עבור לתוכן

ביטול Paging ו Virtual memory ב Windows XP

Featured Replies

פורסם

אהלן,

פתאום שמתי לב שהמחשב איטי מתמיד, אז מעבר לזה שרק ליבה אחת עובדת מתוך 2 (יודעים איך להפעיל את השנייה)

החלטתי לבטל את הPaging.

בכונן היחיד שהיה מופעל, שיניתי ל No paging file.

אבל מסתבר שעדיין הוא משתמש בזיכרון וירטואלי... למרות שחצי מהזכרון הפיזי לא בשימוש (980M תפוסים מתוך 2G)

אז איך מבטלים את הזכרון הוירטואלי לגמרי?

תודה רבה,

אייל

פורסם

אי-אפשר לבטל זיכרון וירטואלי. אפשר לבטל paging אבל זה שעוזר זה בעיקר מיתוס וקצת מקריות.

פורסם

אפשר לבטל זיכרון וירטואלי- אתה צריך להפעיל מחדש את המחשב, וזה אמור להשפיע.

אבל אני לא ממליץ לך לעשות את זה, אותי זה הכניס ללופ של BSOD.

פורסם

אתה מדבר על ביטול פייג'ינג וחושב שאתה מדבר על ביטול זכרון וירטואלי.

מה שכן, אם אין לך מספיק זיכרון פיזי ליישומים שאתה מריץ ואתה מבטל פייג'ינג, וודאי שתהיינה קריסות בגלל מחסור בזיכרון.

פורסם

נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותם מונחים.

עד כמה שאני יודע, ההבדל בין Paging לבין Virtual Memory, הוא:

Virtual Memory - שיטה בה מעה"פ משתמשת בשטח על הדיסק הקשיח, כ"הרחבה" מסויימת לזיכרון הראשי, ע"פ שיקולים שלה (בדר"כ - תדירות הפנייה לקצטעים בזיכרון).

Paging- חלקה של הקוד של תוכנה כלשהי לקטעים, בדר"כ בשימוש יחד עם חלוקה לסגמנטים. ממוש בדר"כ ברמת ה"ברזל" או קצת למעלה מזה- ולכן לא נראה לי שאפשר לבטל דבר כזה.

עד כמה שאני יודע, PageFile.sys משמש כזיכרון וירטואלי.

ודווקא היה לי מספיק מקום בזיכרון הראשי, אחרת לא הייתי מתחכם - אבל זה עדיין הוביל אותי ללופ של BSoD.

עברתי על Wikipedia, וזה מה שמצאתי שם:

Historically, paging sometimes referred to a

memory allocation scheme that used fixed-length pages as opposed to variable-length segments, without implicit suggestion that virtual memory techniques were employed at all or that those pages were transferred to disk.[2][3] Such usage is rare today.

Some modern systems use the term swapping along with paging. Historically, swapping referred to moving from/to secondary storage a whole program at a time, in a scheme known as

roll-in/roll-out. [4][5] In the 1960s, after the concept of virtual memory was introduced—in two variants, either using segments or pages—the term swapping was applied to moving, respectively, either segments or pages, between disk and memory. Today with the virtual memory mostly based on pages, not segments, swapping became a fairly close synonym of paging, although with one difference.[dubious – discuss]

In many popular systems, there is a concept known as

page cache, of using the same single mechanism for both virtual memory and disk caching. A page may be then transferred to or from any ordinary disk file, not necessarily a dedicated space. Page in is transferring a page from the disk to RAM. Page out is transferring a page from RAM to the disk. Swap in and out only refer to transferring pages between RAM and dedicated swap space or swap file or scratch disk space, and not any other place on disk.

נראה כאילו לשני המונחים יש דו-משמעות.

בכל מקרה, זה כבר נהיה דיון שלא קשור לשאלה.

בנוגע לשאלה עצמה - לסיכום: אתה יכול לבטל את הקובץ PageFile.sys, וההשפעה תהיה אחרי הפעלת המחשב מחדש.

לא ברור אם זה מועיל כלל.

פורסם

זכרון וירטואלי - צורת עבודה של מערכת הפעלה.

ה PAGE FILE זה הכלי של הזכרון וירטואלי.

אין אחד בלי השני !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים