עבור לתוכן

אני רוצה להתחיל ללמוד שפות תכנות

Featured Replies

פורסם

היי אני מעוניין ללמודת שפת תכנות

אין לי ידע בנושא

(אבל אחד המטרות שלי זה פיתוח משחקים לפלאפון)

לא יודע באיזה שפה כידי או ממולץ להתחיל קודם

עם תוכלו לעזור לי להגיד לי באיזה שפה כידי ולמה

??

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

מה זה "פלאפון" - לחברת פלאפון או למכשירים סללור אשר מובססים על שפת תכנות כל שהיא

רשימת שפות מומלצות:

JAVA

C++

HTML5 לא קשור אך טוב לדעת

אפשר רק ללמוד תכנות על אנדרואיד או IPHONE יש קורסים.

פורסם
  • מחבר

(אבל אחד המטרות שלי זה פיתוח משחקים לפלאפון)

עזוב תמחק את הקטע הזה לרגע

אין לי ידע או רקע בתכנות

אני רוצה ללמוד ממה הכי כידי להתחיל

מה מומלץ ולמה ?

פורסם

אם אתה מתקוון לפיתוח של אפליקציות ומשחקים תתחיל נו... מJAVA ו C

זה בסיס טוב

פורסם
  • מחבר

ממה כידי קודם

מJAVA

או

C

??

ויש לך מדריכים להביא לי ספרים

כידי שאני ידע מאיפה להתחיל ?

פורסם

את שניהם במקביל!!

ספרים??? אולי ברוסית... :)

פורסם
  • מחבר

"את שניהם במקביל!!"

איך שניהם במקביל אני צריך להתחיל ממשהו

אז ממה להתחיל קודם מJAVA או C ?

ספרים??? אולי ברוסית... smiley.gif

יש אולי מדריכים ספרים בעברית שיוכלו

לעזור לי להתחיל ?

פורסם

במקביל? למה שהוא ירצה להתעלל בעצמו ככה?

פותח הת'רד: יש לי שתי המלצות בשבילך - Java או Python.

ג'אווה היא אחת השפות המובילות היום בשוק (שתי האחרות הן #C ו-++C, שלמרות השם הדומה, אין קשר ביניהן). זו שפה מודרנית ויחסית קלה ללמידה עם עשרות ספרי לימוד ומאות מדריכים ברשת. יתרון נוסף של Java הוא שזו השפה העיקרית המשמשת כיום לפיתוח אפליקציות למכשירים סלולריים (ספציפית, כל האפליקציות לאנדרויד כתובות בג'אווה). סתם ככה הייתי ממליץ לך גם על #C, אבל היא די דומה לג'אווה, וכיוון שאמרת שאתה רוצה לתכנת למכשירים סלולריים, ג'אווה עדיפה.

פייתון היא שפה שטובה מאוד לאנשים שלא יודעים לתכנת בכלל. קל מאוד לכתוב בה, קל מאוד ללמוד אותה, ולא צריך להתעסק איתה בהרבה ג'יפה שיש בשפות אחרות (אפילו שפות כמו #C וג'אווה דורשות הרבה תחביר שלמשתמשים מתחילים קשה איתו). גם לה יש הרבה מדריכים ברשת, כל מה שצריך לעשות זה לחפש. היתרון של פייתון הוא שהשפה מאוד פשוטה, מה שנותן לך להתעמק בלימוד של התכנות והאלגוריתמים עצמם, בלי התעסקות עם דברים מסביב.

פורסם
  • מחבר

סתם שאלה מה זה "הת'רד" ?

אז ללכת על Java או Python?

ומה אני יכול לעשות בPython ?

לא כידי C או Java כמו שהוא אמר ?

פורסם

ת'רד = שרשור = נושא.

כל תוכנה שאתה יכול לכתוב בפייתון אתה יכול גם לכתוב בג'אווה ולהיפך (טוב נו, חוץ מזה שלא תוכל לכתוב תוכנות לפלאפונים בפייתון...)

אין שום סיבה בשבילך ללמוד C. זו שפה מאוד ישנה ומסורבלת, ואמנם עדיין השימוש בה היום רחב (בה וב-++C, שהיא ה"המשך" שלה) אבל קשה להתחיל ללמוד לתכנת ממנה.

פורסם
  • מחבר

אז לא הבנתי עם אני רוצה לכתוב תוכנות או משחקים לפלאפון

אני צריך ללמוד Java לא ?

אז למה לי ללמוד Python במה זה עוזר לי ?

פורסם

צריך לזכור ששפת תכנות היא רק כלי, ולא מטרה. בשלב הראשון זה לא ממש משנה איזה שפת תכנות אתה לומד, כי העיקר הוא ללמוד לתכנת. אחרי שאתה כבר יודע לתכנת, ללמוד שפת תכנות חדשה זה דבר קל יחסית.

כמו שאמרתי, הסיבה ללמוד פייתון היא שפייתון היא שפה מאוד מאוד פשוטה וקלה ללימוד. מתעסקים עם הרבה פחות תחביר וג'יפה מאשר בשפות אחרות, ואתה יכול לכתוב תוכניות בפייתון במהירות ובקלות מאוד.

הסיבה ללמוד ג'אווה היא (במקרה הספציפי שלך) שבג'אווה ניתן לכתוב תוכנות לסלולריים. חוץ מזה, יש אנשים שיטענו שג'אווה מלמדת אותך תכנות "נכון" יותר מאשר פייתון (כי היא שפה יותר נוקשה), אבל זה עניין של דעה ואין תשובה חד משמעית בנושא.

פורסם

וממש מומלץ לך!!! כך קורס בשפת תכנות כל שהיא... אם עדיין מתעקש על התמקדות בסלוללר... קורס JAVA.

אני לא ממש מסכים עם שניצל שעדיף להתחיל מי תוכנה פשוטה יותר... לאחר מכן יהיה יותר קשה...

ובכלל צריך להתחיל מ.... היסטוריה:

PASCAL;

:)

פורסם
  • מחבר

אז ללמוד Python ?

זה יעזור לי להבין הכי טוב תבסיס ?

מה זה "PASCAL"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים