עבור לתוכן

הארד דיסק חיצוני קטן ואמין- למטרות צילום וידאו HD

Featured Replies

פורסם

שלום,

כל הדיסקים שלי הם 3.5 גדולים, רק אחד הכנסתי לתוך מארז חיצוני שיש לי-שכולל ספק,כבל חשמל,כבל USB והכל כבד ומגושם.

אני מחפש הארד דיסק חיצוני, קטן מאוד, הכי חשוב אמין !

המטרה היא פריקה של חומרי וידאו FHD מכרטיסים, באתר הצילומים.

זה אומר שאני יוכל לפרמט את הכרטיס, ולסמוך על ההארדיסק שהחומרים ישארו עליו עד שנגיע לעמדת עריכה.

אני זקוק ל 2. גודל - 500GB נראה לי יספיק, אם יש 1T בהפרש קטן- מתקבל.

שוב - חשוב אמינות, וגם שיהיה מהיר.

מה ההבדל בין 2.5 ל 1.8 ?

הקנייה דחופה להיום-מחר.

תודה

פורסם

סדרת g2 של Samsung היא די משתלמת עבור כוננים בגודל 2.5". רק תבדוק במפרט כי בדרך כלל הכוננים הללו מגיעים עם שני חיבורי USB, כשאחד מהם מסייע לאספקת החשמל. כך שחשוב לוודא שיש לך שני חיבורי USB כדי שהכונן גם ייפעל.

בנוגע לאמינות מוחלטת. פה זאת בקשה שאי אפשר לענות עליה. כשיש לך רק עותק אחד של המידע החשוב אז אתה תמיד נמצא בסיכון שאם התקן האחסון כושל, ולא משנה מהו התקן האחסון, אז כל המידע אובד. כונן קשיח הוא רגיש מטבעו ולכן עלול לקרוס בכל רגע מסיבות שונות. כך שיש לקחת את זה בחשבון ולתכנן את מערך הגיבוי בהתאם בהנחה שאובדן החומר מהכרטיסים עד להגעה לעמדת העריכה משמעותו היא בעיה גדולה.

אתה יכול לקנות התקן כמו SE-RAID-302-U וליצור בו מערך RAID1. אמנם זה לא עונה כל כך על הדרישה שלך לניידות (יש צורך בחיבור לחשמל) אבל זה מגדיל את עניין האמינות (כל המידע נמצא על שני הכוננים וכשל של אחד מהם אינו יוביל לאובדנו).

פורסם
  • מחבר

לכן אני רוצה 2 זהים.

בלי קשר, מעדיף כונן שיש לו USB אחד.

לקוח הביא לי לפני כמה ימים, דיסק קטן שחור, של WD, בנפח 500. לא חקרתי לעומק, אבל מאוד אהבתי- נכנס לכיס, קטן ודק, עם חיבור USB אחד.

לא יודע אם זה 1.8 או 2.5 ...

פורסם

כנראה ש-2.5".

בדקתי ולפי מה שהצלחתי להבין גם לכוננים של Samsung יש רק חיבור USB אחד.

הכונן שהביא אותו לקוח הוא כנראה מסדרת My Passport Essential SE של WD (אבל ייתכן שיש גם דגמים אחרים דומים).

רק שים לב להפרש המחיר שבין סדרות כוננים בממשק חיבור USB 2.0 לאלו עם USB 3.0. למרות שבכונני 2.5 רוחב הפס של חיבור ה-USB 2.0 מגביל פחות את קצב ההעברת הנתונים בהשוואה לכונני 3.5, כדאי לשקול קנייה של כונן בממשק חיבור USB 3.0 אם הפרש המחיר הוא לא גדול מאוד.

פורסם

אם אתה מעביר הרבה תכנים כל פעם (יותר מג'יגה), אז לא הייתי מוותר במקומך על חיבור eSata שייתן לך תוספת משמעותית במהירות (תלוי גם בכונן עצמו).

מדבר בתור בעלים של WD passport 500GB

פורסם
  • מחבר

בד"כ הקבצים גדולים, לפעמים יש שוטים ארוכים בקובץ אחד ששוקל 1-3 גיגה.

אז תנו דגם, מה מומלץ?

פורסם

S2 Portable 500GB של Samsung הפרש של 30 ש"ח בערך בהשוואה לדגם בממשק חיבור USB 2.0 אז לדעתי ההשקעה שווה. יש גם גרסת 1TB שיקרה בכ-200 ש"ח, אולי קצת פחות (בהתאם לחנות) ולדעתי זה פחות משתלם אלא אם כן חייבים את הנפח הזה.

פורסם

מה ההבדל?

עד כמה שאני יודע, G2- ממשק חיבור USB 2.0; ו-S2 - ממשק חיבור USB 3.0 עם שיפורים קטנים נוספים הקשורים ברובם לצריכת האנרגיה (לא משהו מהותי במיוחד).

WD לא נחשבים אמינים יותר?

לא

אם כבר עדיף USB 3.0, לא? (הלוח שלי תומך).

אם ההפרש במחיר לא גדול אז כן, לכן גם המלצתי לך על כונן ה-S2 שהוא בעל ממשק חיבור שכזה (ובכל מקרה יש תאימות לאחור גם אם תחבר לבקר USB 2.0) ולא עולה הרבה יותר באופן משמעותי ממקבילו בממשק חיבור USB 2.0. אבל כונני 2.5" איטיים יותר ממקביליהם בגודל 3.5" אז כך שלרוחב הפס פה יש פחות חשיבות בהשוואה לכונני 3.5".

זה צורך רק חיבור אחד?

לפי אתר היצרן, כן.

פורסם

יש לך פה השוואה בין USB2 ל-USB3 לכונן S2

http://www.tomshardware.co.uk/USB3-superspeed-harddrive,review-32112.html

כניסת USB3 תומכת לאחור (כלומר אם אין, אפשר לחבר ל-USB2 ואז תעבוד לאט יותר פשוט).

בכל אופן, אני עדיין בעד esata כי מדובר בממשק יותר טוב, בעיה שהוא פחות פופולארי ותאלץ לקנות מארז וקשיח בנפרד.

פורסם

^ אני חולק על הקביעה ש-eSATA הוא חיבור יותר טוב מהסיבה שלרוחב הפס של ה-eSATA היה יתרון רק בהשוואה לרוחב הפס של USB 2.0.

ברגע שיש לכל אורך הדרך (בקר > כבל > כונן) תמיכה ב-USB 3.0 רוחב הפס הזמין כבר מפסיק להיות זה שמגביל את קצב העברת הנתונים וצוואר הבקבוק חוזר להיות המנגנון המכני.

זה לא שממשק חיבור eSATA הוא רע, להפך, אבל יש לו גם חסרונות יחסיים, בעיקר בכל מה שנוגע למצב עבודת הבקר והעובדה שלא בכל מחשב יש חיבור שכזה, מה שהופך את ה-USB 3.0 לנוח יותר.

פורסם

1. תבדוק השוואות, תראה של-esata יש יתרון בהעברת קבצים. בפועל הוא מהיר יותר מ-USB3.

כמו של-USB2 אין באמת 480MBPS (כלומר 60MB לשניה).

2. ובכל מחשב יש USB3? יש יותר מחשבים עם ESATA מאשר עם USB3... וגם יותר זול לקנות מתאם מ-SATA ל-ESATA אם כבר.

פורסם

1. eSATA הוא רק ממשק החיבור. רוחב הפס מותקן לפי גרסת התקן של בקר ה-SATA. כך שלא נכון ממש להשוות בין eSATA שרק מגדיר את סוג החיבור לבין USB 3.0 שמגדיר את רוחב הפס מבלי לציין את גרסת התקן של בקר ה-SATA. בכל מקרה, אף ממשק חיבור לא באמת מספק את רוחב הפס התיאורטי שלו, יש תקורה ומגבלות נוספות. הנקודה היא שלא eSATA 3Gb/s ומעלה ולא USB 3.0 מגבילים את קצב העברת הנתונים של כונן מכני, אלא המנגנון המכני הוא המגבלה.

2. אני ממש לא בטוח לגבי הקביעה שלך ש:

יש יותר מחשבים עם ESATA מאשר עם USB3...

ולא בכל מחשב יש USB 3.0 אבל בכל מחשב יש חיבור USB ויש תאימות לאחור. אז כך שגם אם הגעת למחשב "זר", אתה עובד בסביבה לא מוכרת עם ציוד לא שלך (אנחנו מדברים בדיון פה על סביבת עבודה - כלומר פרנסה, לא שימוש של משתמש ביתי ממוצע) אתה יכול לדעת בוודאות שתוכל לחבר אליו את הכונן.

בנוסף, למיטב ידיעתי חיבור eSATA לא מעביר מתח מה שמצריך שימוש בשנאי חיצוני. זה מסרבל את תהליך הניוד.

ואני שוב חוזר ואומר, אני ממש לא נגד eSATA, שהוא ממשק חיבור מצוין, פשוט USB 3.0 הרבה יותר גמיש ושימושי לדעתי עבור כונן קשיח שבאמת יש צורך לניידו באופן קבוע.

חוץ מזה שאני לא בטוח שיש כונני 2.5" עם חיבור eSATA

פורסם

אנחנו גם אומרים לא להסתפק ב-USB2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים