עבור לתוכן

מבקש הסבר תמציתי\ממצה על אדמה \GND במוצרי חשמל .

Featured Replies

פורסם

יוצא לי להתעסק קצת עם מגברי סטיראו ישנים .

הקבלים הגדולים של השנאי הראשי . מחוברים בטור כאשר מהקבלים יוצא מתח DC פלוס ומינוס .

והחיבור בין הקבלים הוא האדמה

ולאדמה הזה מתחבר כל חלקי המגבר מהמנורות המעגלים השונים וגם הסיגנל עצמו וגם יציאת הרמקולים ולעיתים השאסי של המגבר גם מחובר לאדמה .

מישהו יכול להסביר קצת בתמציתיות את העקרון של מסלול האדמה הזה ?

הן במגברים ובכלל במוצרי חשמל .

תודה לעונים , ושבוע טוב .

פורסם

לשאסי של המכשיר מחוברת הארקה ולא אדמה

פורסם
  • מחבר

יצא לי לראות מגבר נאד מודרני שאכן אין קצר בין האדמה לשאסי , אבל כל מגבר של שנות ה 70 שיצא להתעסק איתו.

יש קצר בין האדמה לשאסי.

פורסם
  • מחבר

אז האדמה הוא אמור להיות במתח 0 וולט .

אני שואל את עצמי הרי מחברים אליו כל כך הרבה נקודות . איך שומרים עליו במתח 0 ?

פורסם

לא ממש משנה מתח מוחלט, אלא מתח יחסית לחוטים באותו מקום

האות של הקול הוא לא הפרעה בשביל עצמו - מה שאנחנו כן רוצים זה שלא יהיו שם רעשים חיצוניים - 50HZ מהחשמל, רעשי מיתוג מהספק ומייצבי מתח של המחשב וכדומה

את זה עושים אל ידיי :

הפרדה של האדמה ל "אדמה נקיה" (ציוד אנלוגי) ו "אדמה מלוכלכת" (חשמל, מארזים, ספקים וכו)

שנאי ליניארי גדול ולא ספק ממותג במגבר וכו

ניתוק לולאות אדמה

סיבים אופטיים בין המחשב למערכת, כדיי להפריד את המחשב לגמרי מבחינה חשמלית

פורסם

אני לא מתעסק כל כך במגברים אבל אני לומד חשמל (חשמלאי מוסמך) אז אני יכול להגיד לך את תפקיד האדמה/הארקה במכשירי חשמל:

הארקה מחוברת לאדמה שעליה בנוי הבית לכל מכשיר חשמלי עם גוף מתכת יש הארקה כדי שאם יבצר מצב שהפזה תיגע בגוף המכשיר וגם אדם יגע במכשיר במקום שכל הזרם שהיה צריך לעבור בבן אדם יפגע בו הזרם עובר אל הארקה שמחוברת לאדמה וחלק מהזרם הולך לבן אדם פעולה זאת קורת בגלל שההתנגדות של בן אדם היא בין 300-400K אום וההתנגדות של מוליך הארקה צריכה להיות כמה אומים בודדים ובגלל ההתנגדות הנמוכה של הארקה רוב הזרם עובר לאדמה.

מקווה שהבנתה אם לא תכתוב ואני ינסה להסביר שוב.

שקד

פורסם

שקד - יש לך בעיה קטנה : אם לבן אדם יש התנגדות של 300K, הזרם שבו הוא יתחשמל (ב 240V) יהיה פחות מ 1mA, זרם כזה לא מסוכן וגם לא נראה לי שהוא ירגיש אותו בכלל

ההתנגדות של בן אדם הרבה יותר נמוכה

לחיבור אדמה מבחינת בטיחות יש כמה דרכים שבהם היא יכולה לעבוד

כשיש קצר לאדמה, היא סוגרת מעגל של קצר כדיי ליצור קצר ולהקפיץ את ה OCP (מאמת, פיוז וכו)

כשיש זליגה לאדמה שלא מספיקה כדיי להקפיץ הגנת זרם יתר, אם הזליגה היא מעל 30mA יקפוץ הפחת

כשאין פחת או שהזליגה נמוכה יותר, היא שומרת אל הפוטנציאל של המארז המתכתי נמוך (נוצר מחלק מתח : ההתנגדות בנקודה שמשהוא נוגע במארז והתנגדות חיבור האדמה), כך שלמרות שהזרם לאדמה ממשיך לזרום בלי שמשהוא יעצור אותו, המתח של המארז נשאר נמוך מאוד (מצב כזה מסוכן כי הוא יכול לגרום לשריפה, אבל לא מסוכן מבחינת התחשמלות)

פורסם

הפרדה של האדמה ל "אדמה נקיה" (ציוד אנלוגי) ו "אדמה מלוכלכת" (חשמל, מארזים, ספקים וכו)

במגברים מקצועיים יש הפרדה בין אדמת המכשיר להארקה? (לא מדבר על רסיברים וציוד ביתי, שם יש שנאי מבודד, ואין הארקה בכלל.)?

ולגבי:

אז האדמה הוא אמור להיות במתח 0 וולט .

אני שואל את עצמי הרי מחברים אליו כל כך הרבה נקודות . איך שומרים עליו במתח 0 ?

קודם כל, הגדרת המתח היא הפרש פוטנציאלים. הפרש יכול להיות בין שתי נקודות ומעלה, כך שקו בודד לא יכול להיות ב"0V". 0 זה יחסית למשהו אחר תמיד. שנית, הספק הוא זה שקובע את מתחי היציאה. לא משנה כמה תעמיס עליו, כל עוד העומס בתחום המותר, המתחים ישארו בתחום הרצוי.

פורסם

בחלק מהמגברים ה "קצת יותר" מקצועיים יש הפרדה, לפעמים גם מפסק שמאפשר לחבר ולנתק את 2 האדמות

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים , האמת יותר שאלתי לגבי האדמה\GND במעגלים חשמליים . ולא על ההארקה למניעת התחשמלות .

אז אני מבין שהאדמה היא נקודת יחוס , למתחים השונים .

פורסם

כן

במקומות מסוימים רוצים להימנע משימוש באדמה כנקודת יחוס אז מחברים שנאי כל שהמתח כניסה והאדמה מחוברים לסליל ראשון, ו 2 החיבורים של הסליל השני הם יציאה דיפרנציאלית (כשמשנה רק המתח בין החוטים ולא המתח לאדמה)

במחשבים יש מעגלים שעובדים אם מתח דיפרנציאלי - החוטים של ה DATA ב USB, SATA, חיבור פנימי בתוך מסך LCD וכו - שם דבר כזה נקרא LVDS

פורסם
  • מחבר

תודה , עוד משהו במקום שאפתח נושא חדש ..

מצאתי בטריה גדולה וכבדה נטענת . משהו תעשייתי כזה . היא מוציאה 12 DC אם אני לא טועה 1.5AH .

כתוב עליה שכדי להטעין אותה צריך 15 וולט .

השאלה איך אביא 15 וולט ?

אפשר עם ספק מחשב איכשהו ?

פורסם

אני מניח שמה שמצאת הוא Sealed lead acid battery או Absorbed glass mat battery או Gel cell. אז אני כותב בהתאם לסוג הזה של סוללה. אם יש לך סוללה אחרת, זה יכול לגרום לנזק

אתה יכול לחבר בין -12 ו +12 תקבל 24 (אתה יכול להטעין אם זה, לא חייב בידיוק 15). אבל תשים לב שלא תעמיס את ה -12 י לו בדרך כלל הגבלת זרם של 0.3 - 0.5 A (נמוכה מאוד) - אז תחבר נגד מתאים. מנורת ליבון של 100W היא נגד טוב למשל, אבל יקח מלא זמן להטעין איתה

ספקים של מחשבים ניידים מוציאים בדרך כלל בערך 19V ו 3A, אם זה אתה יכול להטעין אבל תשים נגד שיגביל למשהוא כמו 1A (כמו 2-3 מנורות של 100W במקביל או 2 מנורות של 12/24V בטור)

אם יש לך מקלט אז יש בו מערכת של 24V AC (תבדוק קודם שלא "שידרגו" אותה ל 240V), אתה יכול ליישר ממנה אם 4 דיודות. המערכת הזאת יכולה להחזיק עשרות A

פורסם
  • מחבר

מה כוונה מקלט ? ממיר של יס למשל יעזור ?

פורסם

מקלט כמו ב - קטיושות / קסאמים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים