עבור לתוכן

האם אינטרנט אקספלורר הוא חלק ממערכת ההפעלה בחלונות 7 בדומה לחלונות XP וויסטה?

Featured Replies

פורסם

אני שואל זאת, כיוון שלהבדיל מפיירפוקס, כאשר שדרגתי את אינטרנט אקספלורר בחלונות 7 שלי מ-8 ל-9, ההתקנה דרשה ממני לסגור איזה מיליון תוכנות במחשב שלי (ראו קובץ מצורף), ולאחר מכן להפעיל את המחשב מחדש.

דבר שכזה לא היה קורה אם אינטרנט אקספלורר בחלונות 7, לא היה חלק מובנה במערכת ההפעלה, אלא תוכנה נפרדת כמו במקרה של Windows Live Mail שהיא תוכנה נפרדת מחלונות 7 בניגוד ל-Outlook Express שהיא חלק מובנה בחלונות XP.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מוזר, הרי הועלו תלונות על מיקרוסופט, על זה שהיא משלבת את אינטרנט אקספלורר כחלק ממערכת ההפעלה שלה. ועל פי מה שכתוב בויקיפדיה אודות אינטרנט אקספלורר, בחלונות 7 קיימת אופציה להסיר את אינטרנט אקספלורר לאחר תלונות שהתקבלו מהאיחוד האירופאי.

פורסם

1. קיימת אפשרות להסיר את IE זה לא אומר שהוא לא מגיע מותקן עם המערכת (כפי שראית בעצמך). האפשרות להסיר את הדפדפן לא הייתה קיימת בעבר, לפחות לא באופן של בחירת הרכיב והסרתו באופן קל מתוך מערכת ההפעלה, וזה למעשה ה"חידוש".

2. מה שמוסר היא רק מעטפת ה"דפדפן" (iexplorer.exe). מנוע הרינדור Trident שמניע יישומים רבים אחרים במערכת ההפעלה (ובין היתר מהווה את הליבה ל-IE) נשאר כמובן.

פורסם
  • מחבר

כלומר בגרסה האירופאית של חלונות 7 אשר משווקת באירופה, לא מותקן אינטרנט אקספלורר כברירת מחדל, ובגרסה שנמכרת בישראל, הוא כן מותקן?

פורסם

עד כמה שאני יודע, אין גרסה אירופית. זה היה בתכנון אז נגנז אי שם בדרך.

וזה גם ממש לא משנה אם המערכת מגיעה עם או בלי IE מכיוון שניתנת לך האפשרות להסיר אותו אם אינך משתמש בו (מה שהיה קשה יותר במערכות הקודמות).

בכל מקרה מדובר רק במעטפת הדפדפן למנוע ה-Trident שעומד בבסיסם של יישומים נוספים של המערכת. את המנוע עצמו הייתה מכילה גם הגרסה האירופית, אם הייתה יוצאת לפועל, מכיוון שהסרתו תפגע בתפקוד התקין של מערכת ההפעלה.

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור כל כך אבל אם לא יגיע דפדפן עם המערכת יהיה יותר קשה לגלוש באינטרנט ולהוריד דפדפן אחר

פורסם

יכול להגיע (IE, או כל אחד אחר, או כולם), רק בקובץ התקנה.

פורסם

giloman, בן כמה אתה?

גם בתקופה שלא הגיע דפדפן כחלק ממערכת ההפעלה (בסה"כ לפני 16 שנה) ניתן היה להוריד אותו בFTP. אין פה שום קשר לאינטרנט, זאת בסה"כ תכונה.

פורסם

כן, כן, ומשתמש ביתי ממוצע ממש יודע איך משתמשים בFTP שלא דרך הדפדפן. ::)

פורסם

באותה תקופה קהל ה"משתמשים הביתיים" היה מורכב מאנשים מאוד שונים בהשוואה להיום.

אל תשכח שגם כל לקוח חדש אצל ספקית היה מקבל תקליטור/תקליטון התקנות שכלל דפדפן בין היתר.

פורסם

מצטער, גם אני לא הייתי יותר מידי מחובר ל"סצנה" באותה תקופה. אתה מוזמן לשאול גם אותי בן כמה אני.

מה שהיה באותה תקופה רלוונטי לאותה תקופה. עכשיו המצב הוא אחר, וזו המציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים