עבור לתוכן

למה כדאי לי לקנות משחק מקורי-הסבר

Featured Replies

פורסם

אי אפשר (טוב, אפשר, אבל זה מגוחך) לבוא לחברה פרטית עם מאות מתחרים ולקרוא להם 'חזירים' כי המחיר שלהם לא מתאים לך. יש מספיק משחקים במחירים צנועים יותר, וגם אם אין אז יש משחקים פשוטים יותר.

מגוחך? תרשה לי לחלוק עליך. כניראה שרק לי התנהלות החברות הגדולות בשוק מזכירה התהלות של קרטל. משחק AAA חדש של אחת מהמפיצות הגדולות בשוק נמכר ב60$, משחק AA חדש ב50$. תיאום מחירים כל כך בולט לא רואים כל יום.

אני עברין בפוטנציה? מסכים לחלוטין עם הקביעה שלך. אבל אני לא העבריין היחיד במשוואה הזאת.

ואף אחד לא מסנגר על טייקונים - בסה"כ מסנגרים על שלטון החוק. אם טייקון עושק אותי בצורה חוקית כי המדינה שלנו לא השכילה להסדיר את החוקים בנושא, אני יכול לבוא בתלונות רק למדינה, ויכול להשתמש באמצעים לגטימיים כגון חרם כדי להלחם בטייקון, אם בא לי.

שוב, הקשר שלך בין 'יקר' ל'אפשר לגנוב' הוא פשוט עבריינות, זהו. לפחות כל עוד לא מדובר באיזה מונופול. אגב, גם אם החברה המדוברת עוברת על החוק באופן כזה או אחר, זה לא ממש מצדיק גניבה - 'גנב מגנב פטור' זה לא חוק רשמי בישראל...

איך בדיוק חקיקת חוקים המגבילים את הטייקונים מתישבת עם תפיסת השוק החופשי של החברה הקפיטליסטית? כמו שכתבת - לחברה יש את כל הזכות בעולם לתמחר את המוצר שלה כראות עינייה. זה חוקי.

הקשר שלך בין 'יקר' ל'אפשר לגנוב' הוא פשוט עבריינות, זהו.

גולשים צדיקים - בואו נשחק משחק קטן. שכל אחד יכתוב כמה MP3 יש לו במחשב.

כרגע יש לי 5500 שירים. באינטרנט שיר נמכר לרוב בדולר.

5550$ = 20,350 ש"ח.

המשך יום טוב לכל הצדיקים המוסריים :xyxthumbs:

• תגובות 57
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעקב

פורסם

הקהילה טיפה יותר מפותחת? אתה חי בבועה כל כך קטנה שאתה לא מסוגל לראות אנשים עם קצת פחות הבנה יכולות וידע משלך.

בין כל החברות יש כיום תאום מחירים מוחלט שזה דבר לא חוקי בעליל. להגביל מכירת יד שניה זה גם דבר מאוד מאוד בעייתי.

הסיבה שהם עושים את הדברים האלה זה כי הם יכולים, כי לצרכן אין כוח, כי הציבור העשיר ימשיך לקנות, לא יזיז לו אם זה 40 א 60 דולר

ולמי אכפת ממי שאין לו כסף?

לגבי המסקנה הדבילית מצטער אבל אין לי דרך אחרת להגדיר אותה שאם כולם יגנבו תעשיית המשחקים תעלם אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר,

לפני עשר שנים הורדתי כמויות של מוזיקה לא חוקית כי לא הייתי משלם 60 -90 שקל לדיסק עם 12 שירים שאני רוצה רק אחד מהם. ברגע שהתחילו למכור שיר בדולר אני קונה רק מוזיקה חוקית והרבה אנשים בעולם עושים את אותו הדבר, גם בעולם המשחקים ברגע שיורידו את המחירים לרמה הגיונית אנשים יקנו ולא יורידו.

בסופו של יום רוב האנשים מעדיפים לשלם על דברים שהם צורכים, הגניבה באה לא מהקלות של הדבר אלא מחוסר היכולת לרכוש אותו בדרכים אחרות.

ולקטע של החרם, להגיד שאפשר פשוט לא לקנות זה מצחיק, לצערי אנחנו חיים בעולם שבו משחקים הם דבר דיי בסיסי, אני רוצה לראות אותך כשהילד שלך בוכה לך שלכל החברים שלו יש איזה משחק ואתה לא תקנה לו. פעם אחת לא תקנה, פעמיים לא תקנה אני רוצה לראות אותך מחזיק עם זה מעמד.

אני לא אומר שהפתרון הוא לגנוב, ואני יודע בוודאות שאני לא אעשה את זה אבל אני מסוגל להבין את האנשים שעושים את זה, או לפחות את חלקם.

הלוואי ויבוא יום ואני אגיע למעמד שאני אוכל להעביד את אחד מכם בדולר ליום ולמכור לכם מוצרי יסוד ב 90 סנט, יהיה מאוד מעניין לראות אם באמת לא תגנבו שום דבר...

פורסם

בסופו של דבר, אם לא תהיה החמרה במגמה הנוכחית (פיראטיות מתונה) כנראה שלמפתחות המשחקים לא יזיז יותר מדי...

אם תהיה החמרה כנראה שנראה יותר מקרים דוגמאת יוביסופט שהתחילה לדרוש חיבור רציף לרשת במשחקים שלה בשביל למנוע פירטיות, למרבה הצער, זה לא ימנע את הפירטיות, אולי פשוט יקח יותר זמן לעקוף את זה, אבל זה כן יפגע בצרכן הביתי הפשוט ששילם ממיטב כספו ורוצה לשחק, ונניח, שהאינטרנט שלו לא יציב.

בכלליות, אנשים ימשיכו להוריד משחקים / מוסיקה / סרטים.. אבל זה בעיקר כי אף אחד לא רוצה לשלם 200 ש"ח על משהו שהוא לא בטוח יאהב.. אני מאמינה שאם אתה מוריד משחק / דיסק ומה שנקרא, "מתאהב" בו, אתה כנראה תקנה את המקורי (או שאתה רוצה לשחק במוטליפלייר אונליין)

פורסם

סיפורי סבתא, חברות עושקות את הצרכן בכל מקום. למה אתה לא מתרוצץ בין חנויות וגונב מצרכים?

לא משנה שאתה בכלל טועה והיום בלתי אפשרי בשביל חברות לעשות רווח אם הם לא יתמחרו את המשחקים ב 50-60$, משחקים לפיתוח פשוט עולים עשרות (לפעמים מאות) מיליונים לייצור. שוב, למצוא תירוצים תמיד אפשר. אם אתה לא מרגיש מחויב לפעול בצורה מוסרית זה אומר משהו לגביך לא לגבי המחיר.

למכור עשר DLC לCIV5 תמורת מחיר מלא של משחק (כלומר, אם אתה רוצה את כל התוכן - שלם 100 דולר)

או למכור 4 DLC לCOD BO ולפצל קהילה

או למכור DLC ביום הראשון ליציאת המשחק שכולל רק מפות מולטי Men of War Vietnam

אז לדבריך, זה ממש בלתי אפשרי לחיות בעולם שלנו בלי להוציא איזו חבילת DLC ביום הראשון לצאת המשחק שדוקא מפצלת את קהילת הMultiplayer (מילא אם זה היה DLC לSP)

פורסם

אולי אתה בכלל טועה? בזמן האחרון יותר משחקים מוצעים למכירה ב30-40$ ביום הראשון. From Dust, The Hunted וכו' וכו'

קימות חברות שמצליחות להרים פרויקטים מרשימים בהחלט בלי תקציב מנופח.

Ubisoft ידעו שFrom Dust הולך להכשל (בגלל זה לא הכניסו פורומים בSTEAM) ולכן לא שמו לא מחיר מלא מההתחלה, ותוסיף לזה שזה משחק ארקייד בקונסולות (משחקי ארקייד לא עולים הרבה ולכן אין ברירה ובPC המחיר יהיה זהה)

The Hunted משחק אינדי. היה לו מוד לUT 2004.

כל משחק שעולה פחות מ50 דולר הוא: או שבא מחברה טובה כמו Tripwire שבאמת אכפת לה מהלקוחות שלה (והלקוחות בהזדמנות גם תורמים לחברה על ידי קניית DLC ב2 דולר - ראה מקרה Killing Floor) ועל זה החברה מחזירה לקהילה במחירים שפויים

או שכמו שרשמתי למעלה, החברה המפיצה יודעת שזה הולך להיות משחק גרוע ועל כך לא מגזימה עם המחיר. (daggerdale, ghostbusters, dungeons)

פורסם

DLC זאת התופעה הכי בזויה בעולם המשחקים. לוקחים ממך מספר דולרים לא קטן בכלל בשביל תוכן שהיה צריך לצאת עם המשחק ביומו הראשון ונחתך החוצה מחמדנות. לא יודע כמה אנשים פה זוכרים משחק בשם Unreal Tournament למשל, שבמשך שנתיים לאחר יציאת המשחק המפתחת שיחררה חבילות שלמות של עשרות מפות ושידרוגים- בחינם. היום אקטיויז'ן לוקחים על כל כמה מפות 15$ ואנשים סתומים מספיק בשביל לקנות. כולם שוכחים שהכל התחיל מחבילות ההרחבה- שאמנם עלו כמו חצי משחק אבל לפחות לחלקן היה תוכן של חצי משחק.

לצערי זה רק סימן אחד לחזירות המרשימה של תעשיית המשחקים בשנים האחרונות. האורך הממוצע של משחק ירד מ15 שעות ל6 במקרה הטוב. מחירי המשחקים עלו מ50$ ל60$ למרות שרמת ההשקעה לא השתנתה, אם לא ירדה (שימו לב, המנוע של ארבעת הCoD האחרונים הוא בדיוק אותו מנוע, ולפיכך נחסכות עלויות של מיליונים על פיתוח, אך המחיר נשאר זהה). כל זה, כאשר תעשיית המשחקים גדלה ויותר אנשים קונים משחקים בימינו (פעם אף אחד לא היה שומע על מכירות של 10 מיליון עותקים).

זה לא שאני בעד לגנוב משחקים, פשוט קצת נמאס שהמפיצות הגדולות יורקות לגיימרים בפנים במיחזור אינסופי, עליית מחירים וביזיונות אחרים כמו DRMים למיניהם.

פורסם

MrCheese, התופעה של תוכן בחינם היה עוד הרבה לפני UT2004!

מי שזוכר את Call of Duty1, עם כל עדכון, באו לא רק תיקוני באגים, אלא גם 2 מפות. כן! כל עדכון קיבלנו 2 מפות בחינם, וכמה היו עדכונים? 5-4

וזה משעשע ביותר.

COD1 שחררו עדכון כל 3-4 חודשים. בחינם, עם תוכן בחינם.

COD BO משחררים DLC כל 3 חודשים. תמורת 15$.

פורסם

אנחנו חמדנים בדיוק כמוהם...

אם כל אחד פה יהיה צדיק ויקנה רק שיר ב 1$ ורק משחק ב50$ ורק סרט בעוד כמה $$$

אז יצא שבממוצע כל אחד פה יוציא בחודש לפחות 150-200$

אה כן זה לא משנה אם יש לכם משכורת של 5-7 נטו ובקושי מצליחים לחיות....

יש משחקים ששווה להשקיע ולקנות במיוחד אם יש מולטי טוב, אך רוב המשחקים פשוט לא, לראות את המשחק לעבור כמה שלבים ראשוניים ונמאס מהר מאוד.. או יותר עצוב נגמר מהר מאוד :\

פורסם

דיברו קודם על רמת המחירים - זו הסיבה שכמעט כל הקניות שלי בשנתיים האחרונות נעשו דרך איביי/ dealextreme, או כשהייתי בחו"ל.

כנ"ל לגבי אוכל. אם אתם רוצים להשפיע, תקנו בחנויות כמו אושר עד (או רמי לוי, למרות שהוא לא זול כמו שחושבים).

לגבי הזמן שלוקח עד שהמשחקים מגיעים:

א. זה מאפשר לקרוא קצת ביקורות לפני שמזמינים.

ב. זה מחיר ראוי תמורת תשלום חצי מחיר ופחות.

בקצרה - הדרך הטובה ביותר להשיג תוצאות היא ע"י קנייה מהאלטרנטיבות, אחרת זה נשאר ברמת הקיטורים.

מצד שני, שני המשחקים האחרונים ששיחקתי בהם היו super meat boy ו team fortress 2, אז אני לא כ"כ דוגמא.

(וגם ddr לwii, אבל זה הגיע עם השטיח שאשתי קנתה).

פורסם

רמת המחירים בארץ באמת בלתי נסבלת אבל עזוב את זה שניה,

גם רמת המחירים בחו"ל של משחקים היא הרבה מעל הרמה ההגיונית... 60$ למשחק ביציאה שלו זה פשוט גנבה

אם חברה משקיעה 50 מיליון דולר בפיתוח ל משחק ועושה רווחים של 200 מיליון יש כאן בעיה רצינית

ככה שלקנות בחו"ל זה באמת עוזר אבל זה לא יפתור לגמרי את הבעיה

פורסם

חברות פועלות ע"מ למקסם רווחים.

לפעמים זה אומר שמשחק לקונסולה/ פיסי עולה 60$ בהשקה,

ולפעמים זה אומר שמשחק לiOs עולה 0.99$, גם בהשקה.

אם השוק לא יגיד את דברו, לחברות לא תהיה שום סיבה בעולם להוריד מחירים.

במצב (כמו בארץ) שבו השוק אינו חופשי בגלל העדר תחרות, אז המחירים מטורפים.

שוק המשחקים, אם נרחיב את ההגדרה גם למשחקים ישנים (כלומר, 3 חודשים אחרי ההשקה..), יד שנייה, חינמיים, ו freemium, הוא סופר תחרותי - יש משחקים מעולים בכל רמת מחיר, הכל תלוי בעל מה אתה מוכן להתפשר.

אם לתת דוגמא בערך קשורה - שיחקתי בזמנו הרבה ב cod4 (חוקי!), ולדעתי tf2 לא נופל ממנו, ואני לא צריך כובעים או עוד מקום אכסון, אז זה בחינם.

האם זו פשרה שגם אתה מוכן לעשות?

פורסם

שוב, לי אין את הדילמה הזאת, אני אוהב משחקים חדשים וטובים ושי לי את היכולת לקנות 2-3 משחקים במחיר השקה + עוד איזה 8-10 במחירים זולים יותר כל שנה. מצד שני לי גם אין בעיה לקנות קוטג'. אם אני אעבור ל TF זה לא בגלל שאני מוכן להתפשר זה בגלל שאני רוצה לעזור לאלה שאין להם.

בכל מקרה הנקודה פה היא אחרת, לא לכל משחק יש תחליף ולפעמים התחליפים ממש גרועים, אני בעיקר איש של סינגל של שוטרים ולא מולטי וסינגלים זולים בדרך כלל גם נראים ככה על הפנים אז אין לי הרבה על מה להתפשר.

הנקודה שלי היא שבעולם הקפיטליסטי (ובעצם לא רק) החברות עושות כסף על חשבון הצרכן, עד רמה מסוימת של רווחים זה הגיוני אבל כשיש לרוב האנשים גם ככה כל כך הרבה בעיות כלכליות ואתה שומע על חברות שעושות רווחים של מאות מיליונים זה מעצבן.

כמו שכבר אמרתי בדיון כמה פעמים, אני אישית לא מוריד משחקים פרוצים אני קונה ואם אין לי כסף לקנות אני אחכה כמה חודשים (שזה בדיוק מה שאני עושה עכשיו עם resistance 3) אבל מצד שני אני גם לא בא ושופט את האנשים שכן מורידים.

פורסם

משחקים זה בידור, מותרות נטו. בנוסף, אורך חיי המדף שלהם כמעט בלתי מוגבל (משחקי דוס ונינטנדו משנות ה80 עדיין עובדים ומהנים).

אם חברות הבידור עושות מאות מליוני דולרים, כנראה שיש מספיק אנשים שמוכנים לשלם להם את המחיר שהם דורשים.

השוק זה לא מושג ערטילאי, זה אוסף האנשים שמוכרים וקונים. כל בחירה שלך היא חלק מבחירות השוק.

ד"א, עשו על זה מחקר לפני כמה שנים, שבסופו של דבר הסתכם באחד משני דברים:

1. הרבה מפיראטים הם ילדים בלי הכנסה עצמאית.

2. חלק לא קטן מהפיראטיות האידאולוגית הסתכמה בסופו של דבר ב "חינם זה יותר זול מבתשלום"..

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים