עבור לתוכן

שורה של לדים והאחרון חלש? התאוריה שלי הגיונית?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש לי שורת לדים (32 במספר) המחוברים ל3V בחיבור מקבילי.

האחרון בניהם (שמחובר בישירות לפלוס) חלש, כל השאר חזקים.

החלפתי לד וגיליתי שעדיין הוא חלש, ומפה הבנתי שמדובר במעגל ולא בלד עצמו (תנצבה ללד שזרקתי לפח בלי סיבה).

אז הרי ידוע שהזרם עובר מהאנודה לקתודה, מהמינוס לפלוס לא? אז יכול להיות שכל העומס עובר ללד האחרון ובגלל זה הוא חלש מכולם?

זאת בעיה ידועה? אני צודק בתאוריה בכלל?

תודה רבה!

פורסם

בחיבור מקבילי אין "ראשון" או "אחרון", כי כולם מקבילים, וכולם מחוברים ישירות לפלוס (או למינוס, תלוי במה שעשית) כנראה שאתה לא מחובר בחיבור מקבילי.

פורסם

מחובר נגד בטור לכל לד ?

פורסם

גם אני מסיק מההתייחסות ללד כלשהו כ"אחרון" ו"מחובר ישירות לקתודה" שהחיבור כלל אינו מקבילי. עם זאת, גם בחיבור טורי אין סיבה שתתרחש תופעה כזאת - אם הלדים זהים מפל המתח על כל אחד מהם אמור להיות זהה גם בחיבור כזה. מר פותח הדיון, אתה מוכן להסביר יותר טוב (או עדיף, לצרף תרשים) איך המעגל בנוי?

פורסם

אני לא רואה נגדים

לא מחברים לדים ישירות למקור מתח

צריך נגדים בשביל להגביל את הזרם

פורסם
  • מחבר

אין לי, מה אני יעשה.

פורסם

אם כמו מספיק גדולה של לדים, ההתנגדות של החוטים וכו' מתחילים להיות משמעותיים

זה אומר שייתכן שהלד שמקבל מתח הכי קרוב למקור המתח נשרף קצת (כי הוא מקבל את המתח הכי גבוה לפניי שנופל מתח אל ההתנגדות של החוטים) ואז הוא דולק חלש יותר מהאחרים

וחוצמזה, אם אתה הגעת למצב שיש נפילת מתח משמעותית אל החוטים זה אומר שיש לך שם זרם דיי גבוה, תבדוק שאתה לא מעמיס יותר מדיי את הספק, ושהחוטיןם לא חמים (במיוחד שכל זה נמצא בתוך קרטון)

אני ממליץ שתפרק את כל מה שבנית (תחתוך את החוטים ותלחים את הקצוות החתוכים שחור אם אדום כדיי להפוך לחיבור בטור, לא צריך לפרק הכול לגמרי) כדיי להפוך את כל זה לקבוצה של מעגלים טוריים, ובכל אחד כזה תשים נגד

ל vic07 : אם המתח הוא באמת 3V, אין ממש אפשרות לחבר לדים בחיבור לא מקבילי. המתח חייב להיות גבוה יותר כדיי לחבר בטור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים