עבור לתוכן

התלבטות לגבי פלטפורמה - INTEL VS AMD

Featured Replies

פורסם

עם כל הרעש שעושה ה-BD ברחבי הרשת בימים האחרונים, אני מתחיל להרהר מחדש בבחירה שלי ב-SB.

אני יכול לקנות לוח אם AM3+ כלשהו עם מעבד זול ולהחליף ב-BD 8 ליבות לכשיצא.

לחילופין, אני יכול להשאר עם ה-CORE I7 ולוח Z68 כמו בתכנון המקורי.

*אין אופציות אחרות מבחינתי. אם אינטל אזי רק המעבד שציינתי למעלה, אותו אשיג במחיר מאוד זול. SB-E אוכל לקנות רק במחיר מלא ולכן הוא לא אופציה (בנוסף כנראה יצא אחרי ה-BD).

נקודה נוספת היא מערכת קירור המים שכבר הוזמנה ובדרכה לארץ. הבלוק לדעתי לא מתאים ל-AM3+ (למרות שבטח אפשר לקנות מתאם) Swiftech Apogee XT (R2) revision 2

פורסם

לדעתי חכה איזה חודש חודשיים עד שנראה באמת בנצ'ים של BD

ואז יהיה פשוט יותר להחליט.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שזה יהיה הרבה פחות מחודשיים.

פורסם

עם כל הרעש שעושה ה-BD ברחבי הרשת בימים האחרונים, אני מתחיל להרהר מחדש בבחירה שלי ב-SB. אני יכול לקנות לוח אם AM3+ כלשהו עם מעבד זול ולהחליף ב-BD 8 ליבות לכשיצא. לחילופין, אני יכול להשאר עם ה-CORE I7 ולוח Z68 כמו בתכנון המקורי.

הבולדוזר "עצמו", או המפתחת שלו AMD שומרת על שתיקה מוחלטת. מי שעושה את הרעש זה אתרי חדשות, עם או בלי ספקולציות.

לעניין בחירת המעבד, מה אתה עושה במחשב? אם אתה סתם משוטט באינטרנט ורואה סרטים פה ושם אז אין לך מה לחכות. קנה משהו זול וזהו כי לא תרגיש שום הבדל בינו ובין CI7 או בולדוזר לכשיצא

לדעתי חכה איזה חודש חודשיים עד שנראה באמת בנצ'ים של BD

ואז יהיה פשוט יותר להחליט.

השאלה היא איזה בנצ'ים. רוב הבנצ'ים הם חסרי ערך, עם אופטימיזציות תוכנה לא מתאימות או שמותאמים ספציפית למכונות אינטל משום ההשפעה הגדולה שיש לאינטל על יצרני הבנצ'ים (למשל SYSMARK, SYSOFT וכו')

לדוגמה, יחידת העיבוד במספרים ממשיים (נקודה צפה) של הבולדוזר שופרה משמעותית. כדי למצות את מלוא כוחה צריך לבנות את האפליקציה מחדש. לא נראה לי שבנצ'ים יעדכנו את עצמם עם הפקודות החדשות בעת ההשקה. מאידך, אנשים יסתמכו כעל תורה מסיני על superpi מלפני 15 שנה, שלא שווה כלום ולא מייצגת כלום (הפקודות של SPI כבר לא בשימוש משהו כמו 10-11 שנה).

אם להסתמך על בנצ'ים אז שווה רק על אפליקציות ממשיות, של יצרני תוכנה שמחפשים לנצל את מלוא החומרה שלהם (ולא ליבה אחת מתוך ה4/6/8 שיש במעבד)

פורסם

אם אתה משיג את ה-Core i7 במחיר זול מאוד (אם אני זוכר את המחיר שנקבת באחד הדיונים האחרים) הייתי קונה אותו ולא מחכה מהסיבות הבאות:

1. לקנות עכשיו לוח AM3+ ומעבד "זול" כדי לשדרג אותו עוד מספר חודשים זה לא בדיוק משתלם. אם מעבד "זול" מספיק לשימושים שלך אז למה לא להסתפק בו פשוט? אם הוא לא מספיק לשימושים שלך אז הרי שחבל לקנות אותו מלכתחילה אם השימושים שלך מצדיקים קנייה של מעבד מתומן ליבות.

2. אני מניח שאת מעבדי ה-Bulldozer תקנה במחיר מלא (אם לא אז אולי זה משנה את התמונה). כמו בכל דור חומרה חדש שיוצא לאחר השקתם יעברו מספר שבועות עד חודשים עד שההיצע והמחירים יתאזנו. אני באופן אישי גם פחות ממליץ לאמץ פלטפורמה חדשה מיד עם השקתה. לדעתי, למעט מקרים שבהם היתרונות שבמעבר לפלפטפורמה הזאת עולים משמעותית על החסרונות, עדיף לחכות כי לפעמים יש מחלות ילדות שנפתרות רק לאחר זמן מה (בדרך כלל עדכוני BIOS, במקרים נדירים יותר Recall למוצרים עקב פגם בייצור) וזה גם לוקח זמן. בנוסף, לתת לתהליך הייצור קצת להבשיל זה אף פעם לא רעיון רע.

3. בחתך רוחב לא אמורים להיות הבדלים משמעותיים בין פלטפורמת SB ל-Bulldozer בשימושים של משתמש ביתי/עסקי ממוצע. לכל אחת מהפלטפורמות אני מניח שיהיו את השימושים שלהם היא תתאים יותר, וכאמור, בחתך רוחב הן צפויות להיות קרובות מאוד אחת לשנייה. כאן נכנס עניין איזו מהן משתלמת יותר (בשקלול עלות אל מול "ביצועים" והיצע תכונות לוחות האם). מכיוון שאתה קונה את ה-Core i7 במחיר הנמוך משמעותית ממחיר השוק זה משנה את כל התמונה, אלא אם כן גם את מעבדי Bulldozer אתה תקנה במחיר נמוך ממחיר השוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המנומקת.

נשלח מה-i7 שלי ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים