עבור לתוכן

ספק כוח התפוצץ לאחר הפסקת חשמל

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב בן כ-3.5 שנים עם ספק EZCool 450W.

עכשיו המחשב כבר עבר כמה וכמה הפסקות חשמל, אבל האחרונה כנראה גמרה אותו לגמרי. זו הייתה הפסקת חשמל של שנייה (נפילת מתח שחוזרת מיד), ומיד לאחר חזרת המתח שמעתי קולות פיצוץ מהספק (כנראה) וראיתי ניצוצות. מיד ניתקתי הכל מהחשמל, וכשהחזרתי לחשמל המחשב לא נדלק.

עכשיו אני חושש לחומרה, כי זה מחשב די יקר (עלה אז 6K), עם כרטיס מסך טוב (אני יודע שהיום 8800GTS לא כ"כ נחשב, אבל עדיין מספק אותי). כדאי לשלוח אותו לתיקון? אם אחליף לו ספק ממחשב אחר כדי לבדוק אם שאר הרכיבים בסדר, עלול להיגרם נזק חמור יותר לרכיבי המחשב/לספק שאני שם במקום? אין לי ספקים חזקים ורוב המחשבים האחרים שאני יכול לקחת מהם ספק לא צורכים חשמל כמו המחשב שלי. שווה לנסות (אני יודע להחליף ספק)?

תודה רבה :)

פורסם

אני מבין שהמחשב לא נידלק קודם כל תשאיר מעבד ספק ולוח אם ותנסה להדליק אותו.

פורסם

מבלי לזרות מלח על הפצעים (כי זו ממש לא הכוונה) - להבא תדע לקנות אל פסק

קנית מחשב ב-6K תשקיע עוד 10 אחוז בקניית אל פסק ותישן בשקט.

אישית כל פעם שאני קונה מחשב אני קונה אל פסק

ולא - אני לא קונה את הדבר הזה שנקרה "מגן ברקים" אני רוצה משהו שיגן בצורה טובה ולא משהו שמגן רק מפני מקרה מסוים.

פורסם

כדאי ושווה לנסות, תחליף ספק ותחבר רק את ההכרחי.

אם הכל תקין תרכוש רק ספק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה, השארתי רק את הרכיבים ההכרחיים עם הספק הראשון, חיברתי לחשמל ולא נדלק. זאת אומרת הספק בטוח שרוף, כמו שאני רואה את זה.

עכשיו חיברתי ספק אחר 350W (אין לי אחד יותר חזק בבית) והמחשב נדלק. כנראה הלוח לא שרוף. הבעיה היא שאין לי איך לחבר אליו מסך, לוח האם שלי לא כולל כ. מסך מובנה, ואת כרטיס המסך שהיה לי ניתקתי (8800GTS). אני חושש לחבר אותו שוב גם כי הוא צורך הרבה חשמל, וזה רק ספק 350W, וגם כי יכול להיות בכלל שהכרטיס הזה התחמם יותר מדי והוא זה ששרף את הספק (תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני זוכר שהוא התחמם הרבה מאוד והגיע אפילו ל70-73 מעלות) ועכשיו אני חושש שישרוף את הספק הזה.

אז השאלה שלי היא אם המחשב נדלק אבל לא היה לי דרך לראות אם הכל עובד במסך, זה מהווה אינדיקציה שבטוח הכל תקין ורק ללכת לקנות ספק?

פורסם
  • מחבר

העניין סודר. מצאתי כ. מסך והמחשב עובד רגיל לגמרי.

עכשיו אני צריך לקנות ספק כח חדש. על איזה אתם ממליצים לי? (אני מעדיף אם אפשר משהו ב200-250 ש"ח, אם אין אז בסדר)

המערכת שלי היא:

Intel Core 2 Quad Q6600 עם קירור סטוק

לוח אם Intel DP35DP

2 דיסקים קשיחים, אחד Seagate 160GB והשני WD 250GB

צורב SONY

כרטיס מסך ASUS Geforce 8800GTS

זיכרונות Kingston 1GBX2

תודה רבה על כל העזרה :)

פורסם
  • מחבר

זה לא משנה ממש מה ממליצים לך - העיקר אל תתקרב לJSP TECH EZCOOL.

עצה טובה שחוויתי על בשרי :)

האם הספק הזה יתאים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1726

?

תודה רבה.

פורסם

שלום לך

חפש ספק של סיסוניק, SEASONIC, בסביבות החמש מאות וואט,

רק בגלל כרטיס המסך הזללן שלך :) .

יש גם אחרים, כמו אנטק ועוד כמה, תראה בסטיקי של פורום מארזים וספקים.

:xyxthumbs:

פורסם

לכל ה EZcoolים לפניי כמה זמן מייצור 2006 - 2009 (בערך) בכל הגדלים היה את הבעיה הזאת. ובדרך כלל הם כן שורפים את הלוח (מכת מתח במסילה 5VS)

אם הספק 350 שלך גנרי, אל תחבר אותו בכלל

אם הוא של חברה טובה, תחבר אם כרטיס מסך חלש (תשאיל ממישהוא) לניסיון לראות אם הלוח נדלק ומתחיל לעלות. (אם כן אז כנראה שאין נזק, המסילה 5VS מעבירה מתח למעגל הדלקה של הלוח ולא לרכיבים שלוקחים את רוב ההספק כשהמחשב עובד)

פורסם
  • מחבר

מזל שהוא לא שרף את הלוח. חיברתי עם כרטיס מסך אחר והכל עבד רגיל.

רכשתי ספק FSP 550W, חיברתי אותו עם הכרטיס מסך שלי והכל עובד כמו שצריך :)

תודה רבה לכולכם.

פורסם

תתחדש ותתרחק מ EAZYCOOL ;D :xyxthumbs:

פורסם

אני לא רואה סיבה להשאיר את השרשור הזה חי (ונגרר לירידות על EZCOOL ) - המה גם שפותח השרשור בא על תיקונו.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים