עבור לתוכן

מהן ההגדרות האופטימליות עבור מסך (U2410)

Featured Replies

פורסם

בעקבות הדיון הזה קניתי בסוף מסך DELL U2410, ואני די מרוצה בעיקרון.

מה שקצת מפריע לי זה שאני לא בטוח איך להגדיר את הבהירות, ניגודיות ופרופיל הצבע. הצבעים מלכתחילה נראו קצת "לא נכונים", וכמה שניסיתי הגדרות שונות זה רק בלבל אותי. למשל שימוש בפרופיל Adobe RGB גרם לצבעים להיראות הכי אמיתיים בתמונות וכו', אבל אובייקטים אדומים ממש נראים חזקים מדי. כך גם בהגדרות הבהירות, בהירות גבוהה נותנת צבעים יותר חיים, אבל מקשה על קריאת טקסט.

באותו הקשר, בדיון הנ"ל נטען שIPS ישפר משמעותית את הנוחות בקריאת טקסט (יחסית לTN גנרי כלשהו שהיה לי קודם), אבל אני לא מרגיש בשיפור. למעשה קריאת טקסט קצת פחות נוחה לי עכשיו, ואני לא יודע למה. אולי אני עושה משהו לא נכון?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לגבי הגדרות הצבע. המסך מגיע מהמפעל כשהוא מכיול בצורה סבירה, אך כמובן שיש פה עניין מאוד סובייקטיבי. ללא מכשיר כיול מאוד קשה להגיע לדיוק צבעים אמיתי. מאוד קשה לכוון "לפי העין". האפשרות השנייה במקרה שאין גישה למכשיר כיול ואם מתקשים להגיע לתוצאה משביעת רצון היא לחפש פרופילים שונים ברשת (של אתרי ביקורות מסכים בעיקר) ולנסות אותם עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר עבורך, כולל כמובן התאמות קטנות.

לגבי הבהירות. רוב מסכי ה-LCD שאני מכיר מגיעים מהמפעל עם דרגת בהירות גבוהה מאוד, זה ממש מסנוור. אני עם ה-2408WFP שדומה מאוד ל-2410 (שמולו יצא לי לעבוד קצת). אני עם ערך בהירות של 10-15, יותר מזה זה פשוט מציק. את הניגודיות השארתי לאחר התנסות על 50 (ברירת המחדל של הערך). מצאתי שעבורי זה באמת הכי מאוזן.

לגבי הטקסט, אני לא יודע מהו המידע שקיבלת לפני הקנייה, אבל טעות רווחת היא לצפות מפאנל איכותי יותר מ-TN להיות טוב יותר לטקסט. אני לא ממש מתפלא שזה המידע שקיבלת כי זה מעין משהו שלא מעט אנשים אומרים. אז ראשית, לדעתי (שוב, עניין סובייקטיבי) פאנל VA או IPS גדול טוב יותר מפאנל TN גדול עבור טקסט (ומיד אסביר), אך רוב האנשים מפרשים את "טוב" יותר לטקסט כחד יותר. זה פשוט לא נכון. ברגע שיש לך מסך ברזולוציה מסוימת ואתה עובד ברזולוציה הטבעית, לא משנה מהו סוג הפאנל, את התמונה תראה בחדות מרבית. מבחינתי מסך שכזה טוב יותר לעבודה עם טקסט בעיקר עקב זוויות הצפייה הרחבות יותר שלו, כולל האנכיות. כאשר עובדים עם טקסט במסך גדול מן הסתם מחפשים לנצל את שטח המסך. כאשר קוראים או עובדים עם מספר חלונות אתה לא תמיד ממקד את המבט שלך במרכז המסך. במסכי TN החלקים הרחוקים מהמרכז (כלומר הנקודה שבה אתה יושב) עשויים להראות דהויים יותר או קשים יותר לקריאה ועם הזמן זה "מעייף" את העיניים (השריר נאלץ לבצע יותר פעולות מיקוד) ולפעמים אתה אפילו עלול להפסיד קצת בחווייית הצפיה (הצבעים נראים דהויים יותר וכדוגמה, אך שוב, זה סובייקטיבי). לכן לדעתי פאנל איכותי יותר מ-TN עדיף לעבודה עם טקסטים לטווח הארוך, אך לא מסיבות של טקסט חד יותר או כל דבר דומה.

מה שכן, אולי הטקסט קטן לך קצת מדי. אני לא יודע לאיזה גודל נקודה היית רגיל עד כה, אבל אולי יש טעם להגדיל מעט את הטקסטים שאתה קורא ולראות אם זה מקל קצת על התחושה. אולי אפילו להגדיל את ה-DPI בהגדרות התצוגה של מערכת ההפעלה. בנוסף, כדאי לנסות להפעיל Cleartype (החלקת גופנים) במערכת ההפעלה, אם עדיין לא פועל.

וכמובן, צריך גם להתרגל. אני עברתי למסך כזה ממסך 19" ובימים הראשונים ממש "הלכתי לאיבוד" במרחב שלו. הכל הרגיש לי מוזר בהשוואה למה שהייתי רגיל. זה לא הרגיש לי נוח. היום, אני לא מבין איך אפשר אחרת (מבחינת שטח העבודה) ואפילו מוצא את עצמי קצת מתאכזב כשיוצא לי לעבוד מול מסכי TN, בעיקר בגלל זוויות הצפייה, אבל זה לא ברמה של אוי, איזה גרוע אי אפשר לעבוד ככה, זה יותר מהכיוון שמסתבר שאני קצת רגיש לעניין זוויות הצפייה.

בנוסף יש גם את עניין מכלול הצבע, כפי שההבדלים באים לידי ביטוי באתרי בדיקות מסוימים, אבל זה כבר בכלל עניין סובייקטיבי ולמעט בעבודה עם גרפיקה מאוד מדויקת ועם הרבה גוונים, לדעתי רוב המשתמשים לא ממש ירגישו בהבדל בין מסך VA או IPS לבין TN (למעט אלו שממש רגישים לנושא).

וכמובן הארגונומיה (שהיום כמעט לא ניתן למצוא במסכי TN) שהיא לדעתי חשובה מאוד, במידה מסוימת, אפילו יותר מסוג הפאנל.

בסך הכל אני חשוב שקנית מסך מעולה ושלא תתאכזב מהשימוש בו לאורך זמן. אני מתכוון לכך שגם אם את פחות שם לב ליתרונות היחסיים של פאנל שכזה בהשוואה לפאנל TN, טעות לא עשית פה.

פורסם

תתחיל מההגדרות האלו:

Profile: sRGB

Brightness: 23-28

Contrast: 50

Input Color Format: RGB

Mode selection: Graphics

Sharpness 50

פורסם

לגבי הטקסט, אני לא יודע מהו המידע שקיבלת לפני הקנייה, אבל טעות רווחת היא לצפות מפאנל איכותי יותר מ-TN להיות טוב יותר לטקסט. אני לא ממש מתפלא שזה המידע שקיבלת כי זה מעין משהו שלא מעט אנשים אומרים.

בעיקר גונן (tmpusr) שחוזר על זה שוב ושוב. זוהי דעתו שנובעת מהנוחות האישית שלו, וחשוב שיאמר אותה, אך כמו כל דעה אישית, יש לקחת אותה בעירבון מוגבל. :)

לדעתי, גונן לא טועה כלל וכלל, אולי רק מפריז בחשיבות (ופה נכנסת הסובייקטיביות). עקרונית, מה שאתה אומר נכון מאוד:

רוב האנשים מפרשים את "טוב" יותר לטקסט כחד יותר. זה פשוט לא נכון. ברגע שיש לך מסך ברזולוציה מסוימת ואתה עובד ברזולוציה הטבעית, לא משנה מהו סוג הפאנל, את התמונה תראה בחדות מרבית. מבחינתי מסך שכזה טוב יותר לעבודה עם טקסט בעיקר עקב זוויות הצפייה הרחבות יותר שלו, כולל האנכיות. כאשר עובדים עם טקסט במסך גדול מן הסתם מחפשים לנצל את שטח המסך. כאשר קוראים או עובדים עם מספר חלונות אתה לא תמיד ממקד את המבט שלך במרכז המסך. במסכי TN החלקים הרחוקים מהמרכז (כלומר הנקודה שבה אתה יושב) עשויים להראות דהויים יותר או קשים יותר לקריאה ועם הזמן זה "מעייף" את העיניים (השריר נאלץ לבצע יותר פעולות מיקוד)

יש לציין גם שבמסכי TN שולחניים מודרניים, זוויות הצפייה האנכיות, על אף שלא יכולות להשתוות לאלה של IPS/VA, הרבה יותר טובות מאשר פעם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. שיחקתי קצת עם ההגדרות, מקווה שיהיה בסדר. הבהירות כרגע על 20.

הציפיה שלי מראש לא היתה שהטקסט יהיה חד יותר (כמה חד כבר הוא יכול להיות) אלא שהקריאה פחות תעייף את העיניים או משהו כזה. באמת לא ממש הבנתי קודם איך זה אמור לעבוד ובמה זה מתבטא.

אני מניח שאין לי בעיה עם זוויות צפיה (אני מרבה להסתכל באלכסון על המסך TN של המחשב ליד וזה לא מפריע לי), אולי לכן אני לא מרגיש שיפור בטקסט. גודל הנקודה גדול במעט מזה של המסך הקודם, מן הסתם זו גם לא הבעיה. כמו כן ניסיתי לקרוא טקסט קטן יותר (כמו התקציר דיון שמתחת לכתיבת תגובה בפורום) וזה לא מרגיש פחות נוח.

בסך הכל אני חשוב שקנית מסך מעולה ושלא תתאכזב מהשימוש בו לאורך זמן. אני מתכוון לכך שגם אם את פחות שם לב ליתרונות היחסיים של פאנל שכזה בהשוואה לפאנל TN, טעות לא עשית פה.

אני לא מסוג האנשים שמצטער על בחירות שעשיתי. אני מרוצה מאד מהמסך (ומתלהב אפילו מהתכונות שלא באות לידי שימוש). רק רציתי לוודא שאני אכן מוציא את המקסימום מהמסך שקניתי במיטב כספי.
פורסם

לדעתי, גונן לא טועה כלל וכלל, אולי רק מפריז בחשיבות (ופה נכנסת הסובייקטיביות).

גם לדעתי הוא לא טועה, רק שזה באמת עניין שהוא יותר סובייקטיבי מעובדתי. כמו כן, קצת מפריעה לי הטענה (הדי רווחחת לצערי) שפאנל שאינו TN גם מציג טקסט באופן חד יותר (לא שאני חושב שגונן טוען את זה, אני מזכיר את זה באופן כללי), הרבה מאוד אנשים שלא ממש בקיאים בתחום מפרשים את האמירה פאנל איכותי יותר טוב יותר לקטסט באופן הזה. אני בעצמי מחזיק בדעה שבטווח הארוך פאנל VA או IPS עדיף על TN ושהוא פאנל שנוח ונעים יותר לעבוד איתו לאורך זמן (בעיקר במסכים בעלי שטח עבודה גדול), גם כשמדובר בטקסט (מהסיבות שנתתי). לדעתי רק במשחקים ההבדלים בין סוגי הפאנלים הם על סף של להיות זניחים עקב אופי השימוש. לכל שימוש אחר (או שימוש משולב) אני הייתי מעדיף וגם נוטה להמליץ על פאנל IPS (או VA אך הם פחות נפוצים כבר). הטענה או ההמלצה הזאת מקבלת לדעתי תוקף גדול עוד יותר לאור העובדה שהיום ניתן למצוא מסכי IPS במחיר שאינו שונה בהרבה ממסכי TN שרובם ככולם מתהדרים באותה רזולוציה. לרוב המסכים האלו גם ארגונומיים לחלוטין (שכפי שציינתי, לדעתי מדובר בערכת תכונות חשובה מאוד) כך שגם אם יש הפרש קטן במחיר הוא מצדיק את הרכישה של המסך העשיר יותר בארגונומיה.

כמובן שכל עניין ההבדלים ואופי התצוגה הוא סובייקטיבי לגמרי, אבל לי באופן אישי מאוד קשה להמליץ למישהו לקנות מסך TN רק כי אולי זה יספיק לו והוא לא ירגיש בהבדלים או שייתכן שגם אם ירגיש בהבדלים הללו אז הם לא יפריעו לו כל כך, בטח בהתחשב עניין המחיר של המסכים הללו לעומת מקביליהם מבוססי ה-TN.

יש לציין גם שבמסכי TN שולחניים מודרניים, זוויות הצפייה האנכיות, על אף שלא יכולות להשתוות לאלה של IPS/VA, הרבה יותר טובות מאשר פעם.

גם זה נכון. לאחרונה יצא לי לעבוד קצת מול מסך TN בגודל 21.5" ויחסית למה שציפיתי זוויות הצפייה האנכיות שלו היו סבירות מאוד.

אלא שהקריאה פחות תעייף את העיניים או משהו כזה.

נוהגים באמת להשתמש כאן בפורום במונח 'מעייף את העיניים' וזאת לדעתי טעות. מדובר במונח מאוד מעורפל (בדיוק כמו המונחים, חזק, מהיר, טוב ועוד) שללא הקשר מתאים אנשים שונים מפרשים אותו באופן שונה. לדעתי המונח 'עייפות של העיניים' מגלם בתוכו את הסוגיות הבאות:

1. בהירות גבוהה מדי מכבידה על העיניים ופחות נוחה. רוב המסכים ואין זה משנה על איזה פאנל הם מבוססים מגיעים מהמפעל עם הגדרת בהירות גבוהה מדי לדעתי. זה הדבר הראשון שאני באופן אישי משנה בדרך כלל במסך.

2. את עניין זוויות הצפייה והשפעתם על פעולות המיקוד של שריר העין, בייחוד במסכים גדולים, כבר הזכרתי. אם יש משהו שהופך לדעתי את הפאנלים האיכותיים יותר לעדיפים לעבודה עם טקסט, זאת הסיבה.

3. סביבת העבודה, או במילים אחרות ארגונומיה. בהנחה שסביבת העבודה עצמה ארגונומית מספיק ואפילו בלעדיה. מסך ארגונומי מאפשר לך להתאים את המסך לסביבת העבודה ותנוחת הישיבה שלך ולא את תנוחת הישיבה והעבודה שלך למסך. יש לזה חשיבות גדולה. לא אחת ראיתי אנשים יושבים בצורה עקומה לגמרי כי המסך נמוך מדי ואין להם אפשרות להגיבה אותו (ואני לא מתייחס פה לאלתורים כמו הנחת ספרים מתחתיו וכדומה).

4. גודל הנקודה. במסכים בעלי רזולוציה גדולה לפעמים גודל הנקודה קטן למשתמשים מסוימים. במקום להגדיל את גודל הטקסט בדפדפן, במסמכים ואפילו קצת את ה-DPI שבמערכת ההפעלה הם ממשיכים לעבוד (לפעמים בגלל חוסר ידע, חושבים שאם ככה הטקסט מוצג ככה זה צריך להיות--אני כמובן לא מתייחס פה אליך שברור שאתה לא נופל בקטגוריות המשתמשים הזאת) בצורה הזאת, וכך "מעייפים" לעצמם את העיניים.

5. הרגלי עבודה. הרבה אנשים כשבוהים במסך פשוט שוכחים למצמץ בייחוד כשהם קוראים טקסט. תופעה מעניינית מאוד (אבל זה נושא לדיון אחר) וכתוצאה העין מתייבשת, מתחילים גירויים ונוצרת תחושת אי-נוחות.

אחת מהסיבות הללו, או שילוב של מספר מהן, הן לרוב מה שגורם לאותה "עייפות" לעיניים. כך לדעתי לפחות. למעט נושא זוויות הצפייה לסוג הפאנל אין ממש השפעה (ולמרות שנכון להיום המשמעות של מסך בעל פאנל איכותי יותר היא לרוב גם ארגונומיה אני משתדל להפריד בין השניים) בנושא הזה. יחד עם זאת, עניין זוויות הצפייה הוא בהחלט לא משהו שניתן להגדירו כזניח כשזה נוגע לפעולות המיקוד של העין, אבל זה מאוד תלוי בסביבת העבודה ואופי השימוש.

פורסם
  • מחבר

הטענה או ההמלצה הזאת מקבלת לדעתי תוקף גדול עוד יותר לאור העובדה שהיום ניתן למצוא מסכי IPS במחיר שאינו שונה בהרבה ממסכי TN שרובם ככולם מתהדרים באותה רזולוציה. לרוב המסכים האלו גם ארגונומיים לחלוטין (שכפי שציינתי, לדעתי מדובר בערכת תכונות חשובה מאוד) כך שגם אם יש הפרש קטן במחיר הוא מצדיק את הרכישה של המסך העשיר יותר בארגונומיה.

כמובן שכל עניין ההבדלים ואופי התצוגה הוא סובייקטיבי לגמרי, אבל לי באופן אישי מאוד קשה להמליץ למישהו לקנות מסך TN רק כי אולי זה יספיק לו והוא לא ירגיש בהבדלים או שייתכן שגם אם ירגיש בהבדלים הללו אז הם לא יפריעו לו כל כך, בטח בהתחשב עניין המחיר של המסכים הללו לעומת מקביליהם מבוססי ה-TN.

אני לא יודע איך אתה מודד הפרשי מחירים.

המסך הזול ביותר עם IPS ברזולוציה 1920X1200 הוא ה U2410, שאפשר למצוא ב2100 ש"ח ומעלה. האלטרנטיבה ששקלתי עם מסך TN היה 2443BW שעולה החל מ1200 ש"ח בערך. בסך הכל מדובר בהפרש של 900 ש"ח, סכום לא קטן בכלל (שאיתו, אגב, הייתי יכול לקנות לי SSD בנפח נאה ולהפסיק להתפתל כל פעם שההארדיסק טוחן, אבל עזוב. זה לא קשור). אני לא בטוח שזה הוגן לשלוח אנשים לשלם כזה סכום על סמך הבדלים שלא בטוח שירגישו, וזה גם מה שאתה בעצמך טענת לגבי SSD (אז רגע, בעצם זה כן קשור).

פורסם

אני דיברתי באופן כללי. מסכי TN עד לגודל 24" לא זולים יותר ממסכי IPS בגודל זהה. הדיון בנקודה הזאת נסוב סביב ההבדלים בין הפאנלים ועד כמה הם משמעותיים ולא התמקד רק במסכי 24" שם התמונה קצת שונה (ואגב, ב-U2410 אתה לא משלם יותר רק עבור הפאנל אלא גם ואולי בעיקר על שלל החיבורים).

לגבי ה-SSD טענתי שכיום הוא לדעתי עדיין בגדר רכיב מותרות ושהוא עדיין לא בשל מספיק כדי להצדיק את ההשקעה עבור כל המשתמשים. לא טענתי שיש משתמש ים שלא ירגישו בשום הבדל לעומת HDD אלא שיש משתמשים שעבורם ההשקעה כדאית יותר ואחרים שפחות. זה אכן דומה למצב עם ההמלצה על הפאנל בהסתייגות מרכזית אחת, שפאנל IPS אינו רכיב מותרות, אך מסך 24" מבוסס פאנל IPS נכון להיום הוא כן רכיב מותרות או נישה. לכן משמעות ההבדלים בין הפאנלים היא נושא לדיון אחד, ואילו השאלה אם שווה להשקיע כמעט פי 2 עבור מסך 24" בעל פאנל IPS היא נושא לדיון אחר, ואין קשר ביניהם.

אני למשל לא ממליץ באופן אוטומטי על פאנל IPS כשזה מגיע גדלים שמעל ל-23". בגלל הפרש המחיר הלא קטן צריך לחקור ולקבל קצת יותר מידע כדי לקבוע אם ההשקעה כדאית או שאולי לא.

אני עדיין חושב שלא טעית כשקנית את המסך, גם אם כרגע עולה בך החשש ששילמת יותר ואתה לא באמת רואה תמורה. אולי ממרחק הזמן, אחרי שאולי יצא לך לחזור ולעבוד עם מסכי TN בגודל דומה, תגלה שההשקעה דווקא כן הצדיקה את עצמה, לפחות באופן כלשהו.

פורסם

בטח שיש הבדלים מורגשים בין TN לIPS.

זה לא אומר שכל אחד ישים לב אליהם באותה מידה או שזה יפריע לו.

במסכי CRT למשל היו כאלו שלא שמו לב להבדל בין 50-60HZ ל 75-85HZ.

ההבדל בריצוד היה מאוד מורגש, עייפות עיניים כאב ראש, היבהוב שגם אם המודע לא תופס המוח כן מושפע.

וכל מי שיש לו מספיק נסיון וטיפה רגישות ותשומת לב היה שם לב להבדלים מיד.

לגבי המחיר של U2410 והצדקת הקניה שלו אני מסכים איתך שזה לא קל להצדיק את המחיר.

ואני כל הזמן אומר לאנשים לגבי המסך הזה ולגבי כל מסכי הIPS של דל שלמדתי להכיר היטב, הם לא מושלמים.

עכשיו לגבי ההגדרות.

כנס לhttp://www.lagom.nl/lcd-test/

זה המינימום שצריך כדי לכוון את המסך.

פורסם

בU2410 משלמים הרבה על שלל הכניסות ועל מרחב הצבעים המורחב, שלכאורה מתאים יותר לעבודה מקצועית.

הU2412 שהוכרז לאחרונה צפוי להיות זול משמעותית בגלל היעדר רוב הפיצ'רים הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

מה אתה רוצה ממני?

אני דיברתי באופן כללי. מסכי TN עד לגודל 24" לא זולים יותר ממסכי IPS בגודל זהה. הדיון בנקודה הזאת נסוב סביב ההבדלים בין הפאנלים ועד כמה הם משמעותיים, לא דנו על השוואה רק בין מסכי 24". מה אתה בדיוק טוען? שאני נוטה לשלוח אנשים לקנות את המסך היקר ביותר בלי קשר לדרישות ולתקציב שלהם וכך אני עושה להם עוול כלשהו? במקום כלשהו כתבתי שיש להתרחק מ-TN כמו מאש או משהו דומה? בסך הכל אני כותב את דעתי ואיך SSD קשור לכל זה? בכך שטענתי ש-SSD הוא לדעתי רכיב מותרות ושהוא עדיין לא בשל מספיק כדי להצדיק את ההשקעה עבור כל המשתמשים? אז אתה מנסה להקביל בין זה לבין ההמלצה שלי על המסכים? כי אם כן, רוב המסכים שאנשים מסתכלים עליהם הם עדיין לא מסכי 24" ובגדלים קטנים יותר הפרש המחיר הוא זעום, אם בכלל קיים, והוא בטח לא מתקרב להפרש המחיר שבין SSD ל-HDD. המקרה הספציפי שלך מעט שונה אבל מה אתה מתנפל עליי כאילו אני "הכרחתי" אותך לקנות דווקא את המסך הזה או שקבעתי חד-משמעית שפאנל TN אינו מתאים עבורך ושחובה עליך לשלם סכום גבוה יותר (שאגב, אתה לא משלם רק עבור הפאנל אלא בעיקר על שלל החיבורים)?

אתה מסתדר מצוין עם פאנל TN ולא מוצא טעם להשקיע במסך יקר יותר רק בגלל סוג הפאנל? מעולה.

אני בסך הכל ניסיתי לעזור לך בדיון. מהתגובה האחרונה שלך יוצא כל החשק. זה גם לא הדיון הראשון שאתה מגיב כלפי בסוג של תוקפנות. אם יש לך בעיה מסוימת איתי אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

אני מתנצל, לפעמים יוצא לי ליפול ליצר וכחנות מוגזם (לא תוקפנות, וגם אם זה נראה זו ממש לא הכוונה), גם אני לא אוהב שזה קורה לי ובטח שלא אם מישהו נעלב מזה. יכול להיות שסיגנון הכתיבה שלי גם מחוספס מדי. מקווה שתקבל את ההתנצלות. במקרה שזה קורה לי שוב אשמח אם תוכל להתייחס לתוכן ולא לסגנון, אבל אל תהסס להעיר לי שוב אם עברתי את הגבול לדעתך.

המידע שנתת היה מאד מועיל, ותודה רבה לך על זה. בכלל, אני נהנה לקרוא את התשובות שלך בפורום (גם לשאלות של אחרים), ובטח שאין לי שום בעיה איתך. (למעשה, יש לי כנראה נטיה בתת מודע לסגנון "משוחרר" יותר בשיחה עם אנשים שאני מעריך, ומקווה שיבינו)

בלי קשר, פשוט רציתי להגיב על נקודה מסויימת בתגובה שלך. בדיון על כונני SSD הערת על העובדה שממליצים לאנשים להוציא כסף על משהו כשלדעתך הם לא בהכרח ירגישו בשיפור - למרות שאין ספק שהוא קיים. לדעתי כאן המקרה מאד דומה, ובכל זאת נראה שדעתך שונה. עם זאת, עיקר הביקורת היתה מופנה כלפי אלה שלא היססו להמליץ לי על המסך היקר משמעותית מתוך טענה שבטוח ארגיש בהבדל, למרות שאולי היה נראה שהביקורת מופנית אליך בגלל שהתגובה היתה על מה שכתבת, ועל זה אני מתנצל.

רק להבהיר שוב, אני מרוצה ולא מתחרט על המסך שקניתי, אבל אני בהחלט מרגיש את החור בכיס, וגם אם אני לא כועס על מי שהמליץ לי (שהרי הם לא חייבים לי כלום) בכל זאת לא הייתי רוצה שאותו דבר יקרה לאחרים.

בU2410 משלמים הרבה על שלל הכניסות ועל מרחב הצבעים המורחב, שלכאורה מתאים יותר לעבודה מקצועית.

הU2412 שהוכרז לאחרונה צפוי להיות זול משמעותית בגלל היעדר רוב הפיצ'רים הנ"ל.

לא משנה את העובדה שכששאלתי ענו לי פה אחד "רק IPS" בלי להתחשב בהפרש המחירים ובעובדה שאף אחד מהתכונות הנוספות לא היה בדרישות שלי. ואגב, אחד מאלה "נזכר" אח"כ שבעצם יש לו את ה 2443BW בבית והוא מרוצה ממנו. כאמור, לא שאני כועס, פשוט חבל לי שכרגע המצב הוא שאנשים מרגישים לא נעים להמליץ פה בפורום על מסכי TN גם כשזה כן הכיוון הנכון.
פורסם

לא משנה את העובדה שכששאלתי ענו לי פה אחד "רק IPS" בלי להתחשב בהפרש המחירים ובעובדה שאף אחד מהתכונות הנוספות לא היה בדרישות שלי. ואגב, אחד מאלה "נזכר" אח"כ שבעצם יש לו את ה 2443BW בבית והוא מרוצה ממנו. כאמור, לא שאני כועס, פשוט חבל לי שכרגע המצב הוא שאנשים מרגישים לא נעים להמליץ פה בפורום על מסכי TN גם כשזה כן הכיוון הנכון.

זכור לי שניהלתי כבר איתך בדיוק את הדיון הזה. ובוודאי זכור לך שהיו כאלה שדווקא לא זרקו המלצה על הIPS בלי לחשוב.

זה לא עניין של "לא נעים" להמליץ על TN, כמו שאין טעם להמליץ עליהם, או לפחות לא על דגם ספציפי. על כל מסך IPS/VA יש עשרות או מאות TN וכולם אותו דבר. איזו המלצה לעזאזל אפשר לתת כששואלים משהו כמו "מה עדיף acer 2366 או acer 2378" כשכל ההבדל ביניהם הוא הצורה של הפלסטיק של המסגרת?

וגם, כמו שנאמר, ברוב הקטגוריות, הפרשים המחירים כבר הצטמצמו כל-כך שבהחלט אין סיבה לא להמליץ על IPS. הקטגוריה שבה אתה חיפשת היא מעט חריגה ושם זה עדיין לא כך (נקווה שישתנה עם הU2412M). כזכור לך, בהחלט ציינתי שבמקרה הספציפי שלך יכול להיות שאותו 2443BW הוא אפשרות עדיפה אפילו על פני הU2410 המהולל, בהתחשב בכל הפרמטרים שהיו חשובים לך. בסופו של דבר, החלטת מסיבות ששמורות עמך כן להשקיע במסך היותר יקר. למי אתה בא בטענות?

פורסם

ההתנצלות מתקבלת כמובן, גם ערכתי את ההודעה שלי.

אם אתה שואל אותי, טעות בטח שלא עשית כשקנית את המסך הזה, גם אם אולי היית יכול להסתפק בפאנל TN. אני חושב שבטווח הארוך ייתכן מאוד זוויות הצפייה יקלו עליך אם אתה נוהג לנצל את כל שטח העבודה.

במקרה שיצא לך לעבוד מול מסך TN בגודל 24" לאחר מספר חודשי עבודה עם המסך שלך, יהיה מעניין לבדוק מהם רשמיך ואם דווקא אז אולי ההבדלים שעכשיו לא באים לידי ביטוי עבורך יבואו יותר לידי ביטוי.

אני מעולם לא המלצתי למישהו רק לא TN! אני מודע מאוד שכמו הרבה התקני קלט/פלט היתרונות היחסיים הם סובייקטיביים לחלוטין. כשזה מגיע למסכים אני בעיקר נוטה להמליץ לפי התקציב וברוב המקרים (שוב, לא רק על מסכים) מסייג את ההמלצה בכך שבסופו של דבר הדברים האלה הם יותר סובייקטיבים באופיים. אני כן יכול להגיד שכשיש מישהו שאין לו העדפה מוגדרת לרזולוציה, יחס תמונה או כל דרישה מוגדרת אחרת, אני כן עשוי להמליץ לו לקנות מסך 23" עם פאנל IPS (נניח) מאשר 24 עם פאנל TN. כל זה כמובן גם לאחר שקצת סיפר מה מתכוון לעשות עם המערכת (כי אולי הוא לא יודע להגדיר את הדרישות שלו אבל בעצם מחפש שטח עבודה גדול יותר או משהו דומה שמטה את הכף לכיוון מסוים).

מעבר לזה אין לי ממש מה להגיד עוד בנושא.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר, החלטת מסיבות ששמורות עמך כן להשקיע במסך היותר יקר. למי אתה בא בטענות?

לא בא בטענות. אכן, קניית המסך היתה החלטה שלי בלבד, ואני לא מצטער עליה (כפי שחזרתי וכתבתי כבר כמה פעמים). גם לא היתה לי כוונה להתלונן, ולא פתחתי מיד דיון זועם של "עבדו עלי!!1 אני רוצה את הכסף חזרה" וכיוצא בזה. הדיון הזה נפתח בכוונה לקבל מידע, לא להעביר ביקורת, ואכן גלש בטעות לויכוח שכבר ניהלנו (שעיקרו ההתנהלות בפורום ולא היחס אלי דווקא) ואני לא ממש רוצה לחזור עליו שוב (במיוחד לאור העובדה שאנשים נעלבים בקלות רבה מדי ממה שאני כותב).

עכשיו לגבי ההגדרות.

כנס לhttp://www.lagom.nl/lcd-test/

זה המינימום שצריך כדי לכוון את המסך.

כבר הייתי שם, והתוצאות היו בסדר, אבל הם לא ממש השתנו כששיניתי בהירות או ניגודיות למשל. בכלל רוב הבדיקות שיש שם נראות כמיועדות לבדוק הבדלים בין מסכים שונים יותר מאשר את ההגדרות של המסך.
פורסם

אין כזה דבר לא השתנו.

יש שם טבלאות שבעזרתם אתה מאזן צבעים, בהירות, ניגודיות.

וההגיון מאחורי זה הוא מאוד פשוט.

לנסות להשיג שחור יותר אמיתי.

לראות יותר גוונים ודרגות של הבדלים.

ועוד כמה דברים שגם הם חשובים.

צריך להקפיד על התוצאות מול הטבלאות כדי לקבל תמונה איכותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים