עבור לתוכן

בעיה קטנה לאחר פתיחת 6950

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה,

עד עכשיו ה-6950 שלי היה צרוב עם ביוס של 6970, לאחר שקראתי קצת פה בפורום הבנתי שהביוס של ה-6970 משנה גם מתחים לזכרון ויכול להזיק להם, לכן הלכתי על השיטה השנייה שהיא לעשות מוד לביוס המקורי של ה-6950 ולעשות אוברקלוק ידני.

המוד עבר בהצלחה, אני רואה 1536 שיידרים אבל ב-CCC התדרים שלי מוגבלים ל 840/1325 ואני לא יכול להגיע ל-880/1375 או להעלות מתח עם MSI AFTERBURNER.

Lanzar אמר לי שהוא צרב ביוס של ASUS שעבר מוד ל-1536 שיידרים ואין לו הגבלה ב-CCC ושינה לו את המתח באופן קבוע בביוס, ניסיתי לחפש את הביוס הזה באינטרנט ואני לא מוצא. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה!

פורסם

זה ביוס שאני ערכתי... לא לקחתי אותו משום מקום ככה שסביר שלא תמצא...

אני לא בבית עדיין, כשאני אגיע אני אעלה אותו...

צירפתי את הביוס, אחרי שאתה צורב אותו ומפעיל מחדש את המחשב, ( אוליי תצתרך להתקין את הדרייבר מחדש )

אתה מוריד מהאתר של אסוס ASUS Smart Doctor version 5.80, נמצא בקטגוריה של כרטיסי מסך של AMD...

נכנס להגדרות בתוכנה, שם יש אפשרות לסמן ב V לפתוח את המגבלה ב CCC, ( לא זוכר את השם המדוייק של השואה, אבל אי אפשר לפספס )

אתה תראה שהלימיט ב CCC עולה למעל 1000, אחר כך תמחוק את התוכנה של אסוס מהמחשב, אבל תשמור את ההתקנה, אתה תצתרך לעשות את התהליך איתה כל פעם שתעדכן דרייבר...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,שאלה:

אחרי שאני מוריד את הביוס שצירפת, אני פשוט עושה לו שינוי שם ל-unlock.bin, שם בתיקייה של winflash ועושה flash to 6970?

עריכה:

אוקיי הסתדרתי, צרבתי את הביוס ראיתי שנפתחו השיידרים הורדתי את התוכנה ונפתחו לי ההגבלות ב-CCC, רק שאלה אחרונה, אני מבין שאתה לא משתמש בתוכנת צד שלישי אלא עושה את ההגדרות ב-CCC, את המאוורר של הכרטיס אתה משאיר על מצב Auto או שאתה משתמש בתוכנה אחרת לניהול העקומה שלו? כי ניסיתי לשים על AUTO בלי MSI וראיתי שהכרטיס מגיע ל-80 מעלות ב FURMARK והמאוורר נשאר על 35 אחוז זה נורמלי?

פורסם

אל תפעיל FURMARK... זה לא נותן כלום....

עד 80 מעלות המאוורר נשאר בסביבות 35~% מעל הטמפרטורה הזאת הוא מתחיל לעלות בחדות...

המתח בביוס הזה הוא 1.19V, קצת יותר מ 6970 רפרנס, אם אתה רוצה מתח שונה, תגיד כמה ואני יעלה לך את אותו הביוס עם המתח שתבחר...

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לעשות לו אוברקלוק נוסף אז נראה לי שהמתח הזה הוא סבבה, כרגע אני עדיין על תדר שעון של 6970 סטוק. איך אתה עורך את הקובץ של הביוס? במקום לשגע אותך אולי אני אוכל לעשות את זה בעצמי ולעדכן במידת הצורך. המתח הנוכחי בטוח עבור הכרטיס מבחינת קיצור חיי הצ׳יפ?

פורסם

המתח לא גבוהה...

עורכים בעזרת RBE... רק שים לב לא לעשות שם שטויות :)

פורסם
  • מחבר

סבבה :) תודה

פורסם

עד עכשיו ה-6950 שלי היה צרוב עם ביוס של 6970, לאחר שקראתי קצת פה בפורום הבנתי שהביוס של ה-6970 משנה גם מתחים לזכרון ויכול להזיק להם, לכן הלכתי על השיטה השנייה שהיא לעשות מוד לביוס המקורי של ה-6950 ולעשות אוברקלוק ידני.

התייחסות לנקודה שציינת ומודגשת (על ידי) בקו:

1. כרטיסי הרפרנס 6950/6970 הם זהים, כולל אותם רכיבי זכרון.

2. ההבדל בביצוע הרצתם של שני הכרטיסים הוא:

למעט נעילה וירטואלית של חלק מהחומרה ב- GPU, גם את הרצתם של שני הכרטיסים "במהיריות שונות", הרצה שמטבע

הדברים דורשת "מתח עבודה שונה" בכדי לפצות על "פערי הזרם" שנדרש לטובת הפעלה נכונה של הכרטיס (על פי הדגם שלו).

שכן תדר גבוה יותר = זרם עבודה גבוה יותר.

3. אין בין שני הכרטיסים הללו "חומרה שונה" וזה כולל גם את שבבי הזכרון שהם זהים לחלוטין.

4. מה שמגביל את מהירות הזכרון בכרטיסי ה cayman מלכתחילה (ל- 5.5ghz או 5.0ghz אפקטיבי בהתאם לדגם)

אלו הם אינם שבבי הזכרון (שכאמור אין בהם שוני) - אלא הבקר של הזכרונות - זה אשר מפעיל אותם.

5. בהתאם לאמור לעיל ולא רק, אמליץ לך להריץ את הכרטיס שלך עם ביוס של 6970 (ולא 6950 שעבר מודיפיקציה ידנית),

שכן הביוס של 6970 מכיל מספר התאמות חשובות, בהן שוני מתחים לכל הלוח כמוסבר לעיל ולטובת פיצוי פערי הזרם שנצרך:

מעבד, בקר זכרון, הזכרונות עצמם...

כמו גם תכנות נכון של מערכת הקירור האדפיטיבית, והתאמות יחוס לדרייברים - על מנת שאלו יקראו נכון מול מה הם עובדים.

פורסם

סימוכין?

אני לא מנסה לטעון שאתה שוגה, אבל נראה שבפורום רווחת דעה מנוגדת.

פורסם

ולא לחינם רווחת דעה מנוגדת:

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=138247

על פי הנ"ל, שכמובן מקשר לסימוכין, הבדלים פיזים \ שאינם משתנים בצריבת ביוס הם לפחות הבאים:

Power Connectors

Different PCBs

Different Memory Chips

Internal Device ID

PowerTune Cap-Settings

פורסם

נעים מאד,

הקדמה קלה על מנת להכניס את הטקסט לפרופורציה המתאימה:

לצערנו הרב מרבית החובבים בתחום המחשוב, וזה כולל גם "אתרי אינטרנט" לא מעטים במובן זה שאינם חפים מאשמה,

אינם מהווים גוף מקצועי הנדסי, ועל כן לא תמיד מבינים את החומר שעומד לנגד עיינהם באופן הראוי.

על מנת להתעסק בנושא חומרתי ובנושאי חשמל והאלק' ככלל, רצוי אם לא ממש חובה, להחזיק השכלה פורמלית בנושא על מנת

שזו תניב יכולת הבנה מספקת. בניגוד למרבית הכותבים והטוענים בתחום, כותב שורות אלו מחזיק בידע פורמלי רלוונטי.

ומשסיימנו עם הקדמה זו נעבור לגופו של עניין:

1. מעגל הזנת חשמל - מעגל ההזנה של הכרטיסים מכיל הבדל קל, נשים לב שדגם 6970 צורך יותר זרם (שכן מקונפג הוא לעבוד

בתדרים גבוהים יותר) ועל מנת להבטיח הזנת חשמל מספקת עם headroom (יתירות) תקינה, תוכנן להזנה בשני זרמים נוספים שמגיעים

(מעבר לזרם הזנה מהסוקט) האחד מכבל הזנה תקן 6 פין והשני בתקן 8 פין.

ניתן להזין את הכרטיס גם בשתי הזנות של 6 פין ואלו יאפשרו אספקת זרם תקינה לכרטיס, משום "יתירות גבוהה" לה הכרטיס

תוכנן. היתירות באה מטעם היצרן על מנת להבטיח, שגם במערכות מחשבים שאינן מתהדרות בספק כח איכותי דיו

(הנושא בעניין ספקי כח הוא נקודה כאובה והעסק זה די פרוץ בשוק) הוא יוכל להבטיח שהכרטיס יצליח לעבוד ולא "יסבך" אותו בתלונות

מצד צרכנים שיתקלו בקשיים, כשהמקור לכך אינו בשל אשמתה של AMD עצמה, אלא בשל מערכת חשמל (ספק כח) לא טובה מספיק.

AMD פועלת חכם בעניין זה.

נוסף על כך תקני הזרם של 6 פין ו- 8 פין בהתאמה, אלו תקנים ברי יתירות בפני עצמם, ואין כל קושי למשוך זרם (הספק) גדול יותר

מאשר 75 וואט מהזנת 6 פינים.

הראיה הטובה ביותר, כי הזנת הכרטיס בשתי הזנות 6 פין + הזרם שמתקבל מהסוקט PCI-E , מספיקים להפעלת הכרטיס בתדרים הגבוהים

של ה- 6970, היא לא אחרת מהעובדה היסודית אותה אנו יודעים כיום, שבשוק כמויות אדירות של כרטיסים שכאלו (6950) אשר הומהרו

לעבודה במהירות 6970 (באמצעות החלפת הביוס) והם עובדים. אילו הזרם לא היה מספק, הכרטיסים לא היה מסוגלים לעמוד בתדר המבוקש.

2. מהאמור למעלה ניתן להבין מדוע ישנו סט "קבלי מתח שונים במעגל הזינה", אחד שמתאים לכניסת 8 פין והשני לכניסת 6 פין.

הבדל הקבלים קשור "למעגל זרם נכנס", והיות כפי שהוסבר ישנה יתירות בתכנון הכרטיס, גם הכניסה בת 6 הפנים ועמה הקבלים התואמים

לה - מספקים לעבודת הכרטיס בתדרי ומתחי 6970.

3. PCB layout - הינו זהה לחלוטין ואינני מבין היכן מצאתם אחרת: אם היה שוני בר משמעות בין הלוחות, הביוס של ה- 6970 לא היה עובד

על ה- 6950, חד וחלק. עצם העובדה שהוא כן עובד, זו סתירה לטענה שיש הבדל בין המעגלים.

4. לעניין הזכרונות - אין הבדל והמק"ט של שניהם הוא אותו מק"ט - H5GQ2H24MFR (ראה מצורף בזאת נספח א')

ההבדל ההוא "בקוד סינון אצווה" T2C אל מול R0C (ראה נספח ב'). מה שאומר בסך הכל, שלאחר שהשבבים עברו בידוק איכות,

אלו שהם "האיכותיים" יותר, קרי נבחנו לעבודה יציבה בתדר הגבוה יותר במתח הנקוב ועברו אותה, קיבלו "חותמת" שונה.

כל האמור מבחינת הלקוח (במקרה זה AMD) זה שהוא קיבל סדרת שבבי זכרון "שמובטח לו מהיצרן" שיעמדו הם בתדרים

גבוהים במתח העבודה הנקוב (6Ghz ב- 1.6v) בעוד שהשבבים שלא עמדו ברף התדר הגבוה יותר, "לא מובטח" שיעמדו

ולכן הוחתמו אחרת.

היות ויש headroom גבוה גם בנושא זה, כמו בכל תחום חומרתי (מכאן אגב סוגיית ההמהרה בתחום החומרה נולדה מלכתחילה),

מובן שישנו סיכוי סביר מאד שגם הזכרונות שקוטלגו כפחות איכותיים בשלב סינון בקרת האיכות, יעבדו בתדרים גבוהים יותר (כמו 5.5ghz למשל).

לראיה, צרכנים רבים שרכשו את הכרטיסים הללו משני הסוגים, הן 6950 והן 6970, הצליחו (על פי תצפיות ברשת) להגיע לתדרי

OC די דומים האחד לשני. זו מעידה אם לא יותר מכל על כך, ש- 5ghz הינו תדר שמרני עבור זכרונות מסוג זה.

בעקרון, הבדלים בשבבי זכרון כאלו שהם ברי משמעות, מתקיימים כאשר סדרה אחת מיוצרת בליטוגרפיה מתקדמת יותר, והמק"ט היה

חייב להיות שונה באות התשיעית בסדר הופעתה במק"ט (כרגע היא האות M). או אז הפערים בין הסדרות עומדים בדר"כ על "סדר גודל"

של כ- 20-30% (בתדר מקסימלי) בין דור לדור עוקב, כשהסדרה המתקדמת יותר דורשת פחות זרם (= פחות מתח) ולא יותר מתח.

זוהי סתירה נוספת לטענה, שהזכרונות ב- 6970 שונים (או לומר מיצור מתקדם יותר), שכן ה 6970 דורש לזכרונותיו מתח גבוה יותר ולא נמוך יותר.

על כן נחזור לטענת פותח השרשור אשר "חשש להריץ את הזכרונות בכרטיס 6950 שלו במתח עבודה של 6970" ונאמר לו:

שאלו הם אותם רכיבי זכרון, שיורדים מאותו פס הטבעה (פס יצור) והם בעליה ליטוגראפיה זהה של 40 ננו-מטר.

אם ירצה להריץ את הזכרונות שאצלו בתדר העבודה הגבוה יותר שבו מקונפג 6970 (5.5ghz) אין בידו מנוס מאשר לספק לשבבי הזכרון

את הזרם המתאים = המתח המתאים, שבלעדיו העסק לא עובד - פיסיקה בסיסית.

** לידיעת קהל החובבים בתחום חומרה של מאיצים גראפיים - עיקר הקושי כיום להרצת זכרונות בטופולוגיית GDDR5 נופל על הבקר

של הזכרונות, שנאלץ לההתמוד עם תדרי עבודה גבוהים וטופולוגיית ניתוב מורכבת, ולא על שבבי הזכרון עצמם. בשוק שבבי זכרון

GDD5 יש כבר מזה זמן רב שבבי זכרון בליטוגרפיה חדישה שמתאימים לעבוד ב- 7ghz (ואף מעבר), הסיבה שאין אנו רואים

שמוש בהם בשוק הצריכה הפרטית/בייתית נובעת כאמור מהקושי "לשלוט" עליהם (וזו בעיית קונטרוליזציה = בקר).

בברכת חג שמח לכולם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תשובה כזאת לא ראיתי הרבה זמן... :o

פורסם

אף אחד לא אומר שצריבת ביוס של 6970 בהכרח תגרום לבעיות. הרי היו יותר דיווחים על הצלחות מכשלונות (למרות שהצלחות לא בהכרח מתייחסות לשימוש ממושך).

חובבי המאיצים הגראפיים לא חייבים להיות מהנדסי חשמל בכדי להסיק מסקנות. פוסט אחד, מושכל ככל שיהיה, לא מבטל את הדיווחים ברשת על בעיות שנגרמו מיידית או זמן מה לאחר צריבת ביוס של 6970 על 6950. נוהגים להתייחס ל "memory corruption" אבל זה לא באמת משנה. משתמשים חוו ארטיפקטים קשים, שנשארו גם לאחר החזרת הביוס המקורי. לא שמעתי על דיווחים דומים בפתיחה מבוססת מוד. לכן החשש בפעולה זאת מובן, אם התיאוריה תצדיק או לא.

קשה לומר אם הסיכון דומה או גבוה מזה של כל אוברקלוק "רגיל" (סיכון תמיד יש), אבל המלצות מסתובבות ברשת, ואי הוודאות הזה לדעתי מספיק בכדי להמנע, כאשר לוקחים בחשבון שבכלל אין צורך בביוס של 6970 על מנת להגיע לביצועים דומים. למעשה אפילו אין צורך בפתיחה כלל, זאת בקושי מוסיפה כשלעצמה במבחן המציאות. הרמת תדרים יכולה בקלות להשיג תוצאות דומות ל-6970 ואף טובות יותר. ואם זה לא מספיק - פתיחה לא תעשה את ההבדל.

בכל מקרה, nec_000, מעניין לקרוא את תגובותיך. חג שמח :xyxthumbs:

פורסם

ראשית כל תודה רבה,

לעניין דווחים על "נזק בלתי הפיך", יתכנו לכך כל כך הרבה סיבות אפשריות ולהלן כמה לדוגמא:

1. AMD שמנסה למנוע את התופעה של שדרוג 6950 ל- 6970 (שגורמת לה להפסדים לכאורה), ובהתאם לוחמת בתופעה

באמצעות שחרור לרשת של סיפורי מעשיות כחלק "ממסע הפחדה".

2. כרטיסים שהתקלקלו לאנשים - ובמקרה היו אלו אנשים שעשו המהרה לכרטיס, אך הקלקול לא בהכרח קשור להמהרה והיה קורה

בלאו הרי.

3. כרטיסים שעברו המהרה אולי אף מעבר לתדרי 6970, ועל מנת לעשות זאת יתכן שהוזנו במתחים מחוץ לספסיפיקציות המותרות,

ואולי בכלל התחממו יתר על המידה.

4. יתכן וסיפורי הארטיפקטים מקורם בדמיון אצל משתמשים מסוימים - תופעה המוכנה היפוכונדריה שאחר לא היה מבין על מה הם מדברים.

למיטב ידיעתי בתחום, לא אמור להגרם נזק לרכיבי זכרון, כזה שיוצר לאחר מכן "ארטיפקטים באופן קבע".

להבנתי, או שהזכרון/כרטיס עובד או שהוא מת. המהרה שהביאה לנזק בשבב היתה אמורה להביא את הכרטיס ליידי

מצב של קריסה תוך כדי עבודה (סביר להניח תחת עומס).

כמובן שיתכן וההני "מפספס" כאן משהו ויש דברים בגו בנוגע לסיפורים, אך הנני מסופק.

בכל מקרה לכרטיס ישנה אחריות, לאלו שמגיעים ממותגים איכותיים (asus, gigabyte ושות'...) האחריות היא ל- 3 שנים.

אין יכולת לנותן האחריות לדעת האם הכרטיס עבר המהרה או לא, האם הוחלף לו ביוס (שכן אפשר להחזירו מחדש).

לכרטיסים הללו אין "קופסא שחורה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים