עבור לתוכן

Disk Error - בעליית המחשב

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים או לא :)

המחשב מהבוקר אינו עולה, דיסק קשיח יחיד מסוג SAMSUNG HD103SJ , בעל שתי מחיצות

מקבל את ההודעה: disk error press any key to restart

מע' הפעלה WinXP Pro.

הכנסת דיסק Ultimate Boot CD מאפשר גישה לקבצים בדיסק קשיח, כך שאני יחסית נרגעתי שהמידע אינו אבוד לחלוטין.

מה ההצעות הכי טובות שיש לכם להציע לי?

פורסם

דבר ראשון!!! תמשוך את הקבצים שלך כל עוד יש לך גישה אליהם, אל תעשה שום דבר חוץ מזה בתור התחלה, יכול להיות שעם עוד בדיקות ומאמץ תחמיר את מצב הדיסק ולא תוכל לגשת לחלק מהקבצים

אחרי זה, תריץ בדיקה עם MHDD בשביל לוודא שאכן ישנה תקלה בדיסק (ולא במערכת הקבצים) אם לפי הבדיקה ישנם תקלות בדיסק, אם ישנה אחריות אז כמובן...לנצל

אם אין, תתחדש..

אם אין תקלה בדיסק תעלה את המערכת עם הRECOVERY CONSOLE ותבצע סריקה עם CHKDSK /P (אני מקווה שאני זוכר נכון את ה"מתג")

פורסם
  • מחבר

בדיקת סקטורים מעמיקה ב-HDTUNE, מה שמותקן ב-BOOT CD - לא העלתה דבר, כך שסיכוי טוב שזה משהו שקשור במע' הפעלה אולי. :nixweiss:

פורסם

בדיקת סקטורים מעמיקה ב-HDTUNE

אתה מתגרה בגורל שלך... גיבוי של התוכן כבר עשית?

פורסם

גיבוי וFixBoot/FixMBR מדיסק התקנה של XP.

פורסם
  • מחבר

אין לי לאן לגבות את החומר, יש בנטו אם להוריד דברים לא קריטיים כ-300-400GB לדעתי.

אני אחליט היום מה לקנות מחר.

זה סיכון לעשות FIXMBR\BOOT ללא גיבוי, זה ברור לי. למרות שדיי מפתה כדי לפתור את הבעיה בהקדם ובלי הוצאות.

האם אצטרך להתקין מחדש את מע' ההפעלה לאחר הפעולה ?

פורסם

הסיכון הוא לא בFIXBOOT, אלא בעצם העובדה שיש סיכוי לנזק פיזי בדיסק, שעשוי להחמיר ולהגיע למצב שהכל לא קריא.

אם אין לאן לגבות - אין מה לעשות.

כל המטרה של FIXBOOT/FIXMBR זה לתקן את הBOOT כדי שלא תצטרך להתקין מחדש מערכת הפעלה.

פורסם

אם אין לאן לגבות - אין מה לעשות.

לא מסכים.

בהחלט יש מה לעשות. ללכת לקנות כונן ולגבות את המידע, לפני שמתעסקים עוד עם המחשב.

כונן 1TB עולה 250 שקל, אני בטוח שאם הוא ינסה לעשות איזה משהו בלי גיבוי ופתאום יגלה שזה השמיד לו את כל המידע - הוא ישנא את עצמו על זה שבשביל 250 שקל אין לו עכשיו גיבוי, ובדיעבד יהיה מוכן לשלם גם פי 10, תלוי בחשיבות החומר.

למרות שדיי מפתה כדי לפתור את הבעיה בהקדם ובלי הוצאות.

לקנות כונן שישמש לגיבוי זאת לא "הוצאה", זאת השקעה.

זה לא כאילו שאם פתאום אחרי שתקנה כונן חדש ותעשה גיבוי, אתה תריץ SCANDISK וזה יפתור הכל - ואז תתבאס שסתם קנית כונן...

זה לא סתם. כונן לגיבוי מידע זה אחד מהדברים שלדעתי הכי חשובים במחשב.

אנשים קונים מחשבים באלפי שקלים, מכניסים לתוכם את כל החיים שלהם (למרות שעכשיו יש מגמה לעבור לאט לאט "לעננים", אבל אנחנו מין הסתם עדיין לא שם וזה יקח כנראה עוד שנים עד שבאמת כל המידע החשוב יהיה ברשת) , אבל בשביל עוד 300-400 שקל מוכנים לקחת את הסיכון שהכל ירד לטימיון ברגע אחד... לא חבל?

לי למשל יש כונן 2TB שמשמש נטו לגיבוי. לא RAID1 אלא גיבוי מלא ונפרד לכל צרה שלא תבוא.

בעת אסון חס וחלילה, זה בהחלט יהיה שווה את ה-400 ש"ח שהוא עלה לי.

פורסם

אני מצטרף לדעות האומרות לגבות החומר ויפה שעה אחת קודם

אתה משחק באש.

מועבר לאמצעי אכסון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים