עבור לתוכן

בעייה קשה בפרמוט כונן קשיח פנימי WD 500GB בן 3.5

Featured Replies

פורסם

כונן D, לא הכונן הראשי של מערכת ההפעלה, 500GB של WD דגם WD5000AAKS,

בן 3.5 שנים (האחריות פגה לפני חצי שנה), החל לעשות בעיות,

לעיתים מזוהה ע"י מערכת ההפעלה ועובד, לעיתים לא מזוהה כלל, ולעיתים מזוהה ופתאום לא.

ניסיתי chkdsk ו chkdsk /f - לא עבד, הוצגה שגיאה לא ברורה,

החלטתי לפרמט ניסיתי פורמט דרך ה GUI של Windows, וגם ב Safe Mode,

בכל פעם הפירמוט החל, אך בשלב כלשהו, בערך לאחר 70%, הוא נכשל עם הודעה כללית לא ברורה,

גם פירמוט מהיר לא עזר.

ניסיתי format רגיל דרך Command Prompt, הפירמוט הסתיים כביכול,

אבל הודיע שיש Bad Sectors (לא הרבה להבנתי) , שיתכן ולא הצליח לנקות (?) אותן (להבנתי אמורים להיות מסומנים),

ולאחר מכן מודיע שה NTFS boot sector is unwriteable (הראשון והשני) ושהפירמוט נכשל.

מצ"ב הודעה שגיאה עם הפרטים הרלוונטים.

מה ניתן לעשות ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

כנראה שהכונן תקול ואין הרבה שניתן לעשות.

תריץ בדיקה עם כלי האבחון של היצרן. אני מניח שגם שם ימצאו סקטורים פגומים ואולי אף בעיות נוספות (מה מופיע לך בנתוני ה-SMART?).

אם אכן כך, הכונן פשוט תקול ויש להחליפו. מכיוון שהאחריות פגה האפשרות היחידה היא פשוט לקנות חדש.

פורסם
  • מחבר

אפשר לינק לכלי ?

להבנתי אפשר פשוט לסמן את הסקטורים הפגומים.

פורסם

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=502&sid=3〈=en

לכוננים היום יש מאגר של סקטורים חלופיים כך שעד כמות מסוימת ניתן להחליף סקטורים פגומים על-ידי מיפויים והחלפתם בתקינים מהמאגר. גם כאשר המאגר הזה מתרוקן אז ניתן לסמן סקטורים פגומים כך שמידע לא יכתב עליהם (כמובן שזה מוריד מנפח הכונן). אבל הסוגיה המרכזית פה היא לא אם ניתן לעשות את זה או לא, אלא שסקטורים פגומים, בטח בכמות שמופיעה בצילום המסך שהעלית מעידה על תקלה או פגם פיזי מסוג כזה או אחר בכונן עצמו. בדרך כלל במצבים כאלה כמות הסקטורים הפגומים רק תלך ותגדל עם הזמן, ובאופן כללי הכונן חיי על זמן שאול (אם כי בעקרון הוא גם יכול להמשיך לתפקד ככה לנצח).

פורסם

ברמה של הבעיה שלך, ובהמצאות סקטורים פגומים בMBR, אין לך הרבה מה לעשות מלבד לשלשל אותו יפה יפה לעמקי פח האשפה.

פורסם
  • מחבר

לפני שאעשה זאת, בפורומים אחרים הציעו לי הצעות פרקטיות יותר, קודם אבדוק אותן :-)

תודה בכל מקרה.

פורסם

תבדוק אם אתה מתעקש, אבל קח בחשבון ש:

1. כלי האבחון של היצרן הוא הכי אמין למטרות הללו. בדיקות בכלים אחרים עשויות לתת לך תוצאות שונות אך הן עלולות להיות מוטעות.

2. לפי כל הנתונים שהעלית עד פה מדובר בנזק פיזי למדיה המגנטית, אי אפשר לתקן את זה. בדיקה עם כלי האבחון של היצרן יכולה פשוט לתת פרטים מלאים ומדויקים יותר.

3. חשוב גם לבדוק את נתוני ה-SMART.

4. לא יודע מה הציעו לך, אבל אני יודע שאם מצבו של הכונן הוא באמת כפי שמצטייר עד עכשיו, אז אין שום הצעה פרקטית מלבד להחליפו. מה שלא תעשה אתה חי פה על זמן שאול וחבל על הזמן בהתעסקות עם זה (שלא נדבר על המידע שאתה עלול לאבד).

לכן הייתי מתחיל מבדיקה עם כלי האבחון של היצרן ולפי התוצאות שלה שוקל איך להמשיך, אם בכלל.

אשמח גם אם תכתוב מהן אותן הצעות שהציעו לך. סתם מעניין אותי לדעת.

שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים