עבור לתוכן

מה יותר מהיר - כונן 7200 ממוצע או 3 כונני 5400 ב-RAID5?

Featured Replies

פורסם

כאב ראש.

אני ממליץ לך להשתמש בRAID 5 on board + התקנת picasa של גוגל לגיבוי תמונות + הגדלת הנפח תמורת תשלום קטן.

פורסם
  • מחבר

שי, תודה רבה על התגובות המפורטות. החלטתי בסופו של דבר לוותר על RAID. אני אשקיע את המאמץ בכיוון של תהליך גיבוי נכון. אני אבדוק גם את האפשרות של יצירה אוטומטית של אימג' למערכת ההפעלה בתדירות קבועה מראש. גיבוי מערכת פעם בחודש צריך להספיק.

לגבי הגיבוי בענן,

גם כשהמידע שלך מוצפן בענן זה לא אומר שהוא מוצפן מפני כולם. זאת אולי שכבת הגנה נוספת מפני האקרים מזדמנים, אם מישהו גונב את פרטי החשבון שלך (אני לא יודע אם ברגע שהתחברת לשירות אז כל המידע זמין או שכשכבת הגנה נוספת כדי לגשת למידע מוצפן עליך להזין סיסמה נוספת) וכדומה.

אם הוא גונב את הסיסמה שלי הוא יכול להגיע לדיסק המוצפן (שמיוצג כקובץ אחד גדול), הוא לא יכול להגיע לקבצים שבתוכו. פריצה של AES-256 (אלגוריתם הצפנה שנתמך ע"י TrueCrypt) היא למעשה בלתי אפשרית לא רק להאקרים מזדמנים, אלא גם לגופים מוסדיים שיכולים להשתמש בכח מחשוב גדול בעשרות מונים. זה לא מקרי שהממשל האמריקני מאשר שימוש בהצפנה הזו למסמכים שמוגדרים כ-Top Secret. זה צריך להספיק בשבילך.

הרי לא הגיוני שלשירות אחסון לא תהיה גישה למידע המאוחסן בו (רק תחשוב על כמות המידע הלא חוקי שאפשר יהיה לאחסן ככה, ואני לא מדבר רק על פיראטיות תוכן אלא על דברים הקשורים לבטחון, פשעי "צווארון לבן" וכדומה).

זה דווקא מאוד הגיוני. אתה מכיר שירותי דואר שתנאי השירות שלהם אוסרים על המשתמשים להצפין את המיילים באמצעות PGP? באותה מידה אני לא מצפה שתנאי השירות של שירותי גיבוי יאסרו על משתמשים להצפין את הקבצים שלהם.

פורסם

המטרה שלי לא הייתה דווקא להניא אותך מיצירת מערך RAID אלא שפשוט תקח בחשבון את הבעייתיות היחסית של מערך שכזה כאשר נוצר על בקר לוח האם

כדי שבסופו של דבר תוכל לקבל את ההחלטה המושכלת הטובה ביותר.

למערך גיבוי מתאים תמיד צריך לדאוג כי כאמור RAID אינו גיבוי אלא יתירות, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול ליהנות גם מיתירות (אם כי אני באופן אישי חושב שזה לא בדיוק נחוץ למשתמש ביתי ממוצע אלא הרבה יותר למי ששימושיו באמת דורשים זמן השבתה מינימלי ככל האפשר, אלא אם כן אתה בונה NAS או מערך אחסון לצרכים דומים, ולפחות לפי מה שתארת עד כנה אני מבין שלא זה המצב בדיוק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים