק מה שניסיתי להבהיר !

גם אם פותח הדיון ינסה מתח גבוה ללא קירור מתאים יש הגנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים