עבור לתוכן

מארז K62B המאוורים שלו לא מהירים מדי.

Featured Replies

פורסם

האם למישהו יש את המארז המדובר? גם אצלו אולי זה כך.

• תגובות 30
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה עלה כבר במספר פוסטים. מחוברים לספק או ללוח?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג. אז דבר זה מהיכן נובע שמחוברים ל..?

הפעלתי את כל מה שניתן על 100 אחוז ב SpeedFan . אין שום הבדל ,הכל נשאר אותו דבר מבחינת המאווררים של המארז.

http://www.up2me.co.il/images/55538690.jpg

בסימון בחץ האדום לאן זה שייך?

אגב, הליבות של המעבד די חמות . במאמץ מגיע גם ל 70 איפלו קפיצות ל72 . קירור מוגן 2 .

http://www.up2me.co.il/images/1134746.jpg

( במנוחה)

בהרצת OCCT מגיע גם ל72 מעלות.

פורסם

המעבד בOC ?

הגדרת מתחים ידנית ?

מתח = חום.

האם המעבד בOC על המתח המינימלי הדרוש ליציבות ?

איך בדקת מאמץ ?

פורסם
  • מחבר

החנות עשתה את האוברקלוק .המעבד על 4.3 (2500K ) קירור מוגן 2 .

מאמץ על ידי משחק או OCCT הטמפרטורה הכללתי של המעבד בסדר, אבל הליבות מטפסות ל67 וקפיצות גם ל72 .

ראה לינקים הודעה לפני, המתח 1.367 לפעמיים גם על 1.38 .

בOCCT המתח 1.39 ו1.40 ( אולי זה סוג של קיראה שקופץ כך גם במנוחה ) .

פורסם

קשה לי להאמין שהחנות משקיעה זמן לעשות לך OC יעיל.

רוב הסיכויים שהמתח גבוה יחסית למה שהOC צריך.

אם אתה רוצה שזה יעשה כמו שצריך, עשה זאת בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אבל על המתח המדובר אני חושב שהמוגן יכול להתמודד לא?

אין לי בעיה להכנס לביוס ולהוריד טיפה את המתח, ולראות אם יהיה אכן גם יציב.

פורסם

אם אתה רוצה OC טוב ומוצלח אתה חייב לנהל תהליך בו אתה מוצא ומגדיר ידנית את ההגדרות הרלוונטיות ואת המתחים למעבד וללוח.

OC מוצלח הוא מקסימום תדר במינימום מתח שנדרש ליציבות מלאה, ששומר על יחס תדר/מתח יעיל.

יש נקודה בה כל קפיצה בתדר דורשת יותר תוספת מתח מהקפיצה הקודמת.

הנקודה הזאת היא הSWEETSPOT שאליה כדאי לשאוף במידה וחשוב לך ביצועים/יציבות/וחיים ארוכים.

את התהליך למצוא את הSWEETSPOT עושים פעם אחת.

ברגע שאתה מוצא את ההגדרות אתה רושם אותם או זוכר אותם, וגם שומר אותם כפרופיל בביוס.

יש הבדלים בין מחשבים עם OC טוב (על פי ההגדרה שלי) למחשבים עם OC קיצוני ולא יעיל עם מתחים מוגזמים.

יש הבדלים ביציבות לאורך זמן, הסיכוי לנזקים מצטברים, ואורך החיים של המעבד/לוח.

עדיף לך ללכת בשביל הזהב של הOC ולישון בשקט.

כרגע רוב הסיכויים שהלוח שלך מוגדר לתת מתח אוטומטי למעבד (או ידני אבל מוגזם).

וזה בOC חטא גדול, כי המתחים שהלוח יתן יהיו גבוהים ממה שצריך וגם לא תמיד עקביים.

ואולי אני טועה.

אולי מי שעשה לך את הOC בחנות עשה את זה מצוין.

גם זה יכול להיות...

אני מציע לוודא את העניין ולקחת אחריות על זה בעצמך.

מספיק שמחר מסיבה כזאת או אחרת אתה מאבד הגדרות ביוס, וכבר אתה לא יודע מה לעשות עם הOC.

פורסם

PRIME 95 גם אחלה תוכנה למאמץ !

קיצר קודם כל תמצא את הנק שבה המעבד יעבוד באותו תדר במתח יותר נמוך בלי נפילות קריסות של המערכת !

כתוצאה מכך החום הנפלט ירד וכך הטמפ ,לדעתי 72 במאמץ מוגזם ל מוגן 2 אבל אולי אני טועה עוד ב K62 !

כל המאוררים עובדים ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל ,תודה על העזרה..

יש בתוכנת הלוח האם גם OC בלחיצה ( עד 4.1 ) , ככה שגם אם התאפס .

רגע, במעבד הנלמד אאפשר לשחק רק עם המתח והמכפלה? ( כפי שדווקא יצא לי לעשות במחשבי הקודם עם AMD בעל מכפלה פתוחה ) .

טוב נכנסתי לביוס, אמממ כאן זה קצת יותר מסובך. נראה בהמשך.

אם יש מתח אוטומטי, לבטל אותו ,נכון?

בתדר של 4.3 כמה מתח החברה כאן הגיעו? לפחות לדעת בערך.

יש לציין שבמאמץ הגעת הליבות גם ל72 מעלות ( שוב,הטמפרטורה הכללית דווקא טובה ) זה במצב של חדר ללא מזגן וחום כפי זמננו. בכל אופן, במצב כזה זה סכנה למעבד?

עכשיו, לגבי המאווררים שבמארז ,אם הם על מהירות די קטנה ,זה יכול לגרום שכך המעבד יעלה בטמפרטורה?

ולזה שמעלי ,כן כולם עובדים. ולמשל המאוורר האחורי אם מקרבים את המארז לקיר רואים את תזוזת כנפי המאוורר בקלות, אני חושב גם אפשר לעצור אותו ביד די בקלות. ( זה לא כזה איטי ממש ממש ,אך זה לא כמו מהירות טובה ורגילה שאני מכיר ) .

פורסם
  • מחבר

כרגע שיחקתי (זה השימושי הכי כבד שאני עושה במחשב ) הליבות לא עברו את ה65 מעלות, אין מזגן וחום של הקיץ .

את האמת אין לי כוח להתעסק בכל זה. ממלא יש לי אחריות 3 שנים... כולל על האוברקלוק.

ותגידו על הכרטיס מסך 570 כולל OC מהמפעל והקירור הרגיל הזה שמוציא אוויר מהמארז.

במנוחה עומד על 40 . ומאמץ השיא זה 85 ,זה בסדר?

פורסם

אחריות לא מכסה מסכים כחולים וקריסות פעם ביומיים.

היא גם לא מכסה מעבד שכבר לא מסוגל לעשות OC באותם נתונים אחרי שנה שנתיים כי המתח קרע לו את הצורה.

קצת יראת שמיים... :lol:

פורסם
  • מחבר

קודם כל אין שום קריסות. אם יהיה נדבר.

כל עוד הטמפרטורה בסדר, אין בעיות. בנתיים לא עובר את 65 .

כמובן שהייתי רוצה להוריד טיפה במתח ולראות מה קורה , מקסימום אפשר תמיד להחזיר. נראה כבר.

פורסם

כשהמעבד עובד במתח גבוה משמעותית ממה שהוא יכול לעבוד באותו התדר, או בתדר מאוד קיצוני שדורש מתח גבוה, המעבד מתרחב!! עם הזמן.

יש אנשים שמומחים יותר ממני, שממליצים על OC הדרגתי בו מעלים תדר ומתח בשלבים ולכל שלב נותנים כמה ימים של עבודה מאומצת (עם PRIME 95 ברקע על PRIORITY נמוך למשל כדי שלא יפריע לעבוד).

ככה הם מאמינים שמגיעים ליעילות ויציבות מירבית.

לא יודע כמה זה נכון, אבל אני עושה שניים או שלושה שלבים הדרגתיים עם הקפדה על מתח מינימלי ליציבות.

וכל המעבדים בOC שלי מאז הCELERON 300MHZ הגיעו לשיבה טובה ויציבות מעולה.

חלקם עדיין עובדים אצל אנשים דלי אמצעים שנזקקו לתרומת מחשב.

נתקלתי לא פעם ולא פעמיים באנשים עם מערכות מאותגרי יציבות בOC שבמשך הזמן גם איבדו את היכולת לעבוד באותם מתחים ודרשו יותר כדי לשמור על יציבות עד כדי איבוד היכולת לעבוד באותו תדר.

שלא לדבר על המסכים הכחולים והקריסות הלא מובנות שלפעמים גם אחרי ביטול הOC והתקנת וינדוס חדש עדיין ממשיכות.

אם חשוב לך שהמחשב יהיה ROCK SOLID במשך שנים רבות, תשקיע בOC את המעט זמן יחסית שזה דורש.

אולי אני קצת מגזים, אבל יש בזה לא מעט אמת ועדיף ללכת בשביל הזהב.

זה כמו שאלוהים נותן לך תורה ואומר לך מה הכי טוב בשבילך, לא תעשה ?

(לא רוצה להיכנס לויכוח, רק מסביר לך בשפת היהדות)

ואני לא משווה את עצמי לאלוהים חס וחלילה, אני אומר שיש נכון ויש לא נכון, יש ידע רחב ומבוסס וממנו צריך ללמוד מה לעשות ומה לא.

אם אתה רוצה לעשות OC כמו שצריך פתח דיון בפורום OC, ושם יעזרו לך להתגייר לOC האמת ולשמור תורה ומצוות.

פורסם
  • מחבר

כמובן שדבר פשוט זה מובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים