עבור לתוכן

איך דיסק קשיח מחזיק 15 שנים?

Featured Replies

פורסם

Defraggler

מאפשר לבצע איחוי ברמה של קובץ בודד, וגם לראות איזה קבצים מפוצלים להרבה פרגמנטים.

כך ניתן לדלג על קבצי הורדה גדולים כמו סרטים שרואים פעם פעמיים ומוחקים ולהתמקד יותר בקבצי סיסטם.

• תגובות 57
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי יש HD של SEAGATE בן 7 או 8 שנים... 160GB.

אלו הנתונים של HDTUNE.

אשמח להבהרות לכמות שהוא עבד, ומדוע הוא עובד ב UDMA2 ולא 6?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מהניסיון שלי ברגע שיש לך אל פסק איכותי המחשב יכול להישמר שנים על גבי שנים בלי שום בעיה

הרי ידוע שהחשמל שלנו בארץ הוא על הפנים ועובר הרבה זרם מלוכלך למכשירים שלנו אל פסק טוב מתקן את הבעיה

ומכשירי החשמל מחזיקים יפה מאוד במיוחד מחשבים

פורסם

מהניסיון שלי ברגע שיש לך אל פסק איכותי המחשב יכול להישמר שנים על גבי שנים בלי שום בעיה

הרי ידוע שהחשמל שלנו בארץ הוא על הפנים ועובר הרבה זרם מלוכלך למכשירים שלנו אל פסק טוב מתקן את הבעיה

ומכשירי החשמל מחזיקים יפה מאוד במיוחד מחשבים

קניתי את המחשב שלי לפני חצי שנה...מאז הוא עבר מלא הפסקות חשמל בגלל בעיה שיש לנו בבית..הוא דולק 24\7 וכל הפסקת חשמל תפסה אותו דולק. מצד שני יש לי ספק איכותי של seasonic של 500W:

http://www.seasonicusa.com/PDF/Catalog/NEW/Bulk/PC/ATX/SS-XXXET-Active-PFC.pdf

האם הספק הזה יודע לשמור על חיי המערכת גם נגד הפסקות חשמל? אני מתכנן את המחשב הזה ללפחות 5 שנים בלי שום שדרוג או תיקון..יחזיק לי כולל הספק או שאולי רק הוא ישבוק חיים ואז אני אצתרך להחליף רק אותו ברבות השנים?

פורסם

^^^^

ספק הכח שלך הוא טוב, אבל כשמו כן הוא - ספק כח.

לא מתפקידו להיות שומר של המערכת, מה גם שגם אם יש

בו אי אלו יכולות, הוא לא מספק פתרון שלם לבעיה

( שגם אם אל- פסק משפר במידה רבה את יתירות המערכת,

הוא לא מבטיח כלל וכלל את שרידות הכונן הקשיח, אם כי ניתן לומר

שהוא מקטין את הסיכוי לכשל של הדיסק ).

שורה תחתונה - תדאג לאל - פסק, בלי קשר ל " בריאות הדיסקים ".

:xyxthumbs:

פורסם

הבנתי אותך..!

תכלס מה שחשוב לי זה שרידות המערכת ולא העובדה שהיא פתאום תיכבה לי (בגלל הפסקת חשמל) ואני יאבד מידע יקר ערך שלא שמרתי (קוד תוכנה לא שמור וכ"ו). במקרה כזה מספיק לי אל פסק שיחזיק את המערכת אפילו 5 דקות ללא הזנה מהקיר רק כדי שאני אוכל לכבות את המחשב בצורה תקינה כך שלא יהרס.

יש המלצה למשהוא כזה הכי זול שיש? אני מאמין שלגבי יישור המתח הלא יציב מהרשת בשוטף זה כבר סטנדרט בכל אל פסק היום..לא?

פורסם

פתח דיון בפורום המתאים, ספקים ומארזים :)

פורסם

אני לא יודע כמה (אם בכלל) אל פסק משפיע לטובה על חיי ההרדיסקים.

לפני כמה שנים דיברתי ארוכות עם טכנאי בכיר בחברה ישראלית ש"מייצרת" אל פסק.

ובשיחה הוא היה קצת סקפטי ונגטיבי לגבי האל פסקים הזולים והתיפקוד שלהם ברגע האמת.

רק האל פסק היקרים שעובדים בשיטה אחרת משפיעים על זרימת החשמל הקבועה ומסוגלים לתת יציבות גבוהה.

אני חושב שאם בבניין/איזור שאתם גרים יש חשמל סדיר, ונדיר מאוד שיש קצרים והפסקות חשמל, אין באמת צורך באל פסק.

ואם כן יש צורך, אז הזולים לא באמת משהו שאפשר לסמוך עליהם יותר מדי.

ואם צריך לבחור איפה להשקיע את הכסף אז קודם כל ספק איכותי.

פורסם

יש המלצה למשהוא כזה הכי זול שיש? אני מאמין שלגבי יישור המתח הלא יציב מהרשת בשוטף זה כבר סטנדרט בכל אל פסק היום..לא?

האל-פסקים הזולים ביותר לא מגינים הרבה על הציוד שמחובר עליהם, וזאת מכיון שהם מסוג stand-by. זאת אומרת, שהציוד מקבל את המתח ישירות מרשת החשמל, ורק עובר מנגנון בסיסי למניעת עליית מתח פתאומית. (אך לא נגד ירידת מתח) ורק במקרה שרשת החשמל קורסת, אז הוא נכנס לפעולה אקטיבית. (בתהליך מאוד מהיר, שכמעט תמיד מונע נפילת הציוד) בכל מקרה, אל-פסקים כאלו, לא מיישרים מתח כלל בפעולה רגילה.

מעט יותר יקרים מהם(כיום ההפרש זניח אם בכלל), אלו ה Line-interactive. להם יש מנגנון מורכב יותר המונע גם נפילות מתח.

רק הסוג היקר שמכונה online, שמחירו מתחיל ב 1150 שח, באמת מספק ישור מתח מלא, והגנה מלאה לציוד. בסוג זה, רשת החשמל מזינה רק את הבטריות, ואילו הבטריות מזינות את הציוד בזמן אמת. אומנם סוג זה יקר יותר, אבל לאורך שנים בדר"כ זול יותר. מכיון שהמצברים מחזיקים יותר שנים מעמד, בין החלפתם.

כאן יש לך הסבר מלא.

פורסם

^^^תודה החקמתי!

נראה שלצרכים שלי בהם אין חשיבות גדולה למידע ולזה שיש חשיבות יש גיבוי קשיח או בענן (דיסק או כונן חיצוני וגוגל). לא באמת משתלם להשקיע באל פסק. אלא פשוט להחליף מחשב כל 3-5 שנים ולזרוק את הישן לפח. אני מאמין ששלוש שנים הם זמן חובה לשרידות של מחשב שהוא לא אוסף ג'נרי כי אם לא זה בושה.

פורסם

^^

FAIL

* החקמתי החכמתי, מהשורש חכ"מ...

פורסם

^^^תודה החקמתי!

נראה שלצרכים שלי בהם אין חשיבות גדולה למידע ולזה שיש חשיבות יש גיבוי קשיח או בענן (דיסק או כונן חיצוני וגוגל). לא באמת משתלם להשקיע באל פסק. אלא פשוט להחליף מחשב כל 3-5 שנים ולזרוק את הישן לפח. אני מאמין ששלוש שנים הם זמן חובה לשרידות של מחשב שהוא לא אוסף ג'נרי כי אם לא זה בושה.

לזרוק את הישן לפח

רעיון טוב

אולי גם תזרוק את המכונית שלך כשיגמר הדלק, תזרוק את המקרר שיגמר האוכל בתוכו.

פורסם

זה לא משנה מה אתה עושה עם הישן, כל 3-5 שנים צריך להחליף מחשב באופן כזה או אחר.

השקעה באל פסק זה משהו שעושים כשיש צורך, או כשיש כסף להשקיע באיכות ומושלמות.

הרעיון שמישהו יקנה אל פסק כדי שההרדיסקים יחיו יותר הוא מגוחך כמובן.

ובכל זאת אם יש לזה קשר עקיף לנושא הדיון אז אפשר להתייחס גם לנתון הזה, שולי ככל שיהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים