עבור לתוכן

קבלת מחשב נייד משומש במקום חדש. מה עושים?! (אתר GET IT)

Featured Replies

פורסם

*מי שרוצה את הסיפור ישר ולעניין שיקפוץ לפסקה 3.

הזמנתי לפני שלושה שבועות מחשב נייד של HP מאתר GET-IT. סוף סוף המחשב הגיע אחריי אין סוף טירטורים ובלגן. אחת מהדוגמאות על קצה המזלג היא המוקדנית שירות לקוחות שאמרה לי אחריי ששאלתי אותה מה עם המשלוח ולמה עדיין לא קיבלתי אותו היא הגיבה ככה: "אהה.. כל שבוע שעבר (מדובר לפני שבועיים) לא ביצענו משלוחים", ואני תוהה לעצמי- ככה עובדת חברה?! לא מבצעים שילוחים שבוע שלם ולא מודיעים? "כפיצוי" על המשלוח המאוחר הייתי אמור לקבל דונגל BT שברגע שהיא הציעה לי אותו כמעט והתפקעתי לה בטלפון כי אני מחזיק בבית 5 יחידות כאלה למכירה (סוחר קטנטן ב-DX). בסוף בלית ברירה לקחתי עכבר של SONY (ממתי סוני מייצרים עכברים?).

אחריי שדואר ישראל הדפוקים הביאו לי רק את העכבר בחמישי ומסכת עינויים שלמה מול הדואר "האהוב" בארצנו והתנהלות החנות קיבלתי היום סוף סוף את הנייד ומכיוון ואני בדיוק בזמן שהשליח הביא את הנייד הייתי בלימודים במכללה אמרתי לו להשאיר את החבילה במזכירות הישוב בו אני גר.

פתרתי את החבילה לפני שעתיים ואחריי שאני בודק את הנייד ומסתכל אני פתאום מגלה לתדהמתי כי המחשב קצת חשוד לצד כל הסיפור המסריח.

*הקופסה עצמה בלי כיתוב עברי בכלל מלבד 2 מדבקות של הספק בעברית (הנייד נשלח מארה"ב לארה"ב ולא לישראל).

*עם פתיחת הקופסה היא נראתה קצת ריקה לבדר"כ ביחס ללפטופים שבעבר רכשנו במשפחתינו וקופסה של מוצר מוכבד. הניילון של המטען היה בקופסה מקווצ'ץ' והמטען בפנים ועוד כמה סימנים קטנים אחרים חשודים (סוללה כבר מחוברת לנייד).

*הנייד עצמו בחלקים המבריקים (שם זה בעיקר בולט) עם אבק.

*יש סימני קילוף של מדבקה גדולה (דיי בטוח שזה של HP) לצד המדבקות של ווינדוס 7 ואינטל פנטיום אינסייד.

*לא היה דף "הרשמה" של וינדוס כשמקבלים מערכת חדשה ונקיה.מתאר לעצמי שאתם יודעים איך זה נראה ב-7.

*בהגדרות וינדוס הוא נתן לי- KOBI-PC. מה לעזעזל!?!?

*ולסופו של דבר אחד הדברים שהכי מחשידים בעיניי הוא המקשים שלדעתי מעידים על כך שהמחשב יובא מארה"ב ועבר פתיחה. הכיתוב האנגלי הינו באמצע המקש והכיתוב העברי בפינה מימין למטה בצהוב (דבר זה רוב הסיכויים מעיד על חריטה).

סה"כ על פניו המחשב נראה בסדר מלבד העובדה שהוא כנראה משומש ושילמתי על מוצר חדש!

השאלה המתבקשת היא מה לעשות במצב הנ"ל. האם להבליג ולהשתמש במחשב כאילו לא קרה כלום? להכנס בהם בכל הכוח? לבקש את כספי? פיצוי? או כל משהו אחר שלא חשבתי עליו?

אשמח להצעות לאנשים שנתקלו בסיטואציות דומות או סתם מעוניינים להביע את דעתם/עמדתם בנושא.

תודה! ;)

• תגובות 72
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא הבנתי - הנייד מארה"ב? אז מי ביצע את החריטה?

פורסם

ומה יש ל - GET IT לומר בנושא ?

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בקצרה- קיבלתי מחשב שנראה לי כמשומש/ הודלק בעבר ונגעו בו ואני דיי בטוח בכך לאור נושא המקשים והמדבקה המקולפת וסימן שנותר ממנה ועכשיו השאלה היא מה עושים.

טענה נוספת שלי היא שהמחשב יובא מארה"ב ביבוא אפור ובוצע בו חריטה לפי מראית עיניי.

עכשיו השאלה היא מה עושים בסיטואציה שלי. יושבים בשקט ומתעלמים או שמתחילים(למעשה ממשיכים) "בריב" עם החנות על טענות כנגדיהם ולדרוש למוצר חדש/כסף/ מוצר יותר טוב או כל הצעה אחרת לדעתכם.

תודה רבה על העזרה ומקווה שכעת זה קצת יותר מובן.

עריכה: כרגע אין עם מי לדבר מכיוון וכבר ציינתי שהחברה מתנהלת כמו מגדל בבל והם סוגרים ת'באסטה ב-4 וחצי לשירות לקוחות ושירות מכירות ב-5... :nixweiss::bash::nono:

פורסם

אז דבר איתם מחר ותסדיר איתם את העניין. עד שלא קיבלת תשובת ברורות מהם, אין לנו מה להציע.

פורסם

דודה שלי הזמינה משם טלוויזיה

הגיעה אחרי חודש של ריבים בטלפון, היא לפחותהגיעה חדשה....

פורסם

אני לא יודע לגבי החריטה, אבל כשמדליקים מחשב חדש,

לא צריך להופיע שום קובי או מי שלא יהיה, וגם הסוללה לא באה

בתוך המחשב.

כל זה אכן מחזק לכאורה את החשדות שלך, אבל כאמור צריך

לחכות למה שיש להם לומר.

פורסם
  • מחבר

הת'ארד הנ"ל גם בא לשאול מה לעשות בנידון וגם בנוסף לקטרג את התנהלות החנות/חברה הנ"ל כדי שאחרים ידעו לאיזה בוץ הם נכנסים כשהם קונים בחנות הנ"ל.

בהחלט אתקשר אליהם מחר.... :xyxthumbs: אעדכן מחר מה הולך במסכת הפרשה הנ"ל.

אגב, שאלה- לדעתכם אפשר גם להוסיף לרשימה את העובדה שהמחשב אמור להגיע עם 320GB HDD ולמעשה יש בו 280GB? (מודע לכך שזה לעולם לא יוצא מדויק במפעל נושא הנפחים, אך "העלמות" של 40 ג'יגה זה לא בדיחה.)

פורסם

בכונן של 320GB אמור להיות 298GB לפי החישוב שלי. בד"כ בלפטופים חלק מהדיסק מוקצה לכונן נפרד המכיל אימג' של מערכת ההפעלה (אצלי 15GB)

פורסם

^^^^

:yelclap: - אכן כן, הישלמת לי את החסר :) .

אז למען הסר ספק - הנה הטבלה ( שנמצאת בסטיקי שאלות נפוצות

בפורום אמצעי איחסון ) :

http://imageshack.us/photo/my-images/27/sizes.gif/

פורסם

לדעתי אתה צודק לגבי המקלדת, מקלדות עבריות מגיעות עם אות אנגלית ואות עברית בקצוות הכפתור ואין אות במרכז הכפתור

פורסם

לפי מה שאתה מתאר,

המחשב נקנה בארה"ב, עבר בארץ הסבה לא רשמית לעברית, ומן הסתם הופעל לפני שקיבלת אותו.

משומש? כנראה.

מי השתמש? לך תדע...

תתקשר אליהם ותבקש את קובי. אולי הוא ידע להשלים את הפרטים בסיפור.

פורסם

בקנייה אונליין יש לך שבועיים להחזיר את המוצר ולקבל את הכסף שלך בחזרה.

זה מה שאני הייתי עושה ולא מתעסק עם נוכלים כאלו יותר לעולם ומזהיר את כל מי שאני רק יכול...

פורסם

תתקשר אליהם ותבקש את קובי. אולי הוא ידע להשלים את הפרטים בסיפור.

אם אכן יש שם קובי - :yelclap:

פורסם
  • מחבר

למה קובי זה סימן טוב?

עדכון בסיפור- אחריי שלוש פעמים שניסיתי להשיג אותם והמתנה של שתי דקות על הקו כל פעם הצלחתי להשיג אותם בסוף והעברתי את מקרה הסיפור למוקדנית שצריכה לחזור אליי תוך 24 שעות ממועד השיחה= מחר בשעות הבוקר.

אגב, משום מה על האריזה רשום על האריזה- "מקט עולם הקולנוע (ובנוסף המספר שנשאיר אנונימי)". האם הלפטופ הגיע "מעולם הקולנוע?" התהיות שלי רק גוברות מיום ליום.

משהו אומר לי שאני צריך להתחיל לשבת ולנסח כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים