עבור לתוכן

עזרה בהכנת מערכת גיבוי אוטומטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

להורים שלי יש משרד קטן של 3 מחשבים. אני מעוניין להתקין להם מערכת גיבוי אוטומטית למשרד.

לצורך העניין חיברתי את המחשבים ברשת ביתית (לא היה כלום) וכן יצרתי להם חשבון בחברת אחבון online.

כעת אני רוצה לחבר להם דיסק USB חיצוני.

אני בעצם מחפש דיסק חיצוני בגודל 500GB אמין עם תוכנת גיבוי אוטומטית ופשוטה (ההורים שלי לא בדיוק טכנולוגים גדולים) שתגבה גם לדיסק וגם online.

האופציה השנייה היא להתבסס על תוכנת cobian backup שאני לא ממש מכיר.

למישהו יש המלצה לדיסק חיצוני מתאים? המלצה על תוכנה אחרת או על cobian?

תודה מראש,

פורסם

אם כולם מחוברים לרשת אחת אז מדוע להשתמש בכונן USB ולא לרכוש NAS קטן שישרת את כל המחשבים?

היות ולא מדובר על נפחים גדולים ואין דרישה לביצועים אז ניתן למצוא מגוון מכשירים במחירים סבירים.

לגבי תוכנת הגיבוי. Cobian עושה את העבודה לא רע. יש לה מגוון אפשרויות כולל אפשרויות כיווץ ואבטחה (נעילת הגיבוי בסיסמא).

מכיוון שמדובר בעסק (אני מניח, מכיוון שכתבת "משרד קטן") רצוי לשמור גיבוי גם באתר נוסף. במידה ואתה אכן משתמש ב-NAS אז יהיה לך קל לגבות את תכולתו לכונן חיצוני רגיל אחת לכמה זמן ולשמור את הכונן במקום אחר. כך החומר מוגן גם מפני שריפה/גניבה וכד'.

פורסם
  • מחבר

הגיבוי הוא של נפחים ממש קטנים. הגיבוי הראשוני הוא בסדר גודל של 2G והאינקרמנטלי בטח יהיה בעשרות KB. בהתחלה חשבתי לשים להם דיסק חיצוני עם חיבור רשת אבל מכיוון שהמשרד קטן פיזית והדיסק החיצוני יכול לשבת צמוד לאחד המחשבים אז העדפתי לעבוד עם חיבור USB כי זה מוזיל את עלות הדיסק ולא גורע מהפונקציונליות שלו. את הגיבוי אני אבצע ממחשב מרכזי שישלוף את החומר משאר המחשבים ברשת ואליו יהיה מחובר הדיסק החיצוני.

לגבי גיבוי offsite אני כרגע פתחתי להם חשבון dropbox למרות שהבנתי שיש אלטרנטיבות מוצלחות יותר. אני מנסה למצוא להם את הפתרון הפשוט ביותר לשימוש.

יש אולי המלצה לדיסק חיצוני? אני מחפש ביקורות וראיתי בעיקר שליליות. אלי אפילו DOK?

פורסם

גיבוי יעיל, לטעמי, הוא גיבוי שנעשה באופן סדיר, בצורה אוטומטית.

אם אתה משתמש בדיסק חיצוני רגיל יש לך שתי אפשרויות:

1) להעביר את הדיסק ידנית ממחשב למחשב ואז הגיבוי לא יתבצע באופן אוטומטי.

2) להשאיר מחשב אחד פועל כל הזמן ולהגדיר שיתוף על הדיסק החיצוני.

העלויות של NAS ביתי הן לא גבוהות. לי יש בבית את הדגם הזה של Iomega (בגרסה של 2TB):

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=34750&cart=1310970190140205948〈=heb

הוא מגבה 3 מחשבים בבית וגם משמש שרת הדפסה למדפסת. הוא קטן ותופס מקום כמו שני ספרים על כוננית.

אחת לכמה זמן אני מעתיק את כל תכולתו לדיסק חיצוני קטן שנשמר במגרה בעבודה.

פעם היו ניירות בקלסרים/תקיות, צילומים באלבומים, שירים בתקליטים/דיסקים וסרטים בקלטות הוידאו/DVD. אמנם את רוב הדברים האלו לא היה מעשי לגבות אבל הם לא היו מרוכזים במכשיר אחד ורק נזק כגון שריפה היו גורמים לנזק אמיתי. היום כשהכל מרוכז במקום אחד - המחשב/ים שלנו אז נזק יכול לקרות בקלות רבה יותר, החל משלל תקלות טכניות וכלה בגנבה/שריפה.

השורה התחתונה היא שההשקעה צריכה להיות פרופורציונלית לנזק הפוטנציאלי של אובדן המידע. אם מדובר בחומר שהאובדן שלו יגרום לנזק גדול, בין אם כלכלי (מידע עסקי) או רגשי (תמונות וסרטים משפחתיים) אז מן הראוי להשקיע את המשאבים.

קל, יחסית, לגבות ואין סיבה לא לעשות את זה. נכון שזה שיש לזה עלויות, אבל לרוב לא משהו בשמיים.

ובשביל שלא יהיה משעמם אז הנה סרטון שמראה מתודת העבודה, גיבוי וארכיון של מי שפרנסתו תלויה בחומר דיגיטלי:

פורסם

תיקח איזה מחשב ישן, תקנה לו רק הארד-דיסקים ותתקין FreeNAS, זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

פורסם
  • מחבר

בגלל שזה מחשב עבור ההורים שלי, פשטות זו אחת המטרות שלי. אני אחבר פשוט דיסק חיצוני למחשב מרכזי. המחשב יהיה פעיל כל הזמן ותהיה לו גישה לכל שאר המחשבים ולדיסק החיצוני וגם ל-offsite storage. אני אפעיל את ה-cobian עליו פעם ביום (בעזרת scheduler) ואקווה לטוב.

יש המלצה לדיסק חיצוני?

פורסם

דיסק חיצוני - הכי זול שתמצא. לא נראה לי שזה ממש משנה.

לגבי ההפעלה של תוכנת הגיבוי. תזכור שאם אתה מפעיל אותה באופן אינקימנטלי אז אתה תצבור הרבה גרסאות ושחזור, אם ידרש, יהיה מתיש. אם אתה מחליט לדבוק באינקרמנטלי אז תשקול לרדת ברזולוצית הזמן לפעם בשבוע.

אפשרות אחרת היא, מכיוון שמדובר בנפחים קטנים, ליצור כמה סקריפטים. אחד יומי לתקופה קצרה ואחד מלא במחזור ארוך.

פורסם

אם יש לך קצת חוש טכני ובהתאם לסוג החומר שאותו יש לגבות (אם חשוב ניהול גרסאות) אני ממליץ על שימוש בתוכנה EVACopy (תוכל להוריד את המדריך מהאתר וללמוד על שיטת העבודה איתה). יש לה יתרון על-פני גיבוי אינקרמנטלי (שבו יש צורך לשמור את כל היסטורית הגיבויים וגישה לקובץ מסוים לדוגמה היא לא תמיד נוחה או טריוויאלית), ויש לה יתרונות על פני סנכרון רגיל (שבו לא נשמרות גרסאות של המקור והקובץ הקודם בגיבוי פשוט מוחלף בעותק החדש). בצורה הזאת מצד אחד כל הקבצים נגישים לך פשוט על-ידי ניווט לתיקיית היעד (וכמובן שגם המבנה ההיררכי של התיקיות נשמר כך שההתמצאות קלה) ושחזור גרסת הקובץ הרצויה, הכל מתוך מנהל הקבצים הרגיל של מערכת ההפעלה (אין צורך ללמוד איזה כלי חדש או להבין איך לפתוח לפעמים חודשים של גיבויים).

בנוסף אפשר להריץ אותה כמשימה מתוזמנת (במתזמן המשימושת של מערכת ההפעלה) או פשוט להשתמש ברכיב שלה הנמצא באופן קבוע בזכרון.

לגבי החומרה. הרעיון ל-NAS הוא מצוין אם כי בגלל הנפחים והדרישות ייתכן שהוא באמת קצת overkill.

לא צריך לקנות כונן קשיח חיצוני "מוכן" ניתן לקנות כונן קשיח רגיל בנפח הרצוי + מארז חיצוני וכך לבנות בעצמך כונן חיצוני. היתרון פה הוא שיש לך גמישות. בעתיד תוכל להחליף את הכונן לנפח גדול, ויש לך שליטה מלאה על סוג הכונן שנמצא בפנים.

אם חשובה לך יתירות של הגיבוי תוכל אפילו לקנות קופסה כמו SE-RAID-302-U ולהכניס בה שני כוננים ב-RAID1.

לגבי גיבוי offsite תוכל להשתמש בשירות של Crashplan (ותודה ל-tmpusr שהפנה אותי לשירות הזה). גיבוי לענן אפשרי בתשלום (די סמלי), אבל אפשר גם לגבות למחשבים מרוחקים (נניח מהמשרד למחשב ביתי, או למחשב שלך למשל אם המשרד שלהם בבית).

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי להגיד ממש תודה לכולם על העזרה.

לגבי הגיבוי, הייתי בטוח שגיבוי אינקרמנטלי אומר שהתוכנה פשוט מזהה שינויים ומגבה רק קבצים ששונו. בסופו של דבר יש צורך לשמור רק את הגירסה העדכנית ביותר. אני אבדוק את כל האופציות שהצעתם.

שוב תודה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים