עבור לתוכן

למידת שפות תכנות מ0

Featured Replies

פורסם

נסה את הספר יסודות מדעי המחשב בשפת C# חלק א' וחלק ב' בהוצעת מבט לחלונות.

אני זוכר שאני ניסיתי ללמוד שפת תכנות בפעם הראשונה מאתרים זה היה ממש קשה.

כשהגעתי לתיכון למדנו עם הספרים האלה והכל פתאום נהיה לי מאוד ברור.

במדריכים בד"כ מסבירים למשל מה זה לולאת while נותנים דוגמה וזהו.

בספר לעומת זאת מסבירים גם כל מיני טכניקות עם הלולאה כמו שימוש בדגל, שימוש בזקיף וכו'

יש דוגמאות והמון תרגילים מה שמאפשר לך להבין את היסודות.

• תגובות 31
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. בנוגע לאיזו שפה כדאי , אין תשובה חד משמעית , האופציות העדיפות הן #C ו- JAVA.

2. בנוגע איך ללמוד , בכל הספריות של את הספרים של "מבוא למדעי המחשב" בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה , הם מאוד ברורים.

פורסם

אני לא שואל איזה שפה לבחור

אני שואל איך הכי קל להתחיל להיכנס לעולם התוכנה

עצה שלי ממה שחוויתי על "עצמותיי":

אל תקשיב לאף אחד - תתחיל ללמוד מאיפה שהכי מעניין אותך. אם מעניין אותך תיכנות עם ממשק (GUI)

וחלונות הייתי ממליץ לך להתחיל עם .Net. שמה אתה יכול להתקדם בצורה מהירה ובקלות. איזה שפה

כדאי להתחיל ממנה? שפה סלחנית וקלה יותר (מתקרבת יותר ל-Python) היא VB .net, שפה קשה יותר

ולא סלחנית היא C#. תתחיל ללמוד מהאינטרנט, לבנות תוכנות ממש ממש פשוטות כמו לחיצה על כפתור מקפיצה

הודעת "Hello world!", משמה אתה יכול להתקדם לכתיבת מחשבון נחמד או כל דבר שעולה לך בראש שתוכל לכתוב בתור מתחיל.

היתרון ב-.Net הוא שאתה רואה את התוצאות באופן מהיר - הכול גרפי ואתה לא צריך לכתוב שורת קוד אחת

בשביל למשל ליצור כפתור בתוכנה. את הקונספט מבינים במהירות.

אם מעניין אותך תיכנות אתרי אינטרנט - עלייך להתחיל מהבסיס וללמוד שפה שהיא לא שפת תיכנות בשם HTML ומאוחר

יותר להתקדם למשל ל-Javascript בשביל ליצור אתר אינטרקאטיבי וחי.

השאלה היא באמת לאיזה תחום אתה נמשך? אתה אוהב ליצור תוכנות עם ממשק או רק לתכנת בחלון קונסול עם פלט טקסטואלי בלבד? או אולי בכלל תיכנות לאתרי אינטרנט?

הדרך הטובה ביותר להגיע ליעד שלך זה ללכת לכיוון שאתה רוצה ולא לאן שמושכים אותך. ככל שתתקדם ותצליח עם מה שאתה רוצה כך המוטיבציה שלך והרצון שלך יגדלו. אני לא זורק את זה סתם באוויר, אני מדבר מניסיון (התחלתי תיכנות מגיל 10 ואף אחד לא הצביע לי מאיפה להתחיל - התחלתי מאיפה שהכי עניין אותי).

אני בטוח שיהיו כאן דעות מנוגדות - אבל מוטיבציה זה היה הבסיס להכול בשבילי.

פורסם

עוד סדרת ספרים מומלצת "c#/java/c על כוס קפה " ועוד ...

אני עכשיו ב c# על כוס קפה , ספר מאוד נחמד שמתחיל ביסודות , אך בלי יותר מידי תרגול ..

פורסם

חייבים תרגול. בלי לתרגל זה כמו ללמוד שפה על ידי למידת דקדוק ותחביר ואז שינון אוצר מילים.

מסכים שמוטיבציה גבוהה הכרחית.

פורסם

למה שמישהו ירצה ללמוד תכנות בלי... לתכנת?

זה כמו לרצות להיות נגר רק בלי נגרות. ספורטאי רק בלי כל המאמץ הזה.

פורסם

חוכמה שבדיעבד ..

כן ברור שצריך לתכנת , בשביל לדעת לתכנת .

הנגר הטוב ביותר לא רק חותך עצים הוא גם משתמש בכלי מדידה , ליטוש , משלב חומרים (מתכות וכדומה ) עם העץ , מתאים את המוצר ללקוח ועוד ..

חוצמזה : יש ספרים עם תרגול ?

פורסם

Python היא אופציה לא רעה כי היא תומכת בהרבה דברים ששווה ללמוד. Oop יש לה הרבה ספריות כולל לבניית gui.

הנקודה החשובה היא שצריך ללמוד כל מני קונספטים בשביל לתכנת לא כולם נתמכים בכל שפה. כדאי גם לחשוב לאיזו רמה אתה מכוון כי יש שפות שמטילות על המתכנת הרבה יותר אחריות, כמו C ויש שפות שהן מה שנקרא batteries included שמצריכות פחות התעסקות עם דברים טכניים.

בכל מקרה, אחרי שאתה לומד את הקונספטים, אתה רואה שהשפה היא רק כלי.

בזמנו אם אני זוכר נכון, אוניברסיטת ת"א עשתה קורס כללי בpython עבור סטודנטים שמתחילים ללמוד מדעי המחשב ועולם התכנות זר להם.

פורסם
  • מחבר

עצה שלי ממה שחוויתי על "עצמותיי":

אל תקשיב לאף אחד - תתחיל ללמוד מאיפה שהכי מעניין אותך. אם מעניין אותך תיכנות עם ממשק (GUI)

וחלונות הייתי ממליץ לך להתחיל עם .Net. שמה אתה יכול להתקדם בצורה מהירה ובקלות. איזה שפה

כדאי להתחיל ממנה? שפה סלחנית וקלה יותר (מתקרבת יותר ל-Python) היא VB .net, שפה קשה יותר

ולא סלחנית היא C#. תתחיל ללמוד מהאינטרנט, לבנות תוכנות ממש ממש פשוטות כמו לחיצה על כפתור מקפיצה

הודעת "Hello world!", משמה אתה יכול להתקדם לכתיבת מחשבון נחמד או כל דבר שעולה לך בראש שתוכל לכתוב בתור מתחיל.

היתרון ב-.Net הוא שאתה רואה את התוצאות באופן מהיר - הכול גרפי ואתה לא צריך לכתוב שורת קוד אחת

בשביל למשל ליצור כפתור בתוכנה. את הקונספט מבינים במהירות.

אם מעניין אותך תיכנות אתרי אינטרנט - עלייך להתחיל מהבסיס וללמוד שפה שהיא לא שפת תיכנות בשם HTML ומאוחר

יותר להתקדם למשל ל-Javascript בשביל ליצור אתר אינטרקאטיבי וחי.

השאלה היא באמת לאיזה תחום אתה נמשך? אתה אוהב ליצור תוכנות עם ממשק או רק לתכנת בחלון קונסול עם פלט טקסטואלי בלבד? או אולי בכלל תיכנות לאתרי אינטרנט?

הדרך הטובה ביותר להגיע ליעד שלך זה ללכת לכיוון שאתה רוצה ולא לאן שמושכים אותך. ככל שתתקדם ותצליח עם מה שאתה רוצה כך המוטיבציה שלך והרצון שלך יגדלו. אני לא זורק את זה סתם באוויר, אני מדבר מניסיון (התחלתי תיכנות מגיל 10 ואף אחד לא הצביע לי מאיפה להתחיל - התחלתי מאיפה שהכי עניין אותי).

אני בטוח שיהיו כאן דעות מנוגדות - אבל מוטיבציה זה היה הבסיס להכול בשבילי.

תודה על התגובה הבונה

בעיקרון אני רוצה ללמוד שפות בשביל שאוכל לבנות משחקים ureal engine כאלה

כי מידול ועיצוב גרפי אני כבר שולט

אבל זה מצריך שליטה מאוד גבוהה בתחום התכנות

אני יראה איך אני מסתדר עם פייטון

פורסם

אתה קצת קופץ מעל הפופיק.

פורסם

למה שמישהו ירצה ללמוד תכנות בלי... לתכנת?

זה כמו לרצות להיות נגר רק בלי נגרות. ספורטאי רק בלי כל המאמץ הזה.

לא התכוונתי לגרור פקדים רק והכול. התכוונתי לכך שאת הממשק הוא מעצב בקלות

מבלי שום צורך לדעת איך זה עובד. את הקוד הוא יכתוב בעצמו.

תודה על התגובה הבונה

כי מידול ועיצוב גרפי אני כבר שולט

אבל זה מצריך שליטה מאוד גבוהה בתחום התכנות

אני יראה איך אני מסתדר עם פייטון

בשביל להגיע לרמה כזו צריך ניסיון של יותר מכמה ימים - הרבה יותר מי זה.

תתחיל עם דברים מאוד פשוטים בכיוון של משחקים. אם באמת באמת זה מה שמעניין אותך

ואתה רואה שאתה אוהב את זה אני מאמין שתגיע לזה - הכול עניין של התמדה, מוטיבציה

ויכולת להשקיע. כמובן, ברמה כזו של משחקים זה לא סתם ניסיון בתיכנות, זה ניסיון של שנים

והמון ידע גם בתחומים אחרים כמו מתמטיקה/גאומטריה.

פורסם
  • מחבר

אני לא אומר שאני רוצה להתחיל לבנות מנועים גרפיים אינטלגנציה וכו' בכמה ימים

אני רק רוצה לרכוש את הידע לא משנה לי כמה שנים יקח

העיקר שבסופו של דבר אני יגיע להישגים

פורסם

כן כן, בדיוק. תתחיל בבסיס. אחר כך תמשיך.

פורסם

אני בידיוק במצב שלך.

למזלי למדתי מעט C בתיכון ככה שאני יודע עד רמה של של לולאות, משם אני רוצה להמשיך.

מה שאני כן יודע, זה שמאוד מאוד חשוב לתרגל בשביל שזה ייכנס למוח. אם ללא תתרגל אתה אולי תצליח לקרוא קוד, אבל לכתוב יהיה לך מאוד קשה. אתה יכול לחפש בגוגל תרגילים, לא משנה התחביר, רק בשביל שתבין בהתחלה את התחביר הבסיסי של השפה שאותה אתה רוצה ללמוד ואת הלוגיקה.

מקווה שהצלחתי לנסח נכון :kopfpatsch: .

שאלה אחרת, לא קשורה:

האם אפשר להרכיב פלאגין של Jquery בעזרת asp.net או רק בעזרת javascript?

פורסם

No thread hijacking!

אם יש לך שאלה לא קשורה, פתח ת'רד חדש בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים