עבור לתוכן

שניה לפני שאני קונה I5-2500K, משהו עדיף משמעותית צפוי בקרוב?

Featured Replies

פורסם

בעקבות הכתבה מהיום: http://hwzone.co.il/news/135876

צפוי לצאת דגם כדאי משמעותית מה-I5-2500K בזמן המאוד קרוב?

הדגש הוא על ביצועי ת'רד בודד ויכולת OC בחישובים מתמטיים.

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

השמועות הרווחות הן שגם הבולדוזר של AMD וגם ה-SBE של אינטל הולכים להעכב עוד איזה חודש חודשיים... קנה בלב שלם וקרע אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה!

מהמעט שקראתי ממילא בולדוזר לא אמור לתת פייט רציני מבחינת ביצועי הליבה החישובית (CPU - ת'רד בודד) ולא מבחינת OC. ה-SBE גם יהיה יקר משמעותית ככל הנראה - לא יודע עד כמה תוספת ביצועים הוא אמור לתת כל עוד נשארים במחיר שפוי וכוללים בחישוב OC רציני.

פורסם

אני לא לגמרי בטוח שמה שאתה אומר על מעבדי ה-Bulldozer הוא נכון לגמרי, אבל אכן סביר להניח שהם לא יציגו מהפכה מבחינת הביצועים לכל ליבה בהשוואה ל-SB (וכנ"ל ה-SBE בלי להזכיר בכלל את מחירם שצפוי כנראה להיות ג גבוה בהתאם למיתוגם). לגבי ה-SBE וגם לגבי ה-Bulldozer נדע יותר טוב רק אחרי שיצאו כמובן (עכשיו הכל בגדר השערה או השערה חצי-מבוססת) אבל אם יש צורך במערכת חדשה אז אני לא רואה טעם לחכות להם. גם לאחר השקתם, עד שהזמינות שלהם והמחירים יתייצבו (ואני באופן אישי גם פחות נלהב בדרך כלל לאמץ פלטפורמה חדשה מיד עם יציאתה באופן כללי) יעבור זמן מה.

אני מבין שמדובר בפרנסה, אז במקר כזה חבל כפליים על הזמן הזה.

פורסם

מהמעט שקראתי ממילא בולדוזר לא אמור לתת פייט רציני מבחינת ביצועי הליבה החישובית (CPU - ת'רד בודד) ולא מבחינת OC. ה-SBE גם יהיה יקר משמעותית ככל הנראה - לא יודע עד כמה תוספת ביצועים הוא אמור לתת כל עוד נשארים במחיר שפוי וכוללים בחישוב OC רציני.

בלי קשר למה תבחר (ו2500K הוא בחירה טובה לדעתי) בולדוזר במקורו הוא מעבד שרתים / חישוב מתימטי מקבילי, אבל גם במערכות דסקטופ הוא אמור להוות שיפור בת'רד בודד (ב-AMD הסדר הוא קודם הוצאת גרסה לשרתים ורק אחריה גרסה לדסקטופ, באינטל זה הפוך). היתרונות שלו בליבה בודדת על פני קודמיו:

- תדר גבוה יותר

- פקודות חדשות

- טורבו אגרסיבי יותר בעומסים על ליבה בודדת

- שיפורי IPC (זה הקשה ביותר לביצוע וגם באינטל לא היה שום שיפור מcore-2 לנהלם ושיפור קטן מנהלם/לינפילד לסאנדי)

לבולדוזר יהיו כל הפקודות שיש בסאנדי ובנוסף פקודות חדשות שישפרו משמעותית את ביצועי הנקודה הצפה, אבל תצטרך לבנות מחדש עם קומפיילר שתומך בהן (או לקבל גירסה חדשה של התוכנה). אגב, זה נכון גם עבור ה-2500K ויתכן שלא תראה שיפורי IPC משמעותים בסט הפקודות המשותף לו ולC2D, אבל בכל מקרה תקבל תדר הרבה יותר גבוה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם :xyxthumbs:

נתראה מהצד השני של ה-OC עם השוואת ביצועי real-life, אולי הראשונה והיחידה ברשת לאפליקציות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים