עבור לתוכן

מחפש NAS עם חיבור GIGA LAN שבאמת עובד במהירות הזו

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.. האם יש NAS במחיר סביר לדיסקים 3.5" שיש לו חיבור GIGA LAN ובאמת מאפשר העברת נתונים במהירות הזו או לפחות קרוב אליה ? כי עד היום נתקלתי רק בכאלה שהממשק שלהם GIGA LAN אבל בפועל נותנים מהירות שאפילו לא מגיעה לזו של רשת 100mbps.

פורסם

הבעיה היא בדרישה שלך ל"מחיר סביר" וגם "ביצועים גבוהים".

בהחלט ישנם שרתים שנותנים ביצועים גבוהים אבל המחיר שלהם גבוה. המוצרים של Synology (שלא משווקת בארץ) או של QNAP, לדוגמא, מגיעים לביצועים גבוהים מאד אבל עלותם מגיעה לאלפי שקלים לפני שהכנסת את הדיסקים לחישוב (השרתים נמכרים ללא דיסקים).

ראה לדוגמא את המחיר של שרת ל-2 דיסקים של QNAP, דגם TS-219P Plus:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS-219P-Plus&cart=1310657738104464258〈=heb

וכאן אתה יכול לראות את הביצועים שלו:

http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/31391-new-to-the-charts-qnap-ts-219p

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

זה אומר שכל ה"זולים" (עד 1000 ש"ח) מגיעים עם ממשק GIGABIT LAN אבל לא יכולים לנצל את המהירות שהחיבור הזה מציע ?

פורסם

אכן.

היות ומדובר בשרת, אמנם בסיסי לעיתים, אבל לא בסתם דיסק ובקר כמו בדיסקים חיצוניים רגילים. כמו בכל שרת/מחשב יש משמעות לחומרה שמפעילה אותו. מהירות המעבד, כמות הזכרון וטיב מערכת ההפעלה מהווים תנאי חשוב לביצועי המערכת.

אתה יכול להבין לבד שבדגמים הזולים החומרה חלשה יותר ומכאן גם מגיע מחירם הנמוך והביצועים הנחותים.

פורסם

אולי זה ישמע טיפשי אבל למה לא להשתמש במחשב כשרת NAS ?

פורסם
  • מחבר

כי אין לי מחשב שיש בו מקום לשני דיסקים 3.5 (עד כמה שזה ישמע מצחיק)...

פורסם

*off*

וואו ! פלונטר עדיין קיימים!!

פורסם
  • מחבר

פלונטר בהחלט קיימים ויש להם מבחר לא רע ושירות די טוב במעט שיצא לי לקנות מהם בתקופה האחרונה.. זה דוקא סידור מצוין למי שגר בהרצליה והסביבה הקרובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים