עבור לתוכן

מה ההבדל בין INTEL 845 ל-850? ומי יותר טוב ומהיר?

Featured Replies

פורסם

מי יותר מהיר , חדיש וכו....?

מה ההבדלים ביניהם?

פורסם

שניהם זה צ'יפסטים לפנטיום 4, כך ששניהם מחורבנים.

ה-i850 זה דרעק יקר שעושה שימוש בזיכרונות RDRAM

ה-i845 זה דרעק פחות יקר, ויותר עלוב, שעושה שימוש בזיכרונות SDRAM.

פורסם

חחח!!

אהבתי :lol:

פורסם

שני הלוחות הם דוגמא למדיניות השיווק המפגרת של אינטל.

הi850 הנסיון הכושל השלישי של אינטל לכפות על הציבור את הזכרון RDRAM היקר מאוד, שמבחינה רשמית אמור להיות יותר מהיר מSDRAM, אבל למעשה הוא יותר איטי מSDRAM רגיל, וDDR SDRAM יותר מהיר מRAMBUS בעשרות מונים.

הi845 הוא נסיון כושל של אינטל לשלב SDRAM רגיל של PC133 עם הפנטיום 4, רק הדבר הופך את הזכרון לצואר בקבוק.

כעקרון, אם כסף זה לא בעיה ואתה רוצה רק אינטל, תקנה את הi850 וRDRAM, ואז עדיף לך לקנות PC800 ולא PC600 כשאתה בוחר RDRAM, כי הדגם האחרון הוא איטי יותר, וזול יותר, וחברות שמשווקות מחשבים עם RDRAM מסתירות את העובדה מהלקוחות, כי הם רוצות להתלהב מRDRAM ולחסוך בהוצאות ייצור של המחשבים.

מה יותר מהיר?

AMD Athlon XP(לא משנה המהירות), עם לוח מבוסס VIA KT266A, וזכרון DDR PC2100.

פורסם
  • מחבר

תודה, זה עזר לי..

אבל אני חייב לציין שאתם לא רואים ממטר..בעצם מסנטימטר שום דבר חוץ מ-AMD , ומסיבה שאני מכיר כמה טכנאי מחשבים שעובדים הרבה בהתקנות, שמעתי מהם ש-AMD חוזרים או שרופים או שהלקוח מתחרט ורוצה לחזור ל-INTEL , קראתי גם כמה מאמרים, והשוואת...זה הסיבה שאני מעדיף INTEL במיוחד עם הלוח החדש ASUS P4E או P4EM כדי להשאר בטוח עם מכלול הדברים מסביב ולאור נסיונם של כמה מחברי.

אבל מפה ועד לומר על P4 דרעק לדעתי זה לא מקצועי ורחוק מהמציאות.

פורסם

פנטיום 4 הוא מעבד חלש, והמחיר שלו רק מוריד את ההצדקה לקנות אותו.

כל אותם "טכנאים" זה אנשים שמעדיפים להשאר עם אינטל, כי הם לא רוצים לנסות דברים חדשים, ויש להם בד"כ ידע יותר נמוך מלאנשים פה בפורום. אז הם מתחילים לספר כל מיני סיפורים בדויים על כמה מעבדי AMD רעים, איך הם נשרפים ולא מריצים Office(מעניין, עכשיו פתוח לי Word XP)...

אתה מוכן לומר לי איזה מאמרים קראת על המעבדים של AMD? תכנס ותקרא באתרים מקצועיים כמו:

www.tomshardware.com

www.anandtech.com

www.sharkyextreme.com

www.amdmb.com

ויש עוד כמה, פשוט לא עולים לי בראש, ותקרא שם ותשכיל.

פורסם

אבל זה נכון ;D

גם לי מלא אנשים אמרו ש-AMD זה גרוע ואני התעקשתי ובסוף יש לי עכשיו מחשב שטס במהירות מדהימה!!!

AMD Athlon XP 1600!

פשוט מצויין והטכניים שעבדת איתם לא מבינים מספיק כנראה.

פורסם

אל תשכח את ה-I845D, העושה שימוש בזכרונות ddr עם הפנטיום 4 השונים, אם כבר אז הוא הבחירה הטובה מבין השלושה, למרות שבהחלט הייתי בודק אפשרויות כמו ה-P4X266A...

::)

פורסם

יש את הלוחות האלה בכלל בארץ?

וגם אם כן, זה עוד הוכחה שאינטל מתקפלת לפני AMD, ולא ההיפך, היות וAMD הראשונה הייתה לאמץ את טכנולוגית הDDR, גם במהירות האפיק(שאת הארכיטקטורה לכך היא הביאה ממעבדי ALPHA), וגם במהירות הזכרון.

פורסם

ומה עם הטוטאלין? אפשר להשיג אותו בארץ?

פורסם

בכמות מצומצמת, ובמחיר לא כ"כ זול(אבל גם לא יקר), יחסית לביצועים שהוא ייתן לך, אבל עדיין הוא יותר משתלם מפנטיום 4. ועקב הסיבה האחרונה, אינטל מחביאה את המעבד הזה כ"כ ולא עושה ממנו רעש גדול.

לדעתי, המכונה האולטימטיבית של אינטל זה Tualatin עם זכרון DDR, שאני יודע שVIA ייצרו דגם כזה, ויש לוח של אסוס עם הצ'יפסט הזה, הוא רק לא מייובא לארץ.

פורסם

אני אישית לא ראיתי מעבד או לוח (למרות שיש מתאם לטוטאלין לכל לוחות האם) כזה בשום חנות!

(טוב, לפחות לא מקוונת).

פורסם

כמו שאמרתי, אין בארץ!

וגם נדיר מאוד למצא את זה בעולם הרחב(אירופה/ארה"ב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים