עבור לתוכן

לקבל סמארטפון "חינם" + חבילת שיחות במחירים מוזלים - איפה הקאץ'?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איפה קבור הכלב?

• תגובות 67
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול לפחות לתת קישור לחבילה או לפחות פרטים כדי שיהיה לנו מושג על מה אתה מדבר?

פורסם

קשה לך לקלוט את הקאטץ'?

אתה מתחייב להם סכום של 170-200 ש"ח כל חודש למשך 3 שנים זה סכום של בערך 7000 ש"ח

פורסם
  • מחבר

קשה לך לקלוט את הקאטץ'?

אתה מתחייב להם סכום של 170-200 ש"ח כל חודש למשך 3 שנים זה סכום של בערך 7000 ש"ח

אבל הם טוענים שהם מחזירים את הכסף הזה כל חודש, כך שלא צריך לשלם עבור המכשיר וזה יוצא 0שח לחודש. (רוב המבצעים אגב לא מופיעים באתר שלהם, וזה אחד מהם)

כך הסבירו לי את זה נציגי המכירות באורנג', ואמרו משהו לגבי חוק ניתוק זיקה - שזה ללא התחייבות ובמסגרת המבצע אני יכול לעבור לרשת אחרת. אני מבין שזה בטוח כמו בבנק ומנסים לעבוד אליי?

פורסם

אוקי אז כאילו את המכשיר אתה מקבל, אבל עדיין אתה מחוייב לדבר את ה200 שקל בחודש ולהעביר אליהם,

ואם אתה מחליט שאתה לא מדבר, או רוצה לצאת מהעסק, אז אתה חייב להם את המחיר המוגזם של המכשיר, ואם תעבור לרשת אחרת אז אותו סיפור יהיה ברשת האחרת,

פורסם

יש עוד, אתה מחויב גם לקחת חבילת גלישה שעולה לא מעט.

לפני כחודשיים התעניינתי במכשיר סמסונג גלקסי S.

אמרו לי שאני מקבל אותו "חינם" אם אתחייב ל-3 שנים ב-250 ש"ח לחודש (כאן זה כלל הכל, בחבילה של 200 ש"ח הגלישה בנפרד).

חישוב קל מביא אותי ל-36*250=9000

נוריד את מחיר הגלקסי S מהמחיר באותה תקופה 9000-1800=7200, נחלק ל-36 וקיבלנו 200 ש"ח שאותם אני אתחייב לשלם כל חודש בין אם אני מדבר ובין אם לא.

הייתי אומר עסק משתלם לא?

פורסם

חוק ניתוק הזיקה אומר שאתה יכול להביא טלפון מחנות פרטית, בתנאי שיש לך קבלה עליו, ולקבל החזרים חודשיים כאילו קנית את המכשיר מאורנג'.

לכן, אתה יכול לגשת לחנות הקרובה לביתך, לקנות בחצי מחיר את הטלפון שאורנג' מוכרים במחיר מופקע, ולקבל עליו החזרים כאילו שילמת עליו את מלוא הסכום. עשה חישוב כמה יוצא לך. לדוגמא: גלקסי אס, שנמכר בחנויות החל מ-1860 ש"ח, נמכר באורנג' תמורת לא פחות מ-4248 ש"ח.

אם תבוא עם החשבונית לאורנג', הם מחויבים על פי חוק לשלם לך כאילו רכשת אותו במחיר שלהם. (ובתנאי שאתה עובר 200 ש"ח בחודש).

הם יעשו לך בעיות, ויגידו לך שאתה לא זכאי להחזרים האלה. וזה בשביל להתיש אנשים שיודעים את החוק, אבל מהססים וסומכים על היושרה של החברות לספר לנו מה כתוב בחוק. אבל שלא יעבדו עליך. החוק איתך.

כשהם יפסיקו להיות גנבים ולרשום מחירים פיקטיביים, הם לא יצטרכו לקפוץ.

בעיקרון, לא משנה איפה תקנה, תוכל לעבור לחברה מתחרה עם הטלפון, ולבקש החזרים על הטלפון שוב. החל מנקודת הזמן שהסתיימה באורנג' (לפי גיל המכשיר). חשוב שתהיה לך חשבונית כשאתה רוצה לעשות את זה. הדבר נובע מרצון למנוע זיופים וגניבות, וקבלת זיכוי כפול על מכשירים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפחות לתת קישור לחבילה או לפחות פרטים כדי שיהיה לנו מושג על מה אתה מדבר?

אין לי כרגע את הפרטים המדויקים לגבי המבצע של אורנג', אבל היום דיברתי עם נציג סלקום שהציע לי משהו דומה: אייפון 4 עם 1100 דקות + 1100 סמסים + חבילת גלישה במהירות 1MB ללא הגבלה, ב224שח לחודש ללא התחייבות וללא כנס יציאה. נשמע הגיוני?

פורסם

המחיר סביר בהחלט אך השאלה היא האם אתה באמת הולך לנצל את החבילה הנ"ל או אפילו חצי ממנה?

פורסם
  • מחבר

המחיר סביר בהחלט אך השאלה היא האם אתה באמת הולך לנצל את החבילה הנ"ל או אפילו חצי ממנה?

שאלתי אותו את השאלה הזאת כי אני לא משתמש בsms (שולח עד 20 sms בחודש) אבל מגיע ל700דקות שיחה ויותר, וכנראה הולך להשתמש באינטרנט כי סמארטפון ללא אינטרנט זה מבחינתי סטופידפון. והאיש מכירות אמר לי שלא ניתן להוריד מהחבילה את הsms או להחליף על איזשהו שירות אחר. ו"מבצע" האייפון הזול יותר שמתחתו מכיל 400 דקות + 400 sms עם חבילת גלישה של איזה 384K, ב184שח לחודש. הראשון מתאים לי יותר.

אבל אני עדיין חושד שמשהו כאן מסריח, לא מסתדר לי ה"אייפון בחינם" הזה וה"ללא התחייבות", פשוט לא מסתדר לי...

פורסם

ה"ללא התחייבות" כנראה אומר שאתה יכול לצאת מהתכנית ללא קנס, אבל אז על המכשיר תשלם את יתרת המחיר המלא (זה לא נחשב "קנס", זו פשוט יתרת התשלומים שאתה חייב להם על המכשיר).

וכל עוד אתה בתכנית אצלם לא אכפת להם לזכות אותך על המכשיר כי אתה משלם להם הרבה יותר במצטבר על השירותים שלהם.

לדוגמה - אם את המכשיר אתה מקבל ב36 תשלומים, ואתה באמת נשאר אצלם 36 חודשים, אז אפילו בחבילה הזולה, אתה משלם במצטבר 36*184 = 6624 שקלים. הרבה הרבה יותר מעלות המכשיר.

תבדוק את הנושא הזה. תברר מה עלות המכשיר פר חודש לפני הזיכוי (כי זה המחיר שתידרש לשלם אם תעבור חברה או תסיר את החבילה).

פורסם

לא ממליץ לכם לקנות סלולר בצורה כזאת אלה עם באמת אתם צריכים הרבה שיחות בחודש

בגלל היתחיבות אני תקוע עם סלולרי ישן -שעולה לי הרבה יותר מהמחיר שרציתי לשלם אליו עם היתי עושה את החישובים

הרשת שנתנו לי היא בדיחה -בגלל הגבלות התעבורה

וכן בתאוריה אני יכול לקנות סלולרי אחר ורק להחליף סים

אבל אז זה עוד חור בארנק -ואני מעדיף לחכות לסיום היתחיבות על המכשיר

עם היתי קונה מחוץ להם המכשיר היה הרבה יותר זול -וברגע שהוא לא היה מספק אותי היתי מוכר וקונה אחר

אבל בגלל שזה דרכם שילמתי ועדין משלם מחיר מופרז על המכשיר

פורסם
  • מחבר

ה"ללא התחייבות" כנראה אומר שאתה יכול לצאת מהתכנית ללא קנס, אבל אז על המכשיר תשלם את יתרת המחיר המלא (זה לא נחשב "קנס", זו פשוט יתרת התשלומים שאתה חייב להם על המכשיר).

את הנושא הזה אני אבדוק איתם שוב.

ניסיתי להציג את השאלה הזאת בכמה דרכים שונות אך התשובה שקיבלתי: "את המכשיר אתה מקבל חינם ללא התחייבות וללא קנס יציאה", וגם לא הצלחתי לקבל מהם תשובה מספקת לגבי מחיר המכשיר ומספר התשלומים: "המכשיר הוא חינם, מחירו 0 שח"...

וכל עוד אתה בתכנית אצלם לא אכפת להם לזכות אותך על המכשיר כי אתה משלם להם הרבה יותר במצטבר על השירותים שלהם.

לדוגמה - אם את המכשיר אתה מקבל ב36 תשלומים, ואתה באמת נשאר אצלם 36 חודשים, אז אפילו בחבילה הזולה, אתה משלם במצטבר 36*184 = 6624 שקלים. הרבה הרבה יותר מעלות המכשיר.

אבל גם אם אני משלם על המכשיר 200שח מתוך ה224שח האלה, זה יוצא שאני מקבל את השירותים (1100דקות + 1100סמס + חבילת גלישה) ב24שח לחודש, או שאני משלם על המכשיר 24שח לחודש ומקבל את השירותים תמורת 200שח לחודש שגם זה נראה מחיר סבבה. זאת אומרת שלא משנה איך לחלק את הסכום הזה בין מחיר המכשיר לבין מחיר השירות - בסופו של דבר הסכום הסופי שאני משלם נשאר אותו דבר.

פורסם

ניסיתי להציג את השאלה הזאת בכמה דרכים שונות אך התשובה שקיבלתי: "את המכשיר אתה מקבל חינם ללא התחייבות וללא קנס יציאה", וגם לא הצלחתי לקבל מהם תשובה מספקת לגבי מחיר המכשיר ומספר התשלומים: "המכשיר הוא חינם, מחירו 0 שח"...

תשאל את השאלה בצורה הכי ישירה. אתה רוצה להצטרף לחבילה, לקבל מכשיר חינם, ואחרי חודש להתנתק. אז שילמת להם 224 שקלים, קיבלת מכשיר ואתה לא חייב להם כלום יותר?

זאת אומרת שלא משנה איך לחלק את הסכום הזה בין מחיר המכשיר לבין מחיר השירות - בסופו של דבר הסכום הסופי שאני משלם נשאר אותו דבר.

כפי שאני אומר - אין כזה דבר מכשיר חינם (אחרת כולם היו קונים אייפון ב200 שקל). מה שיש לרוב זה חיוב/זיכוי.

דוגמה: נגיד המכשיר עולה 100 שקלים בחודש, ואתה מקבל עליו זיכוי מלא כל עוד אתה מוציא לפחות 150 שקלים. כיוון שאתה בחבילה שהעלות הבסיסית שלה היא 200 צפונה, הרי שגם אם לא תעשה כלום, ממילא בכל חודשה תעבור את הסכום המינימלי ותקבל זיכוי מלא. השאלה מה קורה אם אתה רוצה להתנתק מהחבילה.

אז או שאתה בהתחייבות ולא יכול (שזה לא המצב לדברם), או שאתה פשוט מפסיק לקבל זיכויים וחייב לשלם להם את יתרת התשלומים על המכשיר לפי המחירון שלהם (בין אם בתשלום אחד או בין אם בתשלומים חודשיים).

חוק ניתוק זיקה אומר שלא משנה ממי רכשת את המכשיר, כל עוד אתה נמצא אצל אחת מחברות הסלולר בתוכנית שמוגדרים בה זיכויים לדגם המכשיר שלך, תקבל את הזיכויים. בגדול זה אומר שהנציגה צודקת - אתה באמת יכול לעבור לכל חברה אחרת ולהמשיך לקבל זיכויים, כל עוד אתה בחבילה מתאימה ומוציא כל חודש יותר מסכום המינימום הדרוש לזיכוי. אבל כך או כך, בין אם אצל אורנג' או סלקום או פלאפון - תהיה חייב להוציא כל חודש סכום כסף לא מבוטל.

מה המשמעות? שמי שבין כה וכה מדבר/גולש/מסמס הרבה והחשבון החודשי שלו בכל מקרה יהיה גבוה, החבילות שמציעות חברות הסלולר שכוללות בתוכן חיוב/זיכוי על סמרטפון בתשלומים, יכולות להיות משתלמות בהחלט עבורו. מי שכמעט לא מדבר והחשבון שלו נמוך - לא בטוח.

פורסם

לקנות סמאטרפון מהחברות הסלולריות זה אף פעם לא משתלם. אלא אם כן אתה חותם על התחייבות לעצמך שב-100% אתה לא עוזב את החברה הזאת במשך 3 שנים. לי אין שום סיבה לחתום על כזה דבר עם אף אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים