עבור לתוכן

האם כדי להוסיף לאל-פסק שקע מגן ליתר הביטחון?

Featured Replies

פורסם

יש לי אל-פסק אבל למה לא להוסיף שקע מגן? אם זרם חזק שקע לא תספוג במלאו, יהיה אל-פסק שיספוג את השער. או שאם אל-פסק נכשל נניח, שקע מגן לפחות תשמור על המחשב בהפסקת חשמל.

אם הרעיון שלי סביר, איזה שקע מגן לקנות? אחד שמהגן או אחד שמהגן ובעל "פונקצית השהייה"? יש ספק לגבי אחרון כי נגיד אם יש הפסקות כל 5-10 דקות, אצטרך להמתין 4 דקות בהשהייה כל הפסקה.

תודה מראש!

פורסם

המחשב יכול להידפק מכמה דברים :

נחשול מתח / "מכת ברק" - קפיצה מהירה מאוד של מתח גבוה מאוד (1KV ויותר). קפיצה כזאת גורמת נזק מיידי או מצתבר לספק של המחשב (או דברים אלקטרוניים אחרים). רוב המגינים וה UPSים דוחפים את זה שיש להם את ההגנה הזאת, אבל בהרבה מקרים היא לא מלאה והיא רק אחת מתוך 3 הגנות חשובות באותה מידה

מתח גבוה / נמוך - עליה או ירידה של המתח למשך זמן ממושך מעל 280V או מתחת ל 200V בערך. היא לא תגרום נזק מיידי לספק, אבל כן תגרום באיטיות לנזק אם היא תימשך כמה דקות

נפילת מתח - היעלמות (או ירידה לגובה נמוך מאוד) של המתח לזמן קצר, וחזרה של המתח התקין. בזמן שהמתח חוזר הספק נטען "במכה" ויכול לקרות נזק לרכיבים שמעבירים את הזרם טעינה הזה. בנוסף לפעמים כשהמתח חוזר אחריי נפילה הוא מגיע ביחד אם מכת מתח גבוה (נחשול מתח)

ל UPS אמורות להיות הגנות מהמצבים האלה :

מכת מתח גבוה - רכיב MOV שסופג את המכה וגורם לקצר כדיי להפיל את החשמל

מייצב מתח AVR - מעלה או מוריד את המתח בהתאמה כדיי לקבל מתח בין 200 ו 280V (לפעמים תחום קצת שונה - לא קריטי). אם הוא לא מצליח לייצב את המתח הוא אמור לעבור לסוללה

השהיה - ממתין אל סוללה כמה שניות לפניי חיבור מחדש לחשמל. ברוב ה UPSים הזולים אין הגנה כזאת

למגן ברקים אמורות להיות ההגנות :

מכת מתח גבוה - רכיב MOV כמו ב UPS

מתח גבוה / נמוך - מעגל שמודד את המתח ומנתק לגמרי (מיידית ובלי לייצב) אם המתח לא תקין

השהיה - ממתין כמה דקות לפניי חיבור מחדש לחשמל אחריי נפילת מתח

אם תחבר מגן ברקים לחשמל, ואז UPS לשקע של המגן, ההגנות יתנהגו כך :

הגנת ברקים - ה MOV של המגן ושל ה UPS יעבדו ביחד (בעיקר האחד שיש לו מתח תגובה נמוך יותר - בדרך כלל המגן ברקים), וישפר את ההגנה

מתח גבוה / נמוך - המגן ברקים ינתק ל UPS את המתח (שבלי המגן ה UPS היה מצליח לייצב), וגורם ל UPS לבזבז סוללה

השהיה - המגן ברקים ישאיר את המתח מנותק עד כמה דקות אחריי כל נפילת מתח, ויגרום ל UPS לעבור לסוללה ולגמור אותה כל פעם, וייתכן שגם להפיל את המחשב אם הסוללה נגמרת לפניי שהמגן ברקים יוצא מהשהיה

מסקנה : היית רוצה לתת ל UPS רק את ההגנת ברקים הנוספת, אבל לא את המתח גבוה / נמוך או ההשהיה

אתה יכול לעשות את זה בדיוק כך :

תחבר לחשמל מפצל

תחבר למפצל את המגן ברקים, ואת ה UPS (ל 2 שקעים במפצל)

מהמגן ברקים תחבר מפצל שני ותחבר אליו את כל מה שאתה רוצה להגן אליו אל ידיי המגן ברקים : ראוטרים, מדפסת, רמקולים וכו

מה UPS תחבר מחשב ומסך

השיטה מסתמכת אל זה שההגנת ברקים של המגן ברקים הולכת גם "אחורה" (לשקע שממנו הוא מחובר, במקרה הזה המפצל) ו 2 ההגנות האחרות רק "קדימה"

פורסם
  • מחבר

השיטה מסתמכת אל זה שההגנת ברקים של המגן ברקים הולכת גם "אחורה" (לשקע שממנו הוא מחובר, במקרה הזה המפצל) ו 2 ההגנות האחרות רק "קדימה"

אתה מדבר על הסדר עדיפויות? אני לא תפסתי...

אני לא יכול לחבר מפצל לשקע > אל-פסק למפצל > שקע מגן לאל-פסק > כל ציוד חשוב לשקע מגן?

פורסם

אל תחבר את ה UPS מהשקע של המגן - ההשהיה של המגן תגרום לו לעבוד אל סוללה אחריי כל נפילת מתח קטנה

אל תחבר את המגן ברקים מה UPS - הוא יכול לקצר את ה UPS בזמן הפסקת חשמל

תחבר ככה

משקע בקיר --> מפצל 1

ממפצל 1 --> UPS

ממפצל 1 --> מגן ברקים

מ UPS --> מחשב ומסך

ממגן ברקים --> מפצל 2 --> כל היתר

פורסם
  • מחבר

תודה לך! אתה חשמלאי?

יש לי:

• מחשב נייד
  • מדפסת שלא מופעלת (רק כאשר אני צריך אותה)
  • מודם אינטרנט
  • נתב אלחוטי
  • דיסק קשיח חיצוני
  • סה''כ 6 שקעים פנויים

למה לא לחבר מדפסת לאל-פסק ומחשב נייד? יש לי מפצל מ1 ל2 מאל-פסק. מדפסת לא מופעלת. כל השאר אפשר לחבר למפצל חשמל קיר מ1 ל4.

פורסם

אני לא חשמלאי, בכל מקרה לא מוסמך. אני כן מתמצא בתחום

אתה לא יכול לחבר יותר מדיי דברים ל UPS כי יש לו הספק מוגבל. בדרך כלל הוא מספיק בצורה גבולית להחזיק את המחשב והמסך בלבד, וכל דבר מעל זה מעלה את הסיכון שהוא יקרוס, במיוחד בזמן שהוא עובר לסוללה

פורסם
  • מחבר

ממגן ברקים --> מפצל 2 --> כל היתר

פה עדיף שקע מגן עם השהייה (GPT) או אפשר לחסוך ולקנות ללא השהייה (HYUNDAI)?

פורסם

ללא ספק GPT

תוודא גם שיש לך מפסק פחת (מפסק הגנה נגד תחשמלות) תקין. תלחץ אל ה TEST שיש אליו, אם הוא קופץ כתוצאה מה TEST ומנתק את החשמל הוא תקין

פורסם
  • מחבר

ללא ספק GPT

למה אתה מאמין בGPT? זה חברה ישראלית, לא? וHYUNDAI זה חברה עולמית ופופולרית.

פורסם

שתיהם מוצרי מדבקה, ואת שתיהם ראיתי מבפנים. לחברה העולמית Hyundai שמייצרת מכוניות, זכרונות למחשב (Hynix) וכדומה אין שמץ של קשר למגן ברקים Hyundai (וגם לא למנורות פלורסצנט Hyundai שנמכרות בארץ, ולא לאף מוצר מדבקה אחר)

במגן של Hyundai : רכיבי הגנת ברקים קטנים, פאתטיים, ומחוברים בצורה לא אמינה, וזהו. אין הגנות אחרות. אפשר לאמר קופסה ריקה אם תקע

במגן של GPT : רכיבים גדולים יותר, מחוברים נכון (משולש), יש הגנת מתח נמוך והשהיה

פורסם
  • מחבר

עם שקע מגן GPT ללא השהייה תהיה בעיה עם דיסק קשיח ונתב אלחוטי? לא רוצה לחכות 4 דקות במקרה ויש סדר של כמה הפסקות... אבל עם זה יהגן על דיסק קשיח ומידע תשאר שלמה אז אני אבחר GPT עם השהייה.

פורסם

השהיה היא הגנה חשובה. אל תוותר אליה

מה שכן, את הדיסק עדיף כן לחבר ל UPS כדיי למנוע כיבוי פתאומי שלו בזמן כתיבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים