עבור לתוכן

טרנד המחאות

Featured Replies

פורסם

אתה רוצה להתייחס לטענות שלי או לזרוק את השטויות שלך ולהרגיש טוב עם עצמך? אם תטרח לקרוא את מה שכתבתי תראה שהתייחסתי למובילי המחאות שתופסים נושא שהוא בעיה אמיתית (בניגוד לבלגנים שהחברה האלה עושים מול גדר ההפרדה, ושם הם באמת לא מעניינים אף אחד) וכך מובילים אחריהם אזרחים שרק רוצים להפגין על הבעיה, בלי כל האג'נדה שמקדמים בשמה. ההוראה לחקור את הרב דב ליאור יצאה מהפרקליטות, לא מהמשטרה.

• תגובות 112
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיבה נוספת - נתניהו נלחץ ולחיץ. בדרך כלל מי שעומד מולו ולא ממצמץ ראשון יקבל מה שהוא רוצה, זוהי לדעתי אחת הסיבות לתזמון של שביתת הרופאים והעובדים הסוציאלים דווקא בקדנציה שלו.

זהו שלא. נתניהו פשוט זורק בננה מעל לגדר כדי שהקופים ירגעו.

פורסם

אני בהחלט מוכן להתייחס לטענות שלך, ברגע שתבסס אותן. אני לא יודע מה איתך, אבל לא שמתי לב שהאנשים הבולטין במחאות הדיור הם אנרכיסטים מוכרים כלשונך.

ורק כדי לוודא שאני מבין אותך, כל שנתיים וחצי קמים מרבצם כל מיני משועממים ומחליטים שכדי לעורר קצת עניין הם מפילים את הממשלה?

פורסם

לטענתך השניה - למה משועממים? יש הרבה מה להרוויח מזה. בקשר לטענתך הראשונה - את האמת, צריך לפתוח עיניים טוב טוב כדי לזהות את זה. אני אישית שמתי לב לזה כשראיתי באחת ממהדורות החדשות פרצוף שנראה לי קצת מוכר. חיפשתי בזכרוני (ובגוגל ;D ) ונזכרתי שבפעם האחרונה שראיתי אותו הוא עמד על גג ב"נבי צאלח" בתור מתצפת והכווין אלי זורקי אבנים מהכפר בעת הפגנת יום השישי הקבועה שם (הייתי במילואים למקרה שזה לא מובן) התחלתי לחפש בגוגל על דמויות מובילות שם (במיוחד אלו שנעצרות על התפרעויות) וראיתי שיש לא מעט "חברה" כאלה.

פורסם
  • מחבר

למר דביר היקר,

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני בן 33, עושה שכר 5 ספרתי (ואין 1 בהתחלה), ובכל זאת לא יכול אפילו לחשוב על רכישת דירה. אה כן, אין לי ילדים, אני לא טס יותר מידי לחו"ל, לא קונה בגדי מעצבים או כל מיני דברים כאלה.

אז נכון, אני יכול לקנות דירה אי שם בפריפריה, לשלם משכנתא שתהיה שווה לשכר הדירה שאני משלם היום (בגבעתיים, לא במרכז ת"א), ולהוסיף לעצמי עוד 1000 ש"ח הוצאות דלק בשבוע (שלא לדבר על ירידה באיכות החיים בגלל גידול משמעותי בזמן שאני מבלה בדרכים).

וותר על רכב אתה אומר? אין בעיה, אני אגור בבנימינה בלי רכב ואסע (עוד יותר זמן בדרכים) בתחבורה ציבורית. ברגע זה הפכתי לאסיר בביתי בסופי השבוע, כי במדינת ישראל אין תחבורה ציבורית בשבת.

מה יגידו זוגות צעירים עם ילדים שצריכים להוסיף כ-2500-3000 ש"ח בחודש תשלום לגן ילדים (לכל ילד)?

דבר נוסף ואחרון, כל המחאות האלה קשורות זו לזו - יוקר המחיה בישראל. יקר לחיות פה ביחס למשכורות במשק. הכלכלה הישראלית היא מצד אחד כלכלת שוק חופשי (או במילים אחרות, אין פיקוח על הרבה מאוד דברים) ומצד שני השוק (בהרבה מאוד תחומים) סגור לייבוא. מה קיבלנו? כל מיני חברות כמו תנובה שמחזיקות אותנו בביצים (וחברותיה לקרטל שאין להן סיבה להוריד מחירים) ועושקות אותנו. בנוסף הממשלה לוקחת מס מטורף על דברים כמו דלק, בעוד שמהחברות לוקחים מס של 18%. מי מאיתנו משלם מס הכנסה כ"כ נמוך?

אז בוקר טוב, אנשים לא בוכים סתם.

חבל שהתייחסת רק לנושא של מגורים בתל אביב.

לעניין, אני בן 22, ובניגוד אליך דווקא יכול לחשוב על דירה. למעשה, אחד החברים שלי, בגילי ועם משכורת דומה לשלך, קנה את הדירה הראשונה שלו לפני חודש. צר לי להגיד לך, אבל אם אתה מרוויח משכורת של 5 ספרות (ואין 1 בהתחלה), חי בסגנון החיים הספרטני שציינת, ועדיין לא יכול לחשוב על קניית דירה, כנראה שיש משהו לא נכון בהתנהלות הכלכלית שלך.

ומה זה "אסיר בסופי שבוע"? אתה מצפה מהממשלה לפעול להקים פאבים בבנימינה? בכל אופן, לבנאדם עם המשכורת שלך לא צריכה להיות בעיה לתחזק אוטו/אופנוע. לגבי צעירים, אם הם בוחרים לא לגור עם ההורים, הם יכולים לגור גם בחיפה/באר שבע/ראשל"צ (תלוי איפה הם לומדים/עובדים), כולן ערים עם שכר דירה נמוך מבתל-אביב, ויש בהן מה לעשות בסופ"ש.

בנוגע לתחבורה הציבורית בשבת - מסכים איתך. עם זאת, המחאה לא עוסקת בכך (וחבל, כי לכך דווקא יש פתרון שניתן ליישום באופן מיידי).

זוגות עם ילדים מרוויחים בדר"כ 2 משכורות. בנוסף, אנשים צריכים להתחשב במצבם הכלכלי לפני שהם רצים לעשות ילדים.

מסכים גם לגבי אותן חברות שציינת שמחזיקות אותנו קצר. קיבלתי חינוך כלכלי בבית שנוטה לקפיטליזם וחוסר התערבות בשוק, ועם זאת יש רגולטור, והוא יכול (צריך) לפעול בנוגע לעניינים האלה. קרטלים בישראל אינם חוקיים, ואם יש הוכחות לכך, הרגולטור יכול לסגור את החברות, ואף להטיל על בעלי החברות איסור לפתוח עסקים נוספים. הבעיה היא שקשה (לאור המצב) להוכיח שקיים קרטל.

המחאות התעסקו נקודתית בקוטג', ולא במצב הנ"ל ובהצעת פתרון, וזה חבל. פיספסו את המטרה.

אז בוקר טוב, אנשים לא בוכים סתם.

לפעמים כן ולפעמים לא, אבל להתבכיין בלי להציע פתרון זה טיפשי. במיוחד אם בעקבות הדמגוגיה גם ההסתדרות תתערב בעניינים שלא שלה, ואז יגרם נזק של מיליונים למדינה (אבל אולי המקום של הבעיה שלי עם ועדי עובדים, שמגיעה מחינוך מהבית, צריך להיות בפוסט אחר).
פורסם

חבר'ה, וואיי תפסיקו לדבר כאן על שמאל או ימין, טחנתם כבר את הראש על זה!! זה מחאה של כלל תושבי ישראל!

וכן, טוב שהתקשורת לא מורידה את זה מסדר היום, שהליכוד יראו שהם בסכנה וכדאי להם להזדרז.

מצד שני, אי אפשר להאשים את הליכוד בכל העלאות האלה, יש עיוותים מסויימים בכל הבירוקרטיה הזאת שמקשה על הממשלה לנהל אותו כפי שהיא רוצה.

בכל מקרה, להפגין - אסור להפסיק.

פורסם

חבל שהתייחסת רק לנושא של מגורים בתל אביב.

לעניין, אני בן 22, ובניגוד אליך דווקא יכול לחשוב על דירה. למעשה, אחד החברים שלי, בגילי ועם משכורת דומה לשלך, קנה את הדירה הראשונה שלו לפני חודש. צר לי להגיד לך, אבל אם אתה מרוויח משכורת של 5 ספרות (ואין 1 בהתחלה), חי בסגנון החיים הספרטני שציינת, ועדיין לא יכול לחשוב על קניית דירה, כנראה שיש משהו לא נכון בהתנהלות הכלכלית שלך.

ומה זה "אסיר בסופי שבוע"? אתה מצפה מהממשלה לפעול להקים פאבים בבנימינה? בכל אופן, לבנאדם עם המשכורת שלך לא צריכה להיות בעיה לתחזק אוטו/אופנוע. לגבי צעירים, אם הם בוחרים לא לגור עם ההורים, הם יכולים לגור גם בחיפה/באר שבע/ראשל"צ (תלוי איפה הם לומדים/עובדים), כולן ערים עם שכר דירה נמוך מבתל-אביב, ויש בהן מה לעשות בסופ"ש.

בנוגע לתחבורה הציבורית בשבת - מסכים איתך. עם זאת, המחאה לא עוסקת בכך (וחבל, כי לכך דווקא יש פתרון שניתן ליישום באופן מיידי).

זוגות עם ילדים מרוויחים בדר"כ 2 משכורות. בנוסף, אנשים צריכים להתחשב במצבם הכלכלי לפני שהם רצים לעשות ילדים.

נלמד קצת חשבות שכר. נניח משכורת 20,000 ברוטו = 13,000 נטו אחרי מס הכנסה, מס מימון חרדים (ביטוח לאומי) וקופות חסכון. צריך רכב, נכון? לא כיף לחכות שעה לאוטובוס מטונף שנוסע שעתיים 30 ק"מ. בוא נוסיף ליסינג שברולט קרוז. ירדנו ל-11,700. עכשיו צריך לחיות, נכון? שכר דירה 3,000 (אני מניח), אוכל, מים, חשמל (שמאוד התייקרו), הוצאות מסביב. מה נשאר לו? מאיפה הוא יחסוך 400,000 ש"ח מקדמה?

בוא ניצא לפריפריה. עבודה יש? אם חלום חייך להיות פועל במפעל, כן. תחבורה ציבורית יש? בקושי. חסכנו 2,000 ש"ח דירה והוספנו 2,000 ש"ח הוצאות רכב. מה עשינו בזה?

אתה לא מבין שהמחירים עלו מאוד בכל הארץ, הוצאות מחייה מאוד התייקרו, אבל משכורות נשארו אותו דבר בדיוק. לצאת לפריפריה זה לא פיתרון כי אין עבודה ואין תחבורה ציבורית.

פורסם

יש עבודה בפרפריה, תחפש כמו שצריך.

זה שאתה מכיר רק ת"א ובטוח ששם מרוכז כל שוק העבודה (מה שנכון חלקית, אבל רק חלקית!)

זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אני גר באשדוד ונוסע כל יום לראשל"צ לעבוד.

אשדוד:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A9%D7%93%D7%95%D7%93

ראשל"צ:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%9F

הערים הגדולות בישראל.

מרחק בין הערים: 30 ק"מ~

תחבורה ציבורית בין הערים:

רכבת - אין. אוטובוס - יוצא ב-5:55 ו-7:00 בלבד. זמן נסיעה באוטובס: שעה וחצי. זמן ברכב: 20 דקות.

הוצאות שלי: 1,000 ש"ח דלק כל חודש ברכב שעושה 1:17.

מצאת למי להגיד חפש כמו שצריך. יודע כמה זמן חיפשתי? העיקר לדחוף את האף ולהגיד משהו.

פורסם

לפותח הדיון. אתה באמת במיעוט אם אתה חושב שהמחאות האלו מיותרות.

כנראה שבאמת עשית את עיסקת חייך עם הדירה אבל יש הרבה שלא מצאו את עיסקת חייהם. ובכלל למה אני צריך את עיסקת חיי כדי למצוא דירה?

המחירים בארץ מרקיעי שחקים ולא רק בתל אביב. המשכירים למדו שיטה. אין פיקוח יאללה בוא נעלה מחירים תמיד יהיה הפראייר שישלם.

ומה עם המאבק ביוקר המחיה? לא ראיתי שהזכרת אותו. שם אתה גם חושב שהכל דבש?

"אנשים אוהבים לבכות"? נראה שאתה באמת חושב ככה! עצוב מאוד שיש אנשים אטומים כמוך במדינה הזו.

בגלל אנשים כמוך המדינה שלנו נראית ככה.

אתה יושב לך במגדל השן של עצמך. "עשיתי את עיסקת חיי" ע-ל-ק.

גונבים אותנו על ימין ועל שמאל ללא קשר להשקפה הפוליטית כל טייקון מנסה עלינו את שיטת המצליח.

עושים עלינו קופות בכל תחום בחיים ואתה חושב שאנשים במדינה שלנו אוהבים לבכות.

קבלנים למדו שיטה לבנות דירות של מינימום 4 חדרים. דירות יוקרה שאינן בהישג ידם של הצעירים אף אחד לא פוצה פה ולך זה נראה תקין.

גונבים מניצולי שואה ועושקים קשישים ולך זה נראה תקין.

מוצרי המזון והמחיה בכלל מרקיעי שחקים ולך זה נראה תקין.

"הייתי נותן להם יותר כסף" ב-ט-ח אבא שלך רוטשילד. זה הפתרון שלך כסף. מחאה...בוא ניתן כסף. עוד מחאה יאללה בוא ניתן עוד כסף.

מה...נגמר הכסף? טוב, ניתן מיסים יותר גבוהים, הרי אין כסף. ולך זה נראה תקין.

הממשלות בדורות האחרונים, במקום לעקור בעיות מהשורש מרדימות את הציבור בוועדות למיניהן.

טייקונים וקרטלים מרדימות את הציבור במבצעים ואחרי זה מחזירות לעצמן את הכסף מהדלת האחורית.

ומאיפה אתה שואב את הידע שלך, מהתקשורת... וואו איזה מקור ידע בלתי נלאה הא?

התקשורת אותה קנו אותם טייקונים ואנשי הון מקורבי ממשלות, אותם אנשים מרדימי ציבור, אותה תקשורת שעסוקה ברייטינג מתובל בפוליטיקה.

ממנה אתה שואב את המידע שלך.

אז כן במחאת הדיור למשל יש לקרן לישראל חדשה נגיעה וגם למר"צ וכן לעוד גופים שמאליים. אז מה!

מחאה חברתית היא מחאה חברתית. נקודה.

אז הם רוכבים על הגל נו...

לא איכפת לי. העיקר שתהיה תוצאה. שיבואו מצידי גם כהניסטים ואנשי בל"ד זה לא מעניין אותי. אני רוצה צדק חברתי.

אז אם אתה חושב שהמחאות לא מוצדקות ואנשים במדינה הזו אוהבים לבכות, תישאר בדירת "עיסקת חייך". רק תעשה טובה,

אל תבלבל את המוח.

פורסם

:yelclap::goodposting:

פורסם

המצע המדיני כהתנהלות כוללת במדינתנו ממש בעיתית.

כאשר איזה מנהיג ערבי עלום שם מאשים את ישראל בעלילות מעלילות שונות כולם קופצים ומאשימים אותו שהוא מסיט את הבעיות הפנימיות שלו לכיוון ישראל.

כשהמנהיגים שלנו עושים את אותו הדבר (וביבי מומחה גדול בהפחדות) אז עצימת העיניים היא בהתאם למצע המדיני, קרי :

אם הימין בשלטון ,הימין קם וצועק "מזימת השמאל"

ואם השמאל בשלטון ,השמאל קם וצועק "מזימת הימין"

כל מה שאנשים באמת רוצים ,כשלא שוטפים להם את המוח, זה פינה קטנה, שקט וקצת בטחון כלכלי לעתיד.

ולכן טוב מאד שזה מה שאנשים קמו לחפש.

אז במקרה זה נפל במשמרת של ביבי. היות והוא דיי בא והולך, סטיסטית הסיכוי לכך גבוהה...

זה לא אומר שהבעיה לא קיימת.

ואם אני כאדם נשוי העובד כמהנדס הנשוי לרופאה לא יכול להביא ילדים לעולם ברמה הכלכלית אז כנראה שמשהו באמת מסריח פה.

פורסם

לא הבנתי רק דבר אחד, שמאלנים לא אמורים להיות גם סוציאליסטים? אנשים בלי אמצעים אמורים לתמוך במפלגות קפיטליסטיות?

כוכב אחר...

כל הממשלות פה נכשלו אחת אחרי השנייה, ביזבזו פה עשרות מיליארדים לאורך השנים על שטויות גמורות (הרכבת הקלה בירושלים, רכבת י-ם-ת"א הכושלת, כל מיני פרוייקטים שהיו נידונים לכישלון מלכתחילה, הנפצות של צה"ל שמחרבן על הכסף של כולנו ועוד).

איך יכול להיות שאחרי 60 שנות קיום אין במדינה כ"כ קטנה רכבת מהירה החוצה אותה לכל אורכה?! המרחק בין ת"א ושדרות אמור להיות 45 דקות נסיעה ולא 3-4 שעות...למה הגענו למצב שת"א היא השאיפה היחידה של רוב האזרחים בארץ?

כולם הולכים ללמוד משפטים ומנהל עסקים במכללות שמקבלות צ'קים לפני נתוני קבלה, אין פה שום ראייה לעתיד מיכוון שכולם התחילו לחשוב על הישרדות בלבד.

אולי אני משוגע אבל זה לא תקין שאי אפשר לקנות רכב חדש כלשהו ב-40 אלף שקל

וזה לא תקין שצריך לעבוד 20 שנה בשביל דירה מצ'וקמקת.

אני לא מבין על מה הוויכוח פה בכלל...

פורסם

בוא ניצא לפריפריה. עבודה יש? אם חלום חייך להיות פועל במפעל, כן. תחבורה ציבורית יש? בקושי. חסכנו 2,000 ש"ח דירה והוספנו 2,000 ש"ח הוצאות רכב. מה עשינו בזה?

אינטל, המעסיק הפרטי הגדול ביותר במשק, מחזיקה מפעלים ומרכזי פיתוח רק בפריפריה (מלבד אתר קטן בפתח תקווה והמפעל הישן בירושלים).

תחבורה ציבורית יש, ואפילו טובה יותר מבמרכז (בחיפה יש תחבורה ציבורית אפילו בשבת, ממש אחרית הימים).

מי שמתלונן על זה שהוא לא יכול לקנות דירה בתל אביב הוא בכיין. חד משמעית. יש לו שתי אפשרויות - להרוויח יותר כסף (השכלה, אבל למי יש כח ללימודים, נכון?) או לא לגור בתל אביב. בעצם יש גם אפשרות שלישית - לא לעשות כלום ולבכות כל היום. זה הכי קל, וזה מה שכולם עושים.

1,800 מהנדסים שעובדים באינטל בחיפה או 2,200 שעובדים בקרית גת חיים לא רע בכלל, למרות שהם לא חיים בתל אביב. ממש פרדוקס יש לנו פה. אבל בעצם לפי הההגדרה שלך הם בסך הכל פועלים במפעל (עם בונוס שנתי של קצת יותר מ-3 משכורות).

captaincaveman, אתה צריך לדייק בדברים שלך - אתה לא יכול לקנות דירה בתל אביב. וזה בסדר גמור. אין שום סיבה שכל מי שרוצה יוכל להרשות לעצמו דירה בתל אביב. למזלנו, בהייטק יש עבודה לא רק בתל אביב אלא גם (אני מקווה שאתה יושב) בפריפריה.

מאות מיליוני אמריקאים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה במרכז מנהטן. אובמה חייב להתפטר, לא?

אגב, למען הדיוק ומזעור הדמגוגיה, מס חברות בישראל הוא 25%, ולא 18%. אתה גם"שוכח" שעל חברות מוטלים הרבה מאוד מסים נוספים - בתור מי שמרוויח חמש ספרות, בוא נראה אם תצליח לחשב את עלות השכר שלך לחברה שמעסיקה אותך.

פורסם

זה שיש היי טק גם בדרום זה אחלה, אבל העסק לא בינארי יש/אין.

זה יהיה מגוחך (שלא לומר מפגר לחלוטין) לטעון שכמות הג'ובים שתמצא בפריפריה דומה למה שניתן למצוא בתל אביב.

אני למדתי בב"ש שלוש שנים ומהיום הראשון שם יכלתי לעבוד בתכנות (יוצא ממר"מ) ולא מצאתי שום ג'וב רלוונטי בסביבה. לא קרעתי את עצמי בחיפושים, אבל כן הסתכלתי במשך תקופה לא קצרה בכל הלוחות המוכרים באינטרנט ובכל רגע נתון מצאתי לכל היותר 1-2 משרות חלקיות - ואני מדבר על כל הדרום (אילת עד גדרה, על פי החלוקה בלוחות השונים...).

מספיק שהייתי מחליף את הסינון ל'מרכז' והייתי מקבל 30-40 משרות.

בקיצור כתוכניתן עם 5 שנים נסיון יוצא מודיעין אחרי הכשרת ממר"מ, ממש לא היה פשוט למצוא עבודה טובה בב"ש. זה נחמד להגיד 'אינטל' או 'פארק היי טק עומר', אבל בפועל היצע המשרות שם מאד מצומצם והתחלופה מאד מאד נמוכה. במשך שנה היה רק ג'וב אחד ששלחתי לו קו"ח אבל לא היה להם תקציב להחזיק תוכניתן 'אמיתי' והם רצו סטודנט כי אותו אפשר לעשוק בשכר (מי שהתקבל לשם קיבל משהו כמו 30 לשעה... על עבודת תכנות לגיטימית).

אחרי משהו כמו שנה התחלתי לעבוד בחברה שיושבת בעזריאלי, והסיבה היחידה שזה היה אפשרי היא כי זה על התחנת רכבת, אז לקח לי רק 90-100 דקות כל כיוון - אבל כמובן שמשהו כמו חודשיים בשנה הקו ב"ש - ת"א מושבת :kopfpatsch:

* נכון שחיפשתי חצי משרה ולא משרה מלאה - זה כמובן מצמצם את ההיצע משמעותית, ועדיין, במרכז יש עשרות ובדרום אחדות, בקושי. אני לא יודע אם היחס נשמר בדיוק במעבר למשרה מלאה, אבל הוא בטוח לא שונה מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים