עבור לתוכן

שינוי גודל מחיצה C לאחר התקנת XP [נפתר]

Featured Replies

פורסם

התקנתי XP על כונן חדש, בהתקנה הקצאתי ל-C רק 10GB (פעם ראשונה שאני מתקין ווינדוס, זה היה נראה לי הגיוני) ואת השאר לכונן E. עכשיו מן הסתם גיליתי שזה ממש לא מספיק ושאני צריך להגדיל את המחיצה.

אני כמובן יכול לפרמט הכל ולהתחיל מההתחלה, אבל כבר התקנתי את כל הדרייברים והתוכנות על כונן C ואם אני יכול להימנע מלעשות את זה פעם נוספת זה כמובן יהיה עדיף. השתמשתי גם בחלק מכונן E והעברתי לשם קבצים מהHD הקודם, אבל אין לי בעיה לאבד אותם.

כאמור זאת פעם ראשונה שאני מתעסק בכל מה שקשור לפירמוט והתקנה של מערכת הפעלה, כך שאם אפשר להסביר דברים כמו לילד זה יהיה עדיף.

תודה מראש.

פורסם

אני לא מבין למה כלל היית צריך לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות, אבל בוא נעזוב את זה בנתיים.

מכיוון שאתה לא יכול "לנסר את הענף שאתה יושב עליו" כל מניפולציה במבנה המחיצות חייב להתבצע offline, כלומר מחוץ למערכת ההפעלה המותקנת.

תיכנס לפה, תוריד את האימג' של ההפצה וצרוב על דיסק או התקן איחסון USB (יש הוראות באתר לפני שאתה רץ לשאול מה צריך לעשות).

הדיסק נותן לך סביבת עבודה עם כל מיני כלי מערכת שמה שאתה צריך משם זה את GParted.

התוכנה דיי פשוטה להבנה ומגיעה עם ממשק GUI שנותן לבצע הפעולות בקלות.

מה שאתה צריך לעשות זה בסה"כ להקטין את נמחיצה הנשייה > להזיז אותה לסוף הכונן > להגדיל את המחיצה הראשונה על חשבון המקום הפנוי שהמחיצה השנייה השאירה.

כל זה ניתן לבצע פעם אחת ואז לתת apply כדי שתוכנה תעשה את העבודה. כח בחשבון שהזזת מחיצה יכלה לקחת כמה שעות בהתאם לכמות המידע וביצועי הדיסק הקשיח.

פורסם

מכיוון שאתה לא יכול "לנסר את הענף שאתה יושב עליו" כל מניפולציה במבנה המחיצות חייב להתבצע offline, כלומר מחוץ למערכת ההפעלה המותקנת.

זה לא ממש נכון. אני לא יודע לגבי xp, אבל בחלונות 7 אין שום בעיה לשנות את גודל המחיצה שעליה מותקנת מערכת ההפעלה (עשיתי את זה בעצמי לפני מספר שבועות).

פורסם
  • מחבר

כח בחשבון שהזזת מחיצה יכלה לקחת כמה שעות בהתאם לכמות המידע וביצועי הדיסק הקשיח.

זה יקצר את זמן הפעולה אם במקום להזיז אני אפרמט ואמחק את המחיצה השניה, אגדיל את הראשונה ואז אצור מחדש את השניה במקום הפנוי הנותר? (כי כאמור אין לי בעיה לוותר על מה שיש במחיצה השניה, אלה סתם קבצים שאני יכול להעתיק עוד פעם בלי בעיה).

פורסם

אם אתה מוחק מחיצה אין שום צורך לבצע format (אני מקווה שאתה מבין מה זה בכלל).

כמוהן שאם לא יהיה צורך להזיז מידע אז הכל יהיה הרבה יורת מהר.

פורסם
  • מחבר

מצטער על האיחור בתגובה, רק עכשיו מצאתי זמן לנסות ולסדר את זה.

הורדתי את התוכנה, צרבתי את הדיסק והעלתי אותו.

מחקתי את המחיצה השניה - הלך בסדר.

ניסיתי להגדיל את הראשונה - הופיעה תקלה (עשיתי save details, אבל אני לא מצליח למצוא אותם עכשיו). חזרתי לווינדוס ראיתי שהכל עובד כרגיל המחיצה הראשונה עדיין על 10GB והמחיצה שמחקתי נעלה, אז ניסיתי שוב לשנות את הגודל.

חזרתי לGparted וראיתי ששם המחיצה הראשונה מופיעה כ55GB בזמן שבווינדוס היא מופיעה כ10GB כמו מקודם. ניסיתי לשנות עוד פעם את הגודל, זה עבד בלי שגיאה אבל שוב בווינדוס זה נשאר אותו דבר. ניסיתי ליצור מחיצה על השטח הנותר וזה עבד (גם בווינדוס זה נראה תקין), אבל כאמור המחיצה הראשונה והסיבה שבגללה אני עושה את כל זה מסרבת להשתנות.

ככה זה נראה עכשיו:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני אולי לא כ"כ מעודכן אבל ישנם 2 דרכים פשוטות:

1. שימוש בתוכנה ייעודית. אני השתמשתי בעבר בpartition magic על מנת לשנות גודל מחיצה (נאמר העברת 30GB מ-D ל-C)

2. יצירת קובץ image של כונן C, מחיקת 2 המחיצות, חלוקה מחדש של המחיצות ופריסת ה-image מחדש. כמובן שתצטרך מדיה אחרת לאחסן

את קובץ ה-image.

פורסם

^ על מה אתה מדבר? למה לסבך כל כך משהו כזה פשוט?

לפתוח הדיון: תעלה את המחשב שוב מהlive CD, תתחבר לאינטרנט ותעלה תצלום מסך של GParted לפה. לא אמורה להיות שום בעיה לבצע resize במערכת הנוכחית.

פורסם

האפשרות הראשונה שהצאתי היא בערך מה שאתה מציע.

פורסם
  • מחבר

here's the screenshot

[attachment deleted by admin]

פורסם

שאתה ב XP תיפתח חלון של COMMAND ובחלון הזה לריץ:

DISKPART

ENTER

EXTEND FILESYSTEM

ENTER

ואחרי זה גומר ליבדוק מה אומר ה XP על הגודל של מחיצה.

(זה היה הרבה שנים פקודה סודי, ואולי היום זה כבר מופיע בעזרה של DISKPART של XP)

***** בדקתי ב XP וזה סודי גם היום *****

פורסם
  • מחבר

שאתה ב XP תיפתח חלון של COMMAND ובחלון הזה לריץ:

DISKPART

ENTER

EXTEND FILESYSTEM

ENTER

ואחרי זה גומר ליבדוק מה אומר ה XP על הגודל של מחיצה.

(זה היה הרבה שנים פקודה סודי, ואולי היום זה כבר מופיע בעזרה של DISKPART של XP)

***** בדקתי ב XP וזה סודי גם היום *****

עשיתי בדיוק את זה וקיבלתי:

there is no volume selected.

please select a volume and try again.

אז בחרתי עם select volume 1 (לפי הlist זה המתאים), ועשיתי שוב וקיבלתי:

diskpart failed to extend the volume.

please make sure the volume is valid for extending.

פורסם

אם היית עושה מה שאמרתי כבר היית מסיים.

פורסם

מתברר שאי אפשר על דיסק מערכת.

אפשר לחבר דיסק למחשב אחר ואז לריץ עליו את הפקודה DISKPART

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים