עבור לתוכן

בעיה: דיסק קשיח לא מפסיק לעבוד + בקשה להמלצה לדיסק קשיח חדש

Featured Replies

פורסם

אנשים שלום

1. סביר להניח שהדיסק הקשיח שלי גוסס, אבל אני אחלוק איתכם את הסיפור, ואולי מישהו יציע משהו שלא חשבתי עליו:

מדובר בדיסק קשיח בן כ-4.5 שנים של WD, בנפח 250GB. בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב שלי ממש איטי ובהרבה מקרים מערכת ההפעלה פשוט "קופאת" לכמה דקות, ואז הבחנתי שהדיסק הקשיח עובד הרבה (ה LED האדום בחזית המארז דולק במשך זמן ממושך). נראה כי מערכת ההפעלה לא ממש "תקועה" אלא פשוט ממתינה שהדיסק הקשיח יסיים את פעילותו.

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה עם מערכת ההפעלה (Windows 7), אז התחלתי לסגור תהליכים ושירותים, אבל זה לא עזר. בשלב מסויים שמתי לב שהעתקת קבצים בתוך הדיסק הקשיח הזה לוקחת הרבה מאד זמן, וגם לאחר שההעתקה מסתיימת הדיסק הקשיח ממשיך לעבוד. מכיוון שעל הדיסק הקשיח מותקנת גם מערכת הפעלה Ubuntu, ניסיתי לבצע העתקה של קובץ של כ-300MB בתוך מחיצה ששייכת לדיסק זה, והבעיה חזרה על עצמה (ניסיתי יותר מפעם אחת, ולמספר מחיצות שונות בדיסק). מכאן המסקנה היא שלא מדובר בבעיה עם מערכת הפעלה ספציפית. אני אציין שיש לי גם מערכת הפעלה Windows XP מותקנת על אותו דיסק (סה"כ 3 מערכות הפעלה), וגם שם הבעיה חוזרת על עצמה. בכל שלושת מערכות ההפעלה בדקתי את נושא העתקת הקבצים בתוך הדיסק, ובכולן יש את אותה הבעיה.

הרצתי את כל הבדיקות האפשריות על הדיסק - MHDD, התוכנות לבדיקה של WD - גם ל DOS וגם ל Windows, כל מיני תוכנות אבחון שנמצאות בגירסה האחרונה של UBCD, אך שום תוכנה לא מזהה בעיה בדיסק הקשיח.

בשלב זה אני אציין שקיים אצלי במערכת דיסק קשיח נוסף בנפח 500GB של Seagate. בדיסק זה אין את הבעיה הנ"ל - העתקת קבצים בתוך הדיסק (באותה מחיצה או בין שתי מחיצות השייכות לדיסק) עובדת בצורה תקינה. החלפתי בין חיבורי ה SATA והמתח של שני הדיסקים מתוך מחשבה שאולי הבעיה נובעת מבקר ה SATA או מכבל המתח, אך הבעיה נשארה.

לפיכך אני יכול רק להסיק שהדיסק הקשיח שלי קורס בצורה כזו שלא מזוהה ע"י אף תוכנה, ואין מנוס מלהחליפו.

אני בספק אם מישהו מכיר בעיה כזו, אבל החלטתי לשאול פה בכל מקרה - אולי למישהו יש פתרון שלא חשבתי עליו.

2. בכל מקרה, כדאי שאתכונן לקניית דיסק קשיח חדש, ולכן אני אבקש באותה הזדמנות גם המלצות לדיסק קשיח חדש.

אני לא צריך דיסק SSD או דיסק ענק - נפח של 500GB או 1TB אמורים להספיק לי (ברור לי שיחס הנפח למחיר בדיסקים גדולים יותר טוב יותר). הבנתי שהמחירים הם בסביבות ה-200 ש"ח ל-500GB ועד 280 ש"ח ל-1TB. בסטיקי שבפורום יש המלצות לדיסקים קשיחים, אך הוא עודכן לאחרונה לפני כ-3 חודשים, ואני לא יודע עד כמה דברים השתנו מאז. אגב, לא חשוב לי כל-כך שהדיסק יהיה שקט במיוחד - מבחינתי עדיף דיסק של 7200RPM שהוא טיפה יותר רועש מאשר דיסק 5400RPM שהוא יותר איטי.

אשמח לשמוע המלצות.

תודה.

פורסם

תבדוק ב TASK MANAGER אם ומי טוחן ממערכת או שזה בפנים הדיסק..

צריך להוסיף טורים של I/O כמו בצילום דרך ה VIEW

[attachment deleted by admin]

פורסם

בכל מקרה ה-F3 של סמסונג נשאר הדגם האמין והמומלץ.

פורסם
  • מחבר

תבדוק ב TASK MANAGER אם ומי טוחן ממערכת או שזה בפנים הדיסק..

צריך להוסיף טורים של I/O כמו בצילום דרך ה VIEW

תודה על העצה, אבל עשיתי את זה כבר - השתמשתי ב Process Explorer, שנותן יותר מידע. רוב פעולות ה I/O נבעו מ CSRSS (זהו תהליך של מערכת ההפעלה). הייתי בטוח שמשהו לא בסדר במערכת ההפעלה, עד שבדקתי גם ב Ubuntu (לינוקס) וב-XP, וגם שם הייתה את אותה הבעיה.

בכל מקרה ה-F3 של סמסונג נשאר הדגם האמין והמומלץ.

אז אני מבין שעדיף ללכת על סדרת Spinpoint F3 של סמסונג, כאשר הדגמים המומלצים הם ה-HD502HJ עבור הדגם בנפח 500GB, וה-HD103SJ עבור הדגם בנפח 1TB (שהוא גם משתלם יותר כלכלית).

האמת שסמסונג קצת מפחידים אותי מהסיבה שהאתר שלהם לוקה בחסר - בדף המתאים של כל דיסק קשיח אפילו לא מופיע הדגם של הדיסק. אם הם לא משקיעים כמו שצריך באתר, האם הם באמת משקיעים כמו שצריך במוצר שלהם?

מה לגבי הדיסקים של WD או Seagate? הם נחשבים פחות טובים, או שפשוט המחיר שלהם לא משתלם?

פורסם

CSRSS זה בעיה מאד מאד ישן שאין תשובה ממיקרוסופט למה זה ומתי זה.

אבל זה לא הוא שעושה בעיות שלך.

אידכון

דיון מ 2007, אבל "בעיה" יש כבר הרבה לפני זה..........

http://forum.sysinternals.com/constant-hard-drive-activity_topic10843.html

פורסם
  • מחבר

Ivan, תודה על התגובה. כמו שכבר ציינתי, הבעיה היא לא במערכת הפעלה כזו או אחרת.

בכל מקרה, בקשר ל-Spinpint F3 HD103SJ - מבדיקת ה reviews של לקוחות ב newegg עולה כי לפחות 160 אנשים מדווחים על דיסקים שמגיעים תקולים (DOA), או שמתקלקלים תוך זמן קצר (10 דקות עד 3 חודשים). אני לא יודע אם זה נובע מפגם בתכנון או כתוצאה משליחה לקוייה של newegg (ראיתי תלונות לגבי דיסקים שמגיעים ללא אריזה או סתם זרוקים בתוך קופסה גדולה, כך שהם "קיפצו" במשך כל המשלוח). מעניין אותי לדעת האם בעיות דומות קיימות גם פה בארץ. חשוב לי מאד לקנות דיסק קשיח שיהיה אמין, גם אם זה אומר להוסיף עוד קצת כסף.

פורסם

10 דיסקים קשיחים של סאמסונג עברו תחת ידי (103SJ) ללא בעיות. כמובן שאני לא מדגם מייצג, אבל אני אישית קונה רק אותם. רק זה חסר לי שאשמע על איזו בעיה מבנית, אני בונה עליהם לגיבויים ארוכי טווח.

פורסם
  • מחבר

טוב, בסוף קניתי דיסק של 500GB של WD (דגם WD5000AAKX, מסידרת ה Blue), במחיר של 220 ש"ח. אני יודע שזה לא הכי משתלם (המחיר סביר לנפח הזה, אבל מבחינת יחס המחיר ל GB ברור לי שדיסקים כאלו לא משתלמים), אבל זה היה זה או דיסק של 1TB של WD אבל מסידרת Green במחיר של 350 ש"ח.

בינתיים הבעיה לא חזרה על עצמה, מה שאומר שהבעיה כנראה נבעה מהדיסק הקשיח עצמו. אני אנסה לפרמט אותו מאוחר יותר, אבל אני בספק אם זה יעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים